September 13, 20179 yr comment_242680 Ooo,ce mare a crescut!!! si e frumoasa de pica mult succes in noul an scolar Si Ale' tot a cincea a inceput...Avem o doamna diriginta tanara si noua in scoala,e profesoara de limba si literatura romana...Ale' s-a emotionat f. tare la discurs si cand s-a dus sa-i dea florile ,ii tremura barbita si avea lacrimi in ochi ...nush' de ce-i asa de sensibilos' si emotiv .Ca si noutati avem TIC (tehnologie info' calculatoare) dar si ora de tehnologie ,2 ore de istorie pe sapt.,avem atat english' cat si franceza ...Azi are ore pana la 14,avem deja si teme... Nenoutati nu avem manuale...inca de la clasa intai si pana intr-a patra a fost singura generatie fara manuale,credeam ca din a cincea depasim pragul asta,nexam tot la fel a cincea nu are manuale,o sa se comande culegeri...faza e ca fiecare profesor comanda dupa cum ii tuna lui,de exemplu doamna pe care o avusesem comandase culegeri cu un grad mare de dificultate in opinia mea...vedeam la copii din alte clase ce lucreaza ,la noi era jale ,de multe ori la teme nici eu cu domnu' Geany nu-l puteam ajuta,noroc cu internetul ...nu avem manuale,nu avem manuale,da avem totusi unu' benga' e cel de educatie fizica si sport...asta are si cd. si tot ce trebe ...daca am ajuns sa tocim si la sport ii bini'...ce naiba ?! le da lectii despre cum se sare coarda corect ?! Cam asta e ,o zi faina tuturor!!! Report
September 13, 20179 yr comment_242682 Giani, am auzit ieri la EuropaFM ca prof Cristina Tunegaru (cea care ar vrea o mica revolutie in sistemul educational) a postat pe scribd un manual de lb romana cls a cincea, gratuit. Nu cred ca va fi ales, dar ca sa-ti faci o idee nu cred c-ar fi rau. Cauta si pe FBu' ei. Succes tuturor scolarilor! Report
September 13, 20179 yr comment_242683 Giani, am auzit ieri la EuropaFM ca prof Cristina Tunegaru (cea care ar vrea o mica revolutie in sistemul educational) a postat pe scribd un manual de lb romana cls a cincea, gratuit. Nu cred ca va fi ales, dar ca sa-ti faci o idee nu cred c-ar fi rau. Cauta si pe FBu' ei. Succes tuturor scolarilor! Iti multumesc din suflet draga mea Motzulin' dar crede-ma sunt atat de scarbita (intrucat la generatia lui situatia e inca din clasa intai nu-i o noutate,in fiecare an fu la fel)incat m-am resemnat,merg si eu cu valul,ce o fi o fi...paii nu ai tu manual de mate' ,de romana,de istorie ,si ai de educatie fizica si sport si cu cd in el?! ...sa mor io' e rasu plansu' Report
September 13, 20179 yr comment_242688 Bafta scolarilor de pretutindeni.Noi am inceput clasa 6-a.Scoala noua, profesori noi. Avem manuale(ca le cumperi ) dar n-avem profesori.Catedra de italiana, geografie, istorie si franceza lipsesc inca- Si nu suntem singurii, alte scoli in situatii similare. Report
September 13, 20179 yr comment_242690 Mi-a spus sor-mea ca anul asta au costat doar manualele 300 de euro Report
September 13, 20179 yr comment_242691 Mi-a spus sor-mea ca anul asta au costat doar manualele 300 de euro Confirm! Report
September 13, 20179 yr comment_242692 cu siguranta pt. multe familii e o adevarata gaura in buget ,dar s-a intrebat oare cineva ,ce vor face cei care nu-si permit o asemenea cheltuiala?! copiii aceia ce vina au?! Report
September 14, 20179 yr comment_242693 cu siguranta pt. multe familii e o adevarata gaura in buget ,dar s-a intrebat oare cineva ,ce vor face cei care nu-si permit o asemenea cheltuiala?! copiii aceia ce vina au?! Aici in Toronto stau foarte bine, li se asigura conditii excelente ( apartamente nou renovate ), mamicile trebuie doar sa fie sexi, cu aur mult si haine mulate si barbatii dimineata la ora 6-6.30 se infiinteaza la cafenea TH sa lucreze la negru in constructii. Yeeei ce fericiti suntem ! Report
September 14, 20179 yr comment_242694 Eu cred ca in toata lumea asta accesul la educatie/scolarizare,ar trebui sa fie gratuit.Pt. toate prostiile se cheltuiesc bani aiurea ,pt. educatie si medicina nu sunt bani ,apoi sa nu se mai mire nimeni ca infractionalitatea e aceea care e ,la fel si mortalitatea .(ca daca te uiti la stiri ti se face parul maciuca-n cap...asta indiferent de ce tara sau nationalitate vb.) Report
September 18, 20179 yr comment_242706 Bafta tuturor scolarilor! Noi am inceput pe 30 august, clasa 5-a (el) si clasa 3-a (ea).Avem si profesori, si manuale ce-i drept platim pt manuale, dar n-am ajuns la sume din astea , de care ziceti voi, si am doi scoleri... Report
September 18, 20179 yr comment_242707 Bafta tuturor scolarilor! Noi am inceput pe 30 august, clasa 5-a (el) si clasa 3-a (ea).Avem si profesori, si manuale ce-i drept platim pt manuale, dar n-am ajuns la sume din astea , de care ziceti voi, si am doi scoleri...Mult succes! Report
September 19, 20179 yr comment_242711 Succes scolarilor! Foarte scumpe cartile la voi... cum zice Milena, in scoala generala (primara) nu plateam atata pentru 2 copii. Poate daca adunam si uniforme, caiete si alte rechizite. La liceu in anul I am dat vreo 350 de caciula pe carti, dar le au 3 ani, iar in anii V si VI le inchiriem de la scoala cu €50 / an Report
September 29, 20178 yr comment_242753 ''Helloouu!!'' ce mai faceti?!...la noi a fost f. rece dimineata era-1 grad temperatura resimtita(cel putin asa zicea meteoblue)ieseau aburi cand respirai,acum e soare si frumos,la 12 grade mi se pare boierie Sunt singura cu Ale' ca domnu' Geany e de scarbici' sa vad ce mai comanda seful de mancare O zi faina tuturor! si w.e fain (in sf. nu mai suna ceasul ) Report
September 29, 20178 yr comment_242755 si w.e fain (in sf. nu mai suna ceasul )Da, da, dormim pe saturate! Report
September 29, 20178 yr comment_242756 si w.e fain (in sf. nu mai suna ceasul )Da, da, dormim pe saturate! daa!!..nush' ce-mi veni de niste fursece'',da o sa le fac din ochi ashea ca am niste resturi prin frigi' ..sper sa n-ajung la traume Report
September 29, 20178 yr comment_242757 Cum sa ajung eu bre' la traume?! mi-au iesit asa cum am vrut eu..cel putin din punctul meu de vedere si ce am vrut.. Aluatul ''Guguloaie'' E transpirata si farfuria ca erau fierbinti Dos' si ruptiune.. Bune-bune Report
October 6, 20178 yr comment_242768 Lume, lume, sculati-vă-ți din amorțeala de toamnă că trebuie să punem la cale o chestiune importantă! duminică merg la serbarea unei doamne care împlinește 100 ( da, o sută) de ani. Ce cadou îi iau? Anul trecut i-am luat parfum și s-a bucurat tare.Anul ăsta nu mă lovește muza de nici o culoare. Orice idee e binevenită, mulțumiri anticipate! Report
October 6, 20178 yr comment_242769 Lume, lume, sculati-vă-ți din amorțeala de toamnă că trebuie să punem la cale o chestiune importantă! duminică merg la serbarea unei doamne care împlinește 100 ( da, o sută) de ani. Ce cadou îi iau? Anul trecut i-am luat parfum și s-a bucurat tare.Anul ăsta nu mă lovește muza de nici o culoare. Orice idee e binevenită, mulțumiri anticipate! Cartea scrisa de Cella Delavrancea... "Dintr-un secol de viata" Report
October 6, 20178 yr comment_242770 Cartea scrisa de Cella Delavrancea... "Dintr-un secol de viata" doamna nu este româncă Report
October 6, 20178 yr comment_242771 Cartea scrisa de Cella Delavrancea... "Dintr-un secol de viata" doamna nu este româncă Da' ce este? Report
October 6, 20178 yr comment_242772 Italiancă https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
October 6, 20178 yr comment_242773 Italiancă https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif si unde traieste? Report
October 6, 20178 yr comment_242775 in Toronto bene. fa-i cadou setul de dvd "Two greedy Italians" (cauti pe internet ca sa vezi despre ce e vorba. Sau pe Youtube). Report