Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Mmmm, buneee! Te-a ajutat si Lara ??

Nu, ca e la gradi, dar o sa facem și împreună!

E deja la gradi?!?!? Eu am ramas in urma mult. Vai ce trece vremea!!!

La minciunele poftesc si eu, pacat ca trebuie prajite sleep.gif

E deja la gradi?!?!? Eu am ramas in urma mult. Vai ce trece vremea!!!

La minciunele poftesc si eu, pacat ca trebuie prajite sleep.gif

Exact asta am vrut sa scriu si eu! La gradi deja? Parca mai ieri se nascuse❤️

Daaa, a început gradi, este la grupa mică până la trei ani, dar din aprilie va trece la grupa 3-6 ani! Trece ireal de repede timpul ăsta!

Iar minciunelele au fost foarte apreciate, luni mai fac o portie :hungry:

De multa vreme tot imi batea omu’ apropouri sa ii fac o prajitura in straturi, cu crema si gem cum se facea pe vremuri de sarbatori. Recunosc ca am fost reticenta pentru ca nicinu facusem niciodata si sincer nici nu credeam ca o sa imi/ne placa. Ieri mi-am luat inima in dinti si am zis sa ii fac (iar) o surpriza. A iesit chiar buna, poate trebuia sa ntind foile mai subtiri pentru ca au cam crescut la copt, asa ca a iesit cam inalta prajitura. Asta e, cascam ciocul mare si inghitim ca pelicanul ?post-178-0-48698100-1734449817.jpeg

Edited by black_cat

Foile sunt cu miere, nu? Una din preferatele familiei si mai ales a fiului meu. Nu stiu daca am facut foile vreodata, dar am trisat si am facut mai demult cu Honey graham crackers ?, iese o imitatie destul de decenta, pentru cine nu stie adevaratul gust. Mi-ai facut pofta, poate fac si eu. In ultimul timp am cumparat de la magazinul unguresc, dar o data au fost sarate ?, nu s-au putut manca, le-am dus inapoi.

Foile sunt cu miere, nu? Una din preferatele familiei si mai ales a fiului meu. Nu stiu daca am facut foile vreodata, dar am trisat si am facut mai demult cu Honey graham crackers ?, iese o imitatie destul de decenta, pentru cine nu stie adevaratul gust. Mi-ai facut pofta, poate fac si eu. In ultimul timp am cumparat de la magazinul unguresc, dar o data au fost sarate ?, nu s-au putut manca, le-am dus inapoi.

Cu miere sint foile, da. Noi nu mai mancasem de ... 30 de ani aproape, cred. Sincer eu nici nu imi aminteam ce gust au. Astea le facea soacra mea. Mama mea facea alba ca zapada, mie alea imi placeau dar nici din alea nu am facut vreodata.Stiu ca am vrut sa fac, reteta era cu amoniac pentru foi, nu am gasit in Canada si m-am lasat pagubasa.

prajitura in straturi, cu crema si gem cum se facea pe vremuri

Ooo, prajitura Albinita! O ador, dar nu am facut niciodata, din cauza foilor. Cred ca as putea gasi foi gata facute, sa se potriveasca. Trebuie sa caut ca mi-ai starnit pofte tongue3.gif

In copilarie o gaseam la cofetarie sau magazinele "Apicola". Acum am mai vazut-o pe ici, pe colo, dar mai rar.

Foarte frumoasa ti-a iesit, blacky!

Blackie, amoniac sau bicarbonat din retetele de atunci eu il inlocuiesc cu praf de copt

amoniacul in dulciuri ma ingrijoreaza mereu cind il folosesc cind incepe sa miroase

ALba ca Zapada cred ca am facut o data aici dar nu am recunoscut gustul de atunci deci nu m-am mai chinuit

Mie imi e dor de prajitura aia cu foi cu suc de rosii, crema de gris si gem. Am facut-o o singura data de cand sunt la casa mea, adica de vreo 40 de ani :rolleyes: si m-am chinut rau cu foile. O sa ma mai gandesc, oricum nu fac incercari de sarbatori.

Blackie, eu am facut mai demult Alba ca zapada cu amoniac cumparat aici.

Asta era cand am venit noi in Canada, primii ani aia cand ti-e dor de toate, deci acum 20 de ani. Si eram in Alberta, mai putin cosmopolita decat Ontario sau Quebec. Acum probabil as gasi la creaun magazin european daca nu altundeva.

Blackie, amoniac sau bicarbonat din retetele de atunci eu il inlocuiesc cu praf de copt

amoniacul in dulciuri ma ingrijoreaza mereu cind il folosesc cind incepe sa miroase

ALba ca Zapada cred ca am facut o data aici dar nu am recunoscut gustul de atunci deci nu m-am mai chinuit

Omu’ nu manca nici in Romania Alba ca zapada asa ca ma indoiesc ca ar manca acum. Deci as ramane eu sa ma lupt cu ea si chiar nu e cazu’ ?. Asa ca nu o fac curand.

• 2 weeks later...

Imitatie de foi cu miere ?. Am folosit Honey Graham Crackers in loc de foi.

Blackie, reteta ta de Albinita are si lamaie in crema? Cand mi-a venit aseara cheful sa o fac era prea tarziu sa o sun pe maica-mea si am folosit o reteta de pe internet. Oricum a iesit buna. Cand i-am zis de lamaie sotului nu era prea atent si a zis ca da, se simte lamaia ?.

post-192-0-22968800-1735484422.jpg

Imitatie de foi cu miere ?. Am folosit Honey Graham Crackers in loc de foi.

Blackie, reteta ta de Albinita are si lamaie in crema? Cand mi-a venit aseara cheful sa o fac era prea tarziu sa o sun pe maica-mea si am folosit o reteta de pe internet. Oricum a iesit buna. Cand i-am zis de lamaie sotului nu era prea atent si a zis ca da, se simte lamaia ?.

Nu are lamaie reteta pe care am folosit-o eu, doar gem acrisor, eu am folosit de caise.

Arata foarte bine, e bun de tinut minte varianta cu biscuiti pentru ca foile mi-au dat de lucru si in final tot cam groase mi-au iesit.

Mersi, mi-a confirmat si maica-mea ca nici reteta ei nu are lamaie, probabil o confund cu alta prajitura.
Pentru revelion m-am tot gandit ce dulce sa fac, voiam ceva usor, racoros care sa mearga cu sampanie. Si mi-am amintit de Diplomat pe care nu l-am mai facut probabil de pe vremea culinarului. Am primit laude?. La capitolul ornat trebuie sa mai lucrez. post-178-0-23303000-1735774641.jpeg