March 1, 20197 yr comment_249601 In ce limba le cheama mangetout, in franceza? la noi le cheama snow peas. cică îi spune mazare de zapada in româneșteNu stiu de franceza, dar asa le zice sigur in engleza. Report
March 1, 20197 yr comment_249603 diferentele dintre engleza britanica si americana, noi nu avem mangetout, nici courgettes, nici aubergines Report
March 1, 20197 yr comment_249607 diferentele dintre engleza britanica si americana, noi nu avem mangetout, nici courgettes, nici aubergines Am vazut ca multi zic eggplant, nu aubergines. In Israel am remarcat asta.. Report
March 4, 20197 yr comment_249963 Azi somon la tigaia de fier, cum ii zice Adriana, rumen si crocant la exterior, moale si suculent la mijloc. Cu salata spring mix si rosioare mini Kumato. Report
March 5, 20197 yr Author comment_249999 si daca as incerca cum sa fac?il pun asa direct in tigaie, stau cu ochii pe el si il intorc inainte de a se lipi cu drag iremediabil de ea? Report
March 5, 20197 yr comment_250001 nu tb sa astepti sa nu se lipeasca.tb sa fie atat de fierbinte incat pestele sa faca instant o crusta la atingerea cu tigaia. io n-as incerca cu peste daca tigaia nu are "rodajul" facut. Report
March 5, 20197 yr comment_250010 adica sa mai gatesc/ard ceva in ea ca s-o mai rodez? cred ca tb arsa ea in cuptor pana fumega, unsa, arsa iar...ceva greu, ce eu am refuzat sa fac, stiu ca facea bunica/mama. dar atunci nu prea erau alternative. Report
March 5, 20197 yr Author comment_250013 cre' c-o bag in semineudaca nici acolo nu s-o roda ramine cenusa de ea Report
March 5, 20197 yr comment_250016 merge in semineu unsa? de vreo 3 ori, si-n acest timp faci cruci cu limba-n gura. Report
March 5, 20197 yr comment_250038 Adriana, tigaile mele le-am luat gata pregatite - seasoned le zice- nu a trebuit sa le fac eu nimic. Sint negre de la inceput. Din pozele tale nu-mi dau seama daca sint la fel ca ale mele, de aia ziceam ca am impresia ca nu sint acelasi lucru? O sa pun niste poze la topicul cu pricina poate? In rest cum zice Moatza, tigaia trebuie sa fie incalzita bine, in sensul ca sa fie la temperatura care trebuie peste tot, nu ca trebuie incinsa foarte tare. eu o ung un pic cu ulei inainte de folosire, insa uns inseama un prosop de hartie pe care am turnat un pic de ulei si sters fundul tigaii cu el. Nu mi se lipeste nimic, am facut chiar si oua in felul asta, carne. cam atat gatesc in tigaile astea, mancare cu sos nu fac niciodata in ele. Nu zic na nu merge sau nu trebuie facuta mancare cu sos in ele, doar ca eu nu fac. Report
March 6, 20197 yr Author comment_250132 sint sigura ca sint diferite, dupa aspecteventual scrie-ne acolo la tigai cum se cheama exact pe englezeste Report
March 6, 20197 yr comment_250137 Adriana, te fugaresc pe tot forumu' cu tigaile astea. E suficient sa le arzi cu putin ulei la inceput, doar pana fumega. Dup-aia le folosesti. No-no seminee!Foloseste-le de cateva ori/zeci de ori bune pt carne mai grasa (ai fost foarte inspirata sa faci coastele alea ) pana le bagi la peste sau la alte carnuri delicate. Fii rabdatoare si descoper-o treptat, cine stie ce relatie o s-aveti... Report
March 6, 20197 yr comment_250141 exact cum ziceam si eu, arsa numa' un pic, pana fumega, si cateva zeci de cefe de porc si-i gata ptr un peste dietetic.e f usor! ps: sa-mi intind antenele dup-un porc bio? sa facem treaba-treaba! Edited March 6, 20197 yr by moatza Report
March 6, 20197 yr Author comment_250148 Foloseste-le de cateva ori/zeci de ori bune pt carne mai grasa (ai fost foarte inspirata sa faci coastele alea ) pana le bagi la peste sau la alte carnuri delicate. ok, e exact ceea ce ma gindeam sa fac ps: sa-mi intind antenele dup-un porc bio? sa facem treaba-treaba! lasind gluma la o parte coastele alea mi-au amintit de tochitura de porc pe care o facea tata in ceaunul de fonta facut de el in turnatorie ceaun pe care din pacate maica-mea l-a dat cuiva Report
March 6, 20197 yr comment_250167 ceaun pe care din pacate maica-mea l-a dat cuiva sunt in piata la mine cate vrei!!! da' tb arse Report
March 6, 20197 yr Author comment_250191 sunt in piata la mine cate vrei!!! da' tb arse nu, mersi, doar pe ala l-as fi vrut daca trebe arse ce sa fac cu ele, n-am destul de ars tigaia asta bat-o focu' Report
March 11, 20197 yr comment_250784 fish (halibut/un fel stiuca ) and chips (un fel de cartofi prajiti ) Report
March 11, 20197 yr Author comment_250785 m-ati innebunit cu stiuca asta ca nu mai stiu cind sinteti seriosi si cind glumiti ai pastellat-o tu sau era deja asa? Report
March 11, 20197 yr comment_250787 eu am facut totul, am pastelat-o de i-au mers fulgii. de stiuca vorbeam pai cica in romana se spune halibut si in italiana to halibut, pot eu sa cred asa ceva? Report
March 12, 20197 yr comment_250804 eu am facut totul, am pastelat-o de i-au mers fulgii. de stiuca vorbeam pai cica in romana se spune halibut si in italiana to halibut, pot eu sa cred asa ceva? da, ca si la noi tot asa ii zice pe eticheta. Report
March 12, 20197 yr comment_250818 Chiftelute de peste cu sos de rosii. Poze n-am apucat sa fac Report
March 12, 20197 yr comment_250823 Chiftelute de peste cu sos de rosii. Poze n-am apucat sa fac te credem, ca esti fata misto! Report
March 12, 20197 yr Author comment_250830 am fost la cumparat de peste si chiar am luat 2 file-uri de persico sa fac chiftelute, mi-ai dat o idee cu sosul de rosii Report
March 12, 20197 yr Author comment_250881 deocamdata am copt pestele, ramine in alta zi sa fac chiftelele am luat o felie de ton si am pus un strat bun de seminte pe ea. copt in putin ulei in tigaie cu capac. pusa sub vid si congelataramine sa revin cu impresii Report