Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

In weekend-ul asta ma destrabalez si eu cu ceva dulce. Bananele alea imi fac si mie cu ochiul dar zic pas ca au scorțișoară. Poate alta data!

Edited by mino

Mama , cat de misto arata!

Dar unde ai gasit tu coacaze la ora asta?

La Lidl! 8 lei cutiuța! Le-am luat de ornat ca nu imi plac neam!

Intru aici tot cu frica :P , dar de data asta am rasuflat usurata cand am vazut coacazele, ca nu ma pasioneaza :P . Daaar... am aflat ca tortul e cu zmeura, asa ca... inghit in sec si trec rapid la alt subiect! Sa va fie de bine, precis a fost delicios. Aduce la gust cumva cu terina de zmeura?

Mama , cat de misto arata!

Dar unde ai gasit tu coacaze la ora asta?

La Lidl! 8 lei cutiuța! Le-am luat de ornat ca nu imi plac neam!

Mie da, numai sa nu fie acre. Le poti spala si da prin zahar tos si folosi la decor dupa care le mananci cu tot cu zahar.

Deci coacazele nu sunt acre, iar date prin zahar, nici atât nu imi plac. De fapt nu suport sa simt cum se sparge zahărul în dinți. Coacazele imi plac doar de decor, cum de altfel le-am si folosit.

In alta ordine de idei va invit la o felie de cheesecake.

post-343-0-13026900-1613816346_thumb.jpg

Dau foarte bine si in decor! Mie imi plac, mai bine spus gemul. Afinele nu prea imi plac, dar si alea dau un aspect elegant prajiturilor :P

Arata super cheesecakeul tau!

Ioi, am înghițit în sec văzând cheesecake-ul!!! Mie îmi plac și rozinchinele, și afinele, toate îmi plac eusa_drool.gif

Așa că iar am făcut ceva rapid, cu ce aveam la îndemână: crumble cu resturi de fructe (banană veche, un rest de compot de gutui, un rest de compot de vișine, mere proaspete) și înghețată de vanilie.

post-84-0-37017500-1613987350_thumb.jpg

• 2 weeks later...
Ieri dimineata am facut rapid o banana bread, de nevoie. Ca am facut ordine intr-o geanta pe care o folosesc cam de 2 ori pe luna si am gasit o banana... veche de 2 saptamani :) . Noroc ca era intr-o punga. Coaja era inca galbena si frumoasa, inauntru era insa moale, numai buna pentru prajitura. Am pus cu lingurita si gramajoare de crema cu alune (un fel de nutella).

post-192-0-27931000-1615654824_thumb.jpg

Eu am uitat de mucenici dar am facut ceva cu nuca ?

Qatayef

post-591-0-93489100-1615657187_thumb.jpg

post-591-0-99222300-1615657217_thumb.jpg

Ce mistro arata!

Ufff, ce ispita... Eu incerc sa stau cat pot departe de zahar, dar odata tot am sa incerc Qatayef - am vazut numele prima data si pana sa vad si poza am crezut ca e un fel de Kadaif, desertul acela din taitei.

Nu stiu daca sunt mucenicii lor dar se mananca de Ramadan.

Mai sunt variante cu tot feluri de alte amestecuri de branzeturi sau carne...., inchisi sau deschisi la un capat

Banana bread, dupa ureche, in forma de muffins. Pentru ca s-au tuflit tare de tot dupa ce le-am scos din cuptor, ca sa nu le declar rateuri, le-am facut o glazuta de cacao. De bune sunt bune tare, dar urate rolleyes.gif

Poza de la locul faptei, cu glazura inca moale.

post-84-0-48526600-1615804648_thumb.jpg

Mai sunt variante cu tot feluri de alte amestecuri de branzeturi sau carne...., inchisi sau deschisi la un capat

Bine-nțeles că am căutat rețeta imediat ;) Arată minunat! Ieri făcusem deja clătite, dar am pus pe listă și Qatayef-ul ăsta :floare:

Edit să pun și poză cu clătitele ;) erau groase rău, eu nu știu să le fac subțiri, dar nici nu sufăr din cauza asta ;)

20210314_150352_copy_1008x756.jpg

Edited by Carmella

Banana bread, dupa ureche, in forma de muffins. Pentru ca s-au tuflit tare de tot dupa ce le-am scos din cuptor, ca sa nu le declar rateuri, le-am facut o glazuta de cacao. De bune sunt bune tare, dar urate rolleyes.gif

Poza de la locul faptei, cu glazura inca moale.

post-84-0-48526600-1615804648_thumb.jpg

Chiar ma intreba maica-mea de o reteta de muffins si ma gandeam sa-i dau asta de banana bread. Am facut si eu si mi s-au turtit daca am pus mai multe fructe pasate decat in reteta (nu neaparat cu banane, merge si cu mere rase sau alte combinatii), dar pe mine nu ma deranjeaza forma absolut deloc. In reteta mea zice 2 banane, dar de la 3 banane in sus are gust mai bun :floare: .

Bine-nțeles că am căutat rețeta imediat ;) Arată minunat! Ieri făcusem deja clătite, dar am pus pe listă și Qatayef-ul ăsta :floare:

Edit să pun și poză cu clătitele ;) erau groase rău, eu nu știu să le fac subțiri, dar nici nu sufăr din cauza asta ;)

post-233-0-90748000-1615806232_thumb.jpg

Acuma as hapai vreo 3 odata!

Data trecuta cand am facut clatite imi era o pofta grozava sa le umplu cu dulceata de visine, desi in copilarie erau undeva in josul listei de pofte, undeva si pentru ca este una din dulceturile "curgatoare" si ma manjeam de numa'. Asadar, dulceata de visine a fost o vreme pe lista de cumparaturi a sotului, care se tot plangea ca nu gaseste. Mda... in sfarsit, mi-a adus un ditamai borcanul cu un fel de gem care nu semana nici pe departe dulceata de visine. Inca o incercare: "ah, n-am gasit de visine dar am gasit de cirese". Ok sa vedem, ca parca prea mofturoasa m-am facut, ma gandeam... Dar si asta arata de parca a fost facuta in laboratoarele nucleare, cu o culoare din aia de te dor ochii daca te uiti prea mult la ea, cu pectina si alte adaosuri. In sfarsit, a ajuns si la magazinul romanesc si a gasit acolo si m-a facut fericita ;) ! Sper sa nu se termine pana apuc sa fac clatite...

si eu ador clatitele cu dulceata, cit am mai avut pentru clatite am pastrat-o

dar nu se compara nici una cumparata parerea mea cu ce stiu eu ca e dulceata

Nici eu nu agreez in general dulceturile din comert, nici nu tin minte ca bunica sau maica-mea sa fi cumparat vreodata dulceata... Asta de Raureni seamana cu ce-mi aduc eu aminte, dar ai dreptate, nimic nu se compara cu cea facuta de casa. Noi nu suntem mari consumatori de dulceata, de aceea nici nu prea fac. Prima data am facut aici in Canada dulceata de capsuni, culese de la ferma, o cantitate industriala, nu stiu ce a fost in mintea mea atunci. Noroc ca a venit maica-mea in vizita si m-a ajutat sa nu raman cu marfa pe stoc :floare: . Visinele sunt cam scumpe in magazin, dar odata tot ajung eu la o ferma...