Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

Lori, se aseamana dar nu sunt la fel, conch trăiește în ape tropicale și e ierbivor iar whelk trăiește in ape temperate și e carnivor
  • Author

Creveti facuti rapid in tigaie cu putin ulei, coniac, sare, patrunjel si usturoi

gamberetti cognac.jpeg

Crema de cartofi, caracatita fiarta, un fir de ulei si patrunjel

crema patate polpo.jpeg

File de "persico" si legume cubulete: cartofi, morcov, gulie, dovlecel, fenel, praz, un strop de ulei si sare

persico verdure.jpeg

Frumos si gustos(precis).

Dar cu ce ocazie? Meniu de peste/fructe de mare in trei feluri.. :floare:

Peter

• 4 weeks later...

am pregătit un tip de stridii care se cheamă beausoleil. fiind foarte proaspeți i-am servit fără nici un adaus, numai cu apa de mare existentă în cochilie. delicați și gustoși, foarte potriviți pentru cei care vor să încerce stridii pentru prima oară

post-1215-14801096776826_thumb.jpg

am pregătit un tip de stridii care se cheamă beausoleil. fiind foarte proaspeți i-am servit fără nici un adaus, numai cu apa de mare existentă în cochilie. delicați și gustoși, foarte potriviți pentru cei care vor să încerce stridii pentru prima oară

foarte curajos Dexter,mai incercam si noi cu stridiile astea..

• Author

am pregătit un tip de stridii care se cheamă beausoleil.

incredibil cite feluri de stridii exista, pina acu putin timp credeam ca sunt toate aceeasi apa :floare: apoi am fost la un restaurant si prietenii mei au luat o degustare de stridii, cu carticica alaturata in care iti explicau si ordinea in care trebuia sa le gusti ca sa nu amesteci gusturile si sa le gusti bine

ieri seara am făcut eomuk-guk sau supă cu chiftele de pește (fishcake soup) în stil coreean. supa conține chiftele de cumpărat (crab, somon și pollock, care e verișor de-al codului), ridiche coreeană, ceapă verde și ginger.

post-1215-14808836819807_thumb.jpg

PS la aperitiv am avut un fel nou de stridii care se cheamă "french kiss" https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif

adriana, dacă nu aveau "degustare" în magazin nu cred că îmi trecea prin minte să cumpăr așa ceva. am gustat vreo 4-5 feluri de chiftele, zeama era super, mi-au dat explicații cum se face așa că am executat și nu mi-a părut rău.

lapo, alea rotunde sunt somon, alea cu "clești" sunt crab cakes

Pai bine, nenicule, si ne mai tii mult pe jar pe-aici? Nu vrei sa ne divulgi si noua ce si cum ai facut? Daca ai timp? Si chef? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Nu vrei sa ne divulgi si noua ce si cum ai facut?

păi nu prea am ce spune, am cumpărat chiftelele gata făcute (3 feluri), le-am pus în apă fiartă cu o jumate de ridiche coreeană (verișoară cu daikonul) și spre final am adăugat un pic de ginger și ceapă verde tăiate foarte fin. totul a durat max 20 de minute. un fel de supă din plic :love7:

Cum zice socru meu; multa ridiche coreeana si ginger tre sa maninci pina ai 200 g carne in burta... :love7:

Peter

Suna super! Chiftele din alea nu gasesc aici, e clar. Ma intreb cati crabi iti trebuie ca sa faci niste crab balls. Multumesc mult, sper sa apuc sa o fac si eu. Aici e cam ger si pofta de supe calde si ceaiuri e mare.

@Pitt: Nu am inteles zicala...de ce? E iute tare ridichea?

Suna super! Chiftele din alea nu gasesc aici, e clar. Ma intreb cati crabi iti trebuie ca sa faci niste crab balls. Multumesc mult, sper sa apuc sa o fac si eu. Aici e cam ger si pofta de supe calde si ceaiuri e mare.

@Pitt: Nu am inteles zicala...de ce? E iute tare ridichea?

Sper... :love7:

Peter

lapo, dacă faci un google search după "eomuk" o să vezi cum se fac chiftele homemade din tot felul de pești/crabi/creveți etc.

peter, ridichea coreeana nu e iute mai deloc, dar îți trebuie multe chiftele să bagi 200g de carne in burtă :love7:

Stridii proaspat culese. Daca n-ai cutit, iei o piatra :)

post-102-14812247329477_thumb.jpg

Si apoi le mananci

post-102-14812247938993_thumb.jpg

Mai proaspete de atat nu exista!

Asta este tipul de stridii de la noi

post-102-14812251425023_thumb.jpg

de așa onoare încă n-am avut parte, să mă întilnesc cu ele față-n față. Dragos, la ce mare ești în poze?

de așa onoare încă n-am avut parte, să mă întilnesc cu ele față-n față. Dragos, la ce mare ești în poze?

In Olanda, in sud-vest. E o mare interioara, ca sa zica sa, ii zice"Oosterschelde", la o aruncatura de bat de unde locuiesc eu (Zierikzee). Dai pe goagal si gasesti.

post-102-14812257541273_thumb.jpg

Mama mia, ce lux! M-am bucurat si eu o data de el, o frumoasa aventura pe tarmul Normandiei cu degustare direct din apa:) La ferma de stridii cu sareta cu cai...vremuri!

Normandie2.jpg

normandie.jpg

Normandie3.jpg

In ultima seara familia gazda a facut un gest extraordinar si a organizat o masa cu specialitati marine din regiune, una din ele fiind bigorneaux, niste melci marini comestibili. Mi-a placut foarte mult vinaigrette pe care l-a facut tata gazda, esalota amestecata cu balsamic si nu mai tin minte ce pentru stridii. M-a invatat ca ei le mananca asa: feliuta de baguette unsa ori cu unt ori cu un ulei de masline adus din Spania de el...ala da ulei de masline!, pus stridia si pe ea vinaigrette. Uainlei! Au facut si la cuptor cu branzeturi pe deasupra. Si alea o nebunie! Niste oameni atat de deosebiti!

dinner (2).jpg

Diner1 (2).jpg

diner3.jpg

diner4 (2).jpg