Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

Hraime sau peste marocan cu sos picant/iute. In farfurie nu am mai apucat sa-l pozez ... :)

imi povestesti cum se face?

imi povestesti cum se face?

Si eu vreau poveste!! :occasion14:

Sigur, iata si povestea:

A fost odaca ca niciodada un frigider cu cativa prieteni care se plictiseau si care s-au hotarat sa se joace in tigaie ...Prietenii de rigoare:

2 ardei grasi rosii/portocalii(mie imi plac mai mult), taiati fasiute sau patratele de 2cm lungime/1 cm latime

1-1,5 kg file peste tilapia

1/2 legatura coriandru proaspat tocat marunt

1 capatana usturoi decojit si taiat feliute

2 lingurite paprica iute

1 lingurita paprica dulce

1 lingurita sare

30 ml ulei de masline

170 ml apa

Fileurile de peste se spala si se usuca.

Apa se amesteca cu paprica, sarea si uleiul.

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade

Se pune un pic de ulei in tigaie, si cand se incinge se arunca peste ardeiul, se perpeleste bine, se adauga usturoiul, se amesteca bine sa nu se arda, dupa 1 min se adauga jumatate din coriandru, dupa inca 1 min se adauga amestecul de apa cu mirodenii si secamesteca bine. Eu fac sosul asta la foc mare deci cam dupa 5 min scade la jumatate din cantitatea initiala.

Se pune jumate din cantitatea de sos intr-o tava, se atanjeaza peste fileurile si peste ele se adauga ce a ramas din sos si restul de coriandru . Se da tava la cuptor cam 15 min si gata. Recomand sa aveti paine proaspata prin preajma ca sa intingeti in sos...

• 2 weeks later...

mâncare de spital, ca să-l citez pe Peter :occasion15:

post-1215-1450823674725_thumb.jpg

Asta era comentariul tatalui meu la supa de legume pasata " ai facut mancare de spital? "

Faina reteta. Banuiesc eu ca se poate face cu orice fel de peste,sau`?

Cred ca da, doar cu somon nu am incercat

Aseara crevetii cu reteta de la Titirimundi . Cu usturoi si patrunjel...mereu wow; pe placul mesenilor.

Am dovedit tigaia in 3 :thumleft:.

post-16-14525094682373_thumb.jpg

Aseara crevetii cu reteta de la Titirimundi . Cu usturoi si patrunjel...mereu wow; pe placul mesenilor.

Am dovedit tigaia in 3 :).

nu pare chiar asa de greu de dovedit, noi cred ca ne-am fi descurcat si-n doi :thumleft:

sa va fie de bine!

Am dovedit tigaia in 3 :).

nu pare chiar asa de greu de dovedit, noi cred ca ne-am fi descurcat si-n doi :thumleft:

sa va fie de bine!

Motzulino, inainte de decorticare era o punga de un kil :)Dar cred ca daca mai erau ii dovedeau baietii :); eu m-am limitat la o portir

pai da! ca asa ce intra la apa goangele astea!

am si io niste calamar, al meu e, ailalti mananca crap. da' bineinteles ca trebuia sa fie si ceva pe dos: adica 'geaba au calorii putine ca se scalda-n colesteroale :thumleft:

Cine? Calamarii?

si ei si toate fructele de mare :floare:

colesterolul e o doar o gogorita inventata de industria medicala (da, am scris bine INDUSTRIE) pentru a ne directiona spre medicamente anticolesterol. Tot de aceea au scazut drastic si limitele admise ale colesterolului.

apoi, exista colesterol bun si colesterol rau... stiti detaliile ...

asta nu ca fructele de mare nu ar avea continut mare de sodiu si metale grele ... , dar asta e altceva ...

Filet de cambula (platessa) la cuptor cu nuci ,pinoli si origano verde.Nu este de azi,este de ieri.

post-162-14531456330279_thumb.jpeg

Dorade la cuptor cu cartofi, cappere, rosii cherry,oregano, ceapa si masline.

Si poza de dupa cuptor?

Sau le-ati mancat si nu le-ati mai pozat?

Dorade la cuptor cu cartofi, cappere, rosii cherry,oregano, ceapa si masline.

Si poza de dupa cuptor?

Sau le-ati mancat si nu le-ati mai pozat?

:(( Da, n-a mai fost timp, am si uitat de fapt sa mai fac poza, dupa aia mi-am dat seama. Fac data viitoare.

• 1 month later...

Spigola (sau branzino) la cuptor cu cartofi taiati felii subtiri, plus masline (le adoro pur si simplu).

post-13-14566807322423_thumb.jpg

deci spigola sau branzino e tot una?! si mie imi place spigola. Maslinele tatei socru de Any nu stiu, trebuie incercate <_< Feliile de cartofiori se fac in 20 min ca si pestele? ce mai pui pe deasupra ca lichid? :occasion15:

Dani se fac reperde cartofii ca-i tai subtiri sa se faca odata cu pestele.

Deasupra cartofilor am pus oregano, sare, piper, un condiment de rozmarin si alte ierburi si pun numai un picut de ulei de masline.

Dani se fac reperde cartofii ca-i tai subtiri sa se faca odata cu pestele.

Deasupra cartofilor am pus oregano, sare, piper, un condiment de rozmarin si alte ierburi si pun numai un picut de ulei de masline.

acelasi lucru si peste peste? deci fara zeama de lamaie la cuptor, da?

merci! buuun!

Dana eu in pestele intreg pun intotdeauna 1-2 felii de lamaie si ceva mirodenie sia are un gust super.

Ca sa iti fie mai usor iti las acest link care iti poate fi de folos la combinarea ierburilor aromatice cu diverse tipuri de legume, fructe si carne: http://www.personalcreations.com/blog/herbs-and-food-pairing-guide

Any_Annette arata foarte bine pestele tau la cuptor.