Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

continuăm aventura cu sashimi de abalone

abalone este o scoică care-i de fapt un gasteropod marin (melc) producător de perle și sidef și este considerată o delicatesă absolută și un afrodiziac de multe nații de pe mapamond, inclusiv dexter. sideful este multicolor după cum se vede foto, perla are aceleași culori

obiectul muncii după ce a fost extras din cochilie și curățat de părțile necomestibile

post-1215-14703620284514_thumb.jpg

sub formă de sashimi, prezentarea tradițională se face in carapace. corpul este musculos iar textura e ca un zgârci; gustul este de mare in degrade :occasion15:

post-1215-14703622545955_thumb.jpg

PS carapacea e încă în frigider dar în curând o să o mut in vitrină (n-am vitrină dar alt loc mai de cinste nu mi-a venit in cap)

a mea a fost cât o stridie mai babană dar pot ajunge la peste 25 cm, media este cam 17 cm diametru și pot trăi in jur de 30 de ani :occasion15:
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Deliciu Titirimundi. Eu ii fac la cuptor cu ierburi, cu vin sau cu bere sau doar cu sare si ulei !!!!!!!!!!

Deliciu Titirimundi. Eu ii fac la cuptor cu ierburi, cu vin sau cu bere sau doar cu sare si ulei !!!!!!!!!!

Acum vad ca nu mai e poza...si o pusesem! Sa vad daca o pot pune din nou. Ai mei sunt numai cu un fir de ulei si sare.

post-314-14767054006396_thumb.jpg

Cand am curatat pentru prima data boquerones pentru a-i marina mi-a luat 1h, 500 gr pestisori. Tocmai de aceea le-am zis pas mai apoi. Imi lasa gura apa!!!!!

Cand am curatat pentru prima data boquerones pentru a-i marina mi-a luat 1h, 500 gr pestisori. Tocmai de aceea le-am zis pas mai apoi. Imi lasa gura apa!!!!!

Eu m-am "specializat" cumva in curatarea lor...1 kg in mai putin de jumatate de ora :appl:.

google zice că boquerones ar fi anchois, foarte buni dar greu de găsit proaspeți la mine-n județ

ce nu-i greu de găsit este peștele pentru sashimi, de data asta somon și tilapia. am luat și farfurii made in japan că am invitat niște mosafiri să testeze creațiile și vreau să-i servesc cât mai autentic :appl:

post-1215-1476830360241_thumb.jpg

google zice că boquerones ar fi anchois, foarte buni dar greu de găsit proaspeți la mine-n județ

ce nu-i greu de găsit este peștele pentru sashimi, de data asta somon și tilapia. am luat și farfurii made in japan că am invitat niște mosafiri să testeze creațiile și vreau să-i servesc cât mai autentic :appl:

Aici sunt peste tot si tare ieftini...saptamana trecuta am luat cu 2-3 eur/kg.

Nu am mai dat de secole pe aici...dezvoltati si voi gambas astea a la plancha, va rog!

Dex: imi place tare gasteropodul si sashimi si si si...

Adriana, imi dai si mie linkul la supa ta de peste, te rog? Multumesc!

S-aveti o duminica faina!

Sa nu viu chiar cu mana goala, asta am facut weekendul trecut.

Hummersauce.jpg

Crevetii provin din Argentina si au un gust demential!!! Majoritatea provin din culturile din Vietnam si sunt mai fazi dupa parerea mea.

• Author

Cred ca am mai povestit pe aici dar mai repede scriu, e vorba despre supa de peste rapida, care nu e cea clasica traditionala si asa mai departe dar e foarte buna.

De regula incerc sa pun mereu niste tentacule, adica ori tentacule de caracatita, ori smocuri de calamari, ori inele de calamar mai mare=totano, apoi citiva creveti, daca am de ex congelate niste midii (evident fara carapace) si un file de peste taiat bucatele care de multe ori se desface complet. Adica toate bucatele carora le trebuie putin timp sa fiarba, ca de aia e rapida :P

Pun ulei cu un catel de usturoi si pun tentaculele, las putin si sting cu vin alb, apoi adaug sos de rosii facut de mine si daca am vreun alt lichid de peste, daca nu nu pun, alt lichid poate fi si sosul lasat de la o caracatita care a fiert de exemplu.

Mai las un picut sa fiarba adaugind pe rind celelalte feluri de peste carora le trebuie mai putin timp, adica bucatile de file si la urma de tot crevetii. Si gata. O juma de ora cel mult in total.

In farfuria mea care sunt mai putin moftoroasa :D pun o felie mare de piine chiar uscata pe care o ung bine cu un catel de usturoi :71:

Nu am mai dat de secole pe aici...dezvoltati si voi gambas astea a la plancha, va rog!

Dex: imi place tare gasteropodul si sashimi si si si...

Adriana, imi dai si mie linkul la supa ta de peste, te rog? Multumesc!

S-aveti o duminica faina!

Lapona,

Se iau gambas, se pun pe placa de fript (plancha - un stiu cum sa o traduc) unsa cu un strop de ulei si incinsa bine, se presara sare si se tin cam 2 minute pe fiecare parte. Cand isi schimba total culoarea si se vad rumeniti, sunt gata! Se papa asa fierbinti-calduti cu un strop de lamaie daca iti place.

Eu in farfurie mai presar ceva sare maldon.

am invitat niște mosafiri să testeze creațiile

sashimi: sake (somon), izumi-dai (tilapia) și tsubu gai (whelk, un gasteropod netradus in românește) cu decor de shiso (frunze de susan, comestibile)

post-1215-14773315286623_thumb.jpg

sushi: sake și uni (arici de mare) nigiri sunt făcute de mine, maki (rulourile) cu maguro (ton) si ebi (crevete) sunt cumpărate gata făcute

post-1215-14773315298776_thumb.jpg

uni sashimi, culoarea și aspectul sunt groaznice iar gustul este dulce https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/ohmy.gif le mai dau o șansă sub formă de cremă peste paste. gagicilex din farfurii au fost bonus, fiecare si-a ales preferata https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_boohoo.gif

post-1215-147733153057_thumb.jpg

Ok, asa imi place :D

Deja stiu ce tur vom face data viitoare. Valea celor 1000 de trepte de la Merano. :71:

Peter