Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

Da, incercasem alta data cu putina smantana, dar nu a iesit asa cremos, poate cu creme fraiche, dar nu aveam

Nici sare, nici piper, a fost de ajuns somonul (afumat, marca coop), perfect pentru papila mea

Doua idei per poftele mele ☺️

Spero sa nu uit

Ma bucur!

Creveti in sos de rosii si crema de linte cu merluciu.

vad ca esti mai rea ca mine :D il pui pe fiecare sa si-i curete

eu ii curat inainte (sau o pun pe mama :D )

Pai nu-i curat ca-s mai gustosi asa.Toata aroma e acolo! :lol:

Eu nu-i mai curăț deloc, din mai multe motive. Unul e că creveții cei mari, ne-prefierți, ne-nimic, au un gust de vreo mie de ori mai bun lăsați întregi, cu coajă, cu cap, cu picioare cu de toate decît cei curățați de coajă, de picioare și mai ales de cap. Nu îi mănînc cu coajă sau cu picioare sau cu cap, dar prefer să le scot după ce i-am copt pe tabla presărată cu sare. Adică unica modalitate în care fac acum creveții, după ce înainte îi curățam de coajă, picioare, capete, este să îi pun pe foc pe tabla presărată cu sare grunjoasă, apoi să le torn un fir de ulei de măsline și să-i curăț de coaja arsă, dar care-și lasă o aromă extraordinară. Și de capete și picioare. Ce de capete, picioare și cojă am folosit în textul ăsta.

Al doilea motiv e că se micșorează foarte tare și devine mult prea tare dacă îi scoți coaja înainte de a-l pregăti. Firișorul ăla mi se pare ultima grijă la consumul creveților :lol: Iese cu coaja de cele mai multe ori, dar și dacă nu, ce naiba consumă crevetele ăla de mi-ar fi silă de un mm de intestin de-al lui? :D

• Author

Eu am incercat sa ii zic mamei ieri sa ii lasam asa da' nici nu m-a ascultat, s-a apucat sa ii curete imediat :lol:

si i-am facut rapidulescu de tot in tigaie intr-un strop de ulei, cu sare si Marsala, revin putini de tot de caciula da' ii maninca mai cu placere

insa acu' Carmella mi-ai dat o idee :D

Apoi am facut sepii mici cu suc de rosii si cartofi

Apoi somon felii in tavita in cuptoras

• 2 weeks later...
Buna dimineata! Eu nu am facut decat sa ii scot din punga , clatit scurt si aruncat in tigaie. Bine, na, la mancat nu ai incotro si iti folosesti degetelele :rolleyes:

Asa au si fost... cred ca as fi in stare sa ii mananc si vii... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif

Spune-mi , te rog , cum faci crusta aceea. Ma uit la multe emisiuni gastronomice si mi se pare asa de sofisticat cu crustele astea.

Intrebare pentru toti: Stiti un sos marinara incercat si apreciat? Evident ca exista multe retete pe net, am si cartea de capatai de la Alandala (saru'mana de mii de ori!, mereu te pomenesc in gand cand o citesc), insa mi-ar placea tare mult o reteta deja incercata. Cand traiam in SUA mergeam la un restaurant italian in special pentru sosul lor marinara. Mancam mai mereu baby octopus in aluat , prajite si cu sos din ala. O nebunie...

Multumesc mult, Adriana! Arata foarte imbietor! Partea trista e ca rosiile pe care le gasesti aici sunt niste glume...nesarate. Singurele care au cat de cat gust de rosii sunt unele cherry, de la Aldi. Sper sa am timp in weekend sa fac sosul.

Somon la cuptor, direct de la locul comiterii fapteihttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

post-13-0-18374900-1543608302_thumb.jpg

post-13-0-21133900-1543608609_thumb.jpg

Daca va intrebati ce am pus deasupra, e oregano.

Edited by any_annette