Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

Lasa tu problemele, eu vreau sa vad ce ai facut cu pestii aia!!! :drool:

Lasa tu problemele, eu vreau sa vad ce ai facut cu pestii aia!!! :tongue3:

Pur si simplu i-am daruit!

S-a facut ciorba si sarmaura cu peste fript pe plita, din cate-am mirosit!

cod din alaska, creveţi, tava de ceramică, cuptor, mujdei cam pe la jumătate şi pătrunjel la final. nu vă povestesc cum a fost sosuleţul, l-am mâncat cu lingura ...

post-1215-1361648884449_thumb.jpg

• Author

File de pastrav salmonat (?) cu creveti, pe file am pus doar sare si marar uscat, inchid in aluminiu si copt la cuptor

post-4-13616562264389_thumb.jpg

Calamari umpluti cu tentacule, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei si sos de soya in loc de sare, fierti in sos de rosii home made

post-4-13616562732688_thumb.jpg

File de pastrav salmonat (?) cu creveti, pe file am pus doar sare si marar uscat, inchid in aluminiu si copt la cuptor

daca nu stiai exact cum se spune pe aici e pastrav somonizat..cel putin asa am vazut ma hipermarket :angryfire:

Frumos Adriana !

Crap prajit in wokul delimano cu garnitura de mazare, amaranth si apio, condimentata cu piper, turmeric si curry,pudra de chimen, acompaniate de o salata de rucola, cherry, ulei si zeama de lamaie.

post-1316-13617342177964_thumb.jpg

Foarte apetisante retetele voastre, toate imi plac!

Eu azi la pranz, scoici St-Jacques .... pregatite sa intre la cuptor

post-257-13623419640226_thumb.jpg

si gata de servit

post-257-13623427614614_thumb.jpg

post-257-13623427804281_thumb.jpg

Noi mancaram ca pescarii; o ciorba de capatani de ciortan( pui de crap)si peste de toate neamurile(mici, nu de-alea imparatatesti)prajit, cu sos de usturoi, hrean si rosii coapte.

Nimic mai bun pentru gustul nostru de moment!

post-1400-13631094356073_thumb.jpg

post-1400-13631094714741_thumb.jpg

woaw! Dex, ce bine arata!

Gelutza si direct pe gustul meu: peste proaspat, captura de Dunare!!! te rog spune-mi cum faci cu pestii astia cu oase multe si mici, ca sa ii mancati? ai un secret care topeste oasele la prajit (am aflat de o anumita taietura)? sau pt ca sunteti de langa Dunare, aveti tehnica de ales oasele rapid? mare pofta mi-ai facut cu ambele!

Imi place tot ce e pe pagina asta, yammmyyyyyy

Gela, fara cuvinte...exact pe gustul meu, numai ca eu ciorba de peste n-am facut niciodata.

E tare buna ciorbita facuta dupa reteta batranilor pescari de pe Dunare!

Ai gusturi identice cu dl. Gelu, el a dorit bucatele astea.

woaw! Dex, ce bine arata!

Gelutza si direct pe gustul meu: peste proaspat, captura de Dunare!!! te rog spune-mi cum faci cu pestii astia cu oase multe si mici, ca sa ii mancati? ai un secret care topeste oasele la prajit (am aflat de o anumita taietura)? sau pt ca sunteti de langa Dunare, aveti tehnica de ales oasele rapid? mare pofta mi-ai facut cu ambele!

Imi place tot ce e pe pagina asta, yammmyyyyyy

Si eu am poftit la farfuria lui Dexter, e de mare clasa!

In farfuriile mele, bucate dupa retete vechi...Pestii astia mici pe care i-am pregatit eu nu prea au oase, se scoate sira spunarii si in rest se mananca super-bine.

Gelutza, ne dai retetele Dunarene stravechi ale preparatelor din farfuria ta?

sotul tau chiar prinde pestii aia acolo pe langa voi, sau ii cumparati de la pescari? pot sa vin si eu :blush:cu pescarul meu si cu mica pescarita cand o veni vremea buna :floare: sa il dau si pe al meu cu barcile voastre si sa plecam cu vreun pestiuc acasa, ca e mare mare amator ?

...da da da...deci e musai sa ajung odata la Gela si sa mananc minunatiile alea :)...si pe la Anutza :)

Astazi s-a prins prima scrumbie din sezonul 2013,mai da Doamne! :P

Gelutza, ne dai retetele Dunarene stravechi ale preparatelor din farfuria ta?

sotul tau chiar prinde pestii aia acolo pe langa voi, sau ii cumparati de la pescari? pot sa vin si eu :blush:cu pescarul meu si cu mica pescarita cand o veni vremea buna :) sa il dau si pe al meu cu barcile voastre si sa plecam cu vreun pestiuc acasa, ca e mare mare amator ?

Vi le dau cu placere.

Sosul:o capatana de usturoi se zdrobeste si se freaca bine ca la maioneza cu o lingura de ulei de masline. Se da prin masina de tocat putin hrean, sau, ma rog se macina la robot, se adauga usturoiului. Apoi se adauga o lingura de otet, verdeata si o rosie coapta pe plita,tabla, disc, sau la cuptor si apoi despielitata si zdrobita cu furculita.Se potriveste de sare si daca se doreste se poate dilua cu una, doua linguri de apa, eu fac asta daca nimereste cineva la masa, altfel, ne place asa, concentrat, neaparat cu mamaliguta.Pestele il curat, il scurg in strecuratoare, il tavalesc printr-un amestec de faina si malai si il prajesc obisnuit in ulei de palmier.

Sunt invitata sa gatesc pentru emisiunea"Asta-i Romania!" pe tema traditiilor pescaresti din zona specifice sarbatorii de Bunavestire, dar nu stiu daca ma hotarasc, maine trebuie sa dau raspunsul si filmarile sa fie in week.-ul asta...am sarit calul rau de tot sapt. trecuta cu implicarea in fel de fel de act. si abia de ma pot misca, au viata mea!

Ciorba, sa ma uit daca este topic cu retete de ciorbe de peste sa o scriu acolo, daca nu deschid maine topic, fiindca o am pe blog si o transfer de acolo, daca citeste cineva si stie link, rog sa ma ajute, eu nu pot sta mult pe scaun momentan.