Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

La noi e frig dar senin,e luna aproape plina :71: si azi, desi frig la soare era bine,fara vant,vb. tziganului "fie vremea cat de rea ,numa' vantul sa nu bata",macar sa ramana tot asa ca sa poata sa mearga copii la scoala fara peripetii.Acum hunii dorm,eu ma dau pe net :toothy6: iar nu stiu ce sa le mai fac maine de mancare,ma gandesc la niste ''macarale''cu sos de carne(ragu) :rolleyes: sa vad daca se aproba...

Somn pufos tuturor! :sleepy1:

hello, hello!

la 4 dimineata inca nu ningea, la 6.15 ii tragea bine, invalmasit si dezmatat, viscol ca la carte. totusi fara ger, doar -3.5C, ceea ce-i bine, ca nu s-au mai rupt sinele, dar am patrulat toata noaptea cu plugul, ca sa nu se blocheze total drumurile de fier.

cred ca voi intelegeti ca nu eu ma dau cu plugul de zapada :rolleyes: ci stiu doar din ce vorbeste toata noaptea al meu cu cei care sunt in comandament, el coordoneaza in zona.

acum e chiar placut, chiar daca bate vantul, dar parca nu chiar asa de tare ca-n repriza precedenta, mai ales ca nu-i ger. cica azi mai tine, de maine e ceva mai relax.

asa ca sa iasa copiii la bulgareala, ca nu se stie daca mai vad asa ceva iarna asta. una peste alta, mie mi se pare misto :toothy6:

glorie deci!

Buna dimineata de la 10 grade. Cu plus. Inca n-am vazut zapada / ninsoare iarna asta. Nu pe viu... doar prin poze / la teve. Da' inca nu e timpu' pierdut.

Oricum, nu se lasa cu nameti. Nu aici.

N-am de lucru, trebuie sa astept dupa cineva sa rezolve niste probleme, apoi sa verific ce-a lucrat. Sa vedem cat dureaza pana capat informatiile..

Momentan sunt la birou, marti si miercuri am ceva sedinte si am zis sa dau cu subsemnata in public macar de 2 ori pe saptamana. Ca-n rest, lucrez de-acasa. Cat s-o mai putea, vin la birou. Cat nu.... asta e. :toothy6:

Va doresc spor in toate si aveti grija la nameti si viscole!! :rolleyes:

Neața din nămeți și frig. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Ieri a fost record de frig aici, la noi. Cică din 1963 n-au mai fost așa friguri (-28). Mașina arăta -23 la ora 8 dimineața. Azi e mai bine, sunt doar -13, dar ninge de zor. Sinceră să fiu nu am simțit diferența asta de 10 grade între ieri și azi. La fel mi s-au lipit nările și mi-a înghețat fața. Dar acum, în birou, cu un ceai fierbinte în cană, e chiar frumos să văd cum ninge afară. E totuși iarnă și e normal să ningă și să fie frig. Și cred că așa, în general, se face mult prea mult caz de toate cele.

Sorina, îți trimit o găleată de zăpadă? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Foxule, la tine acolo e char bioerie. Ai grijă de tine și profită acum, că mai apoi nu mai ai timp prea mult. Cum mai ești? Nu dai pe la burtici?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Vă doresc tuturor multă sănătate și zile ușoare. Pupături la tot hanul! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Moatzo sa stii ca la comandamentul de iarna m-am gandit cand am scris, aici deja ninge de 12 ore daca nu cumva chiar 14, nu mai e viscolit, dar ninge!Pe balcoane s-a pus un strat de vreo 7 cm, m-asteapta sa-l dau jos, sa astepte, cand s-o termina ninsoarea!

Dar nu e ger, adica nu se simt alea -5 grade, ca ninge!

Foxule, la tine acolo e char bioerie. Ai grijă de tine și profită acum, că mai apoi nu mai ai timp prea mult. Cum mai ești? Nu dai pe la burtici?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

La mine, iarna e ca vara..... =)) Acum e soare, senin si 12 grade. Cu plus..

Pe la burtici n-am mai trecut, ca n-am avut nimic deosebit de raportat.. Suntem in regula, primele 8 luni au trecut, asteptam sa aterizeze mam' mare si mai apoi (sa speram) si Pispi..

Lista e bifata, am cumparat / capatat / adus din tara (jupanu') cam tot ce ne trebuie. Cam.. pentru ca mereu apare ceva neprevazut. Da' la ce ne-am gandit noi - am rezolvat tot.

Mai aduce mama diverse cand vine, dar oricum, nu mai e nimic urgent.. haine si jucarii pentru mai incolo, ce era pentru nou-nascuti a adus jupanu'. I-a luat vreo 2 zile sa scotoceasca in sacii ramasi de la copilot, da' pana la urma a reusit sa dea iama in tot ce dusese sora-mea la noi. :rolleyes: :71: Se vede ca estem neam strangator... (aka neam-de-traista)..

Ecografiile si controalele sunt din ce in ce mai dese, saptamanale, dar e si normal, pe final.

Saru' mana pentru urari! :-*

De ceva timp nu ma mai strofoc cu nimic.. Jupanu' face curat, ma fugareste de la etaj la parter.. sa nu cumva sa stresam bunatate de Pispi cu zgomotul facut de aspirator.. Ma ajuta cu mancarea (mai ales la golitu' oalelor :toothy6:, da' mai pune si 'mnealui mana sa toace varza sau sa invarta clatitele in tigaie)..

Cand nu ma descurc cu ceva, chem sclavu' in ajutor - cum a fost aseara, cand mi-a luat o ora sa fac dus. :sleepy1: Si normal ca de la genunchi in jos n-am reusit sa ma spal cum trebuie si a trebuit sa strig dupa ajutoare... :D Da' noi sa fim sanatosi!

Sanatosi si voiosi! Sper sa ne spui cand e evenimentul ca pe aici am cam terminat motivele de sarbatoare asa ca abia asteptam!

Pana la urma s-a facut zapada cam de 15 cm am dat-o jos, intrebandu-ma a mia oara, de ce nu e niciun barbat disponibil cand e de dat zapada???!!

Boni, fetele mele ți-ar mulțumi tare mult pentru o găleată de zăpadă...

La noi doar frig și vânt...

Trimitem, Sorinuca! Pentru așa iezișori, ce nu facem noi? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icescream.gif

Una peste alta, azi am ajuns la muncă! Am fost PRIMA și la scara blocului, dar și pe stradă, până la metrou! Am avut zăpadă până la genunchi și peste, dar marile bulevarde erau la negru! Și A1.

Vorba Zerdei: unde se-ascund bărbații când trebuie să dea zăpada? Scara noastră e în spatele blocului, dar când am ajuns eu, acum, seara, era curățată! Ei bine, blocurile cu scări ”la stradă” așteaptă armata, probabil, să le curățe zăpada! Veste tristă: NU MAI AVEM militari la termen! E 500 de lei (100 de E) o freză de zăpadă.Unii fac concedii mai scumpe! E așa un capăt de țară o freză pentru o asociație? Nu consumă mai mult de 2 l de benzină cu ulei, ca motoreta!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif Și ține mulți ani!

Unde eu stau la "țară" și sunt puține blocuri... Pot să vă spun că pe străzi trec mașinile primăriei, dar pe trotuar în fața casei fiecare se aranjează. Nimeni nu așteaptă primăria. Dacă nu cu lopata măcar cu un pumn de nisip sau sare.

Unde eu stau la "țară" și sunt puține blocuri... Pot să vă spun că pe străzi trec mașinile primăriei, dar pe trotuar în fața casei fiecare se aranjează. Nimeni nu așteaptă primăria. Dacă nu cu lopata măcar cu un pumn de nisip sau sare.

Si eu tre sa dau cu lopata pe trotuar...daca nu(doamne feri si se intimpla ceva..) platesc ca prostu' :rolleyes:

Peter

Buna! nici la noi printre blocuri nu a dezapezit primaria,ci vecinii ,cu lopeti,mai ales cei care au masini,ca si-au deszapezit si masinile .Acum e frig dar e soare si nu bate vantul,am gasit ardei la oferta asa ca mi-i coc :rolleyes:

O zi faina tuturor!

Hello! Si eu ma minunez ce stiri apocaliptice tot difuzeaza non stop televiziunile (Aceleasi imagini de 1000 de ori pt a spala mintile odihnite ale celor ce nu au alta de facut decat sa urmareasca stiri) in loc sa difuzeze indemnuri oamenilor sa iasa la lopata sa-si dezapezeasca varful pantofilor!!!

zau asa, nu inteleg de ce nu mai ies barbatii si femeile la zapada si asteapta primaria, jandarmii, armata, puscariasii sau mai stiu eu pe cine sa le dezapezeasca iesirile din bloc si trotoarul din fata blocului. Inainte la ai mei la bloc, cand eram copil, suna administratorul si toti ieseau sa dezapezeasca. Acum cica i-a momit si cu tuica fiarta si tot nu a vrut nimeni sa iasa, a dat singur cat a putut... La mine la serviciu, 2 baieti au curatat tot ce era de curatat, nu doar 1,5 m. In schimb alaturi au asteptat pana azi pana augasit pe unul cu un mic tractoras ...de azi dimineata bazaie pe aici si alti 10 stau cu lopeti in mana si se uita, mai ajuta sa dea zapada jos din cuva tractorului etc. Zau ma cam minunez cum a ajuns lumea asta asa de nesi...

marti,miercuri, joi se anunta iar ninsoare ... si voi fi singura la birou fara baieti, deci poate ma salvati daca ninge peste zi ...o sa-mi ajunga zapada la brau pana seara ... :rolleyes: Ne descurcam... (ieri si azi am venit pe jos - alegerea mea - pe potecutele din mijlocul trotuoarelor ... dar ce miscare buna! am doar 1.5 km pana acasa )

Va doresc tuturor multă sanatate si zile usoare. Pupaturi la tot hanul! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

marti,miercuri, joi se anunta iar ninsoare ...

a, da? ce misto! ia sa vedem ce mai inventeaza ptr copii? tot acasa-i tine?

(ieri si azi am venit pe jos - alegerea mea - pe potecutele din mijlocul trotuoarelor ... dar ce miscare buna! am doar 1.5 km pana acasa )

cu toate ca pretez la greu la sala, am simtit altfel miscarea prin zapada.

acum mi-am facut un abonament cu care am intrare in doua locatii diferite, iar ptr asta noua tre sa las masina un pic mai departe. aveam si niste incaltari cam alunecoase, chiar am simtit drumul, n-ar mai fi fost necesara incalzirea.

hello, hello! soare azi, cica se mai incalzeste, dimineata asta -7C.

dar ieri surpriza placuta: dimineata -15C, cand am plecat acasa -7C, la ora 21 cand veneam de la sala -3.5C.

we glorios, numa' bine!

mi-a placut:

post-100-14842939957967_thumb.gif

Daa!! buna tare miscarea asta prin zapada,si eu am asimtit-o ca m-am deplasat printre blocuri :rolleyes: pt. azi am luat puiut,si ciupercute intregi congelate de la profi,trag totul la tigaie cu garnitura de ardei copti (ca va spusesem ca am luat in oferta inca de ieri)din piept fac si vreo 2 snitele,am mai luat vinete,fac o salatica cu rosii pt. seara/dimineata,pe maine mazare bonduel(au pret bun la profi) alaturi de omleta de ceapa cu slata verde :71: si cam asta e meniul.Eu nu mai ies din casa... :toothy6:

W.E placut tuturor! :sleepy1:

a, da? ce misto! ia sa vedem ce mai inventeaza ptr copii? tot acasa-i tine?

Ba chiar azi apare saptamana viitoare cu 5 zile de ninsoare la Bucuresti, doar luni si sambata nu ninge si geruri (noaptea merge in -11, ziua -7). La noi azi -2 si cica mai creste pana la -1. Ieri a fost f frig la noi, maximele au fost in timpul zilei -8. Asta e iarna!!! Mie imi place iarna https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif ... cu conditia sa fiu pe plaja la tropice! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Eu sper ca pe astia mici, din scoala primara sa ii lase acasa, altfel va fi un haos general, cel putin combinatia circulatia si ninsoarea. Daca trebuie sa o duc pe jos la scoala, trebuie sa plecam in creierii noptii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/ohmy.gif . Marti a fost cum a fost, pt ca au fost scolile inchise, dar daca plecau toti cu masinile sa-si duca la scoala copiii ... era ceva de vis ... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Ok, pleci cu masina, ti-o dezapezesti, dar unde parchezi? doar la Mall-uri ai sanse sa parchezi ... E de groaza cum ii vezi pe unii parcati pe mijlocul strazii!

Cred ca legumele si fructele vor fi cu probleme de acum: toate au inghetat la transport si prin depozite ...

O zi frumoasa si un weekend cum vi-l doriti! Salutari tuturor

Daca trebuie sa o duc pe jos la scoala, trebuie sa plecam in creierii noptii

:toothy6: deliciile parentingului!

daca se mai prelungeste pauza, or sa scurteze vacanta de vara, asa auzeam pareri :rolleyes:

deci tre sa facem aprovizionari cu ceva cruditati.

oricum, mai in gluma, mai in serios, ne linistea omu' meu ca, cu ce avem in casa si in boxa, ne scoate-n vara, mai pe regim de avarie, da' supravietuim.

Moatzo, tare îmi place de omul tău. Zi-i că nu e singur pe lume...

La noi a nins azi noapte. Râdeau fetele mele la micul dejun ca nebunele. Nu ne mai înțelegeam cu ele... Fericire pe capul lor cât casa.

Azi dimineață la 6h am ieșit și eu afară cu ele...

post-133-14843089483723_thumb.jpg

post-133-14843089871499_thumb.jpg

post-133-14843090061381_thumb.jpg

Și încă una din casă, în fața sobei...

post-133-14843090284669_thumb.jpg

Nebunie azi dimineață pe străzi. Toți mergeau cu 30km (maxim). Autobuzele aveau câte o întârziere de 20-25 de minute.

Noi am avut noroc cu o mămică de ne-a cules din stație și am reușit să ajungem în timp la școală/muncă.

Acum străzile sunt cât de cât în regulă, dar azi dimineață era nebunie.

Cum în zona noastră dacă ninge o dată pe an e deja mult, nu există o unitate de dezăpezire a primăriei de sine stătătoare. Primăria plătește agricultorii și fermierii locali ca să iasă la nevoie. Se vede că aseară dormeau deja... S-au trezit cu calm și au început treaba după ce și-au luat în tihnă cafeluța.

Era lumea supărată foc...

S-au trezit cu calm și au început treaba după ce și-au luat în tihnă cafeluța.

Era lumea supărată foc...

Deci se intampla si la case mai mari, ca doar iarna nu-i ca vara... :tongue3:

Ninsoarea în zona noastră e o excepție... Până seara problema e rezolvată, dar în dimineața asta era nebunie pe străzi la țară la noi.

Vedem cum s-or descurca cu viitoarele eventuale ninsori.

Sa va povestesc =))

Cum va spuneam mama nu are stare sa stea acasa,asa ca inca lucreaza in piata sud ca si vanzatoare intr-un stand de haine.In piata sud e bine cunoscut,de ani de zile, un tanar (nu stim cati ani are ,cred ca nici el nu stie saracul,dar sa spunem 30)cu dizabilitati,care ajuta la descarcat marfa,la dus gunoiul si alte comisioane pe care le face pietarilor pt. 2 banuti sau ceva de mancare.Tuturor le e mila de el ,ii mai dau si de imbracat,dar mai apoi tot dezbracat venea si fara bani,luat la intrebari ,a spus atat cat se poate el exprima,ca mama lui ii ia banii si tot ce i se da si daca nu-i aduce bani de bautura si tigari in fiecare zi,il bate si-l da afara din casa.Acum cativa ani revoltata o vanzatoare din standuri,prietena de-a mamii, s-a dus cu el acasa sa vb. cu mama lui,situatia era exact asa,ba mai mult se pare ca tot mama ii lua si pensia de handicap,sau ajutor social ce avea el ,nu mai stiu exact,si i-a spus ca lumea e revoltata si ca daca ea mai continua asa se vor lua masuri.Dar situatia a continuat tot la fel,macar hainele si incaltamintea nu i le-a mai luat.L-au intrebat ca daca mama il bate ,daca da si el(ca e o clapauga lunga de om)si el isi facea cruce spunand:''Doamne fereste,e mama!'',la fel si copii in piata il bateau,scuipau si radeau de el si el statea ca blegul,ii alunga si-i certa oamenii ca sa-l lase in pace,iar el iar spunea razand ca ''sunt copii''.Ieri m-a sunat mama ca a plans toata ziua si femeile din stand ,i-a aprins si candela,ca a fost gasit mort de frig ,inghetat,ca iar l-a dat mama lui afara din casa.

Se pare ca Papay (ca asa e cunoscut ca si Papay,nici el nu stie mai mult)s-a prezentat azi bine merci la munca ,da la zapada de zor,arata ca-l doare spatele dar rade ca e fericit ca are de munca,toata lumea il imbratiseaza si-l pupa,iar el rade si-si face cruce ca l-au crezut mort,dar e f. fericit sa vada ca e atat de iubit.Se pare ca a fost un caz al unui om fara adapost care a fost gasit mort inghetat peste noapte prin zona,dar nu era el,a fost confuzie si de acolo si isteria! :tongue3:

Am vrut sa va spun povestea cu final fericit,si eu il cunosc de multi ani pe Papay,si chiar eram f. trista si m-a afectat f. mult aseara,la fel de mult pe cat m-am bucurat azi :D

Săracul băiat! :tongue3: chiar dacă n-a murit, cu mama aia numai bine nu îi e... Dacă ar avea cine umbla cu el, poate ar putea să o pună nițel la respect, să îl lase măcar să se bucure de căldura unei case și de bănuții ăia pe care îi cîștigă. Sînt foarte mulți în situația lui, din păcate. Măcar să-l îndrume cineva din timp către un adăpost de noapte, să știe unde să se ducă cînd e cazul.
Eu i-am scris unui prieten de al baiatului meu cel mare,care lucreaza la un ziar local despre situatia lui...dar acum nu stiu cata credibilitate mai e cu vestea ca a murit si de fapt nu era el...nu stiu daca se va mai scrie sau face ceva. :tongue3:

Daca trebuie sa o duc pe jos la scoala, trebuie sa plecam in creierii noptii

=)) deliciile parentingului!

daca se mai prelungeste pauza, or sa scurteze vacanta de vara, asa auzeam pareri :tongue3:

deci tre sa facem aprovizionari cu ceva cruditati.

oricum, mai in gluma, mai in serios, ne linistea omu' meu ca, cu ce avem in casa si in boxa, ne scoate-n vara, mai pe regim de avarie, da' supravietuim.

motzulin, eu ... nu stiu de ce ... imi doream poate mai mult decat copilul sa avem inca oleaca de vacanta ... Se pare ca prognoza s-a schimbat si nu mai vin zapezi inca 5 zile din sapt asta ... spre bucuria noastra a celor mari!!!

Prognoza se schimba cu fiecare ora ... sper sa se schimbe in calduri primavaratece ... si sa fie in asentimentul tuturor!

Va iubesc pe toti si pe toate hangitele ! I LOVE YOU https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif