March 13, 201214 yr comment_136038 Cerra, cum adica ai prajit lipia? ai umplut-o, ai rulat-o si dupa aia? am si eu niste lipii in congelator, sa vad ce le pot face. Ia zi tu mai pe degete asa, te rog! Moatzo, foarte simplu: incalzesti foarte putin lipiile in punga de naylon la MO(asta asa ca sa fie flexibile) umplutura o ai dinainte pregatita si le umpli. Pui lipia pe farfurie, pui umplutura pe ea egal, apoi marginile laterale le suprapui putin peste umplutura si continui din partea dinspre tine si rulezi pina se temina lipia. Iti ramane dupa ce le invartii o margine la care ii pui o scobitoare si cu partea aia o pui prima data in tigaie. Facute asa sarmale mari, le pui in ulei fierbinte si le pazesti ptr ca se fac foarte repede. Le scoti pe hartie absorbanta si gataaaaaaaaaaaaaaaaaa. Daca vrei asa glazurate pui bucati de cascaval si le pui in MO doar sa se topeasca cascavalul. Merg umplute si cu dulce (branza dulce, mere calite dinainte,urda dulce) si cu sarat (branza, varza calita dulce sau acra, ciuperci calite dinainte, piept de pui fasii prajit etc) ies asa ca niste placinte. La cuptor, ies cam crocantzoase asa ca varianta prajita este buna. Sunt as ade buneeeeeeee (fa macar ptr ai casei daca ptr tine nu vrei ptr ca sunt prajite in ulei). Eu astea le am facut asa cum am zis: ptr sot de post (cartofi fierti zdrobiti, condimentati si ceapa verde) ptr mine: am adaugat prosciutto si cubuletze de cascaval si pe urma cascaval deasupra si putin la MO.Sunt foarte bune si aclde si reci raman moi nu se usuca. Merg si reincalzite a doaua zi la MO. Report
March 13, 201214 yr comment_136040 Acum am vazut ce prostie am facut, ca in loc sa editez...am mai postat o data...plec sa nu cumva sa mai atasez vreo nebunie! Report
March 13, 201214 yr comment_136042 Gela,Oana are dreptate Esti o frumoasa Gelutza, Subscriu la ce zic fetele! Te pup! Report
March 13, 201214 yr comment_136053 Acum ca am vazut pozele de la Geluta, mai stau linistita, dar tot nu pot dormi pana nu o vad pe Any, inca astept poze, de acum de la Any... Report
March 13, 201214 yr comment_136054 Buna ziua!Am intrat, in sfarsit, ca sa nu ma dati la disparuti...Am racit foarte, foarte tare, tusesc rau de tot si de aici au aparut o serie de complicatii care m-au cumintit si speriat la culmea.Mutti, ma bucur ca respirati usurati, pe mai departe tin pumnii!Daniele, sa-ti traiasca socrela!M-am desfatat cu bunatatile afisate si bine ca e virtual ca nu pot sa inghit mai nimic...O sa va pun cateva poze pentru ca nu vreau sa raman cu promisiunile neindeplinite.Nu am poze reusite, astea sunt, asa le pun, multe sunt in miscare si au vizibilitate redusa.La petrecerea de pe 7 martie,La petrecerea de pe 8, dar nu a resetat data cine a facut pozeleDe la dansuri esti o frumoasa! si unde's aluaturile, dulcegaraia si alte bunataturi care le faci ? Nu prea se vede ca mananci asa ceva..Poate doar salate Multumesc de poze, le asteptam Edit: multa sanatate!Multumesc, Oana, esti draguta!Am vazut ca le asteptai si le-am pus si sa stii ca mananc de toate si ard tot fiindca traiesc la intensitate maxima, asta e crezu' meu,am ce am cu clipa! asa si trebuie Report
March 13, 201214 yr comment_136055 Dani, sunt mama de 2 si 4 ani ( mai sunt 4 luni pana la 4 ani, dar trec repede) Diferenta intre ele sunt de 1 an si 8 luni. Bebe a vrut sa mearga la Disney de ziua ei, asa ca urmatoarea saptamana de vineri suntem la Disney M-am sco:thumleft: nu mai trebuie sa-i fac ziua Dar cred ca am sa-i fac o mini petrecere de Sfanta Elena, mai am pana atunci... La mine kg slabite s-au pus f usor cu dulciurile mancate in ultima vreme, aveam 56 acum am 58kg iarasi, acum mai stau cuminte sa mai slabaesc... Report
March 13, 201214 yr comment_136057 Sorina, felicitari ca ati scapat de doctorul cel prost. acum va doresc sa nu aveti nevoie de doctorita cea buna Mutti, multa sanatate in continuare, tin pumnii sa fie bine. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Gela, arati exact asa cum scrii sa fii sanatoasa si voioasa mereu [b][/b]salut tot poporul. precis iar am uitat din ce am vrut sa scriu. da' stiti voi ca m-am gandit la voi cand v-am citit Report
March 13, 201214 yr comment_136058 O zi buna sa aveti si sper sa imi mearga si mie bine Ignor faptul ca azi e si marti si 13 Lili cum a fost ziua in final? sper ca s-a mai indulcit?! Cami ? da un raport!? Da, numai ca al meu e mai bun .De fapt in crema de frisca se pune esenta de vanilie si devine crema chantilly. Probabil de aia simteai gust de vanilie.tto ce faci tu e bun, nu ma indoiesc! ce as mai papa ... bine ca sunt departe ... numai rusinea m-ar retine sa nu mananc tot continutul platoului de profiteroale ma enervati cu termomixul si cu KA. Bine ca nu am ca asa trebuia sa dulcegaresc intr.una Socru'miu e bine , operatzia a durat aproape 7 ore...3 by-pass-uri. Aseara pe la 9 s-a trezit si l-au detubat. Azi deja poate sa vorbeasca.ce veste buna! Insanatosire grabnica! Eu sunt bucuroasa ca am reusit sa schimbam doctorul de familie: eu, soata si Mara... yupiiiii. La Giulia inca nu pot face nimic pana cand implineste 6 ani. Asta e, macar am reusit sa o trec pe Mara cu noi. E o doctorita tare de treaba chiar langa casa, care a acceptat-o si pe ea. Multe mamici ca sa scape de cretinul de pediatru care inca-l am pt Giulia au vorbit cu dr-ita asta si s-au trecut la ea. Ce ma bucur! Mai avem de asteptat alti doi ani si scapa si Giulia de el... yupiiii...veste buna si de la Sorina, brava de 3 x! Dani, imi pare bine s-aud ca Bea cea cheala e la gradi. Sa vezi tu ce fetita cuminte si ordonata vei avea! O pup toata si mai ales pe cheliutza. Cu omu' tau e belea mare, parca-i el copilu-n casa! Iar tu ai rabdare, tata! io-s mai rea, mult mai rea!Maya, eu te sustin sa banezi tot ce-nseamna crema cremoasa si ciocolatoasa , fie si vaniloasa! da' ma mir un'le-ai vazut, ca io nu zarii nika! Daca ai sti ce rea eram si eu la inceput! Vedeam negru cand stateam in bucatarie si apoi audeam numai carcoteli: aia nu trebuia asa, invers! in asta ai pus ceva! are nu'sh ce gust ... Dar nu folsoea decat sa-mi fac sufletul negru si sa nu-mi mai priasca nimic. Asa ca am invatat sa ma domolesc. Nu stiti voi cu cine am de-a face ... O dupa amiaza frumoasa va doresc! azi vreau sa fac chiftele. Am luat un "ciolan afumat de curca", vreau sa fac "fasole cu ciolan" mma duc sa cumpar fasolea ca domnul nu vrea rosie de care aveam in casa, o pun la inmuiat si o fac maine ... probabil.Noutatea e ca picea cand vine de la gradi vrea as pape doua feluri de mancare. Deci trebuie sa merg devreme acs si sa si gatesc de acu Report
March 13, 201214 yr comment_136059 Dani, sunt mama de 2 si 4 ani ( mai sunt 4 luni pana la 4 ani, dar trec repede) Diferenta intre ele sunt de 1 an si 8 luni. Bebe a vrut sa mearga la Disney de ziua ei, asa ca urmatoarea saptamana de vineri suntem la Disney M-am sco:thumleft: nu mai trebuie sa-i fac ziua Dar cred ca am sa-i fac o mini petrecere de Sfanta Elena, mai am pana atunci... La mine kg slabite s-au pus f usor cu dulciurile mancate in ultima vreme, aveam 56 acum am 58kg iarasi, acum mai stau cuminte sa mai slabaesc...felicitari mamico! sa-ti traiasca blondele!cu dulciurile am zis eu ca nu esti cuminte! tu vrei si cu sufletul in rai si cu slanina in pod ? si eu! Report
March 13, 201214 yr comment_136060 Gelutza incintata de cunostinta...subscriu la ce ai scris fetele...maiestriile culinare pe care le produci "unde le pui"??? Pupici si ai grija cu sanatatea!Eu produc acum un borsulet cam 'rosu'Si eu sunt intr o saptamina de cacao ....de joi sunt in Buc,vineri am o zi lunga,sambata parastas in BUC si apoi reintoarcerea la munte.Hai traiasca speranta intr o viitoare perioada mai bunicica!pup hangitele Report
March 13, 201214 yr comment_136061 Dani si eu vreau sa fac fasole pe maine, de fapt vroiam sa fac pe azi, dar m-am razgandit.Asa ca pun diseara fasolea la inmuiat si maine fac ciorba. Report
March 13, 201214 yr comment_136062 Anamaria, ma bucur de vestea buna. refacere rapida socrului.Gela, eu vad o doamna tanara si slaba in poze...arati splendid, felicitari. Sanatate si tie, si numai bine.Am admirat ghiocelul, la mine deja au inceput narcisele .Va pupacesc , fug sa ma spal pe cap, am concert diseara si arat ca zuza:) Report
March 13, 201214 yr comment_136063 Gelutza incintata de cunostinta...subscriu la ce ai scris fetele...maiestriile culinare pe care le produci "unde le pui"??? Pupici si ai grija cu sanatatea!Eu produc acum un borsulet cam 'rosu'Si eu sunt intr o saptamina de cacao ....de joi sunt in Buc,vineri am o zi lunga,sambata parastas in BUC si apoi reintoarcerea la munte.Hai traiasca speranta intr o viitoare perioada mai bunicica!pup hangitele Carmen, D-zeu s-o odihneasca pe mama ta in pace si tie iti doresc sa treci cu bine peste greutatile si problemele pe care le ai si sa-ti mearga mai bine Report
March 13, 201214 yr comment_136076 Cerra, merci, acu am inteles! eu le dezghet la mo, pun pe juma din lipie umplutura, o dau in doua si-o pun in sandwichmaker. sau cateodata o frig pe gril, iese crocanta.ultima data am facut doar cu avocado simplu ptr mine. Gela, crede-ma ca exact asa mi te inchipuiam. Mai am o cunostinta tot asa de vrednica, nu sta nici ea nicio clipa, si tot tiparul tau este.Sa fii fericita in continuare, ai multe motive sa te bucuri de ce ti-a dat viata! Oana, da' tu ce credeai, ca poti sa faci toate bunatatile si sa nu se vada nimic? Asta-i norocul Gelei, nu toate tre' sa ne bucuram Carmen, nu te mai consuma atata! In Romania nu e prea simpla viata, nici macar lucrurile normale, firesti, nu le poti rezolva fara mult-mult stres. Eu am ajuns la concluzia ca mai usor treci peste toate daca pleci de la premiza ca nu vei reusi, cel putin nu de prima data. Stella, narcise? La noi inca mai sunt nameti - vezi ghiocelul Giorgianei. Dani, ce te-a bagat Bea in bucatarie! Fii atenta, picea e mana-n mana cu tat'su! Report
March 13, 201214 yr comment_136080 Gelutza incintata de cunostinta...subscriu la ce ai scris fetele...maiestriile culinare pe care le produci "unde le pui"??? Pupici si ai grija cu sanatatea!Eu produc acum un borsulet cam 'rosu'Si eu sunt intr o saptamina de cacao ....de joi sunt in Buc,vineri am o zi lunga,sambata parastas in BUC si apoi reintoarcerea la munte.Hai traiasca speranta intr o viitoare perioada mai bunicica!pup hangitele Carmen, D-zeu s-o odihneasca pe mama ta in pace si tie iti doresc sa treci cu bine peste greutatile si problemele pe care le ai si sa-ti mearga mai bineSarut mina Bris.....pupicei Pusico!!Este prima data cind fac ciorbita de sfecla si marturisesc ca e frumoasa la gust si buna la infatisare:) Report
March 13, 201214 yr comment_136082 Oana, da' tu ce credeai, ca poti sa faci toate bunatatile si sa nu se vada nimic? Asta-i norocul Gelei, nu toate tre' sa ne bucuram Sunt deacord cu tine Inainte nu se cunostea nici la mine dulciurile si alte cate..dar acum Noi sa traim! Report
March 13, 201214 yr comment_136086 Vin şi io cu cina: ( că prea v-aţi făcut de cap pe-aici- auzi, profiteroale, lipii cu caşcaval etc) salată de castraveţi, ridichi, roşii,spanac,kiwi acru de care zise Any, balsamic şi ulei măslinos Report
March 13, 201214 yr comment_136087 Gela,Oana are dreptate Esti o frumoasa Gelutza, Subscriu la ce zic fetele! Te pup!Si eu te pup, imi era tare dor de tine! Report
March 13, 201214 yr comment_136089 Sorina, felicitari ca ati scapat de doctorul cel prost. acum va doresc sa nu aveti nevoie de doctorita cea buna Mutti, multa sanatate in continuare, tin pumnii sa fie bine. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Gela, arati exact asa cum scrii sa fii sanatoasa si voioasa mereu [b][/b]salut tot poporul. precis iar am uitat din ce am vrut sa scriu. da' stiti voi ca m-am gandit la voi cand v-am citit Report
March 13, 201214 yr comment_136090 Anamaria, ma bucur de vestea buna. refacere rapida socrului.Gela, eu vad o doamna tanara si slaba in poze...arati splendid, felicitari. Sanatate si tie, si numai bine.Am admirat ghiocelul, la mine deja au inceput narcisele .Va pupacesc , fug sa ma spal pe cap, am concert diseara si arat ca zuza:)Multumesc,si eu te pupacesc, sper sa fii bine si concertul sa fi fost cu succes! Report
March 13, 201214 yr comment_136114 Mooaaamaaaaa, da-n ce verva sunteti!Nu poate omu' sa mai dispara pe la-nvatatturi inalte, ca voi dati, nene, cu plaivazu' de nu va mai opriti! Gela, esti mai mult decat frumoasa!Esti...GELLA! Aduca TU!Am ajuns la zi cu cititul, m-am bucurat cu voi, v-am tinut pumnii, am mirosit ghiocelul, am pupat cheliuta dulce, dar fug si eu la nani.Nu-nainte de a va lasa niste placinta cu iaurt!Va pup pe toate, ca e tarziu! Report
March 13, 201214 yr comment_136119 Zoazo sa-ti fie de bine placinta! Acum ajutati-ma si pe mine.Am scos saculetul cu fasole sa pun vreo doua la-nmuiat pe maine. Cand colo, ce sa vezi, am gasit si vreo doua insecte din alea mici inauntru.Ce sa fac cu ea? O arunc? Am vreo 2 kg.Am inceput s-o aleg. Ce fac? Edit Am aruncat-o toata. Ca sa n-am dubii. Report
March 13, 201214 yr comment_136129 Zoazo sa-ti fie de bine placinta! Acum ajutati-ma si pe mine.Am scos saculetul cu fasole sa pun vreo doua la-nmuiat pe maine. Cand colo, ce sa vezi, am gasit si vreo doua insecte din alea mici inauntru.Ce sa fac cu ea? O arunc? Am vreo 2 kg.Am inceput s-o aleg. Ce fac? Edit Am aruncat-o toata. Ca sa n-am dubii. Nu trebuia sa o arunci. Trebuie aleasa si in saculetzul de fasole sa pui tutun sfaramat (asa faceau batranele acasa sa nu vina gargaritza) nu o sa aibe gust de tutun fasolea. uite te servesc si pe tine si pe toata lumea cu fasolea mea de azi. Este de post fierbeti voi numa ciolanul daca nu va place asa. Si va mai servesc cu ceva ce am pregatiti ptr copila mea care vine maine acasa branza feta taiata cuburi, rosii uscate in ulei, piper, rozmarin, putin chilli, chimion, busuioc,ulei de stuguri si ulei de masline. Tre sa stea putin sa se`mbine aromele. Report
March 13, 201214 yr comment_136137 Mooaaamaaaaa, da-n ce verva sunteti!Nu poate omu' sa mai dispara pe la-nvatatturi inalte, ca voi dati, nene, cu plaivazu' de nu va mai opriti! Gela, esti mai mult decat frumoasa!Esti...GELLA! Aduca TU!Am ajuns la zi cu cititul, m-am bucurat cu voi, v-am tinut pumnii, am mirosit ghiocelul, am pupat cheliuta dulce, dar fug si eu la nani.Nu-nainte de a va lasa niste placinta cu iaurt!Va pup pe toate, ca e tarziu! Zozorico, ce dor imi era de tine!Si de o placintica, nu mai zic, buna si se face repede, multam!Si da, sunt Gela de la Georgeta, adica, asa cum bine zici, IO! Report
March 13, 201214 yr comment_136139 Zoazo sa-ti fie de bine placinta! Acum ajutati-ma si pe mine.Am scos saculetul cu fasole sa pun vreo doua la-nmuiat pe maine. Cand colo, ce sa vezi, am gasit si vreo doua insecte din alea mici inauntru.Ce sa fac cu ea? O arunc? Am vreo 2 kg.Am inceput s-o aleg. Ce fac? Edit Am aruncat-o toata. Ca sa n-am dubii. Nu trebuia sa o arunci. Trebuie aleasa si in saculetzul de fasole sa pui tutun sfaramat (asa faceau batranele acasa sa nu vina gargaritza) nu o sa aibe gust de tutun fasolea. uite te servesc si pe tine si pe toata lumea cu fasolea mea de azi. Este de post fierbeti voi numa ciolanul daca nu va place asa. ] Si va mai servesc cu ceva ce am pregatiti ptr copila mea care vine maine acasa branza feta taiata cuburi, rosii uscate in ulei, piper, rozmarin, putin chilli, chimion, busuioc,ulei de stuguri si ulei de masline. Tre sa stea putin sa se`mbine aromele. Sa-ti vina sanatoasa copila si sa te bucuri cat de mult poti de aceasta revedere.Arata super bine borcanul ala, dar si la o fasole mi-e gandul de numa...poate vineri se implineste si la mine, daca o fi sa pot gati! Report