Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Chiar ca Bub este foarte alintat! Trebuie sa se mai scuture de asta, parca la gradinita nu sta fara tine??

Ia spune-i o data ca te simti rau dar uite a venit bunicul sa-l duca la plimbare! Ce-o sa faca daca afara e frumos, sa stea cu tine daca tu zici ca esti la pat?? Il pui in fata faptului implinit!

Chiar ca Bub este foarte alintat! Trebuie sa se mai scuture de asta, parca la gradinita nu sta fara tine??

Ia spune-i o data ca te simti rau dar uite a venit bunicul sa-l duca la plimbare! Ce-o sa faca daca afara e frumos, sa stea cu tine daca tu zici ca esti la pat?? Il pui in fata faptului implinit!

Daca-ti spun ce ar face o sa ne urechesti pe toti de la a la z pe buna dreptate! :occasion15: urla si se da cu coru' de pamant ,nu-l poate struni nici taica-miu asa,sotul sare ca ars lasati baietul in pace,si cam asta e :floare:

Pai faceti Consiliu de familie si stabiliti o politica si strategie comuna!

Uite, cand eu eram de varsta lui Bub, mama a facut tuberculoaza si a stat in spital vreo luna sau mai bine! Daca Doamne fereste iti rupi un picior sau ceva?? Ce-o sa faca, sa urle pana poimarti, ca nu te poti aduce din spital acasa, ca vrea el!

Varu-meu avea asta cu urlat si datul de coor de pamant. Dar daca noi stateam foarte aproape, matusa-mea il lasa des la noi, cand avea treburi, si cu tata nu-i mergea, neam! El urla, mama dadea sa planga de mila lui, tata nemiscat isi punea ochelarii si citea, ala transpira de cat urla, mama iesea pe balcon sa fumeze de nervi, tata nemiscat, dupa jumate de ora, se potolea. Incetul cu incetul si-a dat seama ca nu merge si-a lasat-o balta si la el acasa!

Am vazut chestia asta si-ntr-un supermarket in Germania, era un pusti de vreo 5 ani, s-a trantit pe jos urlind si tavalindu-se ca el vrea nustiu ce ciocolata, eu ma uitam ca traznita, maica-sa a platit tot-tot, si statea la capatul de la casa, rabdatoare cu carutul, pana s-a potolit ala ca a vazut ca tot nu primeste ciocolata. Mi-a spus verisoara mea, ca mama n-are voie sa-l bruscheze, sa tipe la el, ce sa mai vorbim sa-i arda vreo doua, asa ca sta, pana se plictiseste puslamaua.

Mda! Cu bub' nu am patit asa pe la magazine sau altceva ca e intelegator din punctul asta de vedere,atata cand vine vb. sa stea fara mine,si la gradi a plans mult dar acum s-a obisnuit,si cu tata inceputul e promitator,ca atunci cand am mai mers sambata pe la ei,tata l-a mai luat jos cu gunoiul si l-a mai plimbat prin jurul blocului,la un magazin acolo vecin, ba la un nene la o scara vecina,totusi ieri cand ei aveau treaba ca barbatii,eu ma plictiseam ,tare asi fi sters-o in piata la cumparaturi ,dar bub' nici nu a vrut sa auda sa ramana acolo cu ei fara mine :occasion15:

Sper, sa mai creasca si sa treaca de perioada asta :floare:

Daca ar fi si mama acasa nu mi-asi face probleme ca l-asi lasa cu ei sa urle pana i-a trece dar doar asa cu tata nu pot ca nu vrea nici el asa in felul asta nu mai are nici el rabdare!

Pai faceti Consiliu de familie si stabiliti o politica si strategie comuna!

Uite, cand eu eram de varsta lui Bub, mama a facut tuberculoaza si a stat in spital vreo luna sau mai bine! Daca Doamne fereste iti rupi un picior sau ceva?? Ce-o sa faca, sa urle pana poimarti, ca nu te poti aduce din spital acasa, ca vrea el!

Varu-meu avea asta cu urlat si datul de coor de pamant. Dar daca noi stateam foarte aproape, matusa-mea il lasa des la noi, cand avea treburi, si cu tata nu-i mergea, neam! El urla, mama dadea sa planga de mila lui, tata nemiscat isi punea ochelarii si citea, ala transpira de cat urla, mama iesea pe balcon sa fumeze de nervi, tata nemiscat, dupa jumate de ora, se potolea. Incetul cu incetul si-a dat seama ca nu merge si-a lasat-o balta si la el acasa!

Am vazut chestia asta si-ntr-un supermarket in Germania, era un pusti de vreo 5 ani, s-a trantit pe jos urlind si tavalindu-se ca el vrea nustiu ce ciocolata, eu ma uitam ca traznita, maica-sa a platit tot-tot, si statea la capatul de la casa, rabdatoare cu carutul, pana s-a potolit ala ca a vazut ca tot nu primeste ciocolata. Mi-a spus verisoara mea, ca mama n-are voie sa-l bruscheze, sa tipe la el, ce sa mai vorbim sa-i arda vreo doua, asa ca sta, pana se plictiseste puslamaua.

Eu nu am copii dar am auzit pe multi ca se plang din cauza asta. Culmea e ca micutii au un simt teribil atunci cand e vorba de santaj sentimental. Daca ti-au prins slabiciunea e nenorocire. Eu vad ce fac eu cu nepotu-meu. I-as lua si luna de pe cer. Parintii lui in schimb cred ca m-ar impusca pentru ca citez "il alinti si ti-l dam tie sa-l administrezi".

Ceea ce spui tu ar trebui sa bag la cap :rolleyes:

Hallo tuturor.

Azi am o lene lenesa tare.

Bub s-a obisnuit cu tine sa fi prezenta mereu de aceea nu accepta pe nimeni.Incet incet,

se va obisnui cu bunicii, incearca sa-l duci la ei si tu sa pleci cu "treaba":rolleyes:

O zi buna tuturor.

Gianino, si eu zic la fel, sa incepi sa iei cate un respiro...ii explici ca el e la gradi fara tine, si ai si tu nevoie din cand in cand de o *gradi* si el sta cu bunicutul, care ii face voile :rolleyes:

Bafta, catinel, catinel...azi oleaca, maine un dram mai mult si tot asa :)

Esti o fraiera, eu il si pupam la plecare de bucurie ca n-a fost decat atat, cum sa te doara capul??? Vorba sotului, aveai si tu o pila! Of, of, copiii astia!!

Da, aveti voi dreptate, dar eu ma pierd cu totul in situatii din astea. M-a mai oprit o data politia si era sa-mi ia si carnetul ca depasisem pe linie continua (noroc cu un prieten...) si atunci abia mai puteam sa vorbesc, nu stiu ce-s asa de bleaga.

te înţeleg perfect. cred că eu nu mai ştiam nici să schimb vitezele de fâstâceală. tu măcar nu mai aveai viteze de schimbat. :)

oai, eu când văd din astea fac cu nervii.

Maia mea a făcut de 2 ori în viaţa ei isterii şi de 2 ori în viaţa ei a mâncat bătaie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif.

Prima oară am luat-o pe sus de unde eram, a luat o scatoalcă la fund de l-a durut palma pe soţ, în maşină am preluat-o eu şi am ţinut-o ca în cămaşă de forţă până acasă. Acolo am "aruncat-o" în pat şi după alte urlete a adormit. Eu nu am dormit toată noaptea aia... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/12.gif

A doua oară doar a început istericalele, dar după prima palmă la fund s-a oprit. Şi gata, de atunci nu ne-a mai făcut aşa ceva.

Mie mi se par puţin exagerate legile de care zice zerda. Înţeleg să nu bat copilul, că poate unii (părinţi) îşi ies din minţi şi nu se mai controlează, da' să nu pot să-l iau pe sus sau să-l scot cumva afară din magazin mi se pare absurd. Trebuie să stea toată lumea să îi suporte lui istericalele?!?! Eeee https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif

E vorba de respectul şi grija pentru toţi din jur, nu doar pentru copilul cel isteric.

Na', că m-am enervat acu' https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/director.gif. Mă scuzaţi :)

De fapt vroiam doar să urez La mulţi ani celor care se sărbătoresc azi.

Şi ui' ce am ajuns să scriu.

O zi frumoasă tuturor :rolleyes:

Eu am trecut sa va salut de sosire si plecare :rolleyes:

Am avut de facut cateva situatii azi si n-am avut timp sa deschid "arta". Acu' le-am terminat si ma duc acasa

Geany, succes cu Bub! Iti doresc sa se obisnuiasca cat mai usor fara tine si sa-i placa cu bunicii :) Ai nevoie si 'mneata de pauza https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Mie mi-a trebuit ceva timp sa ma obisnuiesc sa merg pe strada fara carucior sau fara copii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Acu' imi chiar placehttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif

Ete ca am aparut si eu, vin sa-mi dau cu parerea(ce stiu eu mai bine :rolleyes:) ) despre copchii! Geany inteleg pozitia ta, aia de a nu-l lasa fara tine, si mie imi ziceau prietenele si eu tot aveam senzatia ca ele nu inteleg, apoi a fost altceva, prima data dupa un an si ceva de stat cu copchilu din dotare zi de zi, am iesit la scoala de soferi, nu stiam sa merg pe strada fara el, parca eram turbata, mergeam intr-o parte, tot cu ochii dupa ceva.. trauma!

Apoi am prins gustul:)) La inceput cand munceam si il plasam pe ici pe colo, e drept ca nu era bucuros. Incepea sa planga, eu vorbeam mereu cu el, ii spuneam ca ori plange ori nu, eu tot plec si asa cum plec ma si intorc, aveam grija de altfel ca de fiecare data cand ma intorceam sa ii spun... ai vazut? am zis ca vin inapoi si am venit, pentru ca le e frica de abandon.

Acum, are 5 ani si e intelegator, ca e zi ca e noapte, oricand e nevoie sa plec, ii spun si asta e, accepta. Imi spune ca ii e dor de mine cand nici n-am iesit din casa, insa s-a consolat, stie ca n-are rost sa inceapa simfonia.

Poate ca-s tralala la cap, dar eu l-am lasat si singur in casa. Ii spun, trebuie sa merg in cutare loc, vin repede, tu intre timp stai aici la desene animate, nu te urca pe nicaieri, ai aici apa, ai aici biscuiti spune-mi acum daca iti trebuie ceva si pana vin eu te rog sa stai cuminte.. si a stat, e drept ca cel mai mult am lipsit 1 ora juma', dar e important ca am baza pe el.

Mi-a facut o data o scena in magazin si l-am smucit o data de a inlemnit. In masina i-am tinut predica de o invatase pe de rost si si primise o palma la coor, ca sa pecetluim ce spune nebuna de ma-sa.... acum daca are cel putin intentia ii spun numa' "cred ca ar fi cazul sa te calmezi".. isi inghite lacrimile, se potoleste caci altfel stie "ma iei de ciuf?" .

Cu tac-su in schimb, spre disperarea mea, faaace cee vreeeea, cand vrea, cum vrea, obtine orice! E un avantaj de care el este constient, iar tac-su total inconstient, degeaba am vorbit si rasvorbit si explicat ca ceea ce face el e doar un bine temporar, o bucurie de moment care in timp se transforma in viciu, in obraznicie.. da' na! Unde nu e, ce naiba poti sa ceri?

Despartiti total, am fost anul trecut 10 zile, cand eu am fost in tara si el a ramas cu maica-mea ( pe care fie vorba intre noi... n-o place asa tare), a plans cand a plecat, apoi s-a calmat, 10 zile a zis maica-mea ca n-a schitat un gest, intreba, mamica mea mai sta mult in Romania? i se raspundea dupa caz.. si el isi continua activitatile, cand am ajuns acasa, s-a prins de picioarele mele si mi-a zis " sa nu ma mai lasi" si pe maica-mea a dat-o afara :)) .

Eu tot iau pauze, desi va citesc zilnic, chiar si de cateva ori pe zi intreu pe site, insa nu am putere sa scriu... Darius a fost bolnav, Adrian a fost bolnav, eu n-am de munca... am mai si avut accident de masina din cauza unui drogat si am o coasta fracturata... pfff, mi-e aiurea, asa de aiurea ca evit sa ma plang, ca sa nu imi dau eu seama cate necazuri s-au abatut asupra mea:)

Va pupez! Iertata-mi fie toaata pledoaria asta:)

Foarte bine ca ai scris, ca ti-ai spus punctul de vedere, care mi se pare corect! Si tata tot asa zicea, ca te testeaza sa vada pana unde le merge, daca nu le pui o limita ti se urca in cap!

In alta ordine de idei imi pare rau de accident, de coasta si de cei doi bolnaviori!

Sper ca s-au mai insanatosit cei doi mici, ca la coasta mai dureaza! :) :) :rolleyes:

Alina, ofofofffffffffff , bine ca e doar o coasta si nu a fost mai rau.

Sanatate Darius&Adrian si tie refacere ...stiu ca e tare dureros cu coastele,

te inteleg ca e greu, dar tu esti o luptatoare si ai sa razbesti.

te pup tare de tot.

Alina, multa sanatate cui are nevoie si o imbratisare calda (dar nu prea stransa :) ) pentru tine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Lili, azi nu te-am vazut pe aici. Pupici :biggrin:

Alina, multa sanatate celor dragi si numai bine tie!

Imi permit totusi un sfat: incerca sa nu-l mai lasi pe baietel singur.

Nu am copii inca, dar ceva experienta am. Ei au alte perceptii, temeri, fobii...

Se poate speria de ceva, ii poate trece prin minte ceva ce poate deveni periculos.

Sunt cunoscute cazurile in care copii nesupravegheati s-au ascuns in frigider, cuptor, aprins chibrite, ramasi blocati in baie, beci, etc

Deci eu sunt singura care considera ca o palma la fund nu aduce rezolvarea problemelor si mai mult, nu e normala?!

Se pare ca nu, ca exista o lege si in Romania care zice clar "Conform disp. art. 85 din Legea nr. 272/2004, copilul are dreptul de a fi protejat împotriva oricăror forme de violenţă, abuz, rele tratamente sau neglijenţă"

Pentru mine (si nu numai) violenta de orice fel nu e naturala. Vorba din batrani cu "bataia e rupta din rai" e gresita si eu tot sper sa vina ziua in care o sa ne dam seama ca a lovi un copil nu e normal. Indiferent de situatie!

Violenta nu e un mod normal de rezolvare -pe langa faptul ca lovesti un omulet fara aparare, tu, parintele, care e normal sa-i fi aparator, nu faci altceva decat sa inveti acel copil ca bataia e un MOD de a rezolva o disputa.

Stiu ca risc sa-mi pun in cap un forum intreg, dar scuze doamnelor, nu mi se par normale nici macar palmele la fund.

Alina, multa sanatate! :biggrin:

:) Noi am avut noroc,ca am stat cu bunica,mama si tata lucrau pana la ora 16,atunci veneau de la munca si bunica pleca acasa la ea,asta a durat pana cand am ajuns eu prin clasa a patra cred,deci eu aveam 10 ani si sora-mea 5 ,atunci au avut ai mei incredere sa ma lase cu cheia de gat,veneam de la scoala ,imi faceam temele si la 15,30 -16 tot eu trebuia sa o iau pe sor-mea mai mica de la gradinita cu program prelungit,in vacante stateam tot la bunici,ce imi mai placea ,e o perioada tare draga mie,faceam cu bunica placinte si ma invarteam pe langa ea prin bucatarie ,acum in egoismul meu sper ca si mama va iesi la pensie si va sta acasa ,mama insa nici nu vrea sa auda,spera sa poate continua sa lucreza ceva macar jumatate de program sau cu conventie nu stiu ce ,om vedea!

Uma, eu nu mi-am batut copila niciodata, si cred ca nici nu am certat-o vreodata.

Ca e tare sensibiloasa mneaei, deja daca articulam sau vorbeam mai apasat, imi spunea sa nu tip la ea :biggrin:.

mda, am avut noroc de-o tauroaica cu care sa ma inteleg mereu.

Uma, eu nu mi-am batut copila niciodata, si cred ca nici nu am certat-o vreodata.

Ca e tare sensibiloasa mneaei, deja daca articulam sau vorbeam mai apasat, imi spunea sa nu tip la ea :).

mda, am avut noroc de-o tauroaica cu care sa ma inteleg mereu.

Stella :biggrin:

Cu totii sunt sensibili si stiu ca, noi maturii, o sa fim obositi si agasati si plini de ale noastre si ei vor atentie, vor iubire, vor sa vada cat de tare intind coarda..dar de aia ne numim maturi, sa vorbim, sa explicam, sa protejam, sa repetam pana ne ajunge gura la spate. Nimeni nu zice ca a fi parinte e usor.

Bună seara. Nu am găsit nici-un topic unde să mă prezint, cred că aici este cel mai indicat. Mă numesc Emma, câteva persoane dintre voi mă cunosc de pe un alt forum cu nickname/ul Emmalyne, am 24 de ani și pasiunea de a găti. Unindu-mă acestui forum sper (sigur) să-mi îmbogățesc cunoștințele culinare. :biggrin:

O seară bună tuturor!!!

o, nuuuuuuuuuuuuuuuuu , nu e deloc usor sa fii parinte, si sa faci ce e just.

Cand era Vale mica, odata s-a suparat pe mine si mi-a zis...*mama, nu vrei sa mergi in camera ta sa citesti ceva?*:biggrin:...si am considerat ca era just, ca si eu ii spuneam cand era capricioasa...du-te tu in camera ta un pic si cujeta cu papusile...:)

ps....alina, sa stii ca eu eram un copil tare afurisit, si maicamea saraca fugea repede sa faca niscai cumparaturi ( foarte aproape) cat dormeam eu...si intr-o zi m-am trezit, in mijlocul camerei era un amarat de soricel miiiiiiiiiiiiic ...si am inceput nenica sa urlu * ma mananca soriciuuuuuuuuuuuuuu * de au fost nevoiti vecinii sa sparga usa , sa ma scoata de acolo...si pana in ziua de azi, cand vad un *sorrrrrrrrrrrrrriccccccccccci*, ma isterizez total si devin isterica total...am o frica teribila...e de-adreptul fobie ...fiimea stia de mica , si daca vedea cumva prin gradina , sau aparea nero cu unûl in bot, facea tot posibilul sa nu vad.

Fiocco, ii depune pe terasa aliniati, si ea cu taicasau ii strang si-i arunca ...bleahhhhhhhhhhh