July 5, 201511 yr comment_230087 somon roșu pe care-l mai cheamă și sockeye, cu roșie maro pe care o mai cheamă și kumato, capere pe care le mai cheamă și capere și un sos (invizibil) din tahini, tamari, lime și capere pe care-l mai cheamă și maclavais à la dex. Report
July 13, 201511 yr Author comment_230199 Felii de castravete cu crema de macrou afumat si maioneza Report
July 19, 201511 yr comment_230294 Nu e mare reteta dar a fost aperitivul dinaintea risotto-ului felii de piine integrala unse cu un strop de unt si somon afumat (ieftin si nebun ) Mie imi place mult si fata de masa! Report
July 21, 201511 yr comment_230336 f buna conserva de Saupiquet....cu filets de maquereaux grilles...chiar minunata! Report
July 26, 201511 yr comment_230405 Mama, mama... tehnologia fotografica, la mine inca nu a ajuns Rosii umplute cu ton, de graba!!! Report
July 26, 201511 yr comment_230409 interesanta ideea de rosii umplute cu ton! ce mai contine umplutura, Cristina? La mine azi, caracatita la grill. Delicioasa, sa te lingi pe degete, la fel ca in Grecia!!! Adriana, eu am cumparat/o de la congelatoare, deci inghetata beton si asa am pastrat/o pana ieri, la conge. Am pus/o ieri sa se dezghete usurel, in frigider, timp de 24 h. Apoi, spalat bine, scurs si fiert cu 1 ceasca de vin roze sec (1 foaie de dafin si cateva boabe de piper, 3 graunte de sare roz) cam 20 min, dupa care lasata pe caldura vasului ala greu de inox ... mult si bine, pana s/a racit. (In reteta gasita, zicea sa o fierbi o ora). Apoi unsa cu mazglavais care contine usturoi mojarit cu sare roz, patrunjel si ulei de masline EVO. Apoi, zbrrr sub grillul bine incins, circa 20 min, la 200 grade, cu rasucire cand e rumena pe o parte. Buna tare de tot, la fel ca si cea pe care o iau de proaspata. Report
July 26, 201511 yr comment_230412 Adriana, de ce ii zici somonului afumat nebun? de zahar ? sau are alte e/uri (afumatura artificiala?) ? cu voia dmoavoastra, inca o sa mai postez cateva (ca am reusit sa instalez un editor micsorare foto acasa) nu de astazi, dar nepostate sa incepem deci: de/ale Stellei ... (raclette) Report
July 26, 201511 yr Author comment_230416 Adriana, de ce ii zici somonului afumat nebun? de zahar ? sau are alte e/uri (afumatura artificiala?) ?nu mai stiu ce scria pe el dar n-avea gust de afumat si era insipiddeci probabil nu era afumat bine Report
July 26, 201511 yr comment_230419 aaah! am crezut ca la modul general ii zici nebun ... in sens de nesanatos Report
July 27, 201511 yr Author comment_230422 Nu nu, nu's cit o fi de sanatos sau nu, dar nu la asta ma refeream ci la gust si calitate Report
July 27, 201511 yr comment_230424 Daniella in legatura cu caracatita congelata eu o fac innabusita in sos de vin rosu....se topeste in gura!!apoi.....nu ti fa problemele cu produsele marine congelate mi a explicat sotul unei romance ...el breton pescar ca deseori cel congelat e mai proapspat decit cel proaspat care ei pe vaporul lor il aduc in port dupa 8 sau 9 zilese pare ca pestele pt congelare se congeleaza imediat pe vapor! Report
July 27, 201511 yr comment_230435 buna informatia! este probabil valabil pentru "pescatoarele" mariin porturile mici, am vazut ca merg in larg si se intorc in fiecare dimineata vase micute de pescari //cu plasa ... verber, noi am incercat atat la greci, caracatita in sos de vin, cat si polpo a pignatu, cat si in Puglia (e o mancare de/a lor locala traditionala, ca o tocanita cu sos de vin si cartofi), dar nu ne/a incantat in mod deosebit pt ca de fiecare data era foarte sarata, iar la greci sosul de vin a fost acrisor tare. Insa si pt ca atat in ceea ce priveste fructele de mare, cat si pestele noi le preferam simple la gratar (eu sunt singura care mananc si supa ...si chiar imi place enorm). Insa daca imi dai reteta ta faina, am sa o incerc. Report
July 28, 201511 yr comment_230455 interesanta ideea de rosii umplute cu ton! ce mai contine umplutura, Cristina?Mai interesant imi pare cum te-ai distrat tu cu caracatita asta!!! Eu am umplut rosiile cu un ciuf de patrunjel si putin usturoi... si spre final (cand rosiile erau moi), am adaugat ton din conserva si le-am mai lasat o vreme. Trebuia sa gatesc ceva rapid si cu multe rosii Report
July 28, 201511 yr comment_230456 interesanta ideea de rosii umplute cu ton! ce mai contine umplutura, Cristina?Mai interesant imi pare cum te-ai distrat tu cu caracatita asta!!! Eu am umplut rosiile cu un ciuf de patrunjel si putin usturoi... si spre final (cand rosiile erau moi), am adaugat ton din conserva si le-am mai lasat o vreme. Trebuia sa gatesc ceva rapid si cu multe rosii Eu mai nou fac reteta asta cu maioneza noua Amora cea facuta batuta numai din albusuri,cibulete Report
July 30, 201511 yr comment_230485 interesanta ideea de rosii umplute cu ton! ce mai contine umplutura, Cristina?Mai interesant imi pare cum te-ai distrat tu cu caracatita asta!!! Eu am umplut rosiile cu un ciuf de patrunjel si putin usturoi... si spre final (cand rosiile erau moi), am adaugat ton din conserva si le-am mai lasat o vreme. Trebuia sa gatesc ceva rapid si cu multe rosii Buna ideea, merci Cristina! Report
August 5, 201511 yr comment_230585 Codite de somon(le-am inabusit in tigaie cu putin ulei de masline,un catel intreg de usturoi si rondele de ardei iute,ca la pastele aglio olio peperoncino,cu vin alb,sarat piperat,pus deasupra feliuta de lamaie si marar uscat de la plic ,lasat cu capac sa se inabuse)servit cu felii de paine prajita calde frecate cu sexiunea' unui catel de usturoi... Report
August 26, 201511 yr Author comment_230922 Persico cu strat de feliute de cartofi, strat de feliute de dovlecel, sferturi de rosii mici si creveti, cuptor 200°C pin'ce intra furculita cu usurintabeforafter adica sectiune din farfuria mea Report
December 22, 201510 yr comment_233459 Hraime sau peste marocan cu sos picant/iute. In farfurie nu am mai apucat sa-l pozez ... Report
December 23, 201510 yr Author comment_233478 Hraime sau peste marocan cu sos picant/iute. In farfurie nu am mai apucat sa-l pozez ... imi povestesti cum se face? Report
December 23, 201510 yr Author comment_233479 mâncare de spital, ca să-l citez pe Peter pai tu crezi ca-ti da spitalu' asa o bucata frumoasa de somon? Report