Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • Author

Iar salata de peste cu rosioare mici, patrunjel, masline fara simburi si peste (era merlucius cred fiert la temperatura mica in slowcooker cu citiva creveti, un pic de ulei si un pic de vin alb)

insmerluzzo.jpg

crevetii de care ziceam

gamberoni.jpg

si ansoa cu sos verde, cel de aici https://forum.artaculinara.ro/topic/1250-cine-cu-prieteni/page__view__findpost__p__242365

acciughealverde.jpg

si mai aveam si sarde in saor dar astea erau cumparate gata facute de la pescarie :-*

sardeinsaor.jpg

Tartine din piine neagra cu nuci unse cu unt aromatizat cu ierburi si usturoi, somon afumat si castraveti

post-4-15007603930048_thumb.jpeg

Felii de paine alba, subtiri, facute toast dar nu parjolite mult... pui pe ele doar file de somon afumat si atat... mananci si bei whisky cu gust de fum... mmmmmm!

Pe langa asta mai merg si cubulete de branza/cascaval. Spre exemplu... Cheddar maturat cu sherry (in discul de cascaval se infige, in mijloc, cu gatul in cascaval, o sticla de sherry si se lasa asa mult timp, pana cand sherry-ul a intrat in cascaval - asta o face facatorul de cascaval, evident), sau Compte, sau... Parmigiano, sau Crottin de Chavignol, sau branza englezeasca stil Gorgonzola - spre exemplu, Beauvale (care merge perfect cu Aberlour A’Bunadh sau Tamdhu Batch Strength). Mdeh... chestii serioase.

Dar lasand snobismele la o parte, tine minte ca fileul de somon afumat merge perfect cu whisky (preferabil cu gust de afumat).

In rest, somon afumat cu castraveti (sau ceapa, dupa unii belgieni)... nu prea se pupa.

Aici nu prea se pupa pestele cu brinza dar mi-ai stirnit niste curiozitati de incercat.

Stiu ca lumnea asa crede. Dar merita incercat. Dar in conditiile pe care ti le-am spus. Deci nu branza ci cascavaluri maturate.

• 2 months later...

... marti seara, dovlecei patisson,

post-142-15067096504981_thumb.jpg

adica astia (poza net)

umpluti cu mixt peste si legume

post-142-15067097546875_thumb.jpg

scuzati, poza facuta vai-si-amar la ultimul si cel mai pricajit exemplar

Daca mai gasesc dovlecei, va fi cu bis (su fost aplauze la scena deschisa)

• 1 month later...

... marti seara, dovlecei patisson,

post-142-15067096504981_thumb.jpg

adica astia (poza net)

umpluti cu mixt peste si legume

post-142-15067097546875_thumb.jpg

scuzati, poza facuta vai-si-amar la ultimul si cel mai pricajit exemplar

Daca mai gasesc dovlecei, va fi cu bis (su fost aplauze la scena deschisa)

Buni dovleceii astia!

• Author

Bristena, detaliaza un pic umplutura.

Eu vineri seara i-am facut de ziua mamei cina rapida cu peste =))

Adica am cumparat paella, midii si caracatita bucatele toate congelate si am facut:

- in tigaie cu ardei taiat bucati caracatita, mie imi place foarte mult combinatia asta

IMG_20171110_195650.jpg

- midiile fierte rapid in sosul de rosii bunut facut de mine asta vara cu felii de piine veche stropite cu ulei si incalzite in cuptoras

IMG_20171110_201738.jpg

- astia care o vind ii zic paella de fapt e orez prefiert ingalbenit cu mazare si citeva fructe de mare, trebuie numai sa adaugi un pic de supa si sa o fierbi citeva minute

IMG_20171110_200442.jpg

• 2 months later...
  • Author

Am luat sardine curatate, mici tare, le-am spalat si apoi le-am asezat frumos in tava

sardine1.jpg

apoi am presarat deasupra un fel de sunca taiata bucatele si 3 felii de piine maruntita cu miinile, ceva piper aromat si un pic de ulei

sardine2.jpg

pus la cuptor la 200°C pina cind mi s-a parut crocant bine, ceva de munca la curatat sira spinarii da' bun

sardine3.jpg

Oua umplute cu ton (din conserva)

(...)

(cu putina fantezie seamana a bufnite? ????)

buhuhuuuuu!

Am luat sardine curatate, mici tare, le-am spalat si apoi le-am asezat frumos in tava

post-4-15166406748173_thumb.jpg

apoi am presarat deasupra un fel de sunca taiata bucatele si 3 felii de piine maruntita cu miinile, ceva piper aromat si un pic de ulei

post-4-15166407405404_thumb.jpg

pus la cuptor la 200°C pina cind mi s-a parut crocant bine, ceva de munca la curatat sira spinarii da' bun

post-4-15166407898412_thumb.jpg

ce-i aia "un fel de sunca"? :occasion14:

Baccalà cu cartofi si masline, la cuptoras

post-4-14966544446057_thumb.jpg

Cum de n-am stiut io de chestia asta pana acum?! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Tre s-o fac, numa' cod uscat sa gasesc, ca aci mai nimic nu gasesc din ce as vrea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif

yelowtail cu sos de unt și portocală grilată (in original charred orange beurre blanc)

yelowtail este foarte apreaciat mai ales ca sushi/sashimi, îl mai cheamă și hamachi, amberjack sau Seriola quinqueradiata. Locul preferat de înotat este oceanul Pacific din Hawaii pînă în Japonia

am uns cu ulei de măsline și am condimentat cu un amestec japonez e bază de ardei iute numit togarashi

post-1215-15169875721701_thumb.jpg

am grilat portocalele tăate în jumate în tigaia cu riduri

post-1215-15169879866273_thumb.jpg

am făcut peștele în aceiași tigaie și la sfîrșit am adăugat unt și sucul de la portocale și am făcut sosul din imagine

post-1215-15169883716299_thumb.jpg

Note: sosul este super, merge și la alți pești cu carne fermă (peste spadă, mahi, ton, din ăștia)

• 2 weeks later...
  • Author

M-am uitat ieri la peste spadă stiind ca vroiam sa fac ceva dar uitasem ce =))

asa ca am luat somon :toothy9;

in tigaie somonul si cartofii in microunde, deasupra 2 foite de patrunjel si coada de ceapa care incep sa rasara in gradina si un strop de ulei evident de masline extravirgin si putina sare afumata :toothy6:

salmonepatate.jpeg