June 21, 20197 yr comment_254155 La mate am vazut ce s-a dat, Lili, cistit vorbind, ti se pare asemanator ca grad de dificultate? Boni, da' ce-a avut la romana? nu gramatica. Edited June 21, 20197 yr by moatza Report
June 21, 20197 yr comment_254156 Boni, da' ce-a avut la romana? nu gramatica.Au avut un fragment din "Ultima cursa" de Horia Lovinescu, si, pe langa alte cerinte, trebuiau sa demonstreze ca textul apartine genului dramatic.Si au mai avut de scris o compunere, de 150-300 de cuvinte, in care sa prezinte o intamplare petrecuta acasa sau la scoala, in timpul unei activitati de lectura. Report
June 21, 20197 yr comment_254158 Salutare de la 20 de grade. Se anunta cresteri, zi de zi. Se va ajunge la 28, saptamana viitoare. Iar furtunile programate zilele trecute s-au amanat pentru luni si marti! ? C-asa-i la unii.. ?Am fost la joaca, acum ne pregatim de somnul de pranz. Sincer, cred ca trag si ei pe dreapta, sunt cam obo.Bafta si felicitari examinatilor!!Sanatate multa tuturor si sa aveti un sfarsit de saptamana minunat!!!! Report
June 21, 20197 yr comment_254160 La mate am vazut ce s-a dat, Lili, cistit vorbind, ti se pare asemanator ca grad de dificultate? Boni, da' ce-a avut la romana? nu gramatica. Tinand cont ca Manu e in clasa a 7-a, majoritatea exercitiilor le recunosc si la Manu, altele nu.Dar mai are un an.Acum eu nu stiu cat timp au la dispozitie. Cum adica comentarii dictate de profesori si invatate pe de rost?Pe noi ne punea profa de romana sa ne facem singuri comentariul. Report
June 21, 20197 yr comment_254163 Multumesc frumos, dragele mele. Sper si eu sa fie cu folos ca m-am saturat si eu de tusit si bolit. Altfel aici a dat o bura de ploaie si sa racorit nitel. weekend minunat sa aveti! Report
June 22, 20197 yr comment_254174 Buna dimineata si de la mine. 17 grade cu maxima de 21 azi - perfect pentru plimbari. La mine weekendul incepe de azi si se anunta unul fain, astept musafiri si voi fi impreuna cu ei turist in Luxembourg! Sa ne tina pingelele.Va pup si va doresc weekend frumos si voua! Ah, ah, deci asta faceai mataluta in timp ce eu trageam la aghioase Report
June 22, 20197 yr comment_254178 Buna seara! Am avut o zi superba, de vara. 23 de grade, poate chiar mai bine. Briza calduta, nori pufosi cand si cand, ziceai ca-s valuri pe albastrul cerului. Asa ca, am profitat de ocazie si am instalat topoganul in curte (era luat de vreo luna, de la amicii unor prieteni, iar jupanasul fu in culmea fericirii. Apoi am tras o tura pana la gradina, sa culegem agrise, fragi si capsuni. Ceva cumparaturi, acasa baietii au tras o tura de somn iar eu am facut supa de pui si mancarica de limba de vaca. Pe seara, baietii au iesit la plimbare prin sat, apoi iar o tura de topogan si uite-asa se duse ziua.Acum ma uit la Maigret, cu Rowan Atkinson in rolul principal. Dar, cum se termina la 1 noaptea, cred ca ma las pagubasa.Maine la pranz ne vedem cu cativa prieteni, nu avem inca planuri. Depinde si de vreme. E cod galben de maine dupa-masa pana miercuri. Ploi / furtuni si caldura.Somn usor si o duminica placuta!! Report
June 23, 20197 yr comment_254181 Buna dimineata si de la mine. 17 grade cu maxima de 21 azi - perfect pentru plimbari. La mine weekendul incepe de azi si se anunta unul fain, astept musafiri si voi fi impreuna cu ei turist in Luxembourg! Sa ne tina pingelele.Va pup si va doresc weekend frumos si voua! Ah, ah, deci asta faceai mataluta in timp ce eu trageam la aghioase Pot ca sa zic? Am voie? Report
June 23, 20197 yr comment_254182 Am avut o zi superba, de vara. 23 de grade, poate chiar mai bine. aha, la fel, doar ca invers, 32C azi nici macar o frunza nu clinteste, deocamdata 31C am fost dimineata la o plimbare-n piata, asa, ca sa-mi fac programul...cand am revenit curgea apa de mine ca din pistolul cu apa.am dat drumul la AC, dus si refacere c-un bol de cirese albe, reci, dulci-amarui... ma simt razbunata. stiu ca-s cam multe, dar deh! daca nu acum, atunci cand?ia sa va zic niste preturi de la mine din piata, poate faceti comparatie: rosii 3-7lei, castraveti 2lei, cartofi noi 1.5lei, fasole verde lata/fideluta, 5-6lei/kg, ardei grasi verzi, de-aia cu pulpa normala4-5lei, ceapa rosie-3buc dar micute/legatura 2lei, o legatura 4-5 morcovi noi 3lei, verdeata 0.5lei/leg, era inclusiv stevie si loboda, salata verde 2lei o capatana mare, dovleei 1-2lei/buc, mari, erau si vinete dar nu stiu cat, muraturi, acrituri, gogosari la otet, varza murata, babic, branze, lapte, oua 0.5lei/buc, cirese rosii/albe 8-10-12lei/kg, piersici, nectarine 3-4lei/kg, zmeura 25lei/kg, porumb de fiert 2lei/buc, flori de tei, menta, sunatoare ptr ceai, 1leu/legatura,lavanda...de toate.glorie racoroasa, alea-alea! Report
June 23, 20197 yr comment_254183 Am avut o zi superba, de vara. 23 de grade, poate chiar mai bine. aha, la fel, doar ca invers, 32C azi nici macar o frunza nu clinteste, deocamdata 31C am fost dimineata la o plimbare-n piata, asa, ca sa-mi fac programul...cand am revenit curgea apa de mine ca din pistolul cu apa.am dat drumul la AC, dus si refacere c-un bol de cirese albe, reci, dulci-amarui... ma simt razbunata. stiu ca-s cam multe, dar deh! daca nu acum, atunci cand?ia sa va zic niste preturi de la mine din piata, poate faceti comparatie: rosii 3-7lei, castraveti 2lei, cartofi noi 1.5lei, fasole verde lata/fideluta, 5-6lei/kg, ardei grasi verzi, de-aia cu pulpa normala4-5lei, ceapa rosie-3buc dar micute/legatura 2lei, o legatura 4-5 morcovi noi 3lei, verdeata 0.5lei/leg, era inclusiv stevie si loboda, salata verde 2lei o capatana mare, dovleei 1-2lei/buc, mari, erau si vinete dar nu stiu cat, muraturi, acrituri, gogosari la otet, varza murata, babic, branze, lapte, oua 0.5lei/buc, cirese rosii/albe 8-10-12lei/kg, piersici, nectarine 3-4lei/kg, zmeura 25lei/kg, porumb de fiert 2lei/buc, flori de tei, menta, sunatoare ptr ceai, 1leu/legatura,lavanda...de toate.glorie racoroasa, alea-alea! Deci flori de tei o punguta 5 lei,. Am luat doua si cantarite am 600g de flori dupa ce chipurile am negociat si a mai pus cate o mana de flori in punga. Si am vazut boghi de bob pe care l-am mirosit sa fiu sigura daca imi place sau nu! Tot nu imi place mirosul, desi era ochios asa facut boghi. Fasolea verde este 8 lei aia de imi place mie cea galbena e 6 lei. Casul de oi deja a crescut la 16 lei/kg. Am pus 20 de kg pentru iarna, mi-am luat de-o grija. Altfel exagerat de cald. Am facut un dus, am balotat doua piersici luate de la Lidl cu 3,5lei kg astept omul si ma uit la serialul Outlander, seria a patra deja! Edited June 23, 20197 yr by mino Report
June 23, 20197 yr comment_254185 Draga Moatzo' nu le iau pe fiecare in parte dar la noi piata mai scumpa cu cel putin 1 leu pe fiecare produs ,cald si la noi ,am fost in vizita la parinti asa de dimineata pe racoare,apoi cu totii la o terasa,am comandat mici la pachet ca sa nu mai gatesc azi ,si asta e pe azi,ne retragem la umbra ! O zi minunata tuturor! Report
June 23, 20197 yr comment_254190 Mino, cum pui casul pentru iarnă? Framantat cu unt la congelator imi place tare mai mult, iarna!La 15 kg cas am pus 3 pachete de unt si sare dupa gust, nu foarte sarat. La borcan se iuteste, orice metoda as face si nu imi place. E prea cald in apartament. De asemenea imi place si in saramura, dar si asa dupa cateva luni tot isi schimba gustul. Acum am pus 5kg in zer si nu are asa multa sare, chiar sunt curioasa cum o sa fie. Doamna de la care am luat casul mi-a adus si zerul. Cel mai mult imi place mai mult asa, in saramura! Saramura o fac cu sare fara iod, din aia pentru muraturi si o fac concentrata de sta oul deasupra. La inceput o schimb de trei ori la fiecare saptamana, apoi la 1-2 luni. Doar ca acum am probleme cu sarea. Si totdeauna imi pun 3-4 bucati de cas fara sare, pentru diverse nevoi de branza fara sare sau pentru cas pane! Report
June 23, 20197 yr comment_254193 asta voiam si eu sa te-ntreb eu am avut vreo 4kg de cas - o bunatate1 cred ca e cam gras ca se topeste f misto. juma l-am tinut in cutii la frigider, invelit in hartie alba. s-a mai uscat,l-am tot intors cu partile mai umede in sus, mai am o bucata care arata bine, nu a prins miros, nu s-a stricat. juma e in congelator, nu stiu cum s-o prezenta la dezghetare.am mai luat o branza framantata f buna, de la Borsec, aia e toata in congelator.si mai am in frigider, intr-o galetusa de-aia de masline, vreo 4 kg cas de oi, e altfel, mai indesat, pus in saramura naturala, luata de la un izvor de pe valea Buzaului. Toata lumea care pune branza la saramura sau muraturi foloseste apa de-acolo. Mai am 1l intr-o sticla, separat, ca sa completez cand scade, dar afara din frigider nu l-as scoate.de-asta indesat am mai avut si-n anii precedenti, daca-l scot din saramura si-l tin in hartie pe care o tot schimb, se usuca si se face o branza tare si galbena, ceva minunat. mie mi se pare mai bun decat parmezanul, am inca din anii trecuti si rad cand si cand. Report
June 23, 20197 yr comment_254195 Buna dimineata si de la mine. 17 grade cu maxima de 21 azi - perfect pentru plimbari. La mine weekendul incepe de azi si se anunta unul fain, astept musafiri si voi fi impreuna cu ei turist in Luxembourg! Sa ne tina pingelele.Va pup si va doresc weekend frumos si voua! Ah, ah, deci asta faceai mataluta in timp ce eu trageam la aghioase Pot ca sa zic? Am voie? In afara de bombeul meu suprasimensional nu am nimic de ascuns. Toarna tot, baby! La noi se anunta 38°. Mor incet de pe acum... Report
June 23, 20197 yr comment_254196 La noi se anunta 38°. Mor incet de pe acum... succes, sunt alaturi de tine!lasa ca te laudai cu 14-17-20C Edited June 23, 20197 yr by moatza Report
June 23, 20197 yr comment_254197 Buna dimineata si de la mine. 17 grade cu maxima de 21 azi - perfect pentru plimbari. La mine weekendul incepe de azi si se anunta unul fain, astept musafiri si voi fi impreuna cu ei turist in Luxembourg! Sa ne tina pingelele.Va pup si va doresc weekend frumos si voua! Ah, ah, deci asta faceai mataluta in timp ce eu trageam la aghioase Pot ca sa zic? Am voie? In afara de bombeul meu suprasimensional nu am nimic de ascuns. Toarna tot, baby! La noi se anunta 38°. Mor incet de pe acum... Eu am avut un weekend devansat dar misto si multumesc sfantului internet ca iar mi-a scos in cale oameni faini. De data asta a fost Lapona. Daca dupa cum scrie pe aici vi-o imaginati o fata dulcica si inimoasa sinteti foarte aproape de adevar. In realitate este si mai dulce, cu o inima mare si cu o candoare si o grija fata de semenii ei cum nu ti-e dat sa intalnesti in fiecare zi. Va spun sincer ca daca toti oamenii ar fi macar pe jumatate atat de buni, calzi si grijulii cum e ea, lumea ar fi un loc mult, mult mai bun.Din pacate Lapona a stat prea putin la Luxembourg de data asta dar tot am avut timp sa bem cafele fara numar, sa dam din gura, sa ne plimbam - vineri bratara mea spunea ca am facut 21.000 de pasi- sa ascultam orchestra in piata mare, sa mancam si sa bem. Data viitoare promite ca va sta mai mult, cica . Report
June 23, 20197 yr comment_254200 33 de grade la umbra daca zici tu de-astea, inseamna ca-i groasa ca ti-a ajuns cutitul la os Report
June 23, 20197 yr comment_254202 33 de grade la umbra daca zici tu de-astea, inseamna ca-i groasa ca ti-a ajuns cutitul la os Chiar si aici se-ngroasa. Miercuri si joi 38 ??!! Report
June 23, 20197 yr comment_254204 asta voiam si eu sa te-ntreb eu am avut vreo 4kg de cas - o bunatate1 cred ca e cam gras ca se topeste f misto. juma l-am tinut in cutii la frigider, invelit in hartie alba. s-a mai uscat,l-am tot intors cu partile mai umede in sus, mai am o bucata care arata bine, nu a prins miros, nu s-a stricat. juma e in congelator, nu stiu cum s-o prezenta la dezghetare. Eu din experienta pot spune ca branza calup la congelator devine putin farâmicioasa cand se dezgheata am mai luat o branza framantata f buna, de la Borsec, aia e toata in congelator. Am uitat sa spun ca eu branza framantata o pun la congelator in pungi mici, de sandwich de la Lidl, invelite apoi in folie de aluminiu, pentru a nu prinde miros de la pachetele cu verdeata! si mai am in frigider, intr-o galetusa de-aia de masline, vreo 4 kg cas de oi, e altfel, mai indesat, pus in saramura naturala, luata de la un izvor de pe valea Buzaului. Toata lumea care pune branza la saramura sau muraturi foloseste apa de-acolo. Mai am 1l intr-o sticla, separat, ca sa completez cand scade, dar afara din frigider nu l-as scoate.de-asta indesat am mai avut si-n anii precedenti, daca-l scot din saramura si-l tin in hartie pe care o tot schimb, se usuca si se face o branza tare si galbena, ceva minunat. mie mi se pare mai bun decat parmezanul, am inca din anii trecuti si rad cand si cand. Suna interesant... Report
June 23, 20197 yr comment_254206 La noi cu peripetii!! Deci am curent in sf.!! M-am imbracat ,motzat' etc pe la ora 19 sa ies cu domnul Geany la o plimbarica ,o terasica,etc,ca duminica seara,ne intalnim cu o cunostinta f. vorbareata (cand te intalnesti te tine o ora,afli tot diagnosticul la toata familia ,toate bolile etc ) era asa deasupra un nor negru dar in jur senin asa ca am crezut ca e joaca,a inceput sa picure ii zic lui domnul Geany hai inapoi acasa,de fapt eram la scara doar din cauza la ''cunostinta'',el zice ,''vezi de treaba ca nu e nimik picura oleaca si gata'',mie imi pleznea capul,am crezut ca de la vorbaria lu' ''cunostinta'',zic nu mai am chef hai sa urcam inapoi,si daca trece ploaia mai iesim dupa...Baii nene' a dat-o cu spirit de raspundere,s-a luat curentul pana acum la ora 22 aproape,faza naspa e ca pana sa ne redea curentul a dat niste suturi,ca mie de alea imi e frica ,fluctuatiile astea de tensiune sa nu strice electrocasnicile,apa abea tzaraia,am oprit asa in cada si cratite,hunii ii durea la bascheti au facut partyy!!!! pe balcon muzica pe telefoane,au mancat cas cu rosii si mezelicuri,apoi au luat-o pe spart seminte ,din partea lor putea nici sa nu mai dea curentul https://urbanbacau.ro/2019/06/23/bacaul-sub-cod-rosu-nici-acum-o-mare-parte-din-bacau-nu-are-curent-electric/?fbclid=IwAR2vUuL24yYQP3PxFo7zS__By1UfSkHuMJnrvLeCWHSnsTOLi17Lg6Xt32Q Report
June 23, 20197 yr comment_254209 La noi cu peripetii!! Deci am curent in sf.!! M-am imbracat ,motzat' etc pe la ora 19 sa ies cu domnul Geany la o plimbarica ,o terasica,etc,ca duminica seara,ne intalnim cu o cunostinta f. vorbareata (cand te intalnesti te tine o ora,afli tot diagnosticul la toata familia ,toate bolile etc ) era asa deasupra un nor negru dar in jur senin asa ca am crezut ca e joaca,a inceput sa picure ii zic lui domnul Geany hai inapoi acasa,de fapt eram la scara doar din cauza la ''cunostinta'',el zice ,''vezi de treaba ca nu e nimik picura oleaca si gata'',mie imi pleznea capul,am crezut ca de la vorbaria lu' ''cunostinta'',zic nu mai am chef hai sa urcam inapoi,si daca trece ploaia mai iesim dupa...Baii nene' a dat-o cu spirit de raspundere,s-a luat curentul pana acum la ora 22 aproape,faza naspa e ca pana sa ne redea curentul a dat niste suturi,ca mie de alea imi e frica ,fluctuatiile astea de tensiune sa nu strice electrocasnicile,apa abea tzaraia,am oprit asa in cada si cratite,hunii ii durea la bascheti au facut partyy!!!! pe balcon muzica pe telefoane,au mancat cas cu rosii si mezelicuri,apoi au luat-o pe spart seminte ,din partea lor putea nici sa nu mai dea curentul https://urbanbacau.ro/2019/06/23/bacaul-sub-cod-rosu-nici-acum-o-mare-parte-din-bacau-nu-are-curent-electric/?fbclid=IwAR2vUuL24yYQP3PxFo7zS__By1UfSkHuMJnrvLeCWHSnsTOLi17Lg6Xt32Q Da' stiu ca va distrati! Cred ca pana azi n-ai fost recunoscateare vecinei ca te-a tinut la povesti. Bine ca dl Geany e ascultator si lasa dupa tine. Report
June 23, 20197 yr comment_254211 Hahahaha! draga Edi',zau ca ashea' e!! paii daca ne indepartam ne adaposteam ca sa treaca!..ce sa treaca?! ca a tinut o gramada...ore!,Ale' singur in casa fara curent pe intuneric,la interfon nu am fi putut intra sau sa te prinda in lift e nashpa' rau frate!!! Report
June 23, 20197 yr comment_254213 Helau, din nou pe seara! Iar cam 23 - 24 de grade, de data asta innorat. Dar, fu tare bine afara. Briza mai racoroasa, fu minunat! Acum sunt 19 grade. Vor fi cam 15 - 16 in noaptea asta. Avem toate geamurile deschise la etaj, doar pe cele de jos le inchidem.Dimineata - niscai curatenie in casa. La pranz am fost cu prietenii la o crasma. S-au comandat vreo 5 - 6 pizze, care au ajuns cam dupa o ora. Doar una era relativ in regula. Restul erau carbonizate (talpile). Io am zis ca a durat o ora sa supraincinga cuptorul, ca sa le poata arde cu simt de raspundere. Baietii au reclamat, tanti ne-a dat banii inapoi si a zis ca data viitoare ne face si reducere. Oricum, pizza jupanasului fu acceptabila, asa ca fu rasa. Da' am capatat banii inapoi pe ea! ?Am luat catrafusele, am traversat si am intrat in parc, doar mamele si copiii. Tatii au plecat dupa mancare. Pui, peste si cartofi pai. Totul halit pe banca, la locul de joaca.Pe seara, am iesit cu bicicleta. Jupanasul a vrut sa mergem la teren. S-a cocotat pe bicicleta, eu am insfacat mingea si valea la plimbare si joaca. Si s-a dus si ziua asta.De maine cica vin furtunile. Pana miercuri. Ramane de vazut daca ajung la noi in sat sau nu.Somn usor si o saptamana usoara va doresc! Report