Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Am facut un pic de ordine in beci si am gasit niste conserve gata sa expire, asadar continuam seria "Deserturi fara zahar, fara faina, fara ou, fara unt" :) - o conserva de ananas cu tot cu sirop, amestecat cu fulgi de ovaz, nuci maruntite si mere taiate cuburi, dat la cuptor vreo jumatate de ora.

Chestia asta cu "fara...." mi-a adus aminte ca sotul ma intreaba in timp ce manca sarmalele vegane :D : "Astea n-au nici calorii?" :D

post-192-0-79763900-1631183385_thumb.jpg

Aste sunt "deserturi de copii" pe care eu le ador, dar le fac doar daca am de gand sa le mananc singura, pentru ca nu stiu niciodata daca se vor manca sau nu. Tare-s ciudati ai mei! Azi le place ceva iar maine zic ca nu le-a placut niciodata asa ceva.angryfire.gif

Aste sunt "deserturi de copii" pe care eu le ador, dar le fac doar daca am de gand sa le mananc singura, pentru ca nu stiu niciodata daca se vor manca sau nu. Tare-s ciudati ai mei! Azi le place ceva iar maine zic ca nu le-a placut niciodata asa ceva.angryfire.gif

Nici copiii mei nu mananca asa ceva, probabil din cauza texturii, intr-adevar e ca mancarea de bebelusi :D . Cu sotul nu am probleme in privinta asta, cam tot ce-i desert e bun de mancat la el :) , doar ma feresc sa pun prea multe condimente. Insa a cam rarit-o in ultimul timp cu dulciurile si bine a facut, ca a slabit 10 kg in ultimele 4 luni. Aici multa lume mananca fulgi de ovaz la micul dejun, eu parca nu ma satur daca nu am ceva proteina animala la prima ora :D .

Edited by adi_edi

Pentru ca zilele astea sunt încărcate cu multe evenimente pozitive am trântit un tort de ciocolată!

post-343-0-14176100-1631226237_thumb.jpg

• 2 weeks later...
Eu am înnebunit cu experimente noi. I-a sa vad daca ghicește cineva...este o radacinoasa, nu gutuie! Din jumatate de kg de rădăcina si trei lime mi-au iesit doua borcanele.

post-343-0-82926000-1632144516_thumb.jpg

post-343-0-87200700-1632144524_thumb.jpg

Edited by mino

Eu am înnebunit cu experimente noi. I-a sa vad daca ghicește cineva...este o radacinoasa, nu gutuie! Din jumatate de kg de rădăcina si trei lime mi-au iesit doua borcanele.

Telina? :)

Tortul ala de ciocolata de mai sus arata demential :P

Telina? :P

Tortul ala de ciocolata de mai sus arata demential :)

Nuuu, mai dau un indiciu, ca e o radacina picanta :P .....tortul a fost.....bun de tot. Desi nu aveam voie tot am gustat din crema sa fiu sigura ca e buna!

Telina? :P

Tortul ala de ciocolata de mai sus arata demential :)

Nuuu, mai dau un indiciu, ca e o radacina picanta :P .....tortul a fost.....bun de tot. Desi nu aveam voie tot am gustat din crema sa fiu sigura ca e buna!

Ridiche, ridiche ! Am ghicit?

Nuuu, ghimbir este! Am facut din 500g ghimbir, zeama de la doua lime si una tăiată feliute, 500g zahar si 250g apa. Am cautat rețete si cum nu eram satisfăcută de ele, am facut cum fac dulceața clasica de gutui de exemplu. Inițial pusesem o cana de zahar la 500g de ghimbir dar mi se părea prea densă in ghimbir asa ca am mai plusat cu zahar, astfel încât să fie proporția 1:1, ghimbir:zahar.

Nuuu, ghimbir este! Am facut din 500g ghimbir, zeama de la doua lime si una tăiată feliute, 500g zahar si 250g apa. Am cautat rețete si cum nu eram satisfăcută de ele, am facut cum fac dulceața clasica de gutui de exemplu. Inițial pusesem o cana de zahar la 500g de ghimbir dar mi se părea prea densă in ghimbir asa ca am mai plusat cu zahar, astfel încât să fie proporția 1:1, ghimbir:zahar.

Mmm ghimbir. Interesant! Sa o mancati sanatosi.

• 1 month later...

Am primit niste gutui, așa că au ajuns compot, peltea si gem.

Cand am auzit iarasi de gutui, mi-am adus aminte ca am primit si eu in anii trecuti dar n-am apucat sa fac dulceata cat sa mancam pe saturate. Ei bine, anul acesta am primit atatea gutui ca n-am apucat sa le fac pe toate intr-o tura. Cea mai fericita zi a vietii mele ?. V-am mai spus ca dulceata de gutui e preferata mea ??

post-192-0-78981900-1635445248_thumb.jpg

Ce culoare frumoasa are pelteaua ta, Mino!

Si textura a iesit ca la carte!

post-343-0-00510300-1635521675_thumb.jpeg

Ieri a avut Maia pofta de brownie, si daca tot ploua afara, ne-am apucat de bucatarit. Poze proaste, pe intuneric.

post-84-0-78254600-1635929984_thumb.jpg

Boni, cred ca eu niciodata nu am avut pofta de brownies. Dar nu ma intreba daca pot sa ma opresc odata ce gust o bucatica ?...

Boni chiar nu am mai facut de muuult timp o negresa, dar indicat ar fi sa fac o pauză la dulciuri totuși.

Adi, am de muuult timp comanda de clătite si sper sa aman comanda macar pana in weekend. Genul de gutui e minunat!

Ok Mino, peltea de gutui a fost; dar a mai fost ceva ?.

Unt de arahide? Parca am vazut o "sfaramitura" pe acolo.

Adi, ce-mi plac ghicitorile tale!!! biggrin.gif

Apropos de unt de arahide, mi-am uns ieri o bucatica de negresa. Foaaarte bine s-a potrivit. Si ma felicit, aici, public, ca am mancat doar o bucatica.71.gif

Da, Boni, ai ghicit! Norocul tau ? ca am cumparat, din greseala, din acela care are si bucati mai mari de arahide.

Si eu ma laud ca am mancat doar o clatita. La amiaza, ca seara am mai mancat una ?, dar fara unt de arahide.

Pumpkin pies - in cea deschisa la culoare nu am pus condimente, decat vanilie, in cealalta am pus si scortisoara, ghimbir, nucsoara si cuisoare. Cantitatile din reteta erau pentru o placinta, dar am impartit-o in 2 ca unii nu suporta condimentele iar altii nu suporta fara ?.

post-192-0-29670200-1636227458_thumb.jpg

post-192-0-56173200-1636227496_thumb.jpg

post-192-0-28944700-1636227525_thumb.jpg

Wow ce bine arata!

La o felie fara condimente m-as autoinvita si eu :lol:.