Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Ah ce o sa ne mai dezlantuim ?!

Nu m-am gandit niciodata ca ar putea exista si barbati nemicrobisti ?, dar nu ma deranjeaza al meu ca se uita la meciuri, ma uit si eu daca e ceva interesant. Eu nu prea sunt acum la curent cu lumea fotbalului, m-am uitat (cam pe jumatate, ce-i drept) la meciul asta ca a jucat Romania.

Noi nu suntem nici unul iubitori de fotbal, dar din an in paște cand e cate un meci important ne uitam si comentam?. Acum nu am vazut meciul ca eram pe drum spre casa, dar am ascultat la radio comentariile. Si da, am fost uimita si eu, de cati suporteri in galben au fost la primul meci. Le urez succes in meciurile urmatoare!
La noi e așa, eu mă uit la tenis și volei, Mr.f la volei și baschet. La fotbal numai la campionatul mondial, uneori european, de data asta de-abia acum am aflat ca a început, de la voi. Aici în Canada nu prea fac mare tam tam.
A inceput si Copa America, 0-0 dupa prima repriza in meciul de deschidere Canada-Argentina, surprinzator ca echipa lui Messi n-a reusit sa marcheze inca. Eh, mai este o repriza, sa speram ca "ai nostri" sa reziste...

Nu am vazut meciul dar am vazyt pe YouTube imnul si a fost impresionant, sotul s-a uitat la meci- eu faceam cumparaturi.

La noi sotul e cu fotbal, judo si tenis cateodata iar eu cu formula 1, inot si fotbal foarte rar.

Eu nu-s amatoare te hokey, dar de data asta mă uit. E cupa finala dintre o echipă canadiană , Edmonton Oilers si una americană, Florida Panthers. Americanii conduceau cu 3-0 la meciuri iar canadienii au egalat in meciul al șaselea. Asta e meciul decisiv. Canadienii nu au mai câștigat cupa de 31 de ani.

Edited by mrs.F

Miss F, chiar voiam sa scriu si eu despre meci; nici eu nu-i urmaresc, dar acum ma uit...cu un ochi ?. Let's go, Oilers

Edited by adi_edi

La meciul anterior cand au pierdut nu m-am uitat, dar azi iarasi joaca Romania, cred ca ma duc sa-mi fac popcorn, ca seminte n-am ?.

Ieri a castigat Canada in meciul contra Peru, prima lor victorie in Copa America. Chiar daca nu sunt prea grozavi la fotbal canadienii, o multime de copii si tineri joaca. Unul din copiii vecinilor e tot timpul cu echipamentul dupa el; fosta mea sefa a jucat in echipa orasului ei, pana s-a maritat, ba parca si dupa aceea; fiul unei colege e jucator profesionist si joaca si pentru nationala Trinidad-Tobago, a jucat la un moment dat intr-o echipa din Europa, era tare mandru cand l-au adaugat si intr-unul din jocurile video ?.

Miss F, chiar voiam sa scriu si eu despre meci; nici eu nu-i urmaresc, dar acum ma uit...cu un ochi ?. Let's go, Oilers

Suntem foarte răsfățați zilele astea, pe linie sportivă ?. M-am bucurat să văd câteva meciuri in care a jucat România, chiar daca nu au putut merge mai departe, au ajuns cel puțin sa se califice pentru Europene. Aștept cu nerăbdare meciul de vineri Spania-Germania, nu sunt încă decisă cu care echipa țin, îmi plac amândouă ?Ieri mi-a plăcut cum au jucat turcii.

Of-of-of numai dezamagiri, au pierdut si Oilers, si Romania... Mai ramane Canada in Copa America...

La Euro, dupa ce au inscris olandezii si al doilea gol nici nu m-am mai uitat ?.

M-am uitat si eu la inca vreo doua meciuri. Mi-a fost mila de Ronaldo ca a plans dupa ce a ratat un penalty. Si de slovaci ca au condus impotriva englezilor pana aproape de final, cand au fost egalati, si apoi condusi chiar de la inceputul celor 30 de minute de prelungiri. Parca la meciul cu Romania a fost mai usor de acceptat infrangerea ?. Acu' trebuie sa ma decid cu cine tin mai departe ?.

A inceput si Wimbledonul, sotul e acasa saptamana asta asa ca merge TV pe sport non-stop ?.

Sunt fericită ca Alcaraz a câștigat!!!!

Acuma ne uităm la europene, Germania-Spania. Mr. F al meu spera ca germani câștigă pentru că lui ii place disciplina și mentalitatea nemțească. Mie mi-e drag de amândouă echipele, când mă uit la copilul ăsta de 16 ani, Yamal(Spania) îmi crește inima.

• 1 month later...
Pfff, ce m-am enervat si suparat ca s-au amanat concertele lui Taylor Swift din Viena. Nu pentru mine, dar pentru nepotica, avea bilete la concertul de azi, astepta de luni de zile... Asta-i normalul acum, nu-ti mai poti face planuri nici de azi pe maine.

Edited by adi_edi

Nimic nu mai este cum a fost, altă dată pe timpul olimpiadei nu erau conflicte de nici un fel, acum se stârnesc tot felul de conflicte. În altă ordine de idei eu am deschis televizorul doar pentru sport, am fost încântată de multe sporturi, escaladă îmi place mult de anul trecut, săriturile sincron de la diverse trambuline mă fascinează, iar săritorii chinezi la asta sunt perfecțiunea întruchipată. M-am bucurat de medaliile câștigate de ai noștri și am fost supărată de nedreptatea de la gimnastică.

Pfff, ce m-am enervat si suparat ca s-au amanat concertele lui Taylor Swift din Viena. Nu pentru mine, dar pentru nepotica, avea bilete la concertul de azi, astepta de luni de zile... Asta-i normalul acum, nu-ti mai poti face planuri nici de azi pe maine.

de ce s-a aminat?

Nimic nu mai este cum a fost, altă dată pe timpul olimpiadei nu erau conflicte de nici un fel, acum se stârnesc tot felul de conflicte. În altă ordine de idei eu am deschis televizorul doar pentru sport, am fost încântată de multe sporturi, escaladă îmi place mult de anul trecut, săriturile sincron de la diverse trambuline mă fascinează, iar săritorii chinezi la asta sunt perfecțiunea întruchipată. M-am bucurat de medaliile câștigate de ai noștri și am fost supărată de nedreptatea de la gimnastică.

eu nici nu stiu de cind nu deschid televizorul dar tot ce stiu e de pe Fb si Ig, dar cred ca niciodata ca anul asta n-au fost atitea polemici pentru orisice, de la festivitatea de deschidere pina la toate probele, inclusiv faza cu gimnastica

Scuze, am vrut sa zic ca s-au anulat concertele, din cauza unora care voiau sa puna bombe, i-au arestat pana la urma. Macar nepotica si familia venisera din Romania, am vazut la TV si din Canada/US.

Pfff, ce m-am enervat si suparat ca s-au amanat concertele lui Taylor Swift din Viena. Nu pentru mine, dar pentru nepotica, avea bilete la concertul de azi, astepta de luni de zile...

Mda, si noi suntem patiti. Noi aveam bilete pe 9, dar am mers cu 2 zile mai devreme ca sa avem si timp de explorat. Deci ne-a prins acolo vestea anularii concertelor. Aveam cumparate biletele de acum 1 an. Maia a asteptat si s-a pregatit, a impletit o sumedenie de bratari (friendship bracelet) asa ca va dati seama ce dezamagire a fost in seara cand am aflat vestea. Surpriza frumoasa a fost ce s-a intamplat in zilele urmatoare. Doua zile, cat am mai stat noi in Viena,s-a cantat pe strazi de dimineata pana seara, s-a facut schimb de bratari, s-au legat prietenii iar Primaria a oferit intrare gratuita, pe baza biletului anulat, la o gramada de muzee. Am apucat si noi sa mergem la Albertina si la casa lui Mozart.

Mi-a placut mult emulatia si toata atmosfera frumoasa creeata din ceva rau. Bine ca nu a fost mai rau si nu s-a intamplat o tragedie. Asa vom ramane cu amintiri foarte frumoase.

Ce frumos Boni! Sper ca și nepoțica ta Adi să nu rămână cu impresii neplăcute!
Asa a facut si nepotica, a mers cu familia mai devreme sa mai vada una-alta. Avea si ea o tona de bratari, incepuse sa le faca de anul trecut de cand a aflat ca merge la concert ?. Sper si eu sa ramana cu amintirile frumoase din excursie.

E noaptea perseidelor! Daca aveti puterea sa stati cu ochii pe cer

nu veti regreta.

Bine ca s-a reusit sa se faca ceva frumos in ciuda marei dezamagiri

Ica, aici a fost simbata, noapte de stele care cad, am avut prieteni la cina pina la 3 :rolleyes: dar am uitat sa ne uitam in sus, adica ne uitam doar sa vedem daca nu ne cad gize in farfurii =))

• 1 month later...

Sa mai dam buna ziua la han. Sper ca toata lumea e bine si in siguranta, departe de nenorocirile astea de inundatii.

Aici am avut cateva zile frig de am zis ca gata, a venit iarna, chiar voiam sa inchidem piscina. Ma bucur insa ca n-am facut-o inca pentru ca saptamana asta s-a incalzit din nou si pana azi am facut cate o baie scurta in fiecare zi. Nu as fi crezut niciodata ca poti face baie dupa mijlocul lui septembrie, in Canada. Imi amintesc acum 20 de ani cand ne-am mutat in Canada, chiar de ziua mea pe 10 septembrie ne-am trezit cu zapada pana la genunchi. Era in Alberta ce e drept si foarte aproape de Rocky Mountains.

In afara de plaja si baie ? am facut si treaba zilele astea. Am reusit sa pun niste muraturi si am facut si un pic de magiun.

post-178-0-63766700-1726770972.jpegpost-178-0-76679300-1726770997.jpegpost-178-0-16722600-1726771017.jpeg

Voi cum stati cu pregatirile de toamna. Am vazut ca ati facut zacusca, ati pus fasole la borcan…

Pusesem si o poza cu zacusca de vinete la topicul respectiv dar vad ca am facut ceva gresit cred ca nu mi-a aparut postul. Pun aici

post-178-0-17306200-1726771494.jpeg

Edited by black_cat

La Ottawa aveti extreme mai extreme ? decat in restul tarii, Blackie.

Gogonelele alea fac toti banii! Productie proprie? Cred ca o singura data am pus. Dar cele mai bune gogonele le-am mancat la o nunta la tara, o salata pusa la butoi, cu ceapa si nu-mi mai aduc aminte ce mai era, posibil ardei? Ma duc sa gugalesc, n-am butoi da' ma descurc eu daca gasesc ceva asemanator. Magiun n-am facut niciodata, dar de cate ori ma duc la magazin si vad prune parca vad si magiun ?.

Astea nu sint din gradinea mea, dar am pus un borcan acum vreo doua saptamani si din ultimele gogonele si castraveti din gradina. Astea sint cumparate de la cineva care avea prea multe si stia ca nu mai apuca sa se coaca.