October 31, 201213 yr comment_168231 Hello!!!!! Eu va scriu ca prin ceata, mi-am rupt ochelarii azi dimineata si sunt ca somnambulul. Sper sa reusesc dupa-masa sa ii repar la vreun centru de optica, daca nu este nasol. O sa ma ia si durerile de cap, daca nu. OF!Din cauza asta nici nu am intrat, m-am ferit toata ziua de calculator ca imi obosesc rau ochii chinuindu-ma sa pot vedea ceva sa citesc. Va pupicesc! Report
October 31, 201213 yr comment_168232 Bre, eu nu le cert daca lasa tv-ul aprins, doar le intreb daca l-au stins si se autosesizeaza ca ar fi trebuit sa o faca. Nici lumina nu ar fi o problema la noi, ca avem becuri cu consum mic.E mai mult pt gestul in sine. Nu-ti mai trebuie, bun, pui la loc, sau stingi/opresti. Asta e ideea mea. Acum daca e buna sau rea, nu mai stiu. Fug sa o iau pe Giulia de la scoala. Report
October 31, 201213 yr comment_168249 Si eu va pupacesc pe toate, cu drag si dor, ca tare imi mai lipsiti... Am cules-o pe Giulietta de la scoala i-am dat sa pape ceva si acum calare pe bici ma duc sa o duc la musical. Report
October 31, 201213 yr comment_168250 @ boni si uma, teoria voastra este buna, insaaaaaa...Mama este o persoana foarte intransigenta si daca nu ne cocosa cu pedepsele, nu e nimic, nu inghetata, nu televizor, nu iesi afara etc!Asa cum am invatat pe urma in facultate excesul de pedeapsa, sau intransigenta duce la nerespectarea legii!Pai daca tot ma pedepseste ca n-am sters firmiturile de pe masa, sau nu mi-am pus vasele la loc, ca am lasat picaturi pe jos in bucatarie, ca de televizor nici nu mai era vorba de cand am trecut de 7 ani eram vesnic pedepsiti, ce-mi mai pasa de lasat lumina aprinsa ?!! Boon, mama a lipsit la lectia asta de pedagogie, dar vroiam sa va zic doua raspunsuri la acelasi tratament: Pe la vreo 11 ani ani fratele meu a incetat sa faca ORICE ii spunea ea, cu orice pedeapsa era amenintat! De ce?? pai daca-l pedepsea ca nu si-a spalat vasele, statea calm si cand venea tata ii spunea ca trebuie sa mearga la antrenament la tenis, sau judo, sau la cercul de fizica, sau la Palatul copiilor. Evident, nu te pui in calea educatiei unui copil, asa ca el nu era niciodata pedepsit de fapt, a trebuit numai sa-si dea seama cum poate juca in favoarea lui! El isi vedea de viata lui, cu prietenii lui, nu avea nicio parghie asupra lui. Eu am fost mai scrupuloasa si ma uitam in gura ei, dar si la mine a dat de zid intr-o zi. Eram in clasa a doua am fost la un spectacol, ne-a filmat televiziunea,ceea ce nu era zilnic pe vremea aia, toata clasa m-a vazut si m-a admirat, dar eu nu m-am vazut ca mie mi-a inchis televizorul ca nu stiu ce mare crima comisesem!De atunci am refuzat sa ies din casa la joaca, pana s-a isterizat tata, m-a trimis obligat-fortat cu bicicleta cu frati-miu pe post de gardian, ca cica nu e normal la 8 ani sa stai toata ziua cu nasul in carti!Dar nu mai avea cu ce sa ma pedepseasca, nu ieseam la joaca, ok, nu ma uitam la televizor, ok, ce mai putea sa-mi ia!? De aia eu una n-as exagera cu pedepsele la un copil,dupa cele vazute si la copiii amicilor! Sunt unii, ca finul meu cel mare pe care nu-i atinge nicio amenintare, de exemplu nu-l lasa la calculator, incepea sa urle ca vroia la bunica-sa, unde era si mai rasfatat! Nu-i puteau zice nu mergi la buni! ca doar la ea statea cand vroiau si ei sa iasa in oras! N-ati vazut cat de mult stia ala mic sa-si apere drepturile la 6 ani! Si apropo de pedepse, sa ma iertati, dar statea in soare la 3 ani si nu vroia sa-si puna sepcuta pe cap, si astia stateau si-l amenintau de pe margine cu diverse si el se juca in continuare netulburat, pana m-am enervat eu, m-am dus cu sepcuta si i-am indesat-o pe cap, pana la urechi, s-a uitat la mine cam stramb a dat sa tipe dupa ajutor, dar i-am zis printre dinti, daca vrei sa stai in soare, stai asa!!! Cand a vazut ca nu-i sare in ajutor nimeni, a ramas cu sepcuta. Nu zic ca am procedat bine, dar decat insolatie cu febra si varsaturi, cred ca a fost mai bine!Fireste ca trebuie sa le tragi niste limite, dar sa fim seriosi, parca mie nu mi-au spus ca nu e frumos sa furi fructe din copacul vecinului, m-a impiedicat asta??Pedepsele trebuie sa fie proportionale cu gravitatea faptei:in exemplul lui boni, aia cu inghetata merge,ca nu moare fara, dar daca o batea pe colega la scoala sau fura din magazin?? ca doar n-o bagi in arest la domiciliu! P.S. am avut colege care furau din magazin cand eram in scoala ca nu se gasea nimic si nu stiu ce li s-a pus pata si-au furat sapun parca Romanita!! Report
October 31, 201213 yr comment_168258 Ei sa nu ducem acum lucrurile la extrem....nimeni nu a zis ca vor cobora pedepsele pe bietii bebei la extrem Eu sunt adepta repetitiei si a consecventei - de altfel "pedepsele" sunt ca bebeii sa invete ca exista consecinte la ce fac. La fie-miu e simplu - ii reduci perioada de desene -dar primeste destule avertismente inainte de fapt si stie, atunci cand s-a inchis dvd-ul e serios Fiecare isi cunoaste copilul si stie la ce reactioneaza (de ex nepoata-mea chiar daca o puneai pe scaun sa ia o pauza sa se gandeasca la ce a facut, in doua minute o gaseai spunandu-si o poveste si jucandu-se cu degetelele ) Nu suport agresivitatea fizica si pedeapsa corporala (mai ales cand maturul e plin de nervi de la munca sau de'ale lui)- si nici jignirile. Indiferent de ce face copilul, el trebuie sa stie ca si atunci cand e pedepsit, parintele il iubeste si o face doar ca el sa inteleaga ca a gresit. Parerea mea evident Report
October 31, 201213 yr comment_168262 Lasat Giulietta la musical, cules de la scoala una bucata Mara. Acum papa castane, dupa care facem rocada: o iau pe Giulia de la musical si o las pe Mara. Dupa care inarmata cu Giulia plec la munca, urmand ca tati sa o recupereze, cand termina munca, pe Mara de la musical.Nu stiu ce sa fac? Sa mai vin acasa sau sa-i zic soatei sa o aduca si pe Mara la noi. Asa ne ducem cu Haolinu direct si rezolvam si problema asta. Cand mai ajungem si pe acasa nu mai stiu... vom trai si vom vedea. Apropos de pedepse, mai rar pe la noi, mai mult amenintari. Cand se trece la aplicarea pedepsei inseamna ca e de rau. De fapt la mine e de ajuns sa ma uit urat... cica am o privire tare urata cand ma supar. Nu am idee, da' incerc sa fiu cat mai incruntata. De cele mai multe ori functioneaza. Report
October 31, 201213 yr comment_168284 Bonsoir si salutari din Paris! Da, am ajuns pe meleaguri frantuzesti acum cateva zile si acum incep sa-mi spal pacatele ca am lipsit de pe aici. Va rog sa ma scuzemoati, dar am avut multe pe cap in ultimele luni - santier in casa, schimbat locatia (doar locatia) serviciului (de vreo 3 ori, asa.... ca se poate! ), plus inca n-spe mii de alte chestii.Am auzit ca ma chemati, dar am avut saptamani (nu doar zile) in sir in care nu apucam sa pun mana pe calculator. Ajungeam acasa seara tarziu, franta de oboseala si nu reuseam sa fac mai nimic. Dar acum, daca tot sunt ceva mai libera, o sa-ncerc sa recuperez timpul pierdut. Nu-mi fac iluzii ca o sa pot citi tot din urma, dar macar o sa-ncerc! Daca trece careva prin zona Parisului in urmatoarele saptamani (pana spre Craciun) si are chef sa dea un salut cu mine, sa anunte. Daca tot am lucrat 3 zile pe aici, urmeaza 4 de pauza. Maine e liber in Franta si firma la care lucrez (asa cum au facut majoritatea din Franta, din cate am auzit) inchide pravalia si vineri. Asa ca am la dispozitie 4 zile sa-mi fac de cap! Si sa revad locurile prin care m-am plimbat acum 5 ani! Ma rog, o parte din ele. Pe Valea Loarei nu cred ca ajung. Si nici la Marsilia sau Monte Carlo. Inca o data va rog sa ma scuzati ca am lipsit de la apel! Incerc sa rasfoiesc forumul, sa vad ce am pierdut. Report
October 31, 201213 yr comment_168289 Foxule, pupuri multe. Nu te scuza ca n-ai de ce? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif Report
October 31, 201213 yr comment_168293 Ooo! Lume noua! Sorina Foxulin! Mi-a fost dor de tine! Ce mai face copilotu'?! Jupanu'?! toti sunteti bine?! Ce ma bucur ca te-am vazut/auzit Report
October 31, 201213 yr comment_168294 Bonsoir si salutari din Paris! Da, am ajuns pe meleaguri frantuzesti acum cateva zile si acum incep sa-mi spal pacatele ca am lipsit de pe aici. Va rog sa ma scuzemoati, dar am avut multe pe cap in ultimele luni - santier in casa, schimbat locatia (doar locatia) serviciului (de vreo 3 ori, asa.... ca se poate! ), plus inca n-spe mii de alte chestii.Am auzit ca ma chemati, dar am avut saptamani (nu doar zile) in sir in care nu apucam sa pun mana pe calculator. Ajungeam acasa seara tarziu, franta de oboseala si nu reuseam sa fac mai nimic. Dar acum, daca tot sunt ceva mai libera, o sa-ncerc sa recuperez timpul pierdut. Nu-mi fac iluzii ca o sa pot citi tot din urma, dar macar o sa-ncerc! Daca trece careva prin zona Parisului in urmatoarele saptamani (pana spre Craciun) si are chef sa dea un salut cu mine, sa anunte. Daca tot am lucrat 3 zile pe aici, urmeaza 4 de pauza. Maine e liber in Franta si firma la care lucrez (asa cum au facut majoritatea din Franta, din cate am auzit) inchide pravalia si vineri. Asa ca am la dispozitie 4 zile sa-mi fac de cap! Si sa revad locurile prin care m-am plimbat acum 5 ani! Ma rog, o parte din ele. Pe Valea Loarei nu cred ca ajung. Si nici la Marsilia sau Monte Carlo. Inca o data va rog sa ma scuzati ca am lipsit de la apel! Incerc sa rasfoiesc forumul, sa vad ce am pierdut. Foxulica bine ai aparut Daca poti uita te pe m6 la un dineu aproape perfect(au fost ieri niste retete minunate)Seara buna la toata lumea!! Report
October 31, 201213 yr comment_168338 Foxuletz sper din toata inima sa-ti fie bine si sa ai zile faine la Paris(papa un croisant si pt mine plz) ...............................................Multumesc fetelor pt urari,si,desi am lipsit recunosc ca v-am citit de cate ori am putut,nu poti tine pasul cand muncesti cate 10 ore pe zi,te mai abati pe la cate un supermark. ca deh! mai tre sa si bagi ceva sub nas,acasa tre sa le tii pe toate din scurt,ehhh!e bine ! Voiam sa va zic ca sunt Bunica lui David ,e cel mai important eveniment care a avut loc in fam noastra toata lumea e bine ,fericita si locul ei . Gasisem pozele de asta vara si m-am bucurat ca n-am pierdut folderul(recunosc sunt foarte dezorganizata in privinta asta).il fac si pe David culinar cu ocazia asta,ca la anu` cu ajutorul lui Doamne-Doamne bucatareste cu bunica ,facem prajituri amandoi David are 1 an si trei luni si ma topesc dupa el.Iar ginerica se numeste Radu si e bun sa-l pui la rana ,bun baiat, sa-i dea sanatate Dumnezeu lui mama lui c-a crescut asa un baiat,te pup Angelico!Asa ca....,am lipsit motivat Report
October 31, 201213 yr comment_168341 Nico sa va dea D-zeu sanatate la toti, ai un nepotel minunat! Report
October 31, 201213 yr comment_168345 Asa ca....,am lipsit motivat Cu asa o justificare cum sa nu te iertam Sa va traiasca, bunicilor si parintilor, e superb Report
November 1, 201213 yr comment_168346 Buna dimineata.Nico aveti o mandrete de flacau. sa va traiasca, fata, ginerele si David sunt toti o familie superba.O zi faina la tot hanul. Report
November 1, 201213 yr comment_168347 Nico!!frumoasa familie!!armonie si sanatate va doresc iar David micutzul sa va insenineze zilele cu sotiile lui Report
November 1, 201213 yr comment_168348 Buna dimineata! Nico superb nepotelul ,e o dulceata de baietel multa sanatate! La noi iar e intunericeala ,dar parca nu e prea frig ,azi nu am mare lucru in plan asa in sf. zi de relax O zi minunata tuturor! Report
November 1, 201213 yr comment_168351 Nico ce frumusete de nepotel aveti!!!. Crestere mare puiului bucalat si multa sanatate tuturor. Report
November 1, 201213 yr comment_168352 ...Cu asa frumusete de copil nu avem cum sa nu iertam bunica frumoasa . Report
November 1, 201213 yr comment_168353 Nico, felicitari pentru nepotel si pentru tanara familie fericita!Se vede ca e un copil iubit! Report
November 1, 201213 yr comment_168355 Ce spuneti,azi nu e o zi tocmai potrivita pt. un festin?! Asa ca sa ne tratarisim' ia ca pun eu repede niste aperitive aici la han ! Report