March 26, 201214 yr comment_139127 Pai eu am de golit frigiderul , tre' sa fac multe acum ... Daca vii cu tapioca , nu mai intru aici pana ajung in Romania si-mi cumpar si eu Report
March 26, 201214 yr comment_139129 Pai eu am de golit frigiderul , tre' sa fac multe acum ... Daca vii cu tapioca , nu mai intru aici pana ajung in Romania si-mi cumpar si eu Te tin in suspans! Nu mai ai mult pina vi acasa Fica`mea tocmai a plecat inapoi in Cehia si binenteles cu tapioca in bagaj. Sigur se gaseste si acolo dar pina gaseste ea locul. Asa si tu. Report
March 26, 201214 yr comment_139162 Brioşe cu morcov, nucă şi scorţişoară, frosting de mascarpone. Cu secţiunea de rigoare.Sunt de post, Koral?Imi fac cu ochiul si le-as pune gand rau! Nu, Gelutza, nu sunt de post, au in compozitie un ou ; plus mascarpone la decor. Daca renunti la mascarpone si inlocuiesti oul cu seminte de in macinate ( parca Aura scrisese pe-aici metoda), le poti transforma. Scuze ca am raspuns asa tarziu, acum am ajuns acasa. Pun si reteta cat de repede. Report
March 26, 201214 yr comment_139171 Se poate inlocui si oul.Am gasit eu pe net: "De asemenea, un ou se mai poate inlocui cu o jumatate de banana, facuta piure sau un sfert de cana de piure de mere, piure de dovleac sau piure de prune"Eu stiam ca si cu o lingura de apa minerala sau sifon. 1 ou, cica 100 ml sifon sau apa minerala.Dar poti pune apa minerala pana obtii consistenta dorita! Report
March 26, 201214 yr comment_139175 Pe langa cornuri si impletitura un orez cu lapte a la Stella Mai,mai,mai...cum ii faci tu pofta sora-tii. Report
March 26, 201214 yr comment_139199 Brioşe cu morcov, nucă şi scorţişoară, frosting de mascarpone. Cu secţiunea de rigoare.Sunt de post, Koral?Imi fac cu ochiul si le-as pune gand rau! Nu, Gelutza, nu sunt de post, au in compozitie un ou ; plus mascarpone la decor. Daca renunti la mascarpone si inlocuiesti oul cu seminte de in macinate ( parca Aura scrisese pe-aici metoda), le poti transforma. Scuze ca am raspuns asa tarziu, acum am ajuns acasa. Pun si reteta cat de repede.La decor, mi-am dat seama si era usor de schimbat, dar sper sa ma descurc eu cumva cu inlocuitorul si sa iasa si de post la fel de atractive ca ale tale!Multumesc frumos de lamurire. Report
March 27, 201214 yr comment_139440 Izuk, Ptr ca vreau sa intri aici pina vi acasa, uite nu am facut tapioca:) Negresa de post (reteta savalaura) in tava mare deci dublu compozitia si in ea are samburi de nuca,rahat, merisor, nuca macinata putin, dulceata de caise un borcan de 400gr si esenta de rom. Glazura este facuta din cacao cu zahar si margarina unirea, iar deasupra am decorat cu arahide prajite cu miere. a crescut frumos (am facut intr`o tava de 40/30 Am mai facut si altadata si de fiecare data a fost buna. Report
March 27, 201214 yr comment_139450 Cerra, arata super negresa ta ! Multumesc! Imi pare rau ca nu iti pot da sa si gusti real din ea sa vezi cat este de buna. Report
March 27, 201214 yr comment_139451 Cerra, arata super negresa ta ! Multumesc! Imi pare rau ca nu iti pot da sa si gusti real din ea sa vezi cat este de buna. Te cred pe cuvant, se vede! Report
March 28, 201214 yr comment_139488 Negresa de post (reteta savalaura) in tava mare deci dublu compozitia si in ea are samburi de nuca,rahat, merisor, nuca macinata putin, dulceata de caise un borcan de 400gr si esenta de rom. Glazura este facuta din cacao cu zahar si margarina unirea, iar deasupra am decorat cu arahide prajite cu miere. a crescut frumos (am facut intr`o tava de 40/30Am mai facut si altadata si de fiecare data a fost buna. Mi-ai dat o idee, nu am mai facut de anul trecut o negresa de post si iese tare buna. Eu am reteta de la finul meu, da, ai auzit bine! finul, nu fina, el lucrand intr-o brutarie-patiserie si facand prajituri pentru vanzare. Report
March 28, 201214 yr comment_139498 Mi-ai dat o idee, nu am mai facut de anul trecut o negresa de post si iese tare buna. Eu am reteta de la finul meu, da, ai auzit bine! finul, nu fina, el lucrand intr-o brutarie-patiserie si facand prajituri pentru vanzare.Nu faci rost de ceva retete de la el? :rolleyes: Report
March 28, 201214 yr comment_139519 Mi-ai dat o idee, nu am mai facut de anul trecut o negresa de post si iese tare buna. Eu am reteta de la finul meu, da, ai auzit bine! finul, nu fina, el lucrand intr-o brutarie-patiserie si facand prajituri pentru vanzare.Nu faci rost de ceva retete de la el? Cu draga inima, numai cu reteta asta m-am ales de la el. Relatiile dintre noi si ei s-au racit bine (nu intru acum in amanunte, asta e viata!) si am inteles ca nu mai lucreaza in domeniu, s-a reprofilat pe constructii. Eu am gresit, trebuia sa mentionez ca a lucrat intr-o brutarie-patiserie si nu mai lucreaza in momentul de fata. Report
March 28, 201214 yr comment_139653 O tarta cu crema de branza cu lapte condensat si lamaie Blatul de tarta nu prea mi-a reusit de data asta dar crema e foarte buna Cerra, arata grozav negresa!! Report
March 28, 201214 yr comment_139663 Ieri seara le-am facut, azi dimineata le-am decorat, dupa-masa le-am dat! Prietena mea cea mai buna are maine inspectie de grad 2 portii briose cu fructe( cirese din dulceata) si 2 portii cu banane si ciocolata. Report
March 28, 201214 yr comment_139668 Ieri seara le-am facut, azi dimineata le-am decorat, dupa-masa le-am dat! Prietena mea cea mai buna are maine inspectie de grad 2 portii briose cu fructe( cirese din dulceata) si 2 portii cu banane si ciocolata. Doamne ce frumoase sunt!!! Report
March 28, 201214 yr comment_139678 Koral, ce frumuseti ai acolo.Cristina, ai pus pe undeva reteta? Eu flan de portocale si capsuni Report
March 29, 201214 yr comment_139715 Ce fain arata briosele tale, Koral! Mi-ar placea sa-ti fiu prin preajma...Ioana, cum se face flanul, ca ma tenteaza?Noi ceva foarte simplu, pentru fete, papanasi fierti. Report
March 29, 201214 yr comment_139717 Noi ceva foarte simplu, pentru fete, papanasi fierti. Buni, buni, nu am mai facut cam demultisor si lui cupilul meu ii plac tare. Report
March 29, 201214 yr comment_139724 Noi ceva foarte simplu, pentru fete, papanasi fierti. Buni, buni, nu am mai facut cam demultisor si lui cupilul meu ii plac tare. Si alor mele, au mancat fiecare cate 7...(am primit de la tanti a mea de la tara branza proaspata si buna) Report
March 29, 201214 yr comment_139731 Koral, ce frumuseti ai acolo.Cristina, ai pus pe undeva reteta? Eu flan de portocale si capsuni Dupa cum arata trebuie sa fie tare bun flanul!! Reteta de tarta n-am pus-o nicaieri, la blat cred ca am gresit eu ceva ca nu a fost prea reusit dar crema e buna tare.Aluatul de tarta:250 g făină albă, 120 g unt, 50 g zahăr, 3 linguri lapte rece Untul rece se amesteca cu făina şi zahărul până se formează firimituri. Se adaugă laptele puţin câte puţin până se obţine o bilă de aluat. Se întinde o foaie si se pune în tava de copt (eu am folosit o tavă de 26 cm diametru). Se înţeapă cu furculiţa. Se lasă tava la frigider pentru 20 minute, timp în care se pregăteşte crema. Crema: 400 g branza de vaci , 395 g lapte condensat îndulcit (1 cutie), 2 lămâi, 1 ouSe amesteca laptele condensat cu brânza si oul. Se stoarce sucul celor două lămâi şi se rade coaja. Se amesteca bine pana compozitia devine cremoasa.Se toarna compoziţia astfel obţinută în tava pregătită mai devreme şi se bagă la cuptor. Se lasă la 180 grade aproximativ 40 minute sau până când mijlocul tartei nu mai tremură. Pentru ornare se pun fulgii de migdale într-o tigaie şi se amesteca mereu până când se rumenesc uşor. Se scoate tarta din cuptor, se lasă vreo 10 minute şi se împrăştie fulgii pe margine. Report
March 29, 201214 yr comment_139806 Ce fain arata briosele tale, Koral! Mi-ar placea sa-ti fiu prin preajma...Ioana, cum se face flanul, ca ma tenteaza?Noi ceva foarte simplu, pentru fete, papanasi fierti. 2ut, am sa scriu si reteta in curand.Mai, eu n-am mancat nicodata papanasi fierti Koral, ce frumuseti ai acolo.Cristina, ai pus pe undeva reteta? Eu flan de portocale si capsuni Dupa cum arata trebuie sa fie tare bun flanul!! Reteta de tarta n-am pus-o nicaieri, la blat cred ca am gresit eu ceva ca nu a fost prea reusit dar crema e buna tare.Aluatul de tarta:250 g făină albă, 120 g unt, 50 g zahăr, 3 linguri lapte rece Untul rece se amesteca cu făina şi zahărul până se formează firimituri. Se adaugă laptele puţin câte puţin până se obţine o bilă de aluat. Se întinde o foaie si se pune în tava de copt (eu am folosit o tavă de 26 cm diametru). Se înţeapă cu furculiţa. Se lasă tava la frigider pentru 20 minute, timp în care se pregăteşte crema. Crema: 400 g branza de vaci , 395 g lapte condensat îndulcit (1 cutie), 2 lămâi, 1 ouSe amesteca laptele condensat cu brânza si oul. Se stoarce sucul celor două lămâi şi se rade coaja. Se amesteca bine pana compozitia devine cremoasa.Se toarna compoziţia astfel obţinută în tava pregătită mai devreme şi se bagă la cuptor. Se lasă la 180 grade aproximativ 40 minute sau până când mijlocul tartei nu mai tremură. Pentru ornare se pun fulgii de migdale într-o tigaie şi se amesteca mereu până când se rumenesc uşor. Se scoate tarta din cuptor, se lasă vreo 10 minute şi se împrăştie fulgii pe margine. Cristina suna tare bine reteta, mi-o notez si o comit si eu. Report
March 29, 201214 yr comment_139809 Noi ceva foarte simplu, pentru fete, papanasi fierti. 2ut, am sa scriu si reteta in curand.Mai, eu n-am mancat nicodata papanasi fierti Nu stii ce pierzi, sunt buni, parfumati, pufosi! YAM! YAM! 2ut, am dreptate?!?! Report
March 29, 201214 yr comment_139825 Noi ceva foarte simplu, pentru fete, papanasi fierti. 2ut, am sa scriu si reteta in curand.Mai, eu n-am mancat nicodata papanasi fierti Nu stii ce pierzi, sunt buni, parfumati, pufosi! YAM! YAM! 2ut, am dreptate?!?! Ai, ai, mie imi plac mult (dar trebuie sa recunosc ca eu n-am mancat din ceilalti, prajiti, desi sunt convinsa ca-s foarte buni).Azi, la cererea piticei, muffin cu cocos (reteta Pocai) Report