Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Scriu de azi, ca maine nu stiu cat de devreme ajung sa scriu: bafta lui Alex si tuturor celor care au maine un hop de trecut :)

Sanatate multa fetitelor bolnavioare https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Mutti, spor la impachetat. Si iti urez de pe acum "drum bun" ca s-ar putea sa uit mai aproape :)

Salutare la Han!

Cam greu sa va citesc sau sa va scriu, dar incerc sa va scriu cate o mica povestiora din Romanica.

A fost f f f f frumos, am mancat ce mi-a poftit inimioara, am chefuit, am iesit cu surorile mele la 'beut', am barfit, am glumit, am ras de nu am mai putut, asta da vacanta!

O mica povestioara din Romanica, unde sta bunica, si unde mi-a placut mult sa copilaresc. Nu am sa pot uita niciodata iarba verde si mare din curtea larga a bunici si livezile incarcate cu pomi fructiferi care mai de care, si nu in ultimul rand gradina, care si ea este destul de mare, toate astea 1 hectar, cat ii trebuie omului langa casa, mai are pamant dar mai departe , ala nu se pune :D. Mai toti care veneau la ea se mirau de ograda ei mare, ca mai toti isi folosesc pamantul la alceva, nu tin asa mare ograda, dar uite ca bunica asa a vrut.

Povestea cozonacilor moldovenesti :)

se face aluatul...se aduc lemnele...

post-1297-13407363621853_thumb.jpg

se aprinde focul...

post-1297-13407363854541_thumb.jpg

post-1297-13407364140981_thumb.jpg

se ung tavile...

post-1297-13407364285508_thumb.jpg

se fac cozonacii...

post-1297-13407363491709_thumb.jpg

focul arde...

post-1297-13407364382322_thumb.jpg

cozonacii cresc...

post-1297-13407364493048_thumb.jpg

se scot cozonacii din camara...

post-1297-13407364637553_thumb.jpg

se ung cu galbenus...

post-1297-13407364763837_thumb.jpg

apoi se joaca pana se coc cozonacii :)

post-1297-13407364877479_thumb.jpg

Promit ca-mi voi face timp sa va mai citesc si sa va mai scriu.

Va pup!

Superba povestioara Oana. Sa-ti traiasca mamaia si restul familiei, si sa mai faceti vacante multe impreuna.

io nu am tara!!! niciodata n-am avut, nu am vazut un astfel de cuptor, nu am simtit o astfel de emotie!! :crying:

sa va fie de bine celor care aveti!

CE frumos Oana! Sa fie sanatoasa bunica ta!

Bea si Elena sa va faceti repede bine puisorilor si sa nu suferiti! Si Annabelle este plangacioasa de cateva zile bune si tot dintii sunt de vina . Mi se rupe inima cand o vad cum sufera.

Giorgiana bafta lui Alex in continuare.

Noi a fost la expozitia de costume populare romanesti sambata dar am uitat aparatul acasa

Azi sarbatorim si noi 11 luni :crying:

Si mai sunt trei zile pana la vacanta de iarna..........

Buna dimineatza!

ALEX !!!! BAFTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!

Elena mea iar are ceva...nush ce....inclin sa cred ca iara-s dintzii ca tot imi spune ca o dor. Dimineatza avea 38 si era maraita... Nu tuseste , nu nimic. Ii curge nasul , dar putzin. Sa vedem mai incolo cum o fi....

Idem! La 4 m-au sunat ieri sa o iau de la gradi ca are 38,3 si daca ii pot administra panadol. Zic ok, 5 ml. Dau fuga sa o iau, nu mai avea nimic. Pana seara toate bune. Peste noapte febra (nu stiu cat ca nu am dezbracat-o sa ii iau temperatura in popou, ca mi-era ca se trezeste si tin-te pana dimineata). I-am dat nurofen. Dimineata nu avea febra, dar s-a trezit plangand si baga mana pana in fundul gurii.... Cred ca si la noi una dintre cele 4 masele din ultima linie ramasa. La 13 m-au sunat iar de la gradi ca are febra si nu a vrut sa manance decat putin, altfel vesela. Le-am zis :crying: sa o culce si vedem dupa somn. Nici ea nu are tuse, nas curgator sau alte simptome.

Bietele de ele, ce mai e si cu maselele astea!

Idem si la noi doar ca temperatura 38,si de trei nopti nu dormim .Deja la Natalia se vad coltisorii la doua maselute una pe fiecare parte.Denisa are numai 4 dintisori sus si 2 jos deocamdata asa ca probabil la noi asta e motivul ca nu dorm si sunt tot maraite

Bafta la examen Alex!!!

Mutti spor la impachetat si sa ai o vacanta placuta!

Iar dragalaselor Elenuta si Bea sa se faca bine!

Oana ce vacanta frumoasa!Si eu am bunica undeva la tara si asa cum spuneai si tu e minunat sa mergi si sa iti aduci aminte de copilarie.Acolo nu exista stres nici agitatie sau poluare,doar verdeata, pomi fructiferi ,cantec de pasarele,intr-un cuvant: relaxare.

Alex....o sa fie bine!!SUCCESE!!!!!

Oana ce minunat ai povestit!Imi pare bine ca ti ai vizitat bunica si ti ai retrait induiosatoarele amintiri!!

Ouff ce amintiri imi revin si mie acum :crying:

SANATATE MULTA LA BOLNAVIOARELE MICUTE!!!!

Eu am terminat cu prima runda de musafiri, ii astept pe viitorii de joi!

In rest ok visez la niste unghiute colorate(pup Dani)

O zi buna...si vreau ploaie!

Buna dimineata!

De ieri ne-am reintors acasa, ce bine eeeeeeee!!!!!!!!! =)) Gata cu deplasarile astea. Nu-mi mai trebe a doua oara!

Va las rapid ceva de rontait si ma duc sa mai citesc ce-ati mai scris. N-am chef de munca momentan, asa ca mai bantui pe net, pana apar si ceilalti la servici. O zi placuta va doresc! :crying:

post-46-1340774689615_thumb.jpg

post-46-13407746961789_thumb.jpg

post-46-13407747030966_thumb.jpg

post-46-13407747124134_thumb.jpg

post-46-13407747186097_thumb.jpg

post-46-13407747258379_thumb.png

Rebuna!!

:D :D Dragele mele imi puteti recomanda un mecanic auto cinstit si cu experienta??

Si sa ma pot baza pe verdictul lui in ceeace priveste o masinuta mina 2??

Multumesc de ajutor!

:crying: =))

Buna dimineata!

Sarut-mana pentru masa Foxxy!La noi de moment e soare.Va doresc o zi superba si fara probleme.

'mneatza!

Foxyy , copioasa masa....saru'mana!

Elena nu mai are febra....oscileaza intre 37 si ceva.....pana aproape de 38 , rar 38. Ii curge nasul......

O mai duc maine la cresa si gata , cred ca vineri n-o duc , mai bine o iau cu mine la servici....mi-e sa nu ia ceav virusi de p-acolo chiar inainte de plecare.....

io-s la servici desi am liber azi ca mi-am dat intalnire c-o colega. Si , s-ar putea sa fi venit aiurea , ca nu mai stiu cand ne daduram intalbnire , azi sau maine....tel nu-l am ca numai ce s-a mutat , pagina web a scolii n-a mers bine iri asa ca n-am putut sa-l iau d-acolo...uite asa.

Trebuie sa discutam despre orele de la anu' , ca eu iau ore de la ea. Ea ramane un an acasa.

Al meu e acasa , in pat , cica-l doare capu' rau de tot.......

Buna dimineata

Alex,multa bafta :crying: , tinem pumnii

Sanatate bolnaviarelor mici si maraite

Oana, ce priveliste frumoasa, =))

Pentru restul hangitelor spor la impachetat, concedii placute ,spor in toate si cate o imbratisare calda :D

Va las si eu ceva bun si fug

O zi minunata sa aveti

post-1233-13407819815444_thumb.jpg

Am ajuns acasa! Am luat nr colegei din secretariat si am sunat-o , s-a speriat saraca: Anamaria? Nu maine trebuia sa ne intalnim?

Mi-s dusa cu pluta , dupa cum se vede.

Fac iute o mancarica de dovlecei pt amiaza si ma duc sa mai calc :crying:

Pupici

Am ajuns acasa! Am luat nr colegei din secretariat si am sunat-o , s-a speriat saraca: Anamaria? Nu maine trebuia sa ne intalnim?

Mi-s dusa cu pluta , dupa cum se vede.

Fac iute o mancarica de dovlecei pt amiaza si ma duc sa mai calc :D

Pupici

Decat sa nu te prezinti la intalnire, mai bine te duci si afli ca ai ajuns prea devreme! :crying:

Spor la calcat! Asta ma paste si pe mine zilele urmatoare..... a cam ajuns jupanu' la fundu' sacului si tre' sa-i calc camasile spalate in ultima vreme.... =)) Nu prea cred sa am ceva timp serile astea, da' vedem noi. Daca nu, sambata e numa' bine! :D

Eu nu am stres cu calcatul, desi pe caldura asta e o sarcina scoasa din iad direct! Am de platit niste facturi, ca am si eu damblaua mea, nu platesc luni, sa n-o tin asa toata saptamana, nu platesc marti ca sunt 3 ceasuri rele, asa ca azi n-am ce face!

Eu nu am stres cu calcatul, desi pe caldura asta e o sarcina scoasa din iad direct! Am de platit niste facturi, ca am si eu damblaua mea, nu platesc luni, sa n-o tin asa toata saptamana, nu platesc marti ca sunt 3 ceasuri rele, asa ca azi n-am ce face!

Io nu platesc facturi..... :crying: Totul se face prin intermediul bancii (lumina, gaz, cablu). Doar intretinerea se plateste cu numerar, da' aia e sarcina jupanului..... =))

Eu am tot timpul facturi pe birou , LE URASC!

Nu vorbesc de curent si apa...astea se iau automat din cont. E vb de asigurarea medicala. Noi ( eu si fata) suntem asigurate privat si pt orice partz ne trimit factura acasa. Trebuie sa te trimit mai departe , la casa de asigurari un exemplar , si unul la Beihilfe ( sa zicem....la stat ca nu stiu cum sa traduc), completez frumos formulare de fiecare data....apoi primesc banii pe facturi , apoi le patesc din cont una cate una.........

Buna ziua, hangitelor!!!!

Multumim pentru incurajari tuturor "matusilor"!!!!

Alex a iesit la fel de multumit ca de la examenul de limba romana, a zis ca nu o sa ia 10 sau ceva pe acolo, dar spera la note destul de bune sa il ajute sa intre la liceul care isi doreste si la clasa care si-o doreste.

Spunea ceva de ultima problema ca nu stie cat de bine a rezolvat-o, de restul a zis ca nu a fost asa de greu, ca a verificat lucrarea.

Acum asteptam rezultatele, vineri, 29 iunie 2012, pana in ora 14,00. De abia dupa aceea o sa ne linistim.

Oana, mi-a placut enorm cum ai povestit prin imagini concludente facerea cozonacilor. Eu asa am vazut la bunica sotului care statea in apropiere de Bacau, cozonaci ca aia nici ca am mancat in alta parte si nici nu o sa mai mananc. Ma bucur ca ti-a priit vacanta!

Mutti, tu esti in zor mare cu pregatirile, bine ca Elena se simte mai bine si sa nu iti mai faca probleme de aici incolo! De abia te asteptam, mai ales la intalnire! Pupici!

O zi frumoasa va doresc in continuare!

Cam pustiu pe la han?

Am intrat sa va urez somn pufos si o noapte linistita :angryfire: