March 26, 20197 yr comment_251493 Creveti jumbo trasi in tigaie cu vin alb, usturoi, fulgi de ardei iute si patrunjel. Report
March 26, 20197 yr comment_251503 Nu am mai apucat sa pozez, dar ieri am facut merluciu prajit cu sos de usturoi/smantana si mamaliga. Report
March 26, 20197 yr Author comment_251522 eu am aruncat crevetii in cuptor ca era aprins pentru altele, amestecati doar cu usturoisi apoi un file de peste care era asa de frumos incit doar i-am pus un amestec facut din piine uscata, tarhon (asta ofera ghiveciul, rasarit din radacina de anul trecut) si patrunjel, sare si piper, cuptor Report
March 27, 20197 yr comment_251553 mi-ati facut pofta de peste si am altceva in programLily, ce pesti sunt aia, anșoale ? (jur ca asta e pluralul de la anșoa ) Report
March 28, 20197 yr comment_251573 Anchoa(alici) proaspete curatate la pescarie de nenea de acolo. Eu le-am prajit, date prin malai fin(fioretto). Report
April 2, 20197 yr Author comment_251780 aseara chiftelutele de aicihttps://forum.artaculinara.ro/topic/4354-chiftelute-de-peste-persico/page__view__findpost__p__251523incalzite in sos de rosii deci aceeasi Marie dar cu alta palarie cu legume la cuptor Report
April 2, 20197 yr comment_251786 Anchoa(alici) proaspete curatate la pescarie de nenea de acolo. Eu le-am prajit, date prin malai fin(fioretto). Nu stiu daca tie iti place ceapa cruda. Aia rosie. La Taormina am mancat alici prajite cu ceapa rosie. Eram insarcinata pe atunci, vai cu ce pofta am mancat!!!! Chiar asa le serveau ei, cu ceapa rosie proaspata. Report
April 5, 20197 yr comment_251869 Iar dorada în crustă de sare. Am intenționat să fac poze la tot parcursul, dar nu mi-am mai adus aminte de asta decît cînd luam ultima bucățică din farfurie deci imagine doar cu începutul: Simplu și bun mai e! Dorada, sare și lămîie, atît. Report
May 9, 20197 yr comment_252798 Tarta cu ton! Pentru reteta aceasta am folosit o forma de tarta ondulata pe margini de 24 cm.ALUAT:300 g faina 150 g unt cubulete80 ml apa 1 lingurita de sare Am amestecat bine aluatul pana s-a incorporat untul cu faina, cand aluatul devine nelipicios se pune in folie alimentara in frigider timp de 30 minuteCOMPOZITIE:250 g ricotta150 g smantana gatit 35%9 rosii cherry100 g ton in ulei de masline scurs( conserva a avut 160 g cu tot cu ulei)50 g masline negre maruntite2 oua patrunjel tocat dupa preferintaPREPARARE:Se bat 2 oua intregi cu telul in vas adanc, se adauga pe rand tonul, smantana, ricotta, maslinele, patrunjelul si sare si piper dupa gust.Se amesteca si se lasa deoparte.Aluatul se scoate din frigider se intinde pe o masa tapetata cu faina la o grosime de 8 mm.Se unge tava cu unt , se monteaza aluatul cu grija, marginile in exces se dau la o parte.Cu grija se toarna compozitia in forma, se uniformizeaza cu o spatula si se monteaza jumatati de rosii cate doriti.Se presara patrunjel tocat si se pune la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 40 minute pana se rumeneste.Cand se scoate din cuptor se lasa timp de 20 minute minim sa se raceasca apoi se poate scoate tarta din forma. Edited May 9, 20197 yr by mino Report
May 9, 20197 yr comment_252801 Zeama de bok choy si calamari: Sa ai pofta la dihanii! Nu m-am incumetat sa fac prea des, de fapt am facut o singura data si nu am fost cazuta pe spate, poate si din cauza retetei. Daca stau bine si ma gandesc nici nu mai stiu cum am facut Report
May 9, 20197 yr comment_252807 Da, saru-mana! Eu halesc dihanii din astea cu mare pofta, desi si eu am dat chix prima data cand le-am facut. Mai repede mestecam cre'ca gumarii lu' mamaia Sau te referi la reteta cu bok choy? Buruiana aia nu prea are gust, e asa, o idee de spanac as spune. Eu azi am fost ocupata cu crosetatul tortului nr. 3 cu 3 feluri de cioco si pentru ca a trebuit sa ma concentrez la topit ciocolata etc., am facut in doi timpi si trei miscari zeama aia: am calit niste ceapa si un catel de usturoi si le-am invartit in ulei de masline incins, am pus calamarii scursi bine de apa, am dat la foc iute si am lasat sa fiarba asa vreo 10 minute, dupa care amm pus si bok choy pe care il bagasem acum doua luni la congelator si s-a pretat foarte bine la zeama asta. In mod normal as fi adaugat si ceva smantana subtire , dar am sarit peste ea asa ca am lasat sa fiarba in zeama lasata , am scos, am stropit generos cu zeama de lamaie, pus piper si ceva limba de pasare macinat si putina remoulada. Tot uitandu-ma la tarta ta super faina , mi-am adus aminte ca nu am mai facut de tare multa vreme un quiche. Mmmmmmm... Eu nu stiu de ce dar nu ma omor dupa aluaturi cu ton, nici pizza, nici tarte nici sandwishuri, dar pe asta a ta mai ca as incerca-o. Report
May 10, 20197 yr comment_252818 Lori draga, la dihanii ma refeream cand am zis ca nu le-am facut bune. Nu m-am incumetat sa le refac poate si din cauza ca sunt mai scumpe. Referitor la tarta, mi se pare foarte consistenta si gustoasa, desi e prima oara cand fac asa ceva. Report
May 11, 20197 yr comment_252865 Lori, am renuntat la dihanii, sunt prea sofisticate pentru gustul meu. Raman la pestele ce-l gasesc pe aici si la cate o conserva din an in paste. Basca, omul nu suporta mirosul de peste asa ca nici pe sta nu il fac foarte des. Mai mananc la mama cand e pofta mare! Report
May 12, 20197 yr comment_252881 Am inteles! Singura chestie de dihanii de mare pe care nu prea o mananc e salata rece mediterana, altfel...doar is rechinela Report
May 13, 20197 yr comment_252928 Anchoa(alici) proaspete curatate la pescarie de nenea de acolo. Eu le-am prajit, date prin malai fin(fioretto). Nu stiu daca tie iti place ceapa cruda. Aia rosie. La Taormina am mancat alici prajite cu ceapa rosie. Eram insarcinata pe atunci, vai cu ce pofta am mancat!!!! Chiar asa le serveau ei, cu ceapa rosie proaspata. Stai sa inteleg bine!?La acciughe prajite le-au servit cu ceapa proaspata taiata?Cum? Ador ceapa rosie! Report
May 13, 20197 yr comment_252932 pai turcii nu tot asa servesc pestele la Bosfor? cu rondele de ceapa si putina salata verde tocata, peste, totul pus intr-o juma de franzela de-aia pufoasa de=a lor. Report
May 13, 20197 yr comment_252942 Anchoa(alici) proaspete curatate la pescarie de nenea de acolo. Eu le-am prajit, date prin malai fin(fioretto). Nu stiu daca tie iti place ceapa cruda. Aia rosie. La Taormina am mancat alici prajite cu ceapa rosie. Eram insarcinata pe atunci, vai cu ce pofta am mancat!!!! Chiar asa le serveau ei, cu ceapa rosie proaspata. Stai sa inteleg bine!?La acciughe prajite le-au servit cu ceapa proaspata taiata?Cum? Ador ceapa rosie! Da Lili, exact asa. Simplu si bun. Report
May 24, 20197 yr comment_253288 Cum ziceam dincolo, de ieri a venit festivalul racilor si fructelor de mare si din multitudinea de produse am luat raci si creveti fierti in vin si mitodenii. Deși arătau bine toate preparatele si as fi vrut paella cu scoici, m-am abtinut pentru ca mi se parea orezul uscat, parca era facut demult si nu avea culoarea aia galbena frumoasă. M-am foit mult pana m-am hotarat sa iau ce sa iau..ca imi placeau multe dar erau pazite . In bine, concluzia a fost ca nu imi plac fineturile astea, nu ca nu ar fi fost gatite bine, nu imi plac pur si simplu. O sa mai dau o sansa calamarului, dar asta alta data. Cam asa aratau dihaniile ce le-am testat: Asta e cam cea mai ramas din porție care era de 15 creveti/ portie si 12 raci/portie. Pret 35 portia. Report