Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Anutza cu dintii e relativ ok, ma mai sacaie oleac.

maine sa-mi tineti tare pumnii, ca am o mare sedinta importanta...da si noi lautarii avem sedinte :floare:

Anutza , la mine acasa ( tot la modoveni) aia frecata sau facaluita e fasolea crema cu ceapa prajita, iahnie e termenul din regat pentru ceea ce la noi era mancarica de fasole, sau fasole prajita.

in rest si eu rarissim fac fasole, pen'ca eu nu ma dau in vant dupa mancarea de fasole,...o prefer fiarta simpla in salata, eventual facaluita ( frecata) aia cu zos de rosii, cu sau fara ciolan...nu m-a dat veci pe spate .

prefer fasolea verde sau mazare :)

Deci exact invers!

Si eu fac rar fasole dar zic drept mai mult din aia la cutie gata fiarta, mie imi plac borlotti si cannellini.

Si-acum sa va povestec aventura cu fasolea mea.

Dupa ce am aruncat aproape 2 kg de fasole boabe varsata, zic hai sa fac totusi fasole ca mai aveam 2 pungi sigilate cumparate, tot proaspata.

Am facut eu un oloi bun, cand vine dl. Any acasa imi zice ca are fotbal (eu uitasem :rolleyes: ) si ca el nu mananca, vrea ceva mai usor.

Asa ca i-am facut o salata cu mozzarella si rosii.

Dupa ce a mancat il suna prietenul lui si-l anunta ca nu se mai joaca :angryfire: , ca nu era echipa completa. Buuuuuuuuuuuuunnn!

Asa ca eu mi-am pus o farfurie de fasole, ardei iuti alaturi, am inceput sa mananc c-o pofta frateee !

Abia puteam respira de la ardeiul ala, am nimerit unul iute de m-a terminat, plus fasolea fierbinte, nici nu i-am mai simtit gustul.

M-a luat imediat durerea de cap si mi-a cazut atat de greu! Of viata mea!

Mi-a facut dl.Any un ceai de stomac (din ierburi, din ala natural, tot din Ro e) si mi-am revenit.

MORALA Fasolea asta nu vroia facuta si pace!

si mie imi pica greu la stomac fasolea, nu prea mananc. Doar o iahnie sau cum se mai zice in alte parti.. eu o stiu ca fasole pasata si facuta cu ulei, ote/mustar/suc lamaie si ceapa sau usturoi proaspata

Steluto, mi-ai adus aminte de buni al meu, scump si drag, ea are narcise si infloresc in fiecare primavara. Are si galbene si albe. Ce frumos miros, parca le simt mirosul! O vreau pe buni al meu !! :rolleyes:

Fetelor , vin iarasi cu intrebari...

Mi-am luat pana la urma bilet Miami - Bucuresti nu am mai luat pana in Iasi ca era mai scump si trebuia sa pierd multe ore cu asteptatul intre avioane...nebununeala!

Ok...acum ,vreau sa stiu cam cati km sunt Bucuresti - Iasi pe net scria ca sunt 400km, cate ore se fac- pe net scriau ca 5 ore si ceva..., ok, si credeti ca se consuma 90 l benzina dus intors ? Oare daca merg cu o masina , trebuie sa dau mai mult de 5 milioane? :angryfire:

Intreb si eu, poate voi stiti

Eu nu mai stiu ce sa mai fac cu Mara... a adormit pe canapea saraca. A venit KO de la scoala. Are temperatura 39°C si se plange ca o doare urechea dreapta.

Am sunat la doctorita si am rugat-o sa o primeasca... azi e zi cu programare. Si cum are toate programarile ocupate, trebuie sa mergem undeva in jur de ora 19.

Bine ca a adormit!

Daca ati vedea-o cum doarme-n fund, cu picioarele atarnand in jos... ma duc sa o descalt si sa o ridic in pat.

[center][b]LA multi ani si aici, Geany, iubita :angryfire: meaaaaaa si numai a meaaaa, nu te impart cu nimeniaaaaaa :rolleyes:

post-685-13318265903197_thumb.jpg

post-685-13318265996251_thumb.jpg[/b][/center]

Eu nu mai stiu ce sa mai fac cu Mara... a adormit pe canapea saraca. A venit KO de la scoala. Are temperatura 39°C si se plange ca o doare urechea dreapta.

Am sunat la doctorita si am rugat-o sa o primeasca... azi e zi cu programare. Si cum are toate programarile ocupate, trebuie sa mergem undeva in jur de ora 19.

Bine ca a adormit!

Daca ati vedea-o cum doarme-n fund, cu picioarele atarnand in jos... ma duc sa o descalt si sa o ridic in pat.

Of, ce rau imi pare! Numai probleme aveti in ultimul timp.

Sanatate multa si sa dea DD sa fie totul bine! :notworthy: :pupic:

of, draga de Mara. multa sanatate https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Buna seara si incep sa cant...La multi ani cu sanatate/Sa va dea viata tot ce doriti/Zile senine si fericite/La multi ani sa traiti!/

Va fie viata plina de cantec/Si in lumina sa dainuiti/Pentru credinta si biruinta/

La multi ani sa traiti! :notworthy:

Bunnnn si-acum treceti la pupat, sarbatoritelor!

Carmen,Geany tzoc, tzoc, tzoc :pupic: si muah muah, muah! :71:

Stella, mi-e dor de primavara, de soare, de ciripituri si de verde crud cand ma uit la floricelelel tale, ale mele abia au 8 cm inaltime, cred ca de Paste vor inflori!

Oana, nu are cum sa te coste atat benzina, cu bataie lunga, sa zic 4 milioane de lei vechi.

Any,

Sa-ti traiasca blogul si sa-ti dea DD. sanatate sa ne incanti cu preparatele tale multi, multi ani!

Bine ca a adormit!

Sanatate multa, multa,Marei si tie putere sa treci peste toate aceste probleme legate de sanatatea copiilor!

tine-o tot asa! cu aerobicul , nu cu febra musculara :notworthy:

Ma straduiesc, ca-i fain, imi place.

M-am bucurat citind ce ai scris vis-a-vis de aerobic;la fel eram eu aseara cand m-am intors de la repetitie de la dansuri, nici sa piul nu puteam, am facut un dusuletz si direct la patuc, dar am dormit fericita ca am ars, nu pe rug! :pupic: caloriileeeee! :71:

Any,

Sa-ti traiasca blogul si sa-ti dea DD. sanatate sa ne incanti cu preparatele tale multi, multi ani!

Multumesc mult de tot, Gela :notworthy: !

Pai, Georgi, vineri merg iar, e zi de zumba, asa ca te astept. E numai bine ca instructoarea noastra era suparata ca nu are pe nimeni sa-i tina locul cand e bolnava sau ceva, asa ca vezi ce bine se potrivesc lucrurile!

Edit: ma omorati cu ochiurile alea, eu iubesc ouale, la orice ora si sub orice forma , asa ca nu mai pot de pofta...

Da, si zumba nu stiu cum este, bine, ca m-as prinde eu pana la urma, dar daca ai sta ma aproape de mine, asa pana ajung eu cu trenul se termina ora de aerobic! :notworthy:

Si daca tot iti plac asa mult ouale, serveste-te!

Moamaaa, ce mi-ai facut cu ouale alea....

Va las si un bub' shmecheros sa-l smotociti... :notworthy:

Eu am dat iama prin toate, dar ce mai mult m-am ocupat de Bub....multe furouri o sa mai faca la viata lui cu privirea aia smecheroasa, woww!

Ok...acum ,vreau sa stiu cam cati km sunt Bucuresti - Iasi pe net scria ca sunt 400km, cate ore se fac- pe net scriau ca 5 ore si ceva..., ok, si credeti ca se consuma 90 l benzina dus intors ? Oare daca merg cu o masina , trebuie sa dau mai mult de 5 milioane? :notworthy:

Sunt 400 km. Cu masina, se fac aproape 6 ore. Daca ai "noroc" treci de 6.... depinde mult de trafic. Referitor la consum: depinde mult de masina, de motorizare si de stilul vostru de condus. In principiu, trebuiesc mai putin de 2 rezervoare (vorbim de drumul dus-intors). Oricum, se duce mai bine de-un rezervor jumate la traseul asta. Daca se foloseste aerul conditionat, creste consumul..... depinde de conditii.

Cat despre bani.... pune si tu un 5 milioane. De siguranta.

Am observat ca atunci cand ajung si eu pe aici, voi deja nu mai sunteti... aseara am avut repetitie si aniversare la ansamblu, am ajuns la miezul noptii.

Ieri am facut un tort pentru aniversarea de acolo,prima crema de sampanie si a doua crema de alune mi-au ramas creme si azi am pus de-o praji, la inceput nici eu nu stiam ce sa fie...a iesit o ciocolatoasa super, dar acumulatorii s-au descarcat inca de ieri si nu i-am pus la incarcat nici acum....pana o termin sper sa fac si o poza.

Mi-e dor de carnati d'aia afumati de ii pastram in soba dar uita legitimu sa-mi aduca de la tara;si de sarmale mi-e dor, cu umplutura de nuci, o sa fac in postul asta, de luni incolo!

Ok...acum ,vreau sa stiu cam cati km sunt Bucuresti - Iasi pe net scria ca sunt 400km, cate ore se fac- pe net scriau ca 5 ore si ceva..., ok, si credeti ca se consuma 90 l benzina dus intors ? Oare daca merg cu o masina , trebuie sa dau mai mult de 5 milioane? :notworthy:

Sunt 400 km. Cu masina, se fac aproape 6 ore. Daca ai "noroc" treci de 6.... depinde mult de trafic. Referitor la consum: depinde mult de masina, de motorizare si de stilul vostru de condus. In principiu, trebuiesc mai putin de 2 rezervoare (vorbim de drumul dus-intors). Oricum, se duce mai bine de-un rezervor jumate la traseul asta. Daca se foloseste aerul conditionat, creste consumul..... depinde de conditii.

Cat despre bani.... pune si tu un 5 milioane. De siguranta.

Multumesc de raspuns :71: Tot timpu iti faci timp pt a da raspunsuri noua, apreciez f mult asta la tine.

Trebuie sa platesc pe cineva sa vina sa ma i a de la aeroport si sa ma duca in Iasi sau Botosani, vedem noi...si de asta vroiam sa stiu cat ar costa, ca sa stiu cat sa-i dau si pt benzita si pt deranj... Ce scumpa-i Romania asta!! :pupic:

Cu autobuzul nu pot sa ma duc ca fac si mai multe ore si Bebe nu cred ca o sa aibe rabdare. E mai complicat cu copii la drumuri lungi. In masina e alceva...

Te pup!

Am observat ca atunci cand ajung si eu pe aici, voi deja nu mai sunteti... aseara am avut repetitie si aniversare la ansamblu, am ajuns la miezul noptii.

Ieri am facut un tort pentru aniversarea de acolo,prima crema de sampanie si a doua crema de alune mi-au ramas creme si azi am pus de-o praji, la inceput nici eu nu stiam ce sa fie...a iesit o ciocolatoasa super, dar acumulatorii s-au descarcat inca de ieri si nu i-am pus la incarcat nici acum....pana o termin sper sa fac si o poza.

Mi-e dor de carnati d'aia afumati de ii pastram in soba dar uita legitimu sa-mi aduca de la tara;si de sarmale mi-e dor, cu umplutura de nuci, o sa fac in postul asta, de luni incolo!

Vai, vai, Geluto ma omori cu zile,fata! Cate dulciuri faci, wow! Eu am ramas cu gandul la profiterolul lui Any si acum mai recent ma mai gandesc si la Covrigi turcesti - Simit a lui Izuk si...nu mai zic...ca deja mi se face pofta :notworthy:

Hello, hello!

Dani, nu te vad bine cu oloiul ala de fasole. Ti l-as trimite pe-al meu, rezolva asta oricat cand e vorba de fasole cu ceva carne.

Da' lu' picea-mica de ce nu i-ai dat carnita?

Gela, nu mai vorbi de lucruri sfinte! auzi la ea, carnati afumati pastrati in soba!

Stella, si ce vorbiti voi la sedinte? il criticati pe al de falseaza? :notworthy:

Sorina, ce-are Mara ta, mititica? sanatate multa!

Oana, e-un pret rezonabil, vine cineva sa va ia?

Hello, hello!

sa vorbim cu nemurile, daca pot ele sa vina, bine, daca nu, vorbim cu alte persoane, sper sa se gaseasca, noi ajungem Luni la Bucuresti, mai toti lucreaza...nu m-am gandit la asta :notworthy:

Complicat..

De data asta merg numai eu si Bebe, Jasu ramane acasa cu tati. Tati nu vrea sa se duca in RO ca nu are la ce, pe parinti lui ia vazut, si orcum vin si anul asta la noi ,tot de sarbatorile ierni... Asa ca tati o sa lucreze si o sa aibe grija si de Jasu, ca sa-mi tihneasca mie in RO. Am un tati bun care se gandeste mult la mine :pupic:

Hello, hello!

Dani, nu te vad bine cu oloiul ala de fasole. Ti l-as trimite pe-al meu, rezolva asta oricat cand e vorba de fasole cu ceva carne.

Da' lu' picea-mica de ce nu i-ai dat carnita?

Gela, nu mai vorbi de lucruri sfinte! auzi la ea, carnati afumati pastrati in soba!

Stella, si ce vorbiti voi la sedinte? il criticati pe al de falseaza? :pupic:

Sorina, ce-are Mara ta, mititica? sanatate multa!

Numa la lucruri d'astea mi-e gandul si la vinul din butoiul ala, de zice legitimul ca-l desface de Paste!Ce sa fac, asa scrie la zodia mea sa ma gandesc intruna la mancare!Dar unde mai pui, ca ma gandesc asa cu o placere si o pofta.... :notworthy:

Si eu ma gandesc la sedintele stellei...

Vai, vai, Geluto ma omori cu zile,fata! Cate dulciuri faci, wow! Eu am ramas cu gandul la profiterolul lui Any si acum mai recent ma mai gandesc si la Covrigi turcesti - Simit a lui Izuk si...nu mai zic...ca deja mi se face pofta :pupic:

Zic mereu sa nu mai fac, dar a doua zi se intampla ceva si numa ce trebuie iarasi sa ma apuc de treaba...din tortul de aseara nu am gustat, a luat lumea si la pachet, fiindca baietii au vrut sa bea cate ceva si nu toti au vrut sa pape dulce;ei bine azi muream de pofta si mi-era asa o ciuda ca nu am gustat...cum am venit acasa drept la ceva dulce m-am inhamat!Am facut o tava mare, mare, lasa ca pozez maine o prajiturica;mi s-a pus pata pe crema de sampanie!

Si eu vreau profiterol...dar sa-l faca any! :notworthy:

Treiiishashap' https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wacko.gif

Nu te plange, 27 e o varsta zuber ! o sa vezi ce an minunat o sa ai! io atunci am ramas gera ... si a fost poate cel mai fericit an al vietii mele! ai de vezi cum ne mai aduci o principessa https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif Daca o faci iti pastrez si trimit toate lucrusoarele si accesoriile https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_bounce.gif

Nu ai retinut? de acum se spune doujshapte https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

Cum ai ramas tu, Danutzo? Si ce zici tu acolo:Geanny e burticoasa si io nu stiu?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

tine-o tot asa! cu aerobicul , nu cu febra musculara https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Ma straduiesc, ca-i fain, imi place.

Ia in fiecare seara, inainte de culcare, o aspirina! Stiu de la antrenoarea noastra de aerobic, fiindca da, si eu am facut.Doi ani, fara rezultat fizic!Doar mental!

Am smotocit Bubu, pe care il "ubec!"

La multi ani Gianny! Sa nu care cumva sa te schimbi!Asa sa ramai:tanara, vesela si frumoasa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

La multi ani, Carmaw,sa ne revedem sanatoase la vara!Poate ne-om vedea sa-ti admir "chietrishelili"https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Oana, si tu ma omori cu zile!Pai biata de mine, pe cine sa smotocesc mai intai:bebe blond si dulce ca o raza de soare prin miere, sau Bub smecher, cu ochi de codana si cu gropite si dulce si asta ca o caramea? Grea dilema pa viata mea!Asa c-am sa-i smotocesc pe-amandoi, sa nu regret mai tarziu!

Gellutzo, frumoaso, io mai vreau poze cu tine, ca ai niste ochi...Ooof! Fascinanti! Pe bune! Dar poze statice, nu miscate!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Hello, hello!

sa vorbim cu nemurile, daca pot ele sa vina, bine, daca nu, vorbim cu alte persoane, sper sa se gaseasca, noi ajungem Luni la Bucuresti, mai toti lucreaza...nu m-am gandit la asta :notworthy:

Complicat..

De data asta merg numai eu si Bebe, Jasu ramane acasa cu tati. Tati nu vrea sa se duca in RO ca nu are la ce, pe parinti lui ia vazut, si orcum vin si anul asta la noi ,tot de sarbatorile ierni... Asa ca tati o sa lucreze si o sa aibe grija si de Jasu, ca sa-mi tihneasca mie in RO. Am un tati bun care se gandeste mult la mine :pupic:

Sa traisca tati tau si sa ramana asa pan' la adanci batraneti,iar tu sa ai grija pe drum cu picea!