Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Ioana stii cat de mult te apreciez si ma bucur cand vad ca ai o relatie asa de frumoasa cu fata sotului tau, bravo :71: !

Maioneza cu ou fiert am facut intotdeauna. Difera la gust.

Am incercat sa fac odata dupa metoda cu mixerul vertical, insa nu mi-a iesit.

Edit ca m-am luat cu vorba si am uitat sa-ti zic ca tot ce-ai adus la han arata minunat!

Ce reteta ai pentru saratele? Cea a Petunelei?

sa sti ca mie mi s-a taiat de multe ori maioneza,da de cand fac dupa reteta Gabrielei Cara iese super bine.

Nu stiu care e reteta Petunelei, eu am una d ela o finuta de a mea si de vreo 12-13 ani incoace de cand a mancat al meu la ea o fac si eu.In ultimul timp chiar o fac des: odata pe sapt sa la 2 saptamani.Cand a fost fata sotului aici am facut si i-au placut.

Reteta de baza e :

500 gr faina

250 gr unt

200 gr branza

un pahar de apa minerala sau lapte

o nuca de drojdie

un varf de sare

Toate se amesteca la un loc.

Ei , eu nu o mai respect intocmai, fac juma juma unt cu untura, apa o inlocuiesc cu kefir sau lapte batut facut de mine, iar pe langa branza mai adaug cascaval ras ca sotului ii plac mai branzoase.

Io' mai am o caruta de untura ce bunica sa mai fac din ea?! :occasion14: momentan am dat-o la congi...Cred ca o sa fac in viitor haioasele lui Eataly,placinta lui Laura laurentiu (da acolo trebuie putina ca se ung doar foile)...se pot face saleuri cu untura,si branza sarata de oiule?! :floare:

poti face pateuri cu untura, merg f mine, sau cornulete

Ioana, faine iti iesira...lasa ca nu-i bai, alta data :71:

oricum, totul e din goana calului :-*

astept cand ai drum pe aici;)

Imi pare rau ca n-am avut nimic sa pun trufele, tb sa-mi cumpar hartiute speciale

sa sti ca mie mi s-a taiat de multe ori maioneza,da de cand fac dupa reteta Gabrielei Cara iese super bine.

Nu stiu care e reteta Petunelei, eu am una d ela o finuta de a mea si de vreo 12-13 ani incoace de cand a mancat al meu la ea o fac si eu.In ultimul timp chiar o fac des: odata pe sapt sa la 2 saptamani.Cand a fost fata sotului aici am facut si i-au placut.

Reteta de baza e :

500 gr faina

250 gr unt

200 gr branza

un pahar de apa minerala sau lapte

o nuca de drojdie

un varf de sare

Toate se amesteca la un loc.

Ei , eu nu o mai respect intocmai, fac juma juma unt cu untura, apa o inlocuiesc cu kefir sau lapte batut facut de mine, iar pe langa branza mai adaug cascaval ras ca sotului ii plac mai branzoase.

Merci de reteta :occasion14: !

Io' mai am o caruta de untura ce bunica sa mai fac din ea?! :occasion14: momentan am dat-o la congi...Cred ca o sa fac in viitor haioasele lui Eataly,placinta lui Laura laurentiu (da acolo trebuie putina ca se ung doar foile)...se pot face saleuri cu untura,si branza sarata de oiule?! :floare:

Poti si placinta aia care o faceam eu cu branza sarata de ii ziceam dobrogeana mea (ptr ca era cu drojdie) tii minte? o sa o fac si eu odata sa o pun pas cu pas

Io' mai am o caruta de untura ce bunica sa mai fac din ea?! :occasion14: momentan am dat-o la congi...Cred ca o sa fac in viitor haioasele lui Eataly,placinta lui Laura laurentiu (da acolo trebuie putina ca se ung doar foile)...se pot face saleuri cu untura,si branza sarata de oiule?! :71:

Poti si placinta aia care o faceam eu cu branza sarata de ii ziceam dobrogeana mea (ptr ca era cu drojdie) tii minte? o sa o fac si eu odata sa o pun pas cu pas

Am uitat.. :floare: ...Bratranetzali' maica... :71:

Oare neste' pateuri merge?! Ce reteta oare sa fac de aluat?! :occasion14:

era o reteta a Ralucai ...parca grasime, faina si branza de veci in cantitati egale...aluat.

sau parca imi aduc aminte de una branza ( philadelphia jen ) grasime in cantitati egale si dublul in faina...

Oare neste' pateuri merge?! Ce reteta oare sa fac de aluat?! :floare:

era o reteta a Ralucai ...parca grasime, faina si branza de veci in cantitati egale...aluat.

sau parca imi aduc aminte de una branza ( philadelphia jen ) grasime in cantitati egale si dublul in faina...

Merci Stelino' o sa mai perii netul,dar nu acum ,ca momentan nu fac,oricum daca aveti idee de reteta de pateuri cu aluat cu untura ce sa le pot umple cu branza sarata sau altele ciuperci etc sa-mi spuneti :occasion14:

Io' mai am o caruta de untura ce bunica sa mai fac din ea?! :occasion14: momentan am dat-o la congi...Cred ca o sa fac in viitor haioasele lui Eataly,placinta lui Laura laurentiu (da acolo trebuie putina ca se ung doar foile)...se pot face saleuri cu untura,si branza sarata de oiule?! :71:

Am uitat.. :floare: ...Bratranetzali' maica... :71:

Ai, ai Geanny

uite fata

Umplutura de branza cum o faci de obicei

EU fac model asta dospit, (aluat de paiine folosesc) impart in 3-4 bucati dupa fiecare bucata intinsa ung cu untura, pun brinza si suprapun celelalte foi si ung pun brinza si la sfirsit ung cu untura foaia, apoi impahetez ca si la aluatul frantuzesc. Dupa ce ai impachetat aluatul, intinzi cu sucitorul sa aibe forma dreptunghiulara,ungi cu untura deasupra, pun in tava, apoi tai odata pe mijloc aluatul pe lungime, apoi mergi zig zag si ies triunghiuri (nu tai chiar pina jos). pun in tava, tai crud las sa creasca ung cu ou pun ierburi deasupra sau susan, mac, pun la copt. Simplu si bun.

Crescuta inainte de a fi bagata la copt

post-1316-1326574454575_thumb.jpg

sectiunea

post-1316-13265744699164_thumb.jpg

Vaii ce bine arata !!! :floare: Merci!!!!! :71:

Aluatul de paine il fac din 600gr de faina si foile le invarti cu sucitorul pe masa infainata cit poti tu de subtire. Merge repede. Povestea`i lunga. :occasion14:

Vaii ce bine arata !!! :hungry: Merci!!!!! :bounce:

TI ai adus aminte?

Nop! Peasta chiar am ratat-o :sad3: nu am vazut-o ,altfel imi aduceam aminte :sad1: oricat m-asi fi senilizat intre timp :notworthy:

Arata super -duper'!!!!! :hug: ...

Hi hi hi! :71: daca vede Dani' ma ia cu matura :sm2:

Deci dintr-un kg. de untura am folosit 200 de gr. la cornulete (in loc de 250 :notworthy: ),mai am 800 de gr. si nu vreau sa fac retete care cer multa untura ci ca asta ce a pus cerra ,cu unsu' foi...deci am treaba mare'' :bounce: ...ups' :sad1: treaba multa ca suna orit' :hungry:

Deci dintr-un kg. de untura am folosit 200 de gr. la cornulete (in loc de 250 :notworthy: ),mai am 800 de gr. si nu vreau sa fac retete care cer multa untura ci ca asta ce a pus cerra ,cu unsu' foi...deci am treaba mare'' :bounce: ...ups' :sad1: treaba multa ca suna orit' :hungry:

Untura o lasi la temperatura camerei si asa ungi cu ea.Nu trebe multa, doar sa fie bine unsa foaia.Este foarte buna calda si daca cumva mai ramane(miramas) este buna si rece dar se poate incalzii la microunde si este la fel ca si scoasa din cuptor.

Ma nervezi Geanny amu

Ca imi faci pofta si mie de placinta mea. Nu am mai facut de mult. Dar.......... daca fac, iara maninc cu patura`n cap.

Buna dimi la tot hanul! O duminica splendida!

picea a dormit la ea, dar la 7 jum gataaaaa nu o mai vrut sa stea ...

desi inainte de excursie lenevea si pana la 9 jum, 10 si dupa ...

asta e .... trezire matinala ..., macar am dormit bine azi noapte. S-a trezit de fapt la un mom dat, dar s-a culcat singurica la loc imediat, nu a fost nev de inerventie ... :notworthy:

aseara am aruncat tot pestele si calamarul :sm2: . Miroseau :sad3: :hungry: erau marintate deja, le-am dat la cuptor 20 mi ute si le-am aruncat la caine. :sad1: mirosea in toata casa ...

Nu prea aveam chef sa deschid subiectul, dar sa stiti ca de mai multe ori cand iti aduce o farfurie (si in Italia) miroase urat ... :bounce: ... o fi fost aceeasi prospetime probabil ... :hug:

Asa pofta veam de o griglata. Acu' o sa fac putin muschi de vita (am de la tara, calitate bio) la gratar cu ciuperci umplute cu mozza (unica varianta a ciupercilor acceptata de musiu').

fetelor o :notworthy: merge supa crema de pastarnac?

Arata super -duper'!!!!! :notworthy: ...

Hi hi hi! :bounce: daca vede Dani' ma ia cu matura :hungry:

nu-nu, nu ma bag eu la placinte si untura!

Ioana, arata tare fain saratelele!

Daniela, supa crema merge din orice iti da prin cap, pe bune. mai pune ceva leguma pe langa si iese buna. adica vreun morcov, cartof, telina si ceapa. parerea mea. eu una asa as face.

eu am balit la pozele voastre, la cornuletele geaninei numai vb. cu nuca si alte alea nu-mi plac de obicei dar as baga mana in farfuria aia, poate mi s-au schimbat gusturile cine stie? :hungry:

placinta, trufe...chiar ma ia ameteala aici. vreau si saratele.

la mine e f cald, din cauza ciclonului Heidi in nord s-a nasparlit vremea si la noi, caldura mare si umiditate si mai mare. ieri mi-a fost rau si am pus la slowcooker sa se faca stew de vita. azi nimic nu fac, mai au de aseara, au ragu in congi daca vor paste, am carnati sa arunce pe gratar....se descurca. nici unul nu mancam cine stie ce, pepene, struguri si chestii usoare.

nu ma plnag de caldura :notworthy:, o prefer decat frig.

am de calcat si tot aman, desi am ac la maxim tot nu-mi vine sa calc. :bounce:...si tot spal si se adauga.

Buna dimineata,am adus cafea...

post-244-1326615350762_thumb.jpg

si vreau sa-i urez lui Carmen drum bun si zbor lin.Sa ne auzim sau sa ne ''citim''cu bine.

. Cred ca astea ar merge bine la salata de calamar, taiate bucati mai mici, nu?. Cum se face :notworthy: ? Merci :hungry:

Mergeau si inca cum.Le fierbeai asa intregi in apa , le taiai fasii cand s-au racit si le condimentai cu ulei si lamaie.Asa fierte si condimentate tineau la frigider 2-3 zile.

De fiert nu-ti dau timp ca mai bine stai langa ei si-i verifici, aia proaspeti fierb mai repede, etc.

Pun reteta la imagini cu "insalata di mare" cand am un pic de timp.

Buna dimineata tuturor. :bounce:

Buna dimineata! O zi minuntata tuturor va urez!

Angi' nu-i problema ca am facut cornulete si cu rahat!

Au iesit f. fragede parfumate si bune,nu au pic de iz de untura (ca altfel eu il detectam in momentu' unu :sad1: )abea astept sa-i duc lu' mama sa-si faca pofta :bounce:

Reteta mea de la bunica e asa :250 gr. untura (eu am pus 200),1 cana si 1/2 cana smantana (eu am pus 1 cana ca atat am avut),1 ou,4 linguri de zahar,o nuca de drojdie,1 lingurita de amoniac stins cu zeama de lamaie,1 plic zahar vanilat,coaja de lamaie /portocala,esenta de rom,faina cat cuprinde ,sunt f. bune :hungry:

La noi e frig dar e soare,asa ca o tai la mama :notworthy:

Mic dejunul nostru intarzaiat de azi a fost constituit din 1 cana de ceai de tei cu lamaie,senvisuri cu unt,cascaval si salam frantuzesc (de la marcel,si untura tot de la firma asta a fost 1 kg. :sad3: )cornulete ...