Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Dani nu ma duc la Rambo pentru peste de fript, ma duc la mare pentru ca e o familie care are o pescarie si vas de pescuit, deci se aprovizioneaza ei insisi, si au chiar si cand ar trebui sa n-aiba :-* .

aha: macelarul meu, Rambo al meu, pescaria mea ... :-*

si la Rambo pt ce te duci ? :((

Nu am amestecat niciodata ciupercile cu sos de rosii.

Dar iese foarte bun cu carnati.

Adica nu ai facut tu o tocanita de ciuperci cu mamaliguta niciodata?

ce treaba am io cu carnatii? :( tu n-auzi ca io am ciuperci :-*

:-*

Nu, niciodata, ai facut? Zi si mie cum se face, deja mi-e pofta!!!!!!!!!

Dani nu ma duc la Rambo pentru peste de fript, ma duc la mare pentru ca e o familie care are o pescarie si vas de pescuit, deci se aprovizioneaza ei insisi, si au chiar si cand ar trebui sa n-aiba :-* .

aha: macelarul meu, Rambo al meu, pescaria mea ... :((

si la Rambo pt ce te duci ? :-*

La Rambo ma duc de obicei dupa peste, adica de la el cumpar mereu.

Sa vezi, te strici de ras, are carte de vizita si scrie Rambo pe ea :( !

Plec la nani, noapte buna!

Dani, ai tema pentru acasa, tre' sa vii neaparat cu reteta tocanitei de ciuperci. Si cu ce fel de ciuperci se face.

Adica nu ai facut tu o tocanita de ciuperci cu mamaliguta niciodata?

ce treaba am io cu carnatii? :(( tu n-auzi ca io am ciuperci :-*

:-*

Nu, niciodata, ai facut? Zi si mie cum se face, deja mi-e pofta!!!!!!!!!

La Rambo ma duc de obicei dupa peste, adica de la el cumpar mereu.

Sa vezi, te strici de ras, are carte de vizita si scrie Rambo pe ea :-* !

nu pot sa cred! pai la ai tai acasa ce tocanite se faceau? la mama de cartofi si de ciuperci.

da, se face ca orice tocanita. Exsta varianta cu si fara carne:

Se calesc 1 ceapa si 3 graunti de usturoi, taiate marunt, in ulei EV. Eu pun la orice tocanita si putina telina+morcov si musai 1 ardei rosu/gogosar/capia taiate toate cuburi marunte de tot, impreuna cu piciorusele ciupercilor date pe mandolina. Dupa ce s-au inmuiat se adauga pieptul bucatit/copanelele de pui (sau alta carne preferi) si se calesc pina isi schimba culoarea, dupa care adaugam ciupercile taiate mare (350-500g - se taie in 2 sau in 4, depinde cat sunt de mari), le calim si pe ele putin, stingem cu 1 pahar de vin alb sec, adaugam 1-2 foi de dafin, saram si piperam dupa gust, (optional 1 pepperoncino), cimbru, cateva frunze de busuioc, adaugam 1 cana de apa (sau supa de legume) si lasam sa fiarba, acoperit, la foc mic aproximativ 15-20 min, pana e carnea fiarta. Apoi se adauga suc de rosii concentrat (sau rosii decojite), mai fierbem aproximativ 10-15 min., pana se leaga sosul (eu nu pun faina). In final se presara patrunjel proaspat tocat. Se serveste imediat, fierbinte, alaturi de mamaliguta, cateva muraturi si un pahar de vin alb sec.

Merge la fel de bine si fara carne, fiind o buna mancare de post delicioasa, daca ai rabdare sa faci un sos de rosii bun, scazut cu rabdare (idem ca si in cazul cu carne).

Arata cam asa, foto de pe net:

post-685-13266966985822_thumb.jpg

Unii pun si smantana, dar eu nu pun la tocanita, la mine tocanita e cu sos rosu. Iese delicioasa primavara cu ceapa si usturoi verde :-* .

Io cu sosuri albe le zic altfel: pui cu smantana si ciuperci, sau ciuperci cu smantana, caz in care merge cu marar proaspat (si il ingros cu o lingura de mustar). Ori ciulama de ciuperci.

Eu sunt fan ciuperci si le gatesc cum imi vine pe moment, imi plac mult si taiate mari si repezite la wok cu rosii uscate, usturoi, busuoic, ulei EV, piper, ies gustoase rau. Din pacate lui tati nu ii plac. Le accepta doar umplute cu branza la cuptor. Altfel si de pe pizza din oras le da la o parte, daca sunt mai mult de 2-3 felii.

Plec la nani, noapte buna!

Dani, ai tema pentru acasa, tre' sa vii neaparat cu reteta tocanitei de ciuperci. Si cu ce fel de ciuperci se face.

si eu nani. Cele mai potrivite pentru aceasta reteta sunt mixurile de ciuperci proaspete, in special daca au si ciuperci de padure. Merge si doar cu champignon proaspat.

O saptamana buna tuturor! Programez timmerul pt cafea :-*

Good morning everybody!

Coffee anywone?

pun si cateva deep-uri sa vedem cine aduce o potriveala ?

e dimineata fetelor avem voie sa manancam :D

post-685-132669693344_thumb.jpg

post-685-13266969475756_thumb.jpg

post-685-13266969574997_thumb.jpg

post-685-13266969661274_thumb.jpg

post-685-13266969776057_thumb.jpg

post-685-13266970150056_thumb.jpg

post-685-13266970240879_thumb.jpg

Buna dimineata la doamne. merci de cafea Daniella.

Anutza, beate te, ca ai pescarul de incredere la indemana. adevarul e ca si eu cand sunt in sud merg des la o pescarie de unde ne aprovizionam...dar nu e pescarul care ...... oricum ce vand e super extra.

Mai eu tocanitza de ciupe ( care e cu sau fara smantana, dar e mai buna cu :D ) pun doar usturoi cu ulei la incins, adaug ciupele, si apoi sare , iper, la foc domol, cate un strop de apa ...in final smantana si ...marar :D

sau in combinatie cu cartofi...acelas procedeu doar ca adaug dupa ciupe si cartofii taiati mai grosolan decat cei ptr prajit.

sau boscaiola cu ciupe, mazare , sunca si smantana...asta e ptr paste.

o zi faina, aici e brrrrrrrrrr.

Buna dimineata .

Iau o cafea , o savurez si fug la bucatarie , azi niste chiftelute cu piure de cartofi si salata de sfecla rosie scrie in meniu .

Stella, o idee buna boscaiola! o sa o incerc. La mine tocanita inseamna neaparat sos rosu. Daca e sos alb are alta denumire ... prin partile bucatariilor colindate de mine ... :D

si sos putanesca stii sa faci?

o zi si o saptamana buna tuturor ... aici soare,d ar frig!

Nu am amestecat niciodata ciupercile cu sos de rosii.

Dar iese foarte bun cu carnati.

Neata buna, fetele! :D

Nefumatoarelor proaspete, cum stati cu lipsa de nicotina? Sper ca bine! Va pup si fiti tari, doamnelor! :D

Vad ca aveti probleme cu ciupercile cînd au contact cu rosiile. Pai pe mine atunci sigur ma urîti! :D Eu ador combinatia! Si nu se acopera una pe cealalta. Mmmm lecker! :D Ce stiti voi :D

Buna ! O saptamana minunata tuturor! :D

La noi a nins :D ,s-a si depus :D ,sunt niste troiene de 1 cm.,pe unde e mai afanata poate chiar 2 :D

Vad ca aveti probleme cu ciupercile cînd au contact cu rosiile. Pai pe mine atunci sigur ma urîti! :D Eu ador combinatia! Si nu se acopera una pe cealalta. Mmmm lecker! :D Ce stiti voi :D

Eu stiu, e buna! Si mie imi place combinatia, pentru ca am fost obisnuita cu ea... si acum mi se pare destul de straniu sa aud ca nu merg una cu cealalta. Probabil totul se rezuma la obiceiuri, dar si la de gustibus. :D

Am incercat sambata tigara electronica de la frati-miu, cateva ore, dar cred ca la ce fumez eu (cele mai slabe posibile 0.1/2/1), aia era extrem de tare (cant medie de nicotina) si nu puteam sa trag in piept. Asa ca dupa ce am pufait toata dupa amiaza a fost ca si cum nu am fumat nimic, doar ca parca simt limba arsa ... ciudat ...

Carmen, tu cum te-ai inteles cu tigara electronica?

La noi a nins :D ,s-a si depus :D ,sunt niste troiene de 1 cm.,pe unde e mai afanata poate chiar 2 :D

ce m.ai pacalit cu "troienele" ma tot uitam dc chair scrie cm, sau m? :D S-a bucurat Bub?

noi nu am vazut zapada sau fulgi de nea macar, pe anul asta :D

ce m.ai pacalit cu "troienele" ma tot uitam dc chair scrie cm, sau m? :D S-a bucurat Bub?

E inebunit :D vrea sa facem ''bulgheri'' cand vine de la gradi' ... :D chiar tre' sa fug sa-l iau ... :D :D

moama 43 vizitatori are hanul :D ce se inghesuie lumea aici la cafele.

la mine caldut iar azi dar nu ca zilele trecute. am curatat iepurii dar nu i-am imbaiat. mi-e frica :D...am despaduchiat fetele iar, Ada e curata, Sara inca am mai gasit vreo 2-3 oua care au pocnit intre unghii. mor incet. ca sa va dati seama cat dureaza sa o despaduchez? a adormit pe mine, ma dureau mainile si spatele dar cel putin nu se mai misca.

mai am sa-i dau si lunea viitoare odata, sa vedem daca mai gasesc ceva, ne spalam cu sampon preventiv nu pot sa-mi explic cum de mai are si p-alea.

en fin....le fac catrofi prajiti la cuptor :D cu gravy. lui ii mai arunc si un carnat langa.

o saptamana buna sa aveti :D

Daniella, nu am mancat ca mama nu prea face tocanite, dar cu ciuperci si smantana da, a facut si am mancat.

Eu chiar vreau sa incerc de aia intreb, asa ca merci de reteta :D .

Maya eu ce sa zic, nu ma atrag tigarile deocamdata. Nici nu ma gandesc la ele, am tigari in casa dar nu ne atingem.

Insa toata lumea zice ca dupa doua zile dupa ce le lasi, te simti alt om, etc. Nu-i adevarat, iti zic eu, tot asa te simti ca inainte :D , esti poate un pic disperat.

Stella la Rambo se duce juma' de oras cred sa ia peste, se stie ca el daca-ti zice ca e proaspat asa e, nu-ti vinde congelat si-ti zice ca e proaspat, etc, in ziua de Ajun cand s-a dus al meu sa ia pestele, a zis ca era durere cata lume era.

Aici e frig, am facut ceai fierbinte cu lamaie si am trimis la tara la muncitorii care lucreza la casa si am facut si pachet cu dulciuri (au ramas 3 trufe, cativa ciocolatosi si urati da' buni pe care i-am facut aseara).

Geany imi inchipui cat de bucuros e bub si eu as fi :D !

Daa!!! A facut si dealai ''bulgheri'' :D 3,ca atat am strans de pe o bancuta curata ca de pe jos nu avea ce aduna saracu' :D

Buna dimineatza! sau...Buna ziua!

La noi nu ninge , n-a nins si nici nu cred sa mai ninga vreodata! :D :D :D

Buna ziua la lume,

beau o cafeluta si va mai citesc sa vad ce ati mai zis/facut .

Azi e luni, vorba lui Geany " depresanta zi"

post-1233-13267133035927_thumb.jpg