Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

De la primirea unui borcan cu dulceață de vișine mi-a venit și mie ideea clătitelor :floare: Am oscilat puțin între astea și griș sau orez cu lapte, dar vor veni și alea în zilele următoare, pînă termin dulceața ;)
Sa ai pofta la ea, e minunata! Eu niciodata nu am rasturnat-o pe platou sau farfurie, a dispărut direct din cratiță! :floare:

Sa ai pofta la ea, e minunata! Eu niciodata nu am rasturnat-o pe platou sau farfurie, a dispărut direct din cratiță! :floare:

Pofta aaaaaam, oho! Dar abia ma pot atinge de ea pentru ca nu o mai diger de-loc crying.gif Nici eu nu mai apuc sa o rastorn, dar de data asta am vrut s-o fac à la carte si fiarta pe bain marie ca sa vad daca iese ca in poze. Si a iesit.

Wow, arata belea. Au trecut vreo 10 ani de cand nu am mancat crema de zahar ars. Tre' sa fac in curand ca dau piftele peate mine ?

Wow, arata belea. Au trecut vreo 10 ani de cand nu am mancat crema de zahar ars. Tre' sa fac in curand ca dau piftele peate mine ?

Hhhhmmmmmmm... rolleyes.gif Nush cum sa inteleg asta 11.gif

Hihi, mi se oncurca dejtele pe telefon ca scriu repede si iese altceva.

Intentionam sa spun xa " dau poftele peste mine"?

Hihi, mi se oncurca dejtele pe telefon ca scriu repede si iese altceva.

Intentionam sa spun xa " dau poftele peste mine"?

Ei, asta intelesesem. Ma gandeam ca poate or da peste tine dintr-un anumit motiv cu ochisori happy.gif Nu am mai avut de multa vreme o veste din asta pe forum smile.gif

Aaaaaa!!!!!!!nuuuuuu ????

Una si buna imi ajunge.

In afara de asta chiar daca as vrea ar trebui sa fac vreo 2 operatii si nu sunt in program.

Asa ca poftele sunt doar pofte ?? fara legatura cu alte alea

Ca sa-mi treaca poftele provocate pe aici:

Cum arata cu siropul ala... Dar si farfuria e de expozitie :floare: ...

Am adaugat-o pe lista de pofte ;) , cred ca urmeaza dupa ce fac altceva ce ma bantuie de cateva zile ;) ...

Aaaaaa!!!!!!!nuuuuuu ????

Una si buna imi ajunge.

In afara de asta chiar daca as vrea ar trebui sa fac vreo 2 operatii si nu sunt in program.

Asa ca poftele sunt doar pofte ?? fara legatura cu alte alea

M-am desumflat 71.gif Glumesc! As long as you're all happy floare.gif

Ca sa-mi treaca poftele provocate pe aici:

Cum arata cu siropul ala... Dar si farfuria e de expozitie :floare: ...

Am adaugat-o pe lista de pofte ;) , cred ca urmeaza dupa ce fac altceva ce ma bantuie de cateva zile ;) ...

71.gif A iesit super, e adevarat si si misto grav la gust. Dar nu ma pot apropia de ea...am pasat-o la altii. Farfuria e misto tare, dintr-un set de desert de la Tschibo. Eh, acum nush cati anisori , vreo 10, l-am luat, am scos din el doar farfuria asta de desert, o ceasca si farfuriuta de cafea si una de espresso. A doua zi am spart ceasca de cafea...restul serviciului e intact in cutia lui.

Am , cred, vreo 5 din astea - set de pahare, cesti, farfuriute. Scos doar o piesa sa ma uit la ea, sa etc. bang! data de pamant, sparta, ori ciobita fuckme.gif Pai sa nu mori incet? sad4.gif

Imi facuse maica-mea pofta cu prajitura asta cu spuma de capsuni, si-a cumparat de la cofetarie, eu aici nu am vazut, asa ca a trebuit sa o fac . In copilarie nu puteam manca una intreaga, probabil nici acum.

Am gresit ca nu am pus greutate pe foi cand le-am copt, atata bai ;) ! Fiu-meu a cam facut mofturi, a zis ca parca-i facuta din servetele, atat e de usoara :floare: (el nu prea agreeaza foietajul).

post-192-0-42483100-1616118263_thumb.jpg

Imi facuse maica-mea pofta cu prajitura asta cu spuma de capsuni, si-a cumparat de la cofetarie, eu aici nu am vazut, asa ca a trebuit sa o fac . In copilarie nu puteam manca una intreaga, probabil nici acum.

Vai, cum poate sa arate!!!! eusa_drool.gif

Si eu mi-o amintesc din copilarie. Am vazut si recent, nu mai stiu pe unde, dar nu mi-a inspirat incredere. A ta, in schimb, ma baga in boala. Cum ai facut-o? Doar spuma simpla de capsuni sau ai "stabilizat-o" cu ceva?

In ultima vreme dau mereu rateuri la copt. Ori a patit ceva cuptorul ori eu biggrin.gif Pe asta chiar am facut-o cu cantarul, dupa o reteta pe care o fac de mult. A crescut frumos la copt, dupa care s-a tuflit... Chec la tava, cu cacao si fructe din compot, poza de la locul faptei:

post-84-0-01234600-1616399131_thumb.jpg

Mi-ar placea mie sa fie spuma simpla :floare: , mi se parea desertul cel mai bun in copilarie, cred ca as fi mancat un lighean... Nu ca asta ar fi cine stie ce complicata, adica e totusi un pic mai elaborata. Cred ca ar fi trebuit sa spuna "spuma de dulceata de capsuni" ;) ca asta este la urma urmei. Ingredientele sunt aceleasi doar ca se fierb capsunile cu zaharul si se toarna fierbinte peste albusurile batute (bezea italiana, cica). Data viitoare o fac cu zmeura. E de pe blogul Laurei Laurentiu , nu cred ca pot sa pun link dar e usor de gasit ;) .

E de pe blogul Laurei Laurentiu , nu cred ca pot sa pun link dar e usor de gasit :floare: .

Am gasit, multumesc. Astept putin sa-mi treaca perioada de rateuri 71.gif si am sa o incerc si eu.

Tort cu morcovi per care-l fac cel putin o data pe saptamana

post-13-0-60996400-1616584481_thumb.jpeg

post-13-0-03162300-1616584584_thumb.jpeg

Apoi tortuletul asta de cioccolata pe care-l fac aproape in fiecare duminica.

post-13-0-10727100-1616584652_thumb.jpeg

Ghoriba si alti biscuiti intarziati

Ma bucur sa te revad, Any! Mi-ai lipsit de Craciun, cu fursecurile tale :) !

De celelalte bunataturi nu mai zic nimic, ca am ramas fara cuvinte :unsure: ...

Adriana, si eu tot asa am intentionat insa dupa vreo 4 zile in care n-am apucat sa ma ating de ele am zis sa le fac dulceata inainte sa inceapa sa se flescaiasca...?‍♀️