June 29, 201115 yr comment_94434 La mine se arata pe sambata iesire la picnic.Acum sunt in ceata cu ceea ce sa fac , sa duc de halit.Idei?Izuk, finlandezii, in mare parte, nu sunt prea deschisi si amatori de chestii noi, pe care nu le cunosc. Bucataria finlandeza e foarte saraca, de altfel, probabil ai observat deja. Pe langa asta ei au si jdemii de alergii la varii chestii. Ca sa nu fii dezamagita raportand la munca depusa sa prepari si efectul asupra lor, cel mai bine e fie vorbesti direct cu sotia celuilalt (un mail, in caz ca nu va cunoasteti personal) sau rogi sa spuna ce prepara ea si daca au alergii sau chestii pe care nu le consuma. In functie de asta te orientezi. Succes si iti doresc sa dai peste finlandezi din categoria celor curiosi si 'deschisi' la nou Report
June 29, 201115 yr comment_94445 valeu ce de ati scris! Stelluta felicitari absolventei si mamei sale care a crescut-o asa de disteapta! , pupam coronita si ma rog sa luam si noi peste 6+12 ani rezultate asa de bune Izuk salata de vinete arata ca in visele mele! exct cu maioneza imi plac si mie! Am mancat lingura aia intr.o fractiune de secunda. Si eu as manca fara sa ma satur vreodata salata de vinete in cantitati nelimitate . In alta ordine de idei cu picnicul, daca ai face un muschiulet pe care sa-l tai felii si o salata asortata? + minunata salata de vinete cu foccacia? Muffins sau o tarta cu fructe de sezon ca desert? Angel ce chifle minunate! tu chiar iti meriti KA! Asigurare, asigurare, dar naspa deranjul pt inundatie! ce cozonaci frumosi Uma! ce mai stie sa faca acest KA? Tocmai mi-am luat alt robot in primavara asta, asa ca as putea sa bat apropouri de KA doar peste vreo 7 ani Geany bubuletul mananca si mancare cu fulgi de ardei iute? Si Bea aseara a refuzat mancarea ei, dar manca de la tac-su paste cu ragu picant de ma usutura gura pe mine! Deh cine a mancat ciorba cu ardei iute in sarcina si in timpul alaptarii. Mi-ati facut o pofta de smochine si de prosciuto crudo cu melone! Nu am mancat combinatia cu smochine proaspete, ca nici nu sunt la noi Multa sanatate fetele! si atentie la curent, la greutate si la mancarea sanatoasa Report
June 29, 201115 yr comment_94453 ce cozonaci frumosi Uma! ce mai stie sa faca acest KA? Tocmai mi-am luat alt robot in primavara asta, asa ca as putea sa bat apropouri de KA doar peste vreo 7 ani Mersi Daniella - KA e destul de puternic sa-mi bata 1kg de aluat de cozonac, paine, etc.-evident ca poti folosi normal pentru batut creme (nu exista crema de unt care sa se mai taie) si are diferite accesorii cu care poti face inghetata (e olicica aia groasa de langa si paleta lata) paste de tot felul, tocat carne, nuci etcAsta e poza la ce am cumparat eu in plus (cea de inghetata a fost inclusa in pret)- eu sunt foarte multumita de el si cu toate ca nu ma atasez de "lucruri" am un sentiment deosebit pentru KA (cele cu KA stiu ce zic ) Report
June 29, 201115 yr comment_94455 la mine n-a prins salata de vinete. i-au zis ca le-am ars ...dar toti, inclusiv sotul si socrul(care mananca tot ce gatesc)cum am zis, eu si sara mancam de rupem, iau cate 2 vinete la 3 zile si numai de-alea mancam, dim, pranz si seara daniela, au terminat, acum trebuie sa punem la loc canapele, biblioteca la fete, galetile cu jucarii...adica sa le adunam de pe unde le-am inghesuit ieri eu am luat ibuprofen + codeina si vad ca ma misc mai bine. codeina o sa ma distruga la stomac dar oricum, cum o dau nu-i bine....ura si la gara nene Report
June 30, 201115 yr comment_94462 Buna dimineata fetelor! Dani' ma bucur sa te vad.Da, bubuletul mananca picant ii plac si pastele aglio olio peperoncino si diavola,kechup picant(a vazut la cel mare si ca sa se dea maret imi cere mereu si el ),mai nou a descoperit de la krax niste snexuri cu cilli si mereu vrea deia ''cale flige la limbuta'' ,dar asta e noua cu iutica de anul asta ca pana acum nu manca P.S. Va las ca-mi incepe telenovica Report
June 30, 201115 yr comment_94463 Neatza la doamne. Si fiimea mananca picant , si eu.O cafea ceva?? o zi faina. eu nu am telenovela, dar am o sedinta Report
June 30, 201115 yr comment_94464 Buna dimineata.Geany , o cafea langa telenovica?O gustarica? Nimic?! Armina , vad ca tu cunosti destul de bine finlandezii , ai trait pe aici?E adevarat ca bucataria lor e prea putin variata , aici vad ca se consuma la greu carne si cartofi .Legat de picnic , a intrebat sotul meu aseara cum facem cu mancarea , raspunsul a fost "putem aduce de acasa , dar tot asa bine putem merge la un restaurant acolo sa mancam /bem ceva" Tipul e neamt , a mai deschis la nou , ea e finlandeza si cum povesteam si in alt post mai in urma , nu prea le are cu gatitul ( mai mult gateste el , e o pasiune de-a lui ).Azi l-am pus in tema pe sot , ori vorbeste cum trebuie , adica sa intrebe direct cum vor ei , sa stiu si eu daca sa ma apuc sa fac ceva au ba.Sa nu ma rup toata vineri seara.In alta ordine de idei , aseara am facut-o lata.Am iesit in oras la o terasa si am mancat ca sparta cel mai mare hamburger pe care l-au vazut ochii mei.Jur , era cat farfuria.Si bun , si cu chilli mult si am baut juma' de litru de cola, nah , asa ca sa-mi creasca burta si mai si.Cand am plecat de acolo , aveam un burtoi de ziceai ca-s gravida si cu rochia "baby-doll" pe care o aveam pe mine ...mai ca ziceai ca merg sa nasc. Report
June 30, 201115 yr comment_94470 Ha ha ha! Buna Steluto',Izuca mai bine cu burta mare si cu moralul sus decat slaba tzar dar ''depresata'' Si noi trebuie sa iesim azi,asa ca probabil v-om parca la vre-un restaurant, ca la terasa e prea frigut si intunecat Report
June 30, 201115 yr comment_94474 La noi acum e numai bine de iesit la terasa , e cald placut si seara avem lumina pana ne culcam , si chiar si dupa ,pentru ca in perioada asta soarele apune abia pe la 23.00.E tare ciudat asa , asta mica , atunci cand spun sa mergem la culcare , spune "nuuu , e muminaaa" , ea stie ca se doarme pe intuneric Trebuie sa merg sa cumpar niste draperii opace , sa-i fac intuneric. Report
June 30, 201115 yr comment_94476 Daa si bubuletul se tot uita mirat, ca la noi datorita faptului ca e inorat ,e un intuneric in casa de spui ca se insereaza,si ma intreaba:''vine noaptea?! mergem la nani?!''e dezorientat si el cu vremea asta intunecoasa Report
June 30, 201115 yr comment_94484 Ziua buna,ca deja e spre pranz:) Iau o cafea desi am baut 2 pana acum, aici e o vreme de ...,dupa ce ieri soare,frumos, 30 grade, azi ploaie ca la balamuc si abia daca vor ajunge temperaturile la 19 grade. Izuk, cel mai bine e sa intrebi,ca doar iesiti la picknic nu la restaurant, atunci care mai e rostul, spune din star ca mergeti sa mancati afara.Daca faci foccacia umpluta a Mayei s-ar putea sa le placa, daca zici ca el e neamt, nemtii sunt indragostiti de Italia(cel mul o parte din ei) si adora mancarea italieneasca.Mai poti face briosele Mayei cu pecorino si sunca.E naspa cu vremea in tarile nordice, noi avem rude in Suedia si-mi aduc aminte ca au fost niste veri odata acolo si cum ei se bagau tarziu in pat, nu apucau sa doarma mult ca rasarea soarele Eu azi am treaba cu dansele am sa fac o tocanitza,da nu stiu cu restul, ca sunt 2 kg si nu pot sa le fac pe toate tocanitza ,tb sa ma gandesc cum le mai fac. Report
June 30, 201115 yr comment_94485 Ioana daca-s prea multe trimite si la mine din ele sau fa tocanita din toate si trimite tocanita gata facuta Nici nu am pretentii prea mari ... Report
June 30, 201115 yr comment_94488 Ioana daca-s prea multe trimite si la mine din ele sau fa tocanita din toate si trimite tocanita gata facuta Nici nu am pretentii prea mari ... n-ai pretentii deloc Report
June 30, 201115 yr comment_94494 Ioana , fa totul tocanitza, si congeleaza in monoportii o parte Report
June 30, 201115 yr comment_94509 Ioana , fa totul tocanitza, si congeleaza in monoportii o parte e o idee,dar problema e ca nu-mi place la dezghetat.inafara de ciorba de burta care am inghetat-o, nimic nu mi-a placut cand am dezghetat.Am avut de la pasti niste drob si l-am aruncat ca nu-mi place gustul,la fel si niste sarmale in foi de vita .sunt defecta. Mi-am facut mie cateva cu paste,1 kg il fac tocanitza, vaz eu cu restul ce fac,poate niste pate.As vrea niste galbiori,da sa vedem daca mai aduce tipul de face rost.I-am dat sotului oricum comanda de visine si castraveti de gradina,astept sa vaz diseara ce spune. La noi nu mai ploua,dar bate vantul, iar pe mine ma doare spatele iara si picioarul.Intr-o zi vremea asta o sa ma omoare .Am pus sa fac o paine ca n-am chef sa ies si aveam prin casa un amestec de faina cu porumb si chili Report
June 30, 201115 yr comment_94538 Buna dimineata.Geany , o cafea langa telenovica?O gustarica? Nimic?! Armina , vad ca tu cunosti destul de bine finlandezii , ai trait pe aici?E adevarat ca bucataria lor e prea putin variata , aici vad ca se consuma la greu carne si cartofi .Legat de picnic , a intrebat sotul meu aseara cum facem cu mancarea , raspunsul a fost "putem aduce de acasa , dar tot asa bine putem merge la un restaurant acolo sa mancam /bem ceva" Tipul e neamt , a mai deschis la nou , ea e finlandeza si cum povesteam si in alt post mai in urma , nu prea le are cu gatitul ( mai mult gateste el , e o pasiune de-a lui ).Azi l-am pus in tema pe sot , ori vorbeste cum trebuie , adica sa intrebe direct cum vor ei , sa stiu si eu daca sa ma apuc sa fac ceva au ba.Sa nu ma rup toata vineri seara.In alta ordine de idei , aseara am facut-o lata.Am iesit in oras la o terasa si am mancat ca sparta cel mai mare hamburger pe care l-au vazut ochii mei.Jur , era cat farfuria.Si bun , si cu chilli mult si am baut juma' de litru de cola, nah , asa ca sa-mi creasca burta si mai si.Cand am plecat de acolo , aveam un burtoi de ziceai ca-s gravida si cu rochia "baby-doll" pe care o aveam pe mine ...mai ca ziceai ca merg sa nasc. Da, Izuk, am stat cativa ani printre ei. Acum vara cartofii noi fierti si trasi in unt cu marar proaspat si somon afumat la rece sunt delicatese pentru ei Mie imi placea cand mergeam in pietele improvizate din timpul verii si gaseasi numai trufandale: morcovi, mazare, verderdeturi, ciuperci, fructe de padure...gustoase dar scumpe Bafta la gatit si nu te stresa prea mult cu pregatitul, cum a zis si neamtul, se intampla la ei de multe ori ca un picnic de fapt sa fie iesit la o plimare si la final stat la o cafea si o prajitura sau la o pizza. Vezi si tu ce discuta barbatii Report
June 30, 201115 yr comment_94539 Ioana , fa totul tocanitza, si congeleaza in monoportii o parte e o idee,dar problema e ca nu-mi place la dezghetat.inafara de ciorba de burta care am inghetat-o, nimic nu mi-a placut cand am dezghetat.Am avut de la pasti niste drob si l-am aruncat ca nu-mi place gustul,la fel si niste sarmale in foi de vita .sunt defecta. Dar daca le pui intr-un borcanel in saramura la conservat? Report
June 30, 201115 yr comment_94540 Bueeyy!! Da fiztosi strainosii astia...n-am vazut asa ceva Ioana ca tot isi da toti cu opinia aici pe ciombercili' tali,eu is' cu congelatul,le-asi opari un pic,ca pe ghebe si pus in pungute la congi,cand am nevoie scot si le fac,cum or vrea muschii mei...Daca nu-ti place ideea poti sa-mi arunci vreo 2 sa te ajut eu sa le termini...poate iti prisosesc Report
June 30, 201115 yr comment_94541 Bueeyy!! Da fiztosi strainosii astia...n-am vazut asa ceva Ioana ca tot isi da toti cu opinia aici pe ciombercili' tali,eu is' cu congelatul,le-asi opari un pic,ca pe ghebe si pus in pungute la congi,cand am nevoie scot si le fac,cum or vrea muschii mei...Daca nu-ti place ideea poti sa-mi arunci vreo 2 sa te ajut eu sa le termini...poate iti prisosesc Geany, io nu le-as zice fitosi. Tine de obisnuita . Nici romani nu sunt multi care sa accepte combinatii ciudate de dulce cu sarat: Pepene galben/smochine cu prosciutto sau carne de vanat cu sos de afine sau mai stiu eu ce marmelade... Report
June 30, 201115 yr comment_94544 Bueeyy!! Da fiztosi strainosii astia...n-am vazut asa ceva Ioana ca tot isi da toti cu opinia aici pe ciombercili' tali,eu is' cu congelatul,le-asi opari un pic,ca pe ghebe si pus in pungute la congi,cand am nevoie scot si le fac,cum or vrea muschii mei...Daca nu-ti place ideea poti sa-mi arunci vreo 2 sa te ajut eu sa le termini...poate iti prisosesc Geany, io nu le-as zice fitosi. Tine de obisnuita . Nici romani nu sunt multi care sa accepte combinatii ciudate de dulce cu sarat: Pepene galben/smochine cu prosciutto sau carne de vanat cu sos de afine sau mai stiu eu ce marmelade...Daa !!!Asa e.. Ai mei nu vor asa ceva cred ca tine de obisnuinta si cultura gustului,nu e 100% valabil,dar in general multi suntem cu melancolia gustului copilariei si ''ca la mama acasa'' Unii sunt deschisi la gusturi noi,sau macar curiosi sa guste(eu asa sunt),altii nu. Report
June 30, 201115 yr comment_94547 Dar daca le pui intr-un borcanel in saramura la conservat? Armina,nu-mi plac in saramura, am cumparat odata si urasc gustul ala de otet in ciuperci.Sotului ii plac, mie nu.Am spus ca-s ciudata Bueeyy!! Da fiztosi strainosii astia...n-am vazut asa ceva Ioana ca tot isi da toti cu opinia aici pe ciombercili' tali,eu is' cu congelatul,le-asi opari un pic,ca pe ghebe si pus in pungute la congi,cand am nevoie scot si le fac,cum or vrea muschii mei...Daca nu-ti place ideea poti sa-mi arunci vreo 2 sa te ajut eu sa le termini...poate iti prisosesc La congelat m-am gandit,dar cu soiul asta mie mi se pare apos nu-l vad bine la dezghetat. Am facut tocanita dintr-un kg si in urma a ce i-am facut aseara soatei si mie azi cu paste am mai ramas cu 1/2 kg, le-am pus in frigider si le fac maine cred ca pate.Azi n-am mai apucat ca din pacate 2 maini am si intre facut tocanitza, saratele, prajitura, copt paine si incheiat de acte n-am mai ajuns sa le fac.Acu sunt cam varza cu spatele, astept sa vina soata sa-i dau sa manance si sa ma intind linistita la tv . Report
June 30, 201115 yr comment_94549 Ioana stiu ca tu nu esti cu prajelile si cu deshtia' dar am auzit (ce-i drept nu am incercat inca),ca acest soi se preteaza bine la facut snitele,dat ciomberca',prin faina ou pesmet si inaca o data ou pesmet,si ies niste snitele super.Voi ati incercat asa ,ies bune?! Report
June 30, 201115 yr comment_94551 Va povestesc repede si fug sa culc bubuletul! Baiatul meu cel mare avea cam 3 ani(acum are 20 )stiu sigur pt. ca eu lucram deja si la scara blocului mamei era un magazin,care nu mai e de mult si eram la rand(sa cumpar cirese) un domn,in varsta cu parul alb era in fata mea si vb. cu o tante cu coc,ii spunea ca el a mai luat si data trecuta ciuperci deastea(aratau ca in poza lui Ioana) era cam prima oara cand vedeam noi dupa revolutie asa ceva pe piata,la magazin(cred ca le zice ciuperci-pastravi si cresc la frasin),bine ,astea erau de crescatorie,si domnul ii zicea doamnei ca lui si sotiei i-au placut f. mult ,tocanita si cum s-ar mai putea face,?! doamna i-a zis ca dati prin faina si ou pesmet facuti snitel sunt excelenti,domnul a multumit politicos si chiar a cumparat...Eu nu am incercat inaca dar de cate ori vad (chiar am vazut la magazinul meu o tavita de 500 gr. 5 roni) ma gandesc sa incerc,dar nu am apucat inca,cu toate astea sunt chestii care imi raman mie ''pe cretina'' si ma bantuie,asa ca trebuie sa incerc o data sa vad... Gata nu va mai bligtisesc,fug la nani'' Report
June 30, 201115 yr comment_94552 Ioana stiu ca tu nu esti cu prajelile si cu deshtia' dar am auzit (ce-i drept nu am incercat inca),ca acest soi se preteaza bine la facut snitele,dat ciomberca',prin faina ou pesmet si inaca o data ou pesmet,si ies niste snitele super.Voi ati incercat asa ,ies bune?! Soiul asta nu l-am facut snitzel,dar am facut cu champignioane gigant ,au fost bune. Report