March 13, 201115 yr comment_81496 Mama ce de frumuseti si bunaciuni! Din ciclul ce faci cind ti s-a terminat prajitura de ieri si ai pofta de dulce,rapid ! Reteta nu v-o spun ! O "cititi" voi! si o bucata pentru voi Report
March 13, 201115 yr comment_81498 Blatul l-am "citit" cursiv, Vrăbiuţo, dar la cremă sunt cam dislexică, nu ne-o spui?Pliiiiz... Eu , azi, brioşe cu cioco..Astea doo-s ultimele Report
March 13, 201115 yr comment_81499 vrabiuta spune ce crema e?koral e reteta de la briosele tale undeva?ms Report
March 13, 201115 yr comment_81506 Daniella, reţeta-i tot de pe-aici , dar nu mai ştiu a cui, că la început îmi scriam reţetele în caiet şi nu menţionam sursa. Oricum , cam toate seamănă între ele, eu am făcut astfel:-250 grame făină-150 grame zahăr-1 plic praf de copt-2 ouă-200 ml lapte-100 grame unt topit-1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)-3 linguri fulgi de ciocolată Ingredientele uscate se amestecă într-un bol, cele umede în alt bol, se unesc cele 2 compoziţii, se mixează cam 2 minute, se pun în forme de hârtie în tavă de brioşe, cu lingura , cam jumătate din formă să fie plină, se dă la cuptorul preîncălzit cam 20minute( la mine, 15, că arde cuptorul) Se încearcă dacă sunt coapte cu o scobitoare. Acum am avut fulgi pătraţi, cel mai mult îmi plac cu cei rotunzi, iar când n-am nici-nici, rad ciocolata pe răzătoarea mai marişoară. Sau mai sunt biluţele acelea mici de cioco de la Colin, şi cu acelea ies bine( sunt şi negre, şi albe). Report
March 13, 201115 yr comment_81518 Blatul l-am "citit" cursiv, Vrăbiuţo, dar la cremă sunt cam dislexică, nu ne-o spui?Pliiiiz... Din acelasi ciclu, rapid... crema instant lapte rece, mixat citeva minute si ......gataaaa........(omitem E-urile) Report
March 14, 201115 yr comment_81579 Blatul l-am "citit" cursiv, Vrăbiuţo, dar la cremă sunt cam dislexică, nu ne-o spui?Pliiiiz... Din acelasi ciclu, rapid... crema instant lapte rece, mixat citeva minute si ......gataaaa........(omitem E-urile) rusinica , rusinica ...ma gandeam ca e un rest de crema de la vreun tort ....dar chiar de la plic , noooo Report
March 14, 201115 yr comment_81633 Blatul l-am "citit" cursiv, Vrăbiuţo, dar la cremă sunt cam dislexică, nu ne-o spui?Pliiiiz... Din acelasi ciclu, rapid... crema instant lapte rece, mixat citeva minute si ......gataaaa........(omitem E-urile) rusinica , rusinica ...ma gandeam ca e un rest de crema de la vreun tort ....dar chiar de la plic , nooooChiar asa , Vrabiuta draguta : Se poate ? Report
March 14, 201115 yr comment_81643 [ rusinica , rusinica ...ma gandeam ca e un rest de crema de la vreun tort ....dar chiar de la plic , noooo Păi... sa va fie clar !!!!! La noi nu ramân resturi!!!!!! Omu meu maninca tot ! Abia asteapta sa ramina ceva! Report
March 18, 201115 yr comment_82335 Azi, papanaşi de brânză tăvăliţi prin pesmet cu zahăr şi scorţişoară.PS: Vrăbiuţo, o să fac şi eu prăjitura ta ultrarapidă, că am în casă mari amatori de dulciuri , dar fără prea mare răbdare. Report
March 18, 201115 yr comment_82361 [font=Comic Sans MS]Rasfatul de vineri seara: Fondant du chocolat (scos din congelator si copt) cu inghetata de fistic si sos de capsuni cu menta [/font] Report
March 18, 201115 yr comment_82373 [font=Comic Sans MS]Rasfatul de vineri seara: Fondant du chocolat (scos din congelator si copt) cu inghetata de fistic si sos de capsuni cu menta [/font] Salmida, un deliciu pe gustul meu! A fost complicat de facut fondantul? Report
March 19, 201115 yr comment_82415 Salmida, iata-le si pe ale mele. Ciocolata nu a fost chiar atat de fluida pt ca era cu pasta de alune de padure. Dar au fost delicioase! Am sa incerc si cu o ciocolata simpla Report
March 19, 201115 yr comment_82446 te rog mult retetele de la gaufre cu ciocolata si trufele.multumesc Report
March 20, 201115 yr comment_82571 Salmida, iata-le si pe ale mele. Ciocolata nu a fost chiar atat de fluida pt ca era cu pasta de alune de padure. Dar au fost delicioase! Am sa incerc si cu o ciocolata simpla [font=Comic Sans MS]Stiind gustul si efectul nu pot sa zic decat wow! Au iesit super, bdc! Asa-i ca dau dependenta? Cat de lichide raman depinde si de timpul de coacere, care variaza de la cuptor la cuptor.[/font] Si trufele cu migdale si ciocolata [font=Comic Sans MS]Sper ca ai impartit si cu altii ciocolatoasele tale frumoase ... [/font] Report
March 20, 201115 yr comment_82585 [font=Comic Sans MS]Stiind gustul si efectul nu pot sa zic decat wow! Au iesit super, bdc! Asa-i ca dau dependenta? Cat de lichide raman depinde si de timpul de coacere, care variaza de la cuptor la cuptor.[/font] [font=Comic Sans MS]Sper ca ai impartit si cu altii ciocolatoasele tale frumoase ... [/font] Salmida, sunt delicioase! Ei, dependenta dau intr-adevar numai ca nu am apucat sa mananc decat una Din ciocolatoase s-au infruptat de la familie, la prieteni si colegi Report
March 20, 201115 yr comment_82597 Din albusurile ramase de la o prajitura am facut un chec cu albusuri si ness: Report
March 21, 201115 yr comment_82677 [font=Comic Sans MS]Desi finalul nu seamana cu al Bristenei, e totusi aceeasi reteta la baza (pagina anterioara).In bilutele de cocos am pus capsuni (decizie spontana) si au iesit mai mari asa ca nu au mai fost la nivel cu blatul de ciocolata. Am acoperit cu piure de capsuni. Asa insa ne-a placut mult! Multumesc pt reteta si idee, Bristena! acum am vazut, iertare fetele, a explicat salmida mai bine decat as fi putut euwow, salmida, ai ridicat prajitura la rang de rege! ce frumos arata!eu iti multumesc pentru idee (si pentru explicatiile date fetelor), cum apar capsunii (aia loco, nu adusi de pe nu stiu unde) incerc si eu (poate de Paste sau de 1 Mai) Report
March 21, 201115 yr comment_82736 Nu chiar azi, de pe week-end o crema de zahar ars. Imi era dor de gust din copilarie. buna buna! ... Report
March 21, 201115 yr comment_82788 Nu chiar azi, de pe week-end o crema de zahar ars. Imi era dor de gust din copilarie. buna buna! ... Cred si eu,la cum arata! Dintr-un colt imi imaginez c-am ciupit si eu,stiu ca vor si fetele! Report
March 22, 201115 yr comment_82911 tortulete cu inima de ciocolata lichida negresa cu nuci prajitura cu visine sfinti Report
March 22, 201115 yr comment_82957 prajitura de post cu cocos (reteta Laurei Adamache). Poza nu e prea clara, dar prajitura e foarte buna. spirale cu...gem (eataly) Report
March 22, 201115 yr comment_82962 ce frumusele sunt prajiturelele cu cocos si mi-ar placea si aroma!iar la spirale vad ca n-ai renuntat. deci merg si cu alta umplutura. Report
March 22, 201115 yr comment_82969 ce frumusele sunt prajiturelele cu cocos si mi-ar placea si aroma!iar la spirale vad ca n-ai renuntat. deci merg si cu alta umplutura.spiralele sunt bune chiar si fara umplutura. Mie imi plac mult. Dar data viitoare am sa le las un pic mai mult in cuptor ca sa iasa mai crocante un pic. Pe prajiturele am pus un pic de zahar praf deasupra, dar asta dupa ce le-am pozat Si eu tot pentru aroma le-am facut. Si ca sa fie gustul de cocos chiar mai puternic, am pus lapte de cocos in loc de lapte de soia. Report