January 19, 201115 yr Author comment_73013 Ce bunatati ai ascuns tu acolo de ochii nostri! Pot să mă laud un pic cu tortul ala? Deci ma laud: a iesit de o finete rarisima, piesa de rezistenta la o masa ifosita unde eu trebuia sa vin cu desertul. Marturisesc sa nici eu n-am crezut ca-mi va reusi, fiind o combinatie la prima vedere Nu numai ca te poti lauda,dar ai putea sa ne si împartasesti ce si cum!Nu tine secreta combinatia dintre Peter si Andrada! Report
January 19, 201115 yr comment_73021 Nu numai ca te poti lauda,dar ai putea sa ne si împartasesti ce si cum!Nu tine secreta combinatia dintre Peter si Andrada! brrr.... nu stiu daca am voie sa pun link la reteta Andradei, asa ca pe foarte scurt, blatul e din unt si biscuiti sfaramati plus ceva zahar, iar umplutura: 1kg branza dulce2 cani zahar tos3 linguri fainaesenta vanilieo lingura suc de lamaie3 oua mari + un galbenuso cana si jumatate smantanaun varf de cutit de sare.(reteta mai avea coaja de lamaie dar eu nu sevesc ) Am luat din aceasta compozitie cam o treime si i-am adaugat cacao, apoi am turnat peste biscuitii inghesuiti in forma de tort detasabila, alternativ, in mijloc, doua polonice de umplutura alba si unul cu cacao, fara sa netezesc deloc. (Va mai amintiti prajitura lui Peter, aia cu jumatati de caise pe margine? ) Noa, daca cineva chiar vrea sa se apuce de facut tortul asta tre sa vada retetele in imagini ale autorilor, cred ca le am pe undeva dar acum nu le gasesc. Report
January 19, 201115 yr comment_73023 Cuscra, rulourile cu unt sunt usoare tare: 500 g faina3 galbenusuri70 g unt 150 g zahar30 g drojdie proaspataarome200-250 ml lapte caldut, in functie de faina.rezulta un aluat...modelabil.Se lasa la crescut, apoi se intinde o foaie, se unge cu unt din belsug si cu zahar tos, se ruleaza, se taie felii, se aseaza in tava, se lasa la crescut, se coc pana devin aurii, iar cand se scot din tava, se toarna peste rulouri un sirop din lapte(cca 500ml), unt(doua linguri) si zahar(50g). Mie imi plac mai insiropate, le pun mai mult sirop de asta Report
January 19, 201115 yr Author comment_73035 Cuscra, rulourile cu unt sunt usoare tare: 500 g faina3 galbenusuri70 g unt 150 g zahar30 g drojdie proaspataarome200-250 ml lapte caldut, in functie de faina.rezulta un aluat...modelabil.Se lasa la crescut, apoi se intinde o foaie, se unge cu unt din belsug si cu zahar tos, se ruleaza, se taie felii, se aseaza in tava, se lasa la crescut, se coc pana devin aurii, iar cand se scot din tava, se toarna peste rulouri un sirop din lapte(cca 500ml), unt(doua linguri) si zahar(50g). Mie imi plac mai insiropate, le pun mai mult sirop de asta Melcii astia tre' sa-i fac neaparat!Ador chestiile însiropate Te pup,si merci mult! Report
January 20, 201115 yr comment_73110 arcadia, tortul arata de milioane! Poti sa pui si reteta, te rog? Report
January 20, 201115 yr comment_73194 arcadia, tortul arata de milioane! Poti sa pui si reteta, te rog? ti-am trimis linkurile in PM succes Report
January 21, 201115 yr comment_73293 Cuscra, rulourile cu unt sunt usoare tare: 500 g faina3 galbenusuri70 g unt 150 g zahar30 g drojdie proaspataarome200-250 ml lapte caldut, in functie de faina.rezulta un aluat...modelabil.Se lasa la crescut, apoi se intinde o foaie, se unge cu unt din belsug si cu zahar tos, se ruleaza, se taie felii, se aseaza in tava, se lasa la crescut, se coc pana devin aurii, iar cand se scot din tava, se toarna peste rulouri un sirop din lapte(cca 500ml), unt(doua linguri) si zahar(50g). Mie imi plac mai insiropate, le pun mai mult sirop de asta arcadia vroiam sa te intreb : se ung rulourile cu ceva inainte de a le da cuptor?! si,... cate min' se mai lasa la dospit in tava?!Multumesc! Report
January 21, 201115 yr comment_73294 arcadia vroiam sa te intreb : se ung rulourile cu ceva inainte de a le da cuptor?! si,... cate min' se mai lasa la dospit in tava?!Multumesc! Da, eu le ung cu galbenus.In functie de cat de cald e in bucatarie, cca 30 min. Marturisesc ca odata, din lipsa de timp, cum am terminat de framantat aluatul cum l-am prelucrat si l-am pus in tava la crescut, gata facut rulouri. Am lasat tava acoperita cam o ora si le-am copt apoi. Astfel am redus cei doi timpi de dospire la unul singur. (Orientativ, aproape isi dublasera volumul cand am dat tava la cuptor). Report
January 21, 201115 yr comment_73298 arcadia vroiam sa te intreb : se ung rulourile cu ceva inainte de a le da cuptor?! si,... cate min' se mai lasa la dospit in tava?!Multumesc! Da, eu le ung cu galbenus.In functie de cat de cald e in bucatarie, cca 30 min. Marturisesc ca odata, din lipsa de timp, cum am terminat de framantat aluatul cum l-am prelucrat si l-am pus in tava la crescut, gata facut rulouri. Am lasat tava acoperita cam o ora si le-am copt apoi. Astfel am redus cei doi timpi de dospire la unul singur. (Orientativ, aproape isi dublasera volumul cand am dat tava la cuptor). Multumesc muuuult aracadia!ai fost atat de prompta! Edit:le-am pus deja in cuptor...sa vedem ce-o iesi! Edited January 21, 201115 yr by Anca_B Report
January 21, 201115 yr comment_73311 Mie mi-e pofta de gogosi, dupa ce i-am vazut pe-ai Stelei! Report
January 21, 201115 yr comment_73344 Multumesc muuuult aracadia!ai fost atat de prompta! Edit:le-am pus deja in cuptor...sa vedem ce-o iesi! cu tot dragul.Poate vii sa ne spui daca ti-au iesit bine si daca v-au placut. acum sunt eu curioasa Report
January 22, 201115 yr comment_73441 Aseara a plecat pachetul la copii cu:praji cu mar,crema de vanilie si glazura de cioco cozonaci beiglisi o praji cu crema de cioco si menta,glazura de cioco, da poze vad c-am uitat sa fac ! Era cindva in noapte... iertare ! Report
January 22, 201115 yr comment_73445 Vrabiuta, gand la gand cu bucurie!Tocmai ce-am vorbit cu mama si mi-a zis c-a facut beigli! Mi-a dat reteta asa ca o sa fac cu siguranta, mai ales ca am nuci si mac care trebuie consumate. Report
January 22, 201115 yr comment_73501 Vrabiuta, ce harnica esti! Tu mai dormi? Ce bine arata beigli cu mac ! Report
January 22, 201115 yr comment_73534 Aseara a plecat pachetul la copii cu:praji cu mar,crema de vanilie si glazura de cioco cozonaci beiglisi o praji cu crema de cioco si menta,glazura de cioco, da poze vad c-am uitat sa fac ! Era cindva in noapte... iertare ! Vrabiuta, pe unde stau copiii? Ca ma duc sa le fac o vizita...parca prin zona Unirii asa ziceai! Arata super bine pachetul! N-am mancat niciodata prajitura cu mere in combinatie cu o crema...buna tare cred! Report
January 23, 201115 yr comment_73566 [ Vrabiuta, pe unde stau copiii? Ca ma duc sa le fac o vizita...parca prin zona Unirii asa ziceai! Arata super bine pachetul! N-am mancat niciodata prajitura cu mere in combinatie cu o crema...buna tare cred! Linga parcul Carol! Ti-e in drum ? le spun ca le vin musafiri !Praji cu mere si crema s.a. e super buna, usor de facut!Barbatu-mi-o nu prea maninca praji cu fructe, da abia o asteptat sa tai marginile (trebuia sa intre intr-o cutie de la pantofi!) a ras farfuria! Am apucat sa gust chiar cind am taiat si... gata! Report
January 23, 201115 yr comment_73588 Eu , ceva simplu si care place sotului din dotare.orez cu lapte, reteta egipteana. Report
January 23, 201115 yr comment_73634 Eclere rotunde ca nu stiu cum sa le zic pe romaneste altfel, cu crema de vanilie Report
January 23, 201115 yr comment_73663 Vrabiuta!? Crezi ca a mai ramas ceva din pachet?! Eu nu prea cred! Eu m-am delectat ...si aproape ca nu mai am ...cu niste eclere mai atipice! Cand faceam crema mi-am dat seama ca s-a terminat esenta de vanilie...nici urma de asa ceva in casa, sa ma duc la magazin era lenea prea mare...si atunci am adaugat in crema o ciocolata si niste piure de castane, plus esenta rom (ca de asta mai aveam)! N-am mai pus glazura, ci am venit cu niste fulgi desi de zahar pudra ..ca sa fiu in ton cu vremea de afara! Report
January 23, 201115 yr comment_73670 si eu cu o banala prajitura cu mere in blat am pus nuci,de asta e asa mai...brunet Report
January 23, 201115 yr comment_73673 Adriana ce bine arata bigne-urile, yumi Eu azi amandine ai prajitura cu branza Report
January 23, 201115 yr comment_73680 duminica trecuta reciclarea ultimului pandorino (frisca si fructe de padure, insiropat cu ratafia-vin cu cirese amare ieri "caramida" cu piscoturi, umplutura ricotta, amaretti, piscoturi, marsala azi prajitura Double face Report
January 25, 201115 yr comment_73834 tort cu morcov, nuci si sos de mere Mirellina, da' o section n-ai? ca tare bine arata intreg si nu salivez destul fata frumoasa cu fete frumoase Report