Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cand basmul ia sfarsit....

Featured Replies

Multi dintre voi îmi transmit gînduri bune si îmbratisari fara a sti exact ce se întîmpla cu mine.

M-am apucat de cîteva ori sa scriu, dar nu am putut. Nici azi nu-s pregatita... mi-e greu sa vorbesc despre asta...

În urma cu trei saptamîni m-a sunat mama. Nu întelegeam nimic ce spune, dar am simtit din disperarea pe care i-am auzit-o în voce. Mi-am dat seama ca ca trebuie sa fiu tare, dar stiam deja în acele momente ca nu voi fi. Stiu doar ca am spus: "Mami, nu spune asta!" ...voiam sa nu fie adevarat. Din acea secunda nu am putut accepta si cu asta ma lupt si acum. Pur si simplu nu pot sa cred ca e adevarat, nu pot sa accept ca tata nu mai este...

De atunci totul din mine se învîrte, coboara, urca, coboara si iar urca... parca as fi legata de un carusel gigantic care ma azvîrle de colo-colo, care ma apasa pe suflet si îmi sugruma respiratia.

"De ce-urile" nu-mi dau pace, nu pot sa înteleg de ce? Stiu ca mai devreme sau mai tîrziu ne vine rîndul la fiecare, stiu ca nu traim o vesnicie, dar nu ma pot opri din a ma întreba... de ce acum? De ce asa brusc? A avut doar 57 de ani, nu era un om bolnav. Era un om cu chef de viata, rîdea în hohote ... "infecta" pur si simplu pe toti din jur cu hohotele lui, te facea sa rîzi de-ti sarea saliva din gura, era mereu pus pe sotii si glume.

S-a stins pur si simplu, sezînd pe canapea uitîndu-se la televizor...

Miha, in continuare de la mine doar ginduri bune, pentru ca mi se pare ca sint mult prea sarace si putine cuvintele care ar putea sa te ajute sa treci prin asta...

Dumnezeu sa-l ierte!

Maya, Dumnezeu sa-l odihneasca.

Cum spunea si raluca, cuvintele sunt sarace. Iti doresc putere si alinare. :(

Maya, sincere condoleante si o imbratisare puternica :D :D :(

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!!

Iar tie, putere sa depasesti momentul si sa gasesti alinarea de care ai nevoie ;)

Maya , mi-au dat lacrimile...Dumnezeu sa-l ierte si tzie sa-tzi dea tarie !

De multe ori ma gandesc si eu la ai mei.....ca ne despart 1500 de km si de cate ori suna mama imi tresare inima...de cand a murit si cea de-a doua bunica ( fara ca eu sa pot fi acolo )......ma ia groaza din ce in ce mai mult...

Inca o data , Dumnezeu sa-l odihneasca!

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Nu exista cuvinte de consolare si alinare, durerea pricinuita de disparitia persoanelor dragi este imensa si lasa rani adanci.

Iti doresc multa putere sa poti rezista cu bine acestei perioade.

Maya draga, eu care voi face curand 57 , am tresarit si mai tare la cititul aceste vesti.

DD sa-l ierte, poate singura consolare e ca nu a suferit si a plecat lasandu-va o amintire a unui om minunat, nediminuat de boala.

Ai mei au plecat amandoi dupa lungi suferinte. Durerea e mare oricum, si greu de alinat , dar tatal tau , de acolo unde e , va vegheaza ,

si va iubeste la fel de mult.

Trebuie sa fie ingrozitor pentru voi cei dragi si apropiati, caci a fost brusc si nimic nu v-a preparat la asa o tragedie , dar iti repet, bucura-te ca nu a suferit

si ca a adormit lin . o mare imbratisare, si incearca sa ti-l amintesti mereu cum era vesel si plin de energie .

oricum nimeni nu-ti poate da un raspuns la "de ce-urile" tale justificate . o imbratisare speciala Denisei si mamei tale.

Maya, condoleante si o imbratisare puternica, sa treci peste durerea aceasta mare.

Sunt alaturi de tine.

Sorella mea, cum ti-am zis cind mi-ai zis mi s-a intimplat exact acelasi identic lucru, cu diferenta ca anii erau un pic mai multi (si ca in momentul in care m-a sunat mama tocmai terminasem de le aranjat camera pentru ca urmau sa vina la noi ca in fiecare an peste citeva zile), trebuie sa incerci sa-ti ocupi gindurile cu ceva, durerea n-o sa treaca niciodata si multe ocazii, momente si lucruri ti-l vor aminti dar trebuie sa mergem inainte, n-avem alta alegere :occasion14:

Stiu ca nici o vorba nu te poate consola si -aici o sa fiu dura, sa ma ierti- vei purta de acum mereu golul acesta in tine. Tu poate nu mai poti sa fii cu el, dar el va fi mereu cu tine, crede-ma.

Imi pare tare rau de pierderea ta si sunt cu sufletul alaturi de tine, la fel ca noi toti. Te-am visat azi noapte extrem, extrem de trista. Aveai doi copii cu tine, unul mic in carucior, care plangea continuu. Nu iti puteam vedea fata si te auzeam plangand in hohote.

Lass dir Zeit, dann musst du dich zusammenreißen. Deine Tochter und dein Ehemann brauchen dich. Du bist ein Kämpfer, das weiß ich. Wenn du mich brauchst, bin ich jeder Zeit für dich da.

Sincere condoleante, Mihaela!

Mie mi-a murit mama cand aveam 2 ani, nu vreau sa numar cati ani au trecut, dar golul nu s-a astupat, inevitabil ma gandesc la ea aproape zilnic!Bine ca tatal tau a murit linistit, fara chinuri, eu am vazut cativa membri ai familiei care s-au stins incet,chinuitor si e infiorator de dureros! Mai ales cand nu poti sa faci nimic sa-i ajuti!!

Imi pare tare rau, dar cu timpul o sa-ti aduci aminte numai cum se bucura de viata si te facea sa razi !!!

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Maya,

Condoleante.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Tata are 83 si de un an e tot mai rau.

Acum cade in fiecare saptaman de 2 ,3 ori.

Mama nu poate sa-l ridice si mergem noi de fiecare data de la 10 km sa-l punem din

nou pe picioare.

De 2 saptamani se scapa pe el si nu accepta scutece,pentru ca e mandru.

Mi-a groaza de momentul cand va trebui intors in pat.

Nu spun asta pentru ca ne este greu noua sau mamei mele,ci pentru ca el e foarte

constient de ceea ce i se intampla,iar degradarea si decrepitudinea,sentimentul ca e

e neajutorat il deprima.

Este groaznic.

A fost un om foarte activ toata viata,atat fizic cat si psihic.

A facut un infarct acum 2 ani si de atunci,totul s-a daramat.

Asa ca ,eu spun ,e foarte greu pentru apartinatori cand moartea ne ia pe cineva

drag.

Nu suntem niciodata pregatiti pentru asta,dar din punctul meu de vedere,mai bine

o moarte demna la 57 de ani decat una chinuita la 83.

In rest eu cred ca cei care ne-au iubit,ne vor fi alaturi in continuare.

Te pup draga mea,sunt alaturi de tine in aceasta mare durere.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Dragule, eu continui sa fiu alaturi de voi cu sufletul si sa va imbratisez de la distanta. Despartirea a fost dureroasa si o sa treaca timp pana o sa-ti revii- atunci o sa continui sa il ai in viata in gand si in suflet.

E dureros si nedrept....

Un pupic special Denisei, omuletul vostru de baza.

Maya,

Nimeni si Nimic nu-ti vor scoate durerea din suflet,niciodata.(si eu l-am pierdut pe Tata)

TU trebuie sa fii tare si sa privesti inainte si sa-i dai curaj si mamei .

...E tare nedrept!

Condoleante,

DUMNEZEU BUN sa-l odihneasca in pace!

Condoleante,Maya draga si fii tare pt.Denisa si pt. mama ta.....Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.Si gandul ca nu s-a chinuit poate fi o mica si infima consolare...Imi pare tare,rau!!! :snorting: :blink:
Condoleante pt. pierderea tatalui, Mihaela ! :snorting: Stiu ca nu este usor sa te desparti (definitiv) de cineva drag. Dar ai grija de tine in continuare, sa nu cazi intr-o depresie. :blink:
Dumnezeu sa-l odihneaca in pace, Maya, iar voua sa va dea puterea de a trece peste suferinta. Condoleante sincere!

Maya, imi pare nespus de rau! stiu cata durere si tristete ai in suflet cand se intampla sa pierzi persoane foarte apropiate.

nimic nu-ti poate alina durerea, doar timpul, incetul cu incetul....dar niciodata de tot...

Condolente, Maya si sunt cu tot sufletul alaturi de tine.

Maya, eu stiu ca tu esti puternica! Mai stiu ca e tare greu (eu sunt vaduva de 11 ani, doar la un an de la nunta), dar tu, in tine , trerbuie sa gasesti puterea sa treci peste durerea asta, sa "sari din carusel" si sa fii alaturi de mama ta! Durerea nu va trece, se va atenua doar, si va lasa doar amintirile frumoase sa-ti stea alaturi!El, de-acolo, de sus, va vegheaza!Si el nu te vrea deprimata! Du-i mai departe veselia si pofta de viata.E greu, stiu, dar incearca si-n timp, vei reusi! Asculta-ti inima si-l vei auzi vorbindu-ti!

Ai din partea mea o imbratisare calda, chiar daca virtuala!:snorting:

Condoleante si Dumnezeu Sa-l odihneasca!

condoleante, maya! niciodata nu suntem pregatiti ptr asa pierderi, te inteleg si sunt alaturi de tine.

Maya- condoleante din suflet.

Amindoi parintii mei au murit, stiu prin ce treci. Mama a avut 49 si s-a stins in 2 zile. Tata a avut 63.