Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

am ramas datoare cu o sectiune la carrot cake

superb la gust, o sa mai fac reteta asta

da, frumoasa secsiune, cum e blatul? pare putin umed, place mie asa, ca nu mai trebuie insiropat multumim frumos...da' acuma vrem si reteta, daca nu-i cu suparare

cand ai timp, nu-i graba

100 grams pecans or walnuts

340 grams raw carrots (about 2 1/2 cups finely grated)

2 cups all-purpose flour

1 teaspoon baking soda

1 1/2 teaspoons baking powder

1/2 teaspoon salt

1 1/2 teaspoons ground cinnamon

4 large eggs

300 grams granulated white sugar

1 cup vegetable or canola oil

2 teaspoons vanilla extract

Cream Cheese Frosting:

57 grams unsalted butter, room temperature

227 grams cream cheese, room temperature

2 cups icing sugar, sifted

1 teaspoon vanilla extract

1 teaspoon finely grated lemon zest

Garnish: (Optional)

1 cup (100 grams) toasted and finely chopped walnuts or pecans

am adaugat 1/2 cup apple sauce si a iesit extraordinar, nu e uscat e exact pe gustul nostru (si al prietenilor dupa cum am observat :))

am facut morcovii din martipan colorat si gata.....o sa fac reteta mereu ca ne-a placut tare, nu mai schimb...e luata de pe un blog, daca e voie pun , blog american :-*

am adaugat 1/2 cup apple sauce si a iesit extraordinar, nu e uscat e exact pe gustul nostru (si al prietenilor dupa cum am observat :))

am facut morcovii din martipan colorat si gata.....o sa fac reteta mereu ca ne-a placut tare, nu mai schimb...e luata de pe un blog, daca e voie pun , blog american :angryfire:

copiat, salvat, salivat din nou, tre' sa ma mobilizez cat mai repede (acum as face-o, da n-am tate cele)

multumesc

merci angel pentru reteta.

nu o sa-ti para rau daca ai chef sa incerci...place si copiilor mult si e usor de facut

Eu am luat baza de la prajitura cu pere a Petuniei si am facut o tarta cu gem de gutui( de la mama Eataly :) ).Cu restul de aluat, bine infainat, am facut fursecuri umplute cu cafea (adica am infipt in mijloc un drajeu cu cafea).Deasupra am presarat Nesquik. V-am mai spus ca o ador? Pe Petu, cu tot cu reteta ei de praji cu pere.

post-9-12965671928613_thumb.jpg

post-9-1296567204349_thumb.jpg

Eataly ce-mi place platoul tau cel alb :lol:

Eu azi si pe post de mic dejun ,dar si ca desert budinca de quinoa dupa o reteta de-a Inei

LA micul dejun am servit cu maracuja, iar la pranz cu piure de fructe

post-479-12965803383571_thumb.jpg

post-479-12965803564475_thumb.jpg

Ce de bunataturi pe aici!!! :-*

Azi am facut si eu ceva dulce ca a venit sefa mea in vizita la un ceai. Cand vine musafirul pe nepusa masa ma salvez mereu cu checul economic al lui Laura Sava :lol: . facut in forma rotunda si presarat cu stafide. A fost foarte bun, sefa a cerut si la pachet. :)

post-97-12965888053356_thumb.jpg

Eu am luat baza de la prajitura cu pere a Petuniei si am facut o tarta cu gem de gutui( de la mama Eataly :lol: ).Cu restul de aluat, bine infainat, am facut fursecuri umplute cu cafea (adica am infipt in mijloc un drajeu cu cafea).Deasupra am presarat Nesquik. V-am mai spus ca o ador? Pe Petu, cu tot cu reteta ei de praji cu pere.

Asa as manca acum ceva dulce,cu o pofta de aia cum n-am mai avut de muuulta vreme.Dar n-am vreme sa-mi fac nimic ca-s la renovat/vopsit/mutat prin locuinta.

Ma servesc totusi virtual cu o bucatica de tarta,mmm,gutui, :occasion14: si cu un fursec. :lol:

Mi-am potolit astazi pofta de dulce cu niste cornulete cu mac,dupa reteta Adrianei =)) .

Exceptionale!!!!! :)

:)

Maine daca am timp,fac varianta sarata de cornuri :)

Initial am vrut astazi sa fac prajitura cu pere si nuci a Geninei,dar am avut neplaceri cu nucile :occasion14:

post-59-12967698727911_thumb.jpg

Aseara, dupa o cina lejera un desert rapid si de efect: crêpes cu sos de ciocolata:

post-12-12968954979765_thumb.jpg

Sau cu inghetata de vanilie si sos de cirese Amarena:

post-12-12968955976756_thumb.jpg

Ce de bunatati !

Eu pentru azi -briose -muffins (cum vreti ),cu alune, stafice si bucati de ciocolata! Mi-am incercat si o tava noua cu aceeasta ocazie , dar de cea de silicon am uitat ! :scratch:

post-366-12969266842954_thumb.jpg

post-366-12969267046994_thumb.jpg

post-366-12969267251844_thumb.jpg

Ce de bunatati !

Eu pentru azi -briose -muffins (cum vreti ),cu alune, stafice si bucati de ciocolata! Mi-am incercat si o tava noua cu aceeasta ocazie , dar de cea de silicon am uitat ! :scratch:

aha, te pregatesti cu inimioare de sf valentin.....

Tort, pentru ziua de azi!

Iaurt, cu zahar, cu frisca si cu gelatina.Si cu mandarine din compot! Sectiune inca n-am!

Am s-o pun mai tarziu, dupa ce vine mama lui Stefan si-l taiem! Florile sunt din bomboane Sugus!

post-73-12969864972607_thumb.jpg

Si vin si cu sectiunea!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion15.gif

post-73-12969995595027_thumb.jpg

O placinta "impletita" /cositza , cu mere si stafide , cu aluat frantzuzesc, si un rest de caramel shortbread , facut de dat , lasat o bucata pentru casa =))

post-16-1297002895636_thumb.jpg

post-16-12970029108615_thumb.jpg

post-16-12970029290977_thumb.jpg