October 28, 20169 yr comment_239500 Lori, se aseamana dar nu sunt la fel, conch trăiește în ape tropicale și e ierbivor iar whelk trăiește in ape temperate și e carnivor Report
October 29, 20169 yr Author comment_239512 Creveti facuti rapid in tigaie cu putin ulei, coniac, sare, patrunjel si usturoiCrema de cartofi, caracatita fiarta, un fir de ulei si patrunjelFile de "persico" si legume cubulete: cartofi, morcov, gulie, dovlecel, fenel, praz, un strop de ulei si sare Report
October 30, 20169 yr comment_239515 Frumos si gustos(precis).Dar cu ce ocazie? Meniu de peste/fructe de mare in trei feluri.. Peter Report
October 30, 20169 yr Author comment_239519 Doar cu ocazia ca am fost la piata, am luat peste si am gatit ca de simbata seara Report
October 30, 20169 yr comment_239520 Eu am facut somon confit.Cam aceeiasi metoda cu friptura in ulei a Adrianei, dar cu mai putin ulei! http://www.youtube.com/watch?v=0Jah4hZPeNY Report
November 25, 20169 yr comment_239911 am pregătit un tip de stridii care se cheamă beausoleil. fiind foarte proaspeți i-am servit fără nici un adaus, numai cu apa de mare existentă în cochilie. delicați și gustoși, foarte potriviți pentru cei care vor să încerce stridii pentru prima oară Report
November 26, 20169 yr comment_239932 am pregătit un tip de stridii care se cheamă beausoleil. fiind foarte proaspeți i-am servit fără nici un adaus, numai cu apa de mare existentă în cochilie. delicați și gustoși, foarte potriviți pentru cei care vor să încerce stridii pentru prima oară foarte curajos Dexter,mai incercam si noi cu stridiile astea.. Report
November 28, 20169 yr Author comment_239990 am pregătit un tip de stridii care se cheamă beausoleil. incredibil cite feluri de stridii exista, pina acu putin timp credeam ca sunt toate aceeasi apa apoi am fost la un restaurant si prietenii mei au luat o degustare de stridii, cu carticica alaturata in care iti explicau si ordinea in care trebuia sa le gusti ca sa nu amesteci gusturile si sa le gusti bine Report
December 4, 20169 yr comment_240115 ieri seara am făcut eomuk-guk sau supă cu chiftele de pește (fishcake soup) în stil coreean. supa conține chiftele de cumpărat (crab, somon și pollock, care e verișor de-al codului), ridiche coreeană, ceapă verde și ginger. PS la aperitiv am avut un fel nou de stridii care se cheamă "french kiss" https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif Report
December 5, 20169 yr comment_240129 adriana, dacă nu aveau "degustare" în magazin nu cred că îmi trecea prin minte să cumpăr așa ceva. am gustat vreo 4-5 feluri de chiftele, zeama era super, mi-au dat explicații cum se face așa că am executat și nu mi-a părut rău. lapo, alea rotunde sunt somon, alea cu "clești" sunt crab cakes Report
December 6, 20169 yr comment_240140 Pai bine, nenicule, si ne mai tii mult pe jar pe-aici? Nu vrei sa ne divulgi si noua ce si cum ai facut? Daca ai timp? Si chef? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Report
December 6, 20169 yr comment_240145 Nu vrei sa ne divulgi si noua ce si cum ai facut? păi nu prea am ce spune, am cumpărat chiftelele gata făcute (3 feluri), le-am pus în apă fiartă cu o jumate de ridiche coreeană (verișoară cu daikonul) și spre final am adăugat un pic de ginger și ceapă verde tăiate foarte fin. totul a durat max 20 de minute. un fel de supă din plic Report
December 7, 20169 yr comment_240146 Cum zice socru meu; multa ridiche coreeana si ginger tre sa maninci pina ai 200 g carne in burta... Peter Report
December 7, 20169 yr comment_240151 Suna super! Chiftele din alea nu gasesc aici, e clar. Ma intreb cati crabi iti trebuie ca sa faci niste crab balls. Multumesc mult, sper sa apuc sa o fac si eu. Aici e cam ger si pofta de supe calde si ceaiuri e mare. @Pitt: Nu am inteles zicala...de ce? E iute tare ridichea? Report
December 7, 20169 yr comment_240154 Suna super! Chiftele din alea nu gasesc aici, e clar. Ma intreb cati crabi iti trebuie ca sa faci niste crab balls. Multumesc mult, sper sa apuc sa o fac si eu. Aici e cam ger si pofta de supe calde si ceaiuri e mare. @Pitt: Nu am inteles zicala...de ce? E iute tare ridichea? Sper... Peter Report
December 7, 20169 yr comment_240157 lapo, dacă faci un google search după "eomuk" o să vezi cum se fac chiftele homemade din tot felul de pești/crabi/creveți etc. peter, ridichea coreeana nu e iute mai deloc, dar îți trebuie multe chiftele să bagi 200g de carne in burtă Report
December 7, 20169 yr comment_240162 Eu am înțeles că trebuie să mănînci multe legume ca să egalezi puterea de saturație a unei bucăți de carne de 200 de grame. Fiecare înțelege ce vrea Report
December 8, 20169 yr comment_240176 am pregătit un tip de stridii care se cheamă beausoleil. fiind foarte proaspeți i-am servit fără nici un adaus, numai cu apa de mare existentă în cochilie. delicați și gustoși, foarte potriviți pentru cei care vor să încerce stridii pentru prima oară Stridii proaspat culese. Daca n-ai cutit, iei o piatra Si apoi le mananci Mai proaspete de atat nu exista! Asta este tipul de stridii de la noi Report
December 8, 20169 yr comment_240177 de așa onoare încă n-am avut parte, să mă întilnesc cu ele față-n față. Dragos, la ce mare ești în poze? Report
December 8, 20169 yr comment_240179 de așa onoare încă n-am avut parte, să mă întilnesc cu ele față-n față. Dragos, la ce mare ești în poze? In Olanda, in sud-vest. E o mare interioara, ca sa zica sa, ii zice"Oosterschelde", la o aruncatura de bat de unde locuiesc eu (Zierikzee). Dai pe goagal si gasesti. Report
December 10, 20169 yr comment_240213 Mama mia, ce lux! M-am bucurat si eu o data de el, o frumoasa aventura pe tarmul Normandiei cu degustare direct din apa:) La ferma de stridii cu sareta cu cai...vremuri! Report
December 10, 20169 yr comment_240214 In ultima seara familia gazda a facut un gest extraordinar si a organizat o masa cu specialitati marine din regiune, una din ele fiind bigorneaux, niste melci marini comestibili. Mi-a placut foarte mult vinaigrette pe care l-a facut tata gazda, esalota amestecata cu balsamic si nu mai tin minte ce pentru stridii. M-a invatat ca ei le mananca asa: feliuta de baguette unsa ori cu unt ori cu un ulei de masline adus din Spania de el...ala da ulei de masline!, pus stridia si pe ea vinaigrette. Uainlei! Au facut si la cuptor cu branzeturi pe deasupra. Si alea o nebunie! Niste oameni atat de deosebiti! Report