Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

diferentele dintre engleza britanica si americana, noi nu avem mangetout, nici courgettes, nici aubergines :pupic:

Azi somon la tigaia de fier, cum ii zice Adriana, rumen si crocant la exterior, moale si suculent la mijloc. Cu salata spring mix si rosioare mini Kumato.

post-178-0-59486100-1551726603_thumb.jpg

post-178-0-72081200-1551726642_thumb.jpg

nu tb sa astepti sa nu se lipeasca.

tb sa fie atat de fierbinte incat pestele sa faca instant o crusta la atingerea cu tigaia. io n-as incerca cu peste daca tigaia nu are "rodajul" facut.

adica sa mai gatesc/ard ceva in ea ca s-o mai rodez? :)

cred ca tb arsa ea in cuptor pana fumega, unsa, arsa iar...ceva greu, ce eu am refuzat sa fac, stiu ca facea bunica/mama.

dar atunci nu prea erau alternative.

Adriana, tigaile mele le-am luat gata pregatite - seasoned le zice- nu a trebuit sa le fac eu nimic. Sint negre de la inceput. Din pozele tale nu-mi dau seama daca sint la fel ca ale mele, de aia ziceam ca am impresia ca nu sint acelasi lucru? O sa pun niste poze la topicul cu pricina poate?

In rest cum zice Moatza, tigaia trebuie sa fie incalzita bine, in sensul ca sa fie la temperatura care trebuie peste tot, nu ca trebuie incinsa foarte tare. eu o ung un pic cu ulei inainte de folosire, insa uns inseama un prosop de hartie pe care am turnat un pic de ulei si sters fundul tigaii cu el. Nu mi se lipeste nimic, am facut chiar si oua in felul asta, carne. cam atat gatesc in tigaile astea, mancare cu sos nu fac niciodata in ele. Nu zic na nu merge sau nu trebuie facuta mancare cu sos in ele, doar ca eu nu fac.

Adriana, te fugaresc pe tot forumu' cu tigaile astea. :((

E suficient sa le arzi cu putin ulei la inceput, doar pana fumega. Dup-aia le folosesti. No-no seminee!

Foloseste-le de cateva ori/zeci de ori bune pt carne mai grasa (ai fost foarte inspirata sa faci coastele alea :lol: ) pana le bagi la peste sau la alte carnuri delicate.

Fii rabdatoare si descoper-o treptat, cine stie ce relatie o s-aveti...

exact cum ziceam si eu, arsa numa' un pic, pana fumega, si cateva zeci de cefe de porc si-i gata ptr un peste dietetic.

e f usor! =)) :((

ps: sa-mi intind antenele dup-un porc bio? sa facem treaba-treaba! :lol:

Edited by moatza

• Author

Foloseste-le de cateva ori/zeci de ori bune pt carne mai grasa (ai fost foarte inspirata sa faci coastele alea =)) ) pana le bagi la peste sau la alte carnuri delicate.

ok, e exact ceea ce ma gindeam sa fac

ps: sa-mi intind antenele dup-un porc bio? sa facem treaba-treaba! :((

lasind gluma la o parte coastele alea mi-au amintit de tochitura de porc pe care o facea tata in ceaunul de fonta facut de el in turnatorie

ceaun pe care din pacate maica-mea l-a dat cuiva :lol:

ceaun pe care din pacate maica-mea l-a dat cuiva =))

sunt in piata la mine cate vrei!!! da' tb arse :tongue7:

eu am facut totul, am pastelat-o de i-au mers fulgii. de stiuca vorbeam icon_biggrin.gif

pai cica in romana se spune halibut si in italiana to halibut, pot eu sa cred asa ceva?

eu am facut totul, am pastelat-o de i-au mers fulgii. de stiuca vorbeam icon_biggrin.gif

pai cica in romana se spune halibut si in italiana to halibut, pot eu sa cred asa ceva?

da, ca si la noi tot asa ii zice pe eticheta.

Chiftelute de peste cu sos de rosii. Poze n-am apucat sa fac :hug:

te credem, ca esti fata misto!

• Author

deocamdata am copt pestele, ramine in alta zi sa fac chiftelele

am luat o felie de ton si am pus un strat bun de seminte pe ea. copt in putin ulei in tigaie cu capac. pusa sub vid si congelata

ramine sa revin cu impresii :rolleyes:

tonnosemi.jpg