May 30, 20179 yr Author comment_242095 O salatacu rucola, rosioare mici, masline verzi si hering afumat Report
June 21, 20179 yr Author comment_242235 Caracatita cu ardeiiar, are acum Bofrost caracatita congelata gata taiata si aruncata cu un ardei sau doi in tigaie se face imediat si imi place tare Report
July 22, 20179 yr Author comment_242422 Iar salata de peste cu rosioare mici, patrunjel, masline fara simburi si peste (era merlucius cred fiert la temperatura mica in slowcooker cu citiva creveti, un pic de ulei si un pic de vin alb)crevetii de care ziceamsi ansoa cu sos verde, cel de aici https://forum.artaculinara.ro/topic/1250-cine-cu-prieteni/page__view__findpost__p__242365si mai aveam si sarde in saor dar astea erau cumparate gata facute de la pescarie Report
July 22, 20179 yr Author comment_242442 Tartine din piine neagra cu nuci unse cu unt aromatizat cu ierburi si usturoi, somon afumat si castraveti Report
July 22, 20179 yr comment_242444 Tartine din piine neagra cu nuci unse cu unt aromatizat cu ierburi si usturoi, somon afumat si castraveti Felii de paine alba, subtiri, facute toast dar nu parjolite mult... pui pe ele doar file de somon afumat si atat... mananci si bei whisky cu gust de fum... mmmmmm! Pe langa asta mai merg si cubulete de branza/cascaval. Spre exemplu... Cheddar maturat cu sherry (in discul de cascaval se infige, in mijloc, cu gatul in cascaval, o sticla de sherry si se lasa asa mult timp, pana cand sherry-ul a intrat in cascaval - asta o face facatorul de cascaval, evident), sau Compte, sau... Parmigiano, sau Crottin de Chavignol, sau branza englezeasca stil Gorgonzola - spre exemplu, Beauvale (care merge perfect cu Aberlour A’Bunadh sau Tamdhu Batch Strength). Mdeh... chestii serioase. Dar lasand snobismele la o parte, tine minte ca fileul de somon afumat merge perfect cu whisky (preferabil cu gust de afumat). In rest, somon afumat cu castraveti (sau ceapa, dupa unii belgieni)... nu prea se pupa. Report
July 22, 20179 yr Author comment_242447 Aici nu prea se pupa pestele cu brinza dar mi-ai stirnit niste curiozitati de incercat. Report
July 22, 20179 yr comment_242449 Aici nu prea se pupa pestele cu brinza dar mi-ai stirnit niste curiozitati de incercat. Stiu ca lumnea asa crede. Dar merita incercat. Dar in conditiile pe care ti le-am spus. Deci nu branza ci cascavaluri maturate. Report
September 29, 20178 yr comment_242758 Cina in pregatire Mazare, creveti, rosii, doua picaturi de ulei Simplu, repede, light Report
September 29, 20178 yr comment_242759 ... marti seara, dovlecei patisson, adica astia (poza net) umpluti cu mixt peste si legume scuzati, poza facuta vai-si-amar la ultimul si cel mai pricajit exemplar Daca mai gasesc dovlecei, va fi cu bis (su fost aplauze la scena deschisa) Report
November 11, 20178 yr comment_242948 ... marti seara, dovlecei patisson, adica astia (poza net) umpluti cu mixt peste si legume scuzati, poza facuta vai-si-amar la ultimul si cel mai pricajit exemplar Daca mai gasesc dovlecei, va fi cu bis (su fost aplauze la scena deschisa) Buni dovleceii astia! Report
November 12, 20178 yr Author comment_242949 Bristena, detaliaza un pic umplutura. Eu vineri seara i-am facut de ziua mamei cina rapida cu peste Adica am cumparat paella, midii si caracatita bucatele toate congelate si am facut:- in tigaie cu ardei taiat bucati caracatita, mie imi place foarte mult combinatia asta - midiile fierte rapid in sosul de rosii bunut facut de mine asta vara cu felii de piine veche stropite cu ulei si incalzite in cuptoras- astia care o vind ii zic paella de fapt e orez prefiert ingalbenit cu mazare si citeva fructe de mare, trebuie numai sa adaugi un pic de supa si sa o fierbi citeva minute Report
November 18, 20178 yr comment_242961 mi-ai făcut poftă, ce mai e in sos, pătrunjelul l-am recunoscut. rucola? Report
January 22, 20188 yr Author comment_243238 Am luat sardine curatate, mici tare, le-am spalat si apoi le-am asezat frumos in tavaapoi am presarat deasupra un fel de sunca taiata bucatele si 3 felii de piine maruntita cu miinile, ceva piper aromat si un pic de uleipus la cuptor la 200°C pina cind mi s-a parut crocant bine, ceva de munca la curatat sira spinarii da' bun Report
January 23, 20188 yr comment_243246 Oua umplute cu ton (din conserva) (cu putina fantezie seamana a bufnite? ????) Report
January 23, 20188 yr comment_243247 Oua umplute cu ton (din conserva) (...) (cu putina fantezie seamana a bufnite? ????) buhuhuuuuu! Report
January 23, 20188 yr comment_243248 Am luat sardine curatate, mici tare, le-am spalat si apoi le-am asezat frumos in tavaapoi am presarat deasupra un fel de sunca taiata bucatele si 3 felii de piine maruntita cu miinile, ceva piper aromat si un pic de uleipus la cuptor la 200°C pina cind mi s-a parut crocant bine, ceva de munca la curatat sira spinarii da' bun ce-i aia "un fel de sunca"? Report
January 23, 20188 yr comment_243249 Baccalà cu cartofi si masline, la cuptoras Cum de n-am stiut io de chestia asta pana acum?! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Tre s-o fac, numa' cod uscat sa gasesc, ca aci mai nimic nu gasesc din ce as vrea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif Report
January 23, 20188 yr Author comment_243250 ce-i aia "un fel de sunca"? sunculita bunicului Marcel asta scria pe bon Report
January 26, 20188 yr comment_243255 yelowtail cu sos de unt și portocală grilată (in original charred orange beurre blanc) yelowtail este foarte apreaciat mai ales ca sushi/sashimi, îl mai cheamă și hamachi, amberjack sau Seriola quinqueradiata. Locul preferat de înotat este oceanul Pacific din Hawaii pînă în Japonia am uns cu ulei de măsline și am condimentat cu un amestec japonez e bază de ardei iute numit togarashi am grilat portocalele tăate în jumate în tigaia cu riduri am făcut peștele în aceiași tigaie și la sfîrșit am adăugat unt și sucul de la portocale și am făcut sosul din imagine Note: sosul este super, merge și la alți pești cu carne fermă (peste spadă, mahi, ton, din ăștia) Report
February 4, 20188 yr Author comment_243269 M-am uitat ieri la peste spadă stiind ca vroiam sa fac ceva dar uitasem ce asa ca am luat somon in tigaie somonul si cartofii in microunde, deasupra 2 foite de patrunjel si coada de ceapa care incep sa rasara in gradina si un strop de ulei evident de masline extravirgin si putina sare afumata Report