Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

|Buna dimineata tuturor! O zi superba e la noi deocamdata, sper sa ramana asa (ieri au anuntat ploaie toata ziua si a fost o zi asa frumoasa, fetele si nepotu-meu au iesit la Gradina zmeilor, un fel de parc cu formatiuni calcaroase de toate formele si marimile, a fost fain).

Stella si Gela, sunt superbe pozele, la noi inca n-au inflorit pomii, de abia astept si eu.

Foxy, multam de masa, eu ma dau la platoul cu salata si sunca...

'neata lume https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif

la noi e frumos, ciripesc pasarelele (doamne, ce dragi mi-s https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif) iar azi am vazut prima magnolie care sta sa infloreasca. ce frumoasa-i viata https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif

Faceti cunostinta cu caisul de sub geamul meu...cand ma scol dimineatza imi vine sa-l imbratisez!

te cred si eu. frumoasa priveliste :(

Ce vroiam sa va zic amuzant, ca m-am plans ca anul asta nu am vazut nicio magnolie inflorita. La un minut dupa asta am trecut pe langa o curte si am vazut o magnolie mov!! Am ras ca rareori Dumenezeu e pe frecventa mea asa de prompt! Omul a zis ca imi canta pasarelele si primavara in creier. Nu e exclus!

asa sa-ti fie mereu, ca-i tare bine :(

cand era la gradi trageam de el dimineata ca suna ceasul la 7,30 azi la 6,40 era drepti :(

:( scuza-ma ca rad, dar rad cu drag, ca stiu cum e.

plimbareala frumoasa sa aveti :D

woaaaaaa Stella, ce superb e migdalul in floare! O incantare, cu un scaunel in fata lui ma puteti lasa toata ziua...

Da-te mai incolo, sa ma asez si io langa tine pe scaunel. :(

io zic sa punem o bancuta. sau mai bine 2-3. si punem de-o poveste la o ceasca de ceva... hihi, iar ma inchipui cu toata gashka de aici in curte la stella https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

D scuza-ma ca rad, dar rad cu drag, ca stiu cum e.

plimbareala frumoasa sa aveti :(

Hmm! Ashea, ashea ,razi ... :(

Am fost la utza,dar cum a plouat azinoapte era mizerie si noroi,am fost la cumparaturi,eu mi-am luat iaurt dietetic si tot ce trebuie pt. o pizza deseara ca vor si bub' si sotul ca saptamana asta nu le-am facut (sau cel putin nu cred :( )am pus ochii pe baby hering congelat 7 roni kg.,am mai luat in trecut si facut cu sos la cuptor sa iasa ca o conserva de peste in sos tomat,ma atrage ideea poate o sa o comit saptamana aviatoare,bub' a gasit un colac mare impletit cu susan si a tras din el tot drumul ,a vazut pt. prima oara gandaci vaca domnului deaia rosii lipiti cate doi ce merg cor in cor'si tare mirat a mai ramas ,dupa ce i-a studiat temeinic,acum povesteste la toata lumea descoperirea (la tanti' vanzatoarea de la chiosc,vecinului de la scara ,si celui din lift,lui taicasu',bunicasa va afla deseara la telefon)cam asta fu' :( :D

Hmm! Ashea, ashea ,razi ... :(

Am fost la utza,dar cum a plouat azinoapte era mizerie si noroi,am fost la cumparaturi,eu mi-am luat iaurt dietetic si tot ce trebuie pt. o pizza deseara ca vor si bub' si sotul ca saptamana asta nu le-am facut (sau cel putin nu cred :( )am pus ochii pe baby hering congelat 7 roni kg.,am mai luat in trecut si facut cu sos la cuptor sa iasa ca o conserva de peste in sos tomat,ma atrage ideea poate o sa o comit saptamana aviatoare,bub' a gasit un colac mare impletit cu susan si a tras din el tot drumul ,a vazut pt. prima oara gandaci vaca domnului deaia rosii lipiti cate doi ce merg cor in cor'si tare mirat a mai ramas ,dupa ce i-a studiat temeinic,acum povesteste la toata lumea descoperirea (la tanti' vanzatoarea de la chiosc,vecinului de la scara ,si celui din lift,lui taicasu',bunicasa va afla deseara la telefon)cam asta fu' :( :(

Hai ca mi-a placut faza cu bubulache al tau! :D

Adicatelea la gandacii astia te referi matalutza!

post-88-13337061714723_thumb.jpg

Insa mie gargaritzele imi plac tare.

Buna ziua, lume!

Bucurosi, bucurosi, vine week-ul, hei-rup!

Mi s-a parut ziua asta cat Himalaia...e nor, urat, ba plua, ba sta si io stau ca pe ghimpi stiind ca acasa ma asteapta niste blaturi de facut si alte alea...am baut multa cafea si ce rau e, dar n-am avut incotro, am fost prin diverse locuri si mi s-a oferit si io sa nu se simta omul rau ca il refuz, am facut-o de oaie,las' sa ma simt eu! :cheers: In basca mea daca sunt de inteles... :tongue3:

Am o ceatza in cap cu meniul pentru floricelul meu legitim nu stiu ce sa fac si cat de simplu, ca daca nu am chef, n-am si gata.Gratar, gratar, dar la aperitiv ce ruladesc io ca doar n-o sa cumpar salam, cand am scris "cumpar" mi-am adus aminte ca nici cadou n-am cumparat, wowww, shopinguiesc diseara, alta belea, Gelo, ai intrat la apa sa te vad cum te scoti!

Of ce bine era daca aveam o artista dintre voi prin preajma, avea cine sa ma ajute si pe mine la greu, dar asa, ce ma fac eu ca lumea mea nu-i de acord cu cratita, cumpara tot la pachet si gata, nu vrea munci in cuina, asa ca, nicio nadejde...dar ajutoare la mancat sigur, sigur voi avea vreo opt fara noi!

De atata grija e posibil sa nu fiu coerenta, parol ca am intrat asa -ntr-o criza si cand sunt asa nu am niciun spor, gresesc tot, ma frig la maini, dezastre mai imi trebuie, ca in rest toate-s ale mele...

Plec mai repede,sa nu va incarc cu ale mele, tineti-mi pumnii sa plutesc si sa ma si destrabalez putin, daca se poate, nu am mai facut-o cu farmec de la 8 Martie si mi-o cam fi! Sa cumpar sacaz sa unga omu' scula barem! Ca altfel scartaie! :cheers:

Buna ziua, lume!

Bucurosi, bucurosi, vine week-ul, hei-rup!

Mi s-a parut ziua asta cat Himalaia...e nor, urat, ba plua, ba sta si io stau ca pe ghimpi stiind ca acasa ma asteapta niste blaturi de facut si alte alea...am baut multa cafea si ce rau e, dar n-am avut incotro, am fost prin diverse locuri si mi s-a oferit si io sa nu se simta omul rau ca il refuz, am facut-o de oaie,las' sa ma simt eu! :P In basca mea daca sunt de inteles... :blush:

Am o ceatza in cap cu meniul pentru floricelul meu legitim nu stiu ce sa fac si cat de simplu, ca daca nu am chef, n-am si gata.Gratar, gratar, dar la aperitiv ce ruladesc io ca doar n-o sa cumpar salam, cand am scris "cumpar" mi-am adus aminte ca nici cadou n-am cumparat, wowww, shopinguiesc diseara, alta belea, Gelo, ai intrat la apa sa te vad cum te scoti!

Of ce bine era daca aveam o artista dintre voi prin preajma, avea cine sa ma ajute si pe mine la greu, dar asa, ce ma fac eu ca lumea mea nu-i de acord cu cratita, cumpara tot la pachet si gata, nu vrea munci in cuina, asa ca, nicio nadejde...dar ajutoare la mancat sigur, sigur voi avea vreo opt fara noi!

De atata grija e posibil sa nu fiu coerenta, parol ca am intrat asa -ntr-o criza si cand sunt asa nu am niciun spor, gresesc tot, ma frig la maini, dezastre mai imi trebuie, ca in rest toate-s ale mele...

Plec mai repede,sa nu va incarc cu ale mele, tineti-mi pumnii sa plutesc si sa ma si destrabalez putin, daca se poate, nu am mai facut-o cu farmec de la 8 Martie si mi-o cam fi! Sa cumpar sacaz sa unga omu' scula barem! Ca altfel scartaie! ;)

Pai de ce nu zici ca ai nevoie de ajutoare? Dadeai si tu o strigare mai din timp..... si.. cine stie de unde sarea.... ajutoru'??? :tongue3:

Las' ca vii tu acusi cu niste poze si descrieri, de picam pe spate. Parca vad io ca iar le faci pe toate, in timp record! :cheers:

Spor la munci si te asteptam cu vesti! :cheers:

Las' ca vii tu acusi cu niste poze si descrieri, de picam pe spate. Parca vad io ca iar le faci pe toate, in timp record! =))

Spor la munci si te asteptam cu vesti! :blush:

Am venit dupa idei...

Am facut focul la bucatarie, mi-era frig rau.

Gata blaturile , dar nu stiu cu ce le umplu, sper sa visez. :o

Ce harnice sunteti voi, hanu-i gol, noroc cu mine! :o

Dar nici io nu venii sa stau...fur ceva de pe aici si ma intorc la ale mele.

Ploua marunt ,taios si disperant...

Pai depinde ce ai la indemana...cioco, smantana...ganache...branza, zmeurica ...crema de vanilir...etc etc etc

Pai depinde ce ai la indemana...cioco, smantana...ganache...branza, zmeurica ...crema de vanilir...etc etc etc

Am de toate, n-am chef pentru ca am avut alte asteptari !

Daca era aniversare o lasam mai usor, dar la onomastica poate veni oricine nepoftit, trebuie sa fii pregatit , asa ca, bea Gela aghiazma, nu Grigore! =))

Gela, noaptea porta consilii bune, si "sunt precisa " ca ai gasit solutia ideala din toate punctele de vedere :gust, aspect etc.

Neatza la toata lumea ...eu vrenica am pus la fiert sarmale si , si ( vita si varza acra)...si cum am primit un cadou wow...o sa vi-l arat cand descarc pozele....am pus si din cadou care e o bucata de scaricica afumata...wowowowowowwwwwwwww .

La mine e frigutz bine, a plouat aseara si azi noapte ...de mamam mama, si la un moment dat a fulgerat asa de aproape ca tunetul a fost grozav de oputernic si zguduitor , asa ca un foc in sem,ineu se impune =)) va las si ceai si cafele.

post-16-13337781782524_thumb.jpg

post-16-13337781903805_thumb.jpg

post-16-13337782031134_thumb.jpg

post-16-13337782843901_thumb.jpg

post-16-1333778295206_thumb.jpg

post-16-13337783073494_thumb.jpg

post-16-13337783443635_thumb.jpg

'Neata buna la han.

Sa aveti o zi buna, sa va mearga toate din plin.

La multi copiilor sarbatoriti saptamana asta (al Moatzei si al lui Lili), sa va traiasca si sa va bucure mereu.

Celor care sarbatoriti Pastele duminica asta, spor la pregatiri =))

Intrebare intrebatoare: voi avea nevoie cam de 700-800g branza de vaci proaspata, pe care vreau sa o fac eu. Cati litri de lapte sa pun la prins?

Cami, in jur de 5-6 l de lapte ai nevoie,fiinca ramane f mult zer.Mie la 2 l de lapte mi-a iesit undeva la 150 gr.

Ioana, multumesc mult de tot pentru informatie. Am mai facut o data si am vazut ca ramane foarte mult zer, dar n-am cantarit sa vad ce si cum. O sa fac din 6 litri si cat o sa iasa, atata o sa folosesc.

'Neata!

Azi m-am trezit si eu disdemorgen vorba Stellinei noastre.

Am luat deja micul dejun si de-acum pe cai, care-ncotro, eu cu cumparat ceva de-ale gurii, adica ultimele cumparaturi pentru masa de maine, iar dlAny si el cu altele.

Eu sarbatoresc Pastele de doua ori si-mi pare bine =)) .

Any, si eu serbez ambele Paste...nu pe motive de cineva catolic in fam, dar ca daca tot e sarbatoare, apoi o serbam si noi =))

si doua mese bunenu strica =)) , doar doua batai , asa stiam eu...

Gianino, ia depreseaza-te rapid si pupa Bub-ul ochios din partea mea.

Spor la pregatiri.

... dar ca daca tot e sarbatoare, apoi o serbam si noi =))

si doua mese bunenu strica =)) , doar doua batai , asa stiam eu...

steluto, m-ai inveselit!!! :D

la noi a plouat ieri seara de a rupt. acum vad ca e soare si frumos. asa e luna april, pacalicioasa =))

va doresc tuturor o zi frumoasa si spor la pregateli celor care au de trebaluit https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Buna dimineatza si de la moi!

Tot fara chef m-am sculat si stiu ca asa va fi toata ziua fiindca e nor si frig.Floricelul s-a trezit cu mult inaintea mea si mi-a aprins focul la bucatarie, am venit cu cafeaua s-o beau aici cu voi si mai vad...am copt vol au venturi si le voi umple cu de toate sa inveselesc masa, am facut diverse forme, ma duc acum la branzarie sa iau branza proaspata si apoi ma apuc de cate ceva...tot ce imi vine in minte sa fac tai de pe lista zicand"fac de Paste"...i-am luat Floricelului o scula de pescuit si i-am dat-o deja ca m-a cautat la sacosa aseara si e super incantat, o lucreaza, ii pune plutele acum, bine ca l-am nimerit, asta conteaza.

Va doresc zi odihnitoare, cu soare la ferestre!

Any, Paste fericit, asa am inteles ca sarbatoresti dublu, ce fain!

Geany, petrecere frumosa si sa-ti traiasca taticul!

Si tuturor acelora care sarbatoresc Pastele catolic le doresc la fel.

Si va pupacesc pe toti si toate si ma imbarc sa plec dupa branza si smantana pentru frisca.

Va las si eu o cafea inflorita.

post-1400-13337819908078_thumb.jpg

Gianino, ia depreseaza-te rapid si pupa Bub-ul ochios din partea mea.

Spor la pregatiri.

Mdea !! =)) cand vad intunericeala asta de afara si vremea asta mohorata,si shortzu' e de serviciu,si eu sunt la dietaa :D :D

Bine ca la noi de florii se face peste si mie oricum nu-mi place,asa ca o sa fac la mama salata de peste ,salata de icre ,dar maine o sa avem si friptura si tort ,dealea o sa mananc si eu ,asa ca maine ciau-ciau' dieta =)) ,cred ca si azi o sa ma indoape mama cu ceva bun,ca ea nu discuta sa nu mananc =))

Buna dimineata la hangite =))

Va multumesc pentru pozele cu gradini inverzite si copaci infloriti. Mi-e dor de primaverile romanesti, cand vezi natura renascand si peisajul schimbandu-se de la o zi la alta.

Ieri am fost la plaja pe coasta de est a emiratelor, la Golful Omanului (Marea Arabiei). Si pentru ca soarele era aproape ascuns de niste norisori pufosi si transparenti si nu ardea, n-am mai pus crema, ca m-am gandit ca n-o sa ma ard (mai ales ca eram un pic bronzata dinainte. Da' de unde. Nu vreti sa stiti cat de tare m-am ars pe umeri si pe piept.

Eu:

post-30-13337820784599_thumb.jpg

Mi-am bagat picioarele in Marea Arabiei

post-30-13337820219206_thumb.jpg

O insulita la cativa metri de tarm.

post-30-13337820379441_thumb.jpg

Unu' agatat de o parasuta si tras de-o barca

post-30-13337820584698_thumb.jpg

Pe drum inapoi spre Dubai:

post-30-13337821123587_thumb.jpg

post-30-13337821365488_thumb.jpg

Tot fara chef m-am sculat si stiu ca asa va fi toata ziua fiindca e nor si frig

Gelutzo, ia in brate pomul cela de l-ai pozat si pentru noi si lasa-l sa-ti dea din "cheful" lui https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

uite, iti trimit si eu niste soare. si tie si tuturor celor care au nevoie

post-84-13337826568014_thumb.jpg

Tot fara chef m-am sculat si stiu ca asa va fi toata ziua fiindca e nor si frig.Floricelul s-a trezit cu mult inaintea mea si mi-a aprins focul la bucatarie, am venit cu cafeaua s-o beau aici cu voi si mai vad...am copt vol au venturi si le voi umple cu de toate sa inveselesc masa, am facut diverse forme, ma duc acum la branzarie sa iau branza proaspata si apoi ma apuc de cate ceva...tot ce imi vine in minte sa fac tai de pe lista zicand"fac de Paste"...i-am luat Floricelului o scula de pescuit si i-am dat-o deja ca m-a cautat la sacosa aseara si e super incantat, o lucreaza, ii pune plutele acum, bine ca l-am nimerit, asta conteaza.

Va doresc zi odihnitoare, cu soare la ferestre!

Any, Paste fericit, asa am inteles ca sarbatoresti dublu, ce fain!

Geany, petrecere frumosa si sa-ti traiasca taticul!

Si tuturor acelora care sarbatoresc Pastele catolic le doresc la fel.

Si va pupacesc pe toti si toate si ma imbarc sa plec dupa branza si smantana pentru frisca.

Va las si eu o cafea inflorita.

post-1400-13337819908078_thumb.jpg

Gelutza o sarbatoare numai cu bucurii FLORICUTULUI!!

Si tie sa ti revina optimismul draga mea

Eu ma sculai asa la ora 3 dim(mai matinala ca mine sa vad cine i???) si vizionai niste episoade dintr o prostioara, s a sculat omu am servit micul dejun iar m am cintarit(am inceput sa mi banuiesc cintarul ...caci nu se poate aproape iar un kilo...;si acum trebuie sa facem cumparaturi

Glycina mea va inflori superb dar si cringul meu de forsytia(e cumprat abia de anul trecut si da saracutul primele floricele galbene)

Am pus la inmuiat niste sarassin sa pun intr o salata si as vrea sa pun de un iepurila cu prune.

Gind rau pe miine am pus si melcilor culesi de mine .

Va pup va urez o zi insorita ca la mine!