Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Nico, love your pics girl! They're great, you're great! :hug:

Subscriu!

Eu am facut prajitura turnata.Da, stiu am stricat-o, prajiturica asta e asa buna ca nu avea nevoie de modificari, dar ma manca in palma.Dreapta. :angry:

Am adaugat Nesquik in aluat.

post-9-12985623975168_thumb.jpg

Ce bine arata, Eataly..si eu am facut-o zilelel astea cu mere :)

Eu am pus odata cacao in putin aluat si am marmorat fiecare foaie..arata chiar interesant si e tare versatila..te lasa sa te joci cum iti pofteste inima :D

Foarte interesant! Nu ma prind cum ai facut-o,da` daca e cu,cocos e buna tare!

Nico, am facut bilute din 125g ricotta amestecata cu 30g cocos, 30g zahar, 1 galbenus, 1 lingura cu varf de amidon, le-am pus in tava si am turnat peste ele un blat facut din 2 oua batute cu 30g zahar, adaugat 30g ciocolata amaruie topita, 1 vanilie, 1 lingura faina, 1 lingura amidon, 2 linguri cacao (lingurile rase, nu cu varf), copt la 180°C, scos prajitura din cuptor si turnat o glazura din 60 ml lapte, 30g zahar, 15g unt fierte cateva minute - sa se ingroase putin - la foc mic, tras de pe foc, adaugat 50 g ciocolata, amestecat pana se topeste ciocolata si glazurat praji cat e calda.

nu stiu de pe unde am reteta, de pe net de undeva, dar nu stiu de unde, mi-a placut ideea si am scris-o in viteza pe un petec de hartie si asa a ramas, dar a iesit foarte buna, un dulce foarte ciocolatos.

eeee, dar cum poa' sa arate macarons-ii aia!!! mamma mia!

felicitari

Nico ... macarons .... ce ai facut tu acolo e ... fara cuvinte. Nu imi vine sa parasesc pagina. Ti-au iesit superb, si cel mai priceput cofetar te-ar lauda, iar pozele sunt de catalog, selecte si ... diafane.

Nico, am facut bilute din 125g ricotta amestecata cu 30g cocos, 30g zahar, 1 galbenus, 1 lingura cu varf de amidon, le-am pus in tava si am turnat peste ele un blat facut din 2 oua batute cu 30g zahar, adaugat 30g ciocolata amaruie topita, 1 vanilie, 1 lingura faina, 1 lingura amidon, 2 linguri cacao (lingurile rase, nu cu varf), copt la 180°C, scos prajitura din cuptor si turnat o glazura din 60 ml lapte, 30g zahar, 15g unt fierte cateva minute - sa se ingroase putin - la foc mic, tras de pe foc, adaugat 50 g ciocolata, amestecat pana se topeste ciocolata si glazurat praji cat e calda.

nu stiu de pe unde am reteta, de pe net de undeva, dar nu stiu de unde, mi-a placut ideea si am scris-o in viteza pe un petec de hartie si asa a ramas, dar a iesit foarte buna, un dulce foarte ciocolatos.

felicitari

Bristena, ai incercat si altfel de aluat pe baza de ciocolata sau numai pe acesta? Cat de mare e forma in care ai copt? Din cate vad cantitatile sunt destul de mici. Imi place ideea si ricotta asa ca ma tenteaza sa o fac.

Bristena, ai incercat si altfel de aluat pe baza de ciocolata sau numai pe acesta? Cat de mare e forma in care ai copt? Din cate vad cantitatile sunt destul de mici. Imi place ideea si ricotta asa ca ma tenteaza sa o fac.

Salmida, nu am incercat cu alt blat, cred ca ar merge cu orice reteta, important e sa fie mai lichid, sa curga ca sa poata acoperi cat de cat bilutele, apoi la cuptor mai creste

nu mai tin minte daca e jumatate de reteta sau o treime la cantitatile ce le-am scris eu;

despre tava am uitat sa scriu, eu am folosit una de silicon, are 17cm diam si 5 cm inaltime, dar nu aveam alta potrivita si in una mai mare s-ar fi pierdut

pun si o poza cu tava (se vede si un colt din pagina pe care e reteta)

mie nu-mi prea place cocosul, dar in aceasta reteta fiind amestecat cu ricotta nu se simte asa tare (cred ca se poate jongla cu proportiile de ricotta/cocos, important sa poata fi modelate bilute), dar mi-a placut mult, e foarte ciocolatoasa si e si de efect

post-142-12986714919547_thumb.jpg

[font=Comic Sans MS]Multumesc mult, Bristena pt raspunsul rapid! :wub:

Cum spuneam cu cateva mesaje inainte ... La desert am avut mere coapte in seara asta. Umplute cu pasta de migdale amestecata cu nuci si scortisoara. Pt cine a vrut servite cu crema de vanilie.

post-697-12986720317854_thumb.jpg

Rapid si bun!

post-697-12986720637779_thumb.jpg

Stella, o :lol: pt inspiratie. [/font]

Azi ne-a crescut glicemia cu:

crema de zahar ars,

post-247-12988211859583_thumb.jpg

si fara poza clatite cu dulceata de struguri, gem de caise si finetti

Azi savarine, pe care le-am adaptat cat de cat pt mine care ar tb sa fiu la dieta si anume faina alba am inlocuit-o cu o pare faina de orez si o parte faina integrala

post-479-1298828745764_thumb.jpg

[font=Comic Sans MS]Multumesc mult, Bristena pt raspunsul rapid! :headbang:

Rapid si bun!

cu placere, salmida

bun, bun ce ai facut tu acolo

Azi savarine, pe care le-am adaptat cat de cat pt mine care ar tb sa fiu la dieta si anume faina alba am inlocuit-o cu o pare faina de orez si o parte faina integrala

Sa mai zica cineva, ca daca esti la dieta suferi!

Ce bunatate ai facut tu acolo,cum le-ai amestecat,sunt curioasa ,au iesit moi?

Foarte bine arata! ;)

Foi de napolitana cu nuca si caramel,si rulourile cu crema de lapte praf.

post-162-12982343922909_thumb.jpg

si eu vreau reteta de la crema asta! Arata minunat rulourile Ramy!

Multzam Eataly!

Incerc in viitorul apropiat sa fac ceva, poate astea ca sint usoare si ceva mai complicat. Deja ma intreaba lumea la servici unde e un restaurant romanesc.

Gatesc din ce in ce mai rar din lipsa de timp, dar asta e tortul de mere facut pe 14 Febr, de ziua jumatatii mele.

post-125-1299375964971_thumb.jpg

[font=Comic Sans MS]Desi finalul nu seamana cu al Bristenei, e totusi aceeasi reteta la baza (pagina anterioara).

In bilutele de cocos am pus capsuni (decizie spontana) si au iesit mai mari asa ca nu au mai fost la nivel cu blatul de ciocolata. Am acoperit cu piure de capsuni.

Noi nu suntem prea ciocolatosi si o glazura tot din ciocolata ar fi fost prea mult. Asa insa ne-a placut mult! Multumesc pt reteta si idee, Bristena!

post-697-12994414346997_thumb.jpg

post-697-12994414487997_thumb.jpg

post-697-12994414583277_thumb.jpg[/font]

Arata minunat Salmida. dai si reteta cumva? Nici noi nu sintem amatori de cicolata si tortul asta pare tare bun.

[font=Comic Sans MS]Adriana, Lizura si Eataly, multumesc!

Reteta este a Bristenei, cum am scris in mesaj. Deci nu e a mea si nu stiu daca se cade sa o pun eu la dulciuri. Am respectat cantitatile date de reteta si am avut chiar o forma de aceleasi dimensiuni cu cea aratata de Bristena. La urmatoarea incercare voi face totusi cant. dubla de blat. Ce am incercat eu sa fac a fost sa dreg faptul ca bilutele se vedeau din blat. Se observa si in poza cu sectiunea. Si asa capsunile pregatite pt smoothie amestecate cu gelatina au ajuns pe tort. :rolleyes: [/font]

felicitari

Salmida, nu am incercat cu alt blat, cred ca ar merge cu orice reteta, important e sa fie mai lichid, sa curga ca sa poata acoperi cat de cat bilutele, apoi la cuptor mai creste

nu mai tin minte daca e jumatate de reteta sau o treime la cantitatile ce le-am scris eu;

despre tava am uitat sa scriu, eu am folosit una de silicon, are 17cm diam si 5 cm inaltime, dar nu aveam alta potrivita si in una mai mare s-ar fi pierdut

mie nu-mi prea place cocosul, dar in aceasta reteta fiind amestecat cu ricotta nu se simte asa tare (cred ca se poate jongla cu proportiile de ricotta/cocos, important sa poata fi modelate bilute), dar mi-a placut mult, e foarte ciocolatoasa si e si de efect

Bristenoooo! Vino sa ne spui reteta la prajiturica ta cu bile ca murim de pofta!

[font=Comic Sans MS]Lizuraaaa, uite reteta ceva mai sus in mesajul acesta! :floare: [/font]

felicitari

Bristenoooo! Vino sa ne spui reteta la prajiturica ta cu bile ca murim de pofta!

[font=Comic Sans MS]Lizuraaaa, uite reteta ceva mai sus in mesajul acesta! :) [/font]

Multumesc! Suna bine!!!