May 24, 201115 yr comment_90066 deci pt noi s-a teminat cu supa de galuste ? si cu ciorba de perisoare? adio sarmalute/ardei umpluti &company lasagna ... Valeu, doamne, unde ti-e gandirea pozitiva ce o aminteam mai devreme? Tu singura iti faci rau gandindu-te la ce nu ai voie in loc sa vezi partea plina a paharului...: Vezi ca are Gabi pe blog reteta de sarmale monti. se gasesc solutii, doar sa vrei si sa ai vointa Report
May 24, 201115 yr comment_90068 uite , hai ca nu m-am ramolit de tot: am gasit, in prima carte MM zice asa: "Cât despre linte, năut, mazăre uscată, v-aţi fi aşteptat să le vedeţi figurând în aceeaşi lista. Le vom rezerva însă un tratament de favoare, pentru că, deşi sunt făinoase, au avantajul de a nu elibera decât o cantitate redusă de glucoză. Vor fi excluse, totuşi, din Faza I, dar vor putea fi integrate după aceea în meniu, în cadrul fazei de stabilizare."in aceeasi carte eu gasesc IG fasole alba si mazare verde 40 (in schimb linte/naut 30). Cum e aia mazare uscata? nu e tot aia de iese primavara si se curata din pastaie? de aici m-am zapacit ... se vede treaba ca nici mazare uscata nu am habar ce e pentru ca la unul dintre meniurile din F1 pe care le da exemplu o pomeneste:[i]"Salata verde creaţă cu slăninuţăPui la grătarMazăre verdeBrânzăBăuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante"[/i] vad ca e chestie de fineturi, asa ca sa spuna fetele , ca pt mine e contradictie Report
May 24, 201115 yr comment_90069 Valeu, doamne, unde ti-e gandirea pozitiva ce o aminteam mai devreme? Tu singura iti faci rau gandindu-te la ce nu ai voie in loc sa vezi partea plina a paharului...: Vezi ca are Gabi pe blog reteta de sarmale monti. se gasesc solutii, doar sa vrei si sa ai vointa ai dreptate, darrr eu mancand sanatos de multi ani de zile (fara prajeli, fara faina alba, fara patiserie, fara sucuri, aproape nesarat, fara zahar alb-mai putin ultima perioada etc) am sperat, gurmanda si pofticioasa fiind, ca unele placeri sa fie permise, gen orez integral, paste integrale (Dar nu cu rosii si busuioc, cu sos bolognez si branzeturi ) si alte cateva de care o sa sufar eu ... . ma plang aici , sau sa deschid un topic de plangaciosii monti ? Report
May 24, 201115 yr comment_90070 Armina, dar ce supita iti faci tu (seara)?Azi ne-a facut mamaie supa cu galuste (de aia m-am gandit) ... nu m-am atins, dar sa intreb totusi: nici zeama fara galuste (in care au fiert radacinoase) nu e voie, corect? Report
May 24, 201115 yr comment_90075 Armina, dar ce supita iti faci tu (seara)?Azi ne-a facut mamaie supa cu galuste (de aia m-am gandit) ... nu m-am atins, dar sa intreb totusi: nici zeama fara galuste (in care au fiert radacinoase) nu e voie, corect? Daniella, doar am terminat-o, am facut pentru maine ca o sa am o intalnire pana pe la 6 si nu vreau sa ma mai si apuc de gatit cand vin acasa hamesita .Am pus 2 cepe verzi, 2 ardei galbeni, un dovlecel, 2 rosii, o mana buna de fasole verde si vreo 50-70 g frunze de spanac verde. Un pic de leusteam verde ca imi place aroma si mirosul . Am acrit-o cu zeama de lamaie. Uite, asta e tabelul din cartea mea:INDICE GLICEMIC RIDICAT INDICE GLICEMIC SCĂZUTMaltoză 110 Fulgi de ovăz 50Glucoză 100 Cereale cu tărâŃe 50Pâine foarte albă 95 Orez complet 50Fulgi de cartofi instant 95 Pâine de grâu integrală 50Miere, dulceaŃă 90 Paste din făină – cernută 45Corn flakes 85 Pâine de secară completă 40Morcov 85 Mazăre verde 40Zaharoză (zahăr alb) 75 Fasole albă 40Pâine albă 70 Pâine integrală 35Orez alb 70 Lactate 35Cartofi 70 Fructe proaspete 35Porumb 70 Linte 30Sfeclă 70 Năut 30BiscuiŃi 70 Fasole uscată 25Paste (făină albă) 65 Ciocolată amăruie 22Banane 60 Fructoză 20Stafide 60 Arahide 15 Legume verzi < 15 Mazarea uscata e ca si fasolea uscata... Eu nu am vazut prin magazine in Ro, ce-i drept nici nu am cautat explicit, poate acum sa fi aparut.Uite o poza: Report
May 24, 201115 yr comment_90078 aha, deci niste boabe tari ca cele de fasole uscata! merci! nu am vazut niciodata oare de ce sunt indicii diferiti in cele 2 carti ale aceluiasi MM? Inseamna ca trebuie sa verificam indicii pe site-ul indicat de M_rules:http://www.montignac.com/en/ig_tableau.php Report
May 25, 201115 yr comment_90099 azi dimineata am schimbat para cu omleta cu telemea si speck, surpriza de la tati ...eh nu puteam refuza ...sper sa fi fost conform speckul (de regula astea it sunt ok cred eu, dr tot astept sa intre Sorina, oricum cand ma duc in IT ma apuc si citesc etichete).Bine inteles nu am mai pus ou, dar nici carne in salata de pranz. Aseara in schimb m-am uitat pe aici m.a cuprins foamea, am mai mancat o feliuta de camembert alaturi de inca ceva varza. Apoi m-am uitat pe fb si Lia daduse like la o rulada cu ciocolata de-mi venea sa mananc monitorul. Asa ca m-am uitat in jur sa ma asigur ca nu ma vede nimeni si am desfacut cioco dark cu menta si lamaie de la Heidi (o aveam din greseala in sertarul de la noptiera de la pat) si n m-am putut opri la 1-2 patratele, ci la 6. Stiu: gresit ! Bine ca nu am mancat-o pe toata insa, asa cum as fi facut inainte de a ma apuca de dieta. Partea cea mai proasta e ca desi dark nu avea decay 50% cacao. Sper sa nu ma mai abat pe ziua de azi. Imi propusesem sa imi permit ciocolata/dulciuri doar in we. Report
May 25, 201115 yr comment_90101 Armina am verificat:sfecla rosie cruda IG 30 si preparata termic 65. Deci cruda avem voie in F1, dar nu suc.morcov crud tot 30, in schimb suc are IG 40 (deci e voie doar in F2 suc), iar preparat termic 85 Report
May 25, 201115 yr comment_90102 M_rules, ca mie imi place mult cum rationezi tu si cu sanatatea (se muleaza pe modul meu de viata sau macar gandire), am o intrebare:- cafeaua decof dupa cate stiu nu e buna pt sanatate (pt decof se fol un procedeu industrial + substante chimice)- cafeaua cu cof nu e buna de Monti ce fac eu? "ma lasi" macar 1-2 expresso/zi sa beau ? altfel nu ma cheama ... Report
May 25, 201115 yr comment_90103 Armina am verificat:sfecla rosie cruda IG 30 si preparata termic 65. Deci cruda avem voie in F1, dar nu suc.morcov crud tot 30, in schimb suc are IG 40 (deci e voie doar in F2 suc), iar preparat termic 85 Dani, suc de morcov ai voie si in F1, dar nu in combinatie cu grasimi. cu ciocolata cu menta ai dat-o in bara nu pentru ca ai mancat 6 patratele ci pentru ca nu e conforma. crema aia de menta e plina de zahar. cih https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif Report
May 25, 201115 yr comment_90107 ufff ERAM SIGURA! mi s-a parut ca a scris cineva pe aici ca e voie cioco cu menta, daca are peste 70% cacao (Sau 60% cum zice MM). Anyway era 50%. Report
May 25, 201115 yr Author comment_90108 M_rules ne-ai cam evitat come back to us! sunca nu stiu cum era, dar vedeam albastru de foame si eram la supermarket pe la 9, trezita de la 5, sa-mi iau ceva pe drum si doar branza mi-a dat prin tartacuta. Migdale, caju nu avea. Carne? ce puteam sa iau din supermarket la gata?... mai aveam 4 ore de mers pana la serviciu, unde ma astepta nimic ...asa ca ieri a fost o zi pe drum si atat am putut sa fac in speranta sa fiu cat mai aproape de adevar ... Trebuie sa mai studiez ce pot cumpara pt a manca nepreparat asa de la supermarket direct ... nu stiu ce ziceti voi la tipuri de fasole? ...fasole boabe uscata cum e pe la noi ... cu mazarea, ai zis ca e voie proaspata sau congelata, e adevarat, dar trebuie sa revin eu in carte unde zice Monti de fainoase ...ca uite mi-a ramas asa, probabil gresit ca sunt de evitat in F1 Daca mananci rulada de carne dimi, pranz si cina cu carne nu se strange prea multa carne/prea multe proteine? Mie mi-ar placea asa, ca sunt carnivora. Mazarea proaspata/congelata e ok si merge cu carne.Green peas (fresh) 35Fasolea e fasole normala sau blackeyed peas sau fasole mung, orice are sub 35. Cauta cu Ctrl+f in table, pe site dupa beans si apoi pe google vezi poza cum arata. Fava beans si pinto beans au de exemplu 40!Macar 2 mese cu carne, asa as zice eu. Daca ai o portie, cat palma la masa e ok Eu nu tin cont cata carne mananc, am zile in care mananc mai multa, zile in care mananc mai putin. Nu e bine nici fara carne, ai nevoie pentru proteine, vitamine, B12 etc... Cu sunca asta e acum. Eu cand nu am decat supermarket mananca una din astea:branzabatoane de branza (sunt facut doar din lapte cu sare)salata de legume cu branza cubulete (asta e gata buna de servit, cu tot cu furculita)pui cald, de la billa (pot lua doar un copan sau o bucata)masline cu migdale (iau un borcan micut, scurg intr un cos de gunoi zeama si il mananc pe tot, e foarteee bun)masline grecestioleaginoase (cum ai mancat si tu)ma mai gandesc daca mai e ceva Da, fasole uscata cum e peste tot. Ma rog, eu am dat exemplu de linte. Fasolea si lintea sunte permise in faza 1 dar e de preferat pentru faza 2. Ce am citit, ar trebui gatita doar cu un sos de rosii sau de branza fara grasime. Deci cum am zis eu cu un fir de ulei de masline, nu e monti Apropos, sfecla nu e permisa sub nicio forma. Are IG 70....Fasolea, lintea sunt OK atata timp cat au IG sub 35. Aveti grija doar al naut. Dupa testele facut de fete pe culinar, nautul ridica glicemia cam mult. Mai bine considerati nautul F2.La ce ai citit ori e gresit in carte (da, din pcata MM are obiceiul de a se contrazice de multe ori prin carte, dar tot trebuie citita, asa se intelege mai bine dieta, eu am citit o de 2-3 ori la inceput si cateva chestii care nu le intelsesem le am citit pe celalalt forum, scrise frumos de fete) uite , hai ca nu m-am ramolit de tot: am gasit, in prima carte MM zice asa: "Cât despre linte, năut, mazăre uscată, v-aţi fi aşteptat să le vedeţi figurând în aceeaşi lista. Le vom rezerva însă un tratament de favoare, pentru că, deşi sunt făinoase, au avantajul de a nu elibera decât o cantitate redusă de glucoză. Vor fi excluse, totuşi, din Faza I, dar vor putea fi integrate după aceea în meniu, în cadrul fazei de stabilizare."in aceeasi carte eu gasesc IG fasole alba si mazare verde 40 (in schimb linte/naut 30). Cum e aia mazare uscata? nu e tot aia de iese primavara si se curata din pastaie? de aici m-am zapacit ... se vede treaba ca nici mazare uscata nu am habar ce e pentru ca la unul dintre meniurile din F1 pe care le da exemplu o pomeneste:[i]"Salata verde creaţă cu slăninuţăPui la grătarMazăre verdeBrânzăBăuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante"[/i] vad ca e chestie de fineturi, asa ca sa spuna fetele , ca pt mine e contradictieAm scris mai sus de fasole, mazare. E gresit probabil tabelul din carte. Site MM e baza. ai dreptate, darrr eu mancand sanatos de multi ani de zile (fara prajeli, fara faina alba, fara patiserie, fara sucuri, aproape nesarat, fara zahar alb-mai putin ultima perioada etc) am sperat, gurmanda si pofticioasa fiind, ca unele placeri sa fie permise, gen orez integral, paste integrale (Dar nu cu rosii si busuioc, cu sos bolognez si branzeturi ) si alte cateva de care o sa sufar eu ... . ma plang aici , sau sa deschid un topic de plangaciosii monti ? Ai voie orez integral( cel basmati are acelsi Ig si fierbe mai repede) si paste integrale, dar mai rar si la mese glucidice, fara lipide. F1 strict ar fi foarte bine fara ele, macar in primele 3 luni. aha, deci niste boabe tari ca cele de fasole uscata! merci! nu am vazut niciodata oare de ce sunt indicii diferiti in cele 2 carti ale aceluiasi MM? Inseamna ca trebuie sa verificam indicii pe site-ul indicat de M_rules:http://www.montignac.com/en/ig_tableau.php Se inlocuieste cu success piureul de cartofi cu piure de split peas (mazare uscata galbena).Split peas 25Mazarea verde uscata, fierbe greuuuu.Cea split peas e foarte buna.Tabelul de pe site ul MM e baza, e cel mai updatat, la zi. Cele din carti pot contine erori. azi dimineata am schimbat para cu omleta cu telemea si speck, surpriza de la tati ...eh nu puteam refuza ...sper sa fi fost conform speckul (de regula astea it sunt ok cred eu, dr tot astept sa intre Sorina, oricum cand ma duc in IT ma apuc si citesc etichete).Bine inteles nu am mai pus ou, dar nici carne in salata de pranz. Aseara in schimb m-am uitat pe aici m.a cuprins foamea, am mai mancat o feliuta de camembert alaturi de inca ceva varza. Apoi m-am uitat pe fb si Lia daduse like la o rulada cu ciocolata de-mi venea sa mananc monitorul. Asa ca m-am uitat in jur sa ma asigur ca nu ma vede nimeni si am desfacut cioco dark cu menta si lamaie de la Heidi (o aveam din greseala in sertarul de la noptiera de la pat) si n m-am putut opri la 1-2 patratele, ci la 6. Stiu: gresit ! Bine ca nu am mancat-o pe toata insa, asa cum as fi facut inainte de a ma apuca de dieta. Partea cea mai proasta e ca desi dark nu avea decay 50% cacao. Sper sa nu ma mai abat pe ziua de azi. Imi propusesem sa imi permit ciocolata/dulciuri doar in we. De ce o astepti pe Sorina? In general 99% din mezeluri contin porcarii. Poti citi si tu ce scrie la ingrediente, banuiesc oricum ca nu toate sunt la fel facute cu aceleasi ingrediente.Ciocolata aia nu e conforma, trebuie minim 70% cacao!!!! Plus ca trebuie sa cumperi simpla, nu cu creme etc.. Alea nu sunt conforme. Cumpara de la heidi simpla, amara, parca e de 85%. Daniella mai bine doar o cafea pe zi. Asa fac si eu, e ceva ce imi place si nu renunt la ea. Dar beau doar dimineata o singura cafea, slaba. Report
May 25, 201115 yr comment_90110 multumesc! Am priceput tot. Mazare galbena nu am pomenit pana acum, dar o sa casc ochii mai mari, precum lupul din scufita rosie . ce tot nu mi-e clar:"Cât despre linte, năut, mazăre uscată, v-aţi fi aşteptat să le vedeţi figurând în aceeaşi lista. Le vom rezerva însă un tratament de favoare, pentru că, deşi sunt făinoase, au avantajul de a nu elibera decât o cantitate redusă de glucoză. Vor fi excluse, totuşi, din Faza I, dar vor putea fi integrate după aceea în meniu, în cadrul fazei de stabilizare." Acest paragraf cu fasolea si mazarea il ignor, e o eroare? Report
May 25, 201115 yr Author comment_90112 multumesc! Am priceput tot. Mazare galbena nu am pomenit pana acum, dar o sa casc ochii mai mari, precum lupul din scufita rosie . ce tot nu mi-e clar:"Cât despre linte, năut, mazăre uscată, v-aţi fi aşteptat să le vedeţi figurând în aceeaşi lista. Le vom rezerva însă un tratament de favoare, pentru că, deşi sunt făinoase, au avantajul de a nu elibera decât o cantitate redusă de glucoză. Vor fi excluse, totuşi, din Faza I, dar vor putea fi integrate după aceea în meniu, în cadrul fazei de stabilizare." Acest paragraf cu fasolea si mazarea il ignor, e o eroare? Aha, il ignori deci nici tu nu bei decof?Nope, doar o singura cafea, dimineata si e slabaaaa rau. Report
May 25, 201115 yr comment_90115 bun, ca ma gandeam sa-mi cumpar decof, dar eram cu inima indoita. O sa ma rezum si eu doar la 1 expresso fff scurt, lungit oleak cu apa fiarta. Report
May 25, 201115 yr comment_90125 Aveti perfecta dreptate cu MD . Cu omleta de dimineata de la 8, salata mea sta neatinsa si nici gand sa-mi fie foame de ea. In zilele cand luam doar un fresh de citrice, pe la 11 - 12 ma razbea o foame care ma tinea ziua intreaga. Report
May 25, 201115 yr comment_90127 Salata lui Eataly:[i]Carne de pui fiarta taiata cubulete.Eu prefer din piept de pui.NuciTije de telina verde taiate felii.Parmigiano in "solzi".Eu o stropesc doar cu suc de lamaie.[/i] poate fi un prinz? Report
May 25, 201115 yr comment_90130 Adriana, dar tu regina pastelor si a rizottourilor, ai putea sa tii monti? sau vrei doar asa cate o masa?eu cred ca e un pranz perfect, cel ales de tine, tijele de telina sa fie crude. Report
May 25, 201115 yr Author comment_90131 Salata lui Eataly:[i]Carne de pui fiarta taiata cubulete.Eu prefer din piept de pui.NuciTije de telina verde taiate felii.Parmigiano in "solzi".Eu o stropesc doar cu suc de lamaie.[/i] poate fi un prinz?Yeap, un pranz foarte bun si monti Report
May 25, 201115 yr comment_90136 Adriana, dar tu regina pastelor si a rizottourilor, ai putea sa tii monti? sau vrei doar asa cate o masa?eu cred ca e un pranz perfect, cel ales de tine, tijele de telina sa fie crude. tijele de telina nu trebuie sa fie crude, pot fi si gatite. radacina de telina trebuie sa fie consumata doar cruda. Report
May 25, 201115 yr comment_90139 Deocamdata sunt in faza de studiu, informare, documentare Adriana, abea astept sa vad paste de casa monti, facute de tine Report
May 25, 201115 yr comment_90143 Pai daca zici asa ma provoci Eu ma innebunesc mai mult dupa risotto decit paste, n-o sa-mi fie greu sa le elimin, le fac pentru Marco si Stefano si eu pot minca o salata similara celei de sus.Din putinul pe care l-am citit pina acum am inteles ca pot folosi paste integrale, dificultati in a le condimenta cu legume, verdeata, peste n-am asa ca...Mai greu o sa fie, daca nu probabil imposibil, sa fac risotto cu orezul integral dar pot face o incercare. Report