Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Blackie, uite reteta de banana bread asa cum am pus-o mai demult pe forum:

1 1/4 cana faina

1 lingurita bicarbonat

se cern impreuna

2 banane foarte coapte, zdrobite cu furculita (poti pune si 3-4; eu data trecuta am pus 1 banana si 2 mere rase)

1/2 cana ulei

1 cana zahar (eu pun 1/2 ca mi se pare prea dulce)

2 oua

se amesteca si apoi se adauga faina+bicarbonat

1/4 cana nuci taiate - optional, se pot adauga in aluat sau deasupra (sau amandoua) - normal ca poti pune si mai mult

mai poti pune picaturi de ciocolata

Se coace la 180 C / 350 F (daca o pui in tava normala cam 30 minute, in cea de chec aproximativ 50 minute)

Cana poate fi de 225-250 ml.

Edited by adi_edi

Blackie, uite reteta de banana bread asa cum am pus-o mai demult pe forum:

1 1/4 cana faina

1 lingurita bicarbonat

se cern impreuna

2 banane foarte coapte, zdrobite cu furculita (poti pune si 3-4; eu data trecuta am pus 1 banana si 2 mere rase)

1/2 cana ulei

1 cana zahar (eu pun 1/2 ca mi se pare prea dulce)

2 oua

se amesteca si apoi se adauga faina+bicarbonat

1/4 cana nuci taiate - optional, se pot adauga in aluat sau deasupra (sau amandoua) - normal ca poti pune si mai mult

mai poti pune picaturi de ciocolata

Se coace la 180 C / 350 F (daca o pui in tava normala cam 30 minute, in cea de chec aproximativ 50 minute)

Cana poate fi de 225-250 ml.

Multumesc. Eu foloseam o reteta cu unt. O sa incerc si asa.

M-am cam chinuit un pic sa-mi amintesc cum sa postez si sa atasez poze si de ce nu voia pozele mele dar am reusit.

Adriana :floare: intru rar ca nu apuc sa mai pun mana pe laptop cat sunt acasa. De pe telefon nu m-am prins inca cum sa manevrez sa scriu ceva sau sa vad posturile.

Torturile au fost facute pentru seful meu care se pensioneaza. E un om deosebit si am facut imposibilul ca sa am torturile gata. (Am facut si pentru ziua mea 2 dar le-am terminat dupa 3 saptamani dupa ziua mea =))

Snej, ce surpriza! Placuta, bineinteles ?! Sper sa te vedem mai des!

Si pentru mine reteta lui Kiken Hanna de dobos a ramas preferata, cu toate ca n-am mai facut-o de ani buni.

Cateodata imi iese ff bun si alta data imi iese divin. Cand am timp sa fac foile f subtiri, adaug si un pic de ulei in compozitia de foi si ies asa moi si daca am ciocolata buna in casa...

Ma bucur sa te vad si o sa mai sterg praful pe aici mai des sper. :love7:

IMG_0388 Medium.jpeg

IMG_0392 Medium.jpeg

Eu as gusta din amandoua torturile ?, arata bine amandoua. Ti-a iesit glazura la dobos perfecta! Eu n-am facut niciodata caramel, la noi nu se mananca.

Eu nu stiu ce e tortul 2 dar sigur e bun bun. Voi ati gusta, eu as manca :lol: . Dobosul deja e arta.

Eu am facut (iar) prajitura fina cu ness, reteta Diamond. Somebody stop me! post-178-0-52781900-1720101470.jpg

Ah, Black, cum poate sa arate! Prajitura cu ness cred ca se bate cu aceea cu capsuni pentru locul 1 la mine in clasament! Asta zic acum, pana nu apare altceva ?.

(Sotul a mers sa cumpere paine si a adus si pasteis de nata, sa vedem cat ma pot abtine pana infulec una...sau doua...)

• 4 weeks later...
Nu stiu daca sriu unde trebuie, dar sa ma laud si eu. Fac dulceata de aronia. Pentru prima data. Nu stiu ce trebuie sa iasa, dar ceva o iesi :)
Cred ca iese ca dulceață de afine, sa ne spui Ica și nouă cum îți iese!
A iesit dulceata pana la urma. S-a legat foarte greu, nu imi explic din ce cauza. Am pus la 1 kg de fructe 800 de gr de zahar, nu 1 kg. Le-am lasat peste noapte dar si-au lasat foarte putin suc, nu ca afinele. In fine, am dulceata de aronia. Mai am 2 kg, cred ca le fac sirop.

Edited by Ica

Nu am folosit niciodata pliculete de care zici tu. Aronia seamana intr-adevar cu afinele, dar fructele sunt un pic mai mari si cumva mai fade. Mi-a dat cineva acum vreo sase sapte ani cateva crengute de aronia si goji. Goji a murit dar asta a vrut sa traiasca. E prima data cat produce atat de mult. Pana acum culegeam cam o cana. In fine, nu conteaza, mi-a iesit. Maine fac sirop. Dupa care trec la cules fructe de soc. :)

aa ok, alea le cunosc, ies bine :D

uite asta este

https://www.cameo.it/prodotti/p/cameo-fruttapec-21

tre sa fie si in Romania ca am vazut ca este orice ca si aici

n-are decit pectina care oricum in anumite fructe e prezenta

poate ca aronia asta e precum fructele acelea care au o enzima si nu se leaga (ca de exemplu ananasul), e o explicatie asa simpla ca nu's cum sa zic altfel :D

Vazusem pe net o reteta de dulceata cu aronia, nuci si mere. Probabil ca e mai ok asa, merele o legau mai repede. Invatam, asta e.

Am cautat si eu cu google sa vad ce sint aronia. Se pare ca au gramada de health benefits.

Azi e ziua omului, am zis sa il surprind cu savarine. Am incercat o reteta cu drojdie, au iesit foarte bune. post-178-0-02564100-1722870798.jpg

La multi ani domnului Blackie, la cat mai multe savarine! Cat de bine arata, eu as fi mancat savarine ca felul 1, 2 si 3 ?.

Am cautat si eu cu google sa vad ce sint aronia. Se pare ca au gramada de health benefits.

Azi e ziua omului, am zis sa il surprind cu savarine. Am incercat o reteta cu drojdie, au iesit foarte bune. post-178-0-02564100-1722870798.jpg

La multi ani, omului tau! Savarinele arata super.

Da, aronia are o gramada de beneficii dar ma gandesc ca efectele se vad consumand constant. La noi nu e cazul. Cand o sa ma fac mare si o sa stiu sa transfer pozele din telefon pe forum o sa va arat cam cata recolta am avut.

La multi ani, soțului tau Blackie! Iar tu să fii sănătoasă sa-i mai faci și alte bunataturi! Arată super savarinele!

eu mi-am facut un chat pe whatsapp cu mine insami si-mi trimit pozele

deschid pe computer whatsapp web si le descarc in computer

si apoi le atasez in mesaje pe forum

Multumesc, cand vine primul copil acasa il pun sa ma invete.

• 4 weeks later...

A trebuit sa reciclez niste piersici asa ca am facut o prajitura rapida cu iaurt, am mai gasit si niste afine amarate in congelator deci avem si desert azi.

(Blakie mi-a facut asa o pofta de savarine, dar am fost prea lenesa sa fac asa ca ne-am dus la Adonis si am cumparat rum baba, mai aveau 2 bucati. Nu asa bune cum aveau la magazinul romanesc, dar ne-am facut cat de cat pofta ?).

post-192-0-76198000-1725647187.jpg

Edited by adi_edi

rum baba

daca e facut asa cum trebuie e excelent

ca la urma urmei baba-ul e o savarina, uneori il despica in mijloc si ii pun ori frisca ori crema de vanilie, si e insiropat complet cu rom ca savarina, aluatul e acelasi