Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

Gelutza, fa-te bine pana duminica, zi da! si fa-te vedeta ca sigur faci audienta!

Gelutza, musai sa accepti! dai gata Romania si romanii! :) Astept sa ne anunti ora vizionarii :) sanatate mullta si succes!

multam mult de retete :(

Cristina, farfuria ta arata tare imbietor!

frumos rau, Any:appl:! calorios al doilea :rolleyes:

Ambele, adica si pastele si foeietajul au fost pentru domnul Any :lol:.

Adica ai crezut ca ma insel de una singura :sad3: ???

pai nu credeam ca te furi tu singura, de vreme ce esti deja fit, silueta de diva! ziceai ca la dieta ta ai voie sa mananci din toate dar cantarit si excluse dulciurile. Scrii la han sau undeva dieta ta exacta, te rog?

si checul de vinete tot pt d-l Any? :rolleyes:

pai nu credeam ca te furi tu singura, de vreme ce esti deja fit, silueta de diva! ziceai ca la dieta ta ai voie sa mananci din toate dar cantarit si excluse dulciurile. Scrii la han sau undeva dieta ta exacta, te rog?

si checul de vinete tot pt d-l Any? :rolleyes:

Exact, checul tot pentru dumnealui.

Dieta, cand zic de toate, ma refer la carne, peste, lapte, oua, branza, fructe, legume, dar toate cantarite si gatite intr-un anume fel. Nicidecum carne grasa sau orice fel de peste gatit orisicum. Nu.

Any, imi plac pastele cu somon si sparanghel. Ai facut la ele un sos special?

Any, imi plac pastele cu somon si sparanghel. Ai facut la ele un sos special?

Absolut nimic special, Aura.

Somonul (file, fara piele si oase) taiat cubulete si tras la tigaie fara nimic pana ce devine roz pe toate partile , apoi lasat deoparte.

Sparanghelul curatat si fiert, taiat rondele, iar varfurile lasate de 3 cm, pus deoparte apoi intr-un castron cu putin ulei ev si sare.

Semintele de pin trase la tigaie (fara nimic) pana-si schimba cat de cat culoarea.

Ceapa cu putin ulei ev si un polonic doua din apa in care a fiert sparanghelul, se pune intr-o tigaie pana se inmoaie.

Apoi cand pastele au fiert se pun peste ceapa, se adauga sparanghelul, somonul, semintele de pin, piper. Se amesteca si cam atat.

Pusa, Any, Dani-va multumesc pentru sustinere, nu am filmat fiindca nu au fost conditii atmosferice prielnice, nu puteam risca sa gatesc afara la ceaun si sa-mi pun sanatatea in pericol nici macar de dragul vedetismului. :hug:

Imi cer scuze pentru ca va raspund tarziu, dar acum pot!

Iertare pentru off...

Pacat, cred ca ar fi iesit ceva frumos, dar mai bine ca esti tu sanatoasa!

Pacat, cred ca ar fi iesit ceva frumos, dar mai bine ca esti tu sanatoasa!

Daca suntem sanatosi, vom filma traditiile de Florii, asa am convenit cu kanalistii.Lucrez la scenariu deja...

nu se cheama ca le-am gatit eu, doar le-am dat la cuptor

si cum la mine e raritate maxima sa iau ceva semipreparat, am zis ca pt cine are un Lidl in zona, merita o incercare de gust:

Scoici umplute si frigaruie de crevete pane cu fulgi de cocos

Scoici gaseste si sora-mea in Kaufland. N-am idee de preturi, dar ca ordin de marime - sunt mari, mai mari decat podul palmei.

Gelutza si direct pe gustul meu: peste proaspat, captura de Dunare!!! te rog spune-mi cum faci cu pestii astia cu oase multe si mici, ca sa ii mancati? ai un secret care topeste oasele la prajit (am aflat de o anumita taietura)? sau pt ca sunteti de langa Dunare, aveti tehnica de ales oasele rapid? mare pofta mi-ai facut cu ambele!

Tata vroia pestele prajit bine-bine cu malai (faina si atat) si manca integral bucatile. Oasele erau casante si n-avea probleme.

Cod Alaska facut la cuptor cu lamaie, ulei, ceapa, thym, sare, piper si capere. Alaturi, cartofi cu paprika la cuptor. Poza nasoala, dar pestele a iesit buuuun. :-*

post-341-13641293114334_thumb.jpg

Crap si pastrav la cuptor, servit cu legume la tigaie si barcute din vinete umplute.

post-1316-13641400060113_thumb.jpg

M-a inspirat o fata pe celalalt forum Cerra .

Am cumparat hering mic de lungimea unei palme congelat(4.7 ron punga de 500 de gr.)2 pungi(dar merge si cu sardina).Am decongelat am taiat capul aripioare si coada si iesea asa de usor si sira ca am scos-o sa nu-mi faca coptii mofturi(desi ele trebuie sa se topeasca daca le lasi),asa ca am ramas cu aproape 600 de gr. curatat.

...

Dupa indicatiile ei am taiat ceapa julien (1/2 de ceapa mare blonda,1/2 de ceapa violeta)am lasa-o la muiat in apa calda 3 min,am scurs si am framantat-o cu sare piper si otet,am pus intr-o craticioara inalta si ingusta sa pot face straturi, primul strat de ceapa,apoi un strat de heringi,putina sare,iar ceapa si 2 foi de dafin,bobite de piper ,ienibahar,iar heringi,3 straturi de peste mi-au intrat,ultimul strat de ceapa,am stropit cu putin vin de la mine putere ,turnat sos de rosii cat sa acopere tot (in sosul de rosii am pus putin zahar si maghiran)1 crenguta de cimbru,si stropit cu ulei,am dat la cuptor vre-o ora jumate,am pus apoi feliute de lamaie si masline si lasat inca 30 de min(nu se mesteca in cratita)Asa arata dupa 2 ore de stat la cuptor.

...

Cerra si Geany, am niste peste, da' habar n'am ce peste e. Trebuie sa intreb consortul. Cert e, ca e pescuit de un prieten si e mare, bre.

Hai sa zicem ca e crap, dar nu sunt sigura.

Asa ca eu va intreb, oare ar merge sa fac reteta asta la pestoiul meu?

Ca tare imi place reteta, dar nu am nici un chef sa ma duc sa cumpar cand congelatorul e plin de pesti de genul asta.

Ajutuuuuur!