Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motanul incaltat ;))

Featured Replies

• Author
Mie imi plac foarte mult aia turcoaz si daca mai sunt si din matase m-ai lovit. Dar- eu am o problema cu margelute si paiete cusute pe ele, pentru ca stiu ca zboara rapidus. Extraordinara culoarea. Si aia rosii, la aia cred ca e superflu sa ma exprim :hug: . Sa ii porti sanatoasa!
  • Author

Nah ca m-ati zgandarit, nu-i a buna. Am gasit ceva ce caut de atata timp, acu' luati-mi un belet spre NY sa ma duc sa mi-i iau :hug: Va priveste cum faceti, puneti mana de la mana ca io somn si liniste nu mai am pana nu ii mangai B)

post-12-126907069565_thumb.jpg

Oau, imi plac tare mult papuceii! Ambele perechi! De unde i-ai luat? Ca poate vine iepurasu' mai devreme pe la mine..... :) Sa nu-mi zici Globus, ca-mi bag unghia-n gat! :-* Ca n-am nici unul aproape, abia la 75 km, inspre nord, e primul.. :lol:

Mie-mi vin bine culorile - si verde si rosu! Intrebare: la pantofi - nu e tocul nitel cam in spate? Am avut niste pantofi cu tocul inspre spatele calcaiului si m-au rupt la picioare - aveam niste junghiuri in gamba si-n tibie, de-mi venea sa urlu! :) In schimb, la cei cu tocul pe mijlocul calcaiului, oricat de inalt ar fi fost, picioarele mele sedeau comod.

Aia turcoaz de la Deichmann,si aia roscovani de la esprit shop.

Astia-s comozi amîndoi.

Maya, superbe achizitii! :-* Eu pe cele turcoaz le-as folosi cu niste jeansi, un maieut sau camasuta alba si niste accesorii turcoaz, in ton cu pantofii :) De celelalte incaltari nu mai zic nimic, m-am indragostit! :)

Cosmina,exact pentru jeansi i-am luat pe aia turcoaz! :)

Mi-am luat si o poseta,care are aceeasi nuanta,desi în poza nu pare,din cauza difernentelor de material care-s diferite...si reactioneaza diferit la Blitz :lol:

Oricum,acu' tre sa caut si papuci din acelasi matreial ca poseta.

post-5-12690847911_thumb.jpg

Haha Maya, aia verzi sunt de la Deichmann, nu?Ma uitasem si eu la ei.

Uzare fara bataturi va doresc

Da,nu stiu de ce mi-au luat ochii..ca eu nu le am deloc cu papucii cu margelute,si nici culori de astea..dar mi s-a pus pata,si pace! :)

Mie imi plac foarte mult aia turcoaz si daca mai sunt si din matase m-ai lovit. Dar- eu am o problema cu margelute si paiete cusute pe ele, pentru ca stiu ca zboara rapidus. Extraordinara culoarea. Si aia rosii, la aia cred ca e superflu sa ma exprim :lol: . Sa ii porti sanatoasa!

Da,perlele vor zbura mai mult ca sigur.Oricum,sper sa tina macar primavara asta.

Merci,Laponel :)

Oau, imi plac tare mult papuceii! Ambele perechi! De unde i-ai luat? Ca poate vine iepurasu' mai devreme pe la mine..... :) Sa nu-mi zici Globus, ca-mi bag unghia-n gat! :) Ca n-am nici unul aproape, abia la 75 km, inspre nord, e primul.. ;)

Mie-mi vin bine culorile - si verde si rosu! Intrebare: la pantofi - nu e tocul nitel cam in spate? Am avut niste pantofi cu tocul inspre spatele calcaiului si m-au rupt la picioare - aveam niste junghiuri in gamba si-n tibie, de-mi venea sa urlu! :) In schimb, la cei cu tocul pe mijlocul calcaiului, oricat de inalt ar fi fost, picioarele mele sedeau comod.

Aia turcoaz de la Deichmann,si aia roscovani de la esprit shop.

Astia-s comozi amîndoi.

Am pricipit! :) Saru'mana pentru lamuriri. :lol: Acum, sa vedem cum convingem si iepurasu'..... :-*

Cosmina,exact pentru jeansi i-am luat pe aia turcoaz! :D

Mi-am luat si o poseta,care are aceeasi nuanta,desi în poza nu pare,din cauza difernentelor de material care-s diferite...si reactioneaza diferit la Blitz :D

Oricum,acu' tre sa caut si papuci din acelasi matreial ca poseta.

That's what I was talkin' about! Deci daa! Avem aceleasi gusturi :angryfire: Imi place la nebunie posetuta, sa o porti sanatoasa! :) Trebuie sa-mi gasesc si eu asa ceva :)

• Author

Cum spusei si dincolo, pun si aici:

Azi mi-am achizitionat o pereche noua de pantofi,si m-am gandit sa va inpartasesc,cateva tipsuri pe care le stiu eu pt.intretinerea si mentinerea in stare buna a pantofilor pt. mai mult timp.

Cand achizitionez o pereche noua de incaltaminte(pantofi,sandale,saboti slapi,etc)ii dau de jur inprejur la toate incheieturile cu un fir subtire de superglue su picatura(cu atentie sa nu manjesc),in felul asta eu port incaltamintea ani de zile fara sa se deslipeasca,deasemeni daca au o aplicatie(brosa,fundita,pietricele,etc)pe dedesupt fara sa se vada ii dau 2-3 puncte de superglue sau picatura in felul asta nu risc la prima ploaie sa le pierd pe strada.

Tote astea le fac ca si masura preventiva incaltamintei noi abea cumparate.

Tocurile,le dau cu nu strat subtire de lac (chiar de unghii)in felul asta tocurile vor fi mereu curate,si nu se vor ciobi'',zdreli asa de usor de la pietricele de exemplu.

Pantofii de piele stie toata lumea ca se dau cu creme cu o periuta moale,apoi se lustruiesc,cu o bucatica de piele intoarsa(deaia de la ochelari),dar cei din imitatie de piele se curata cu o carpa umeda se usuca,cu o carpa uscata,si se lucideaza cu''crema de fata sau de maini'',pantofii de lac se curata cu lapte dulce caldut...

Pt. a indeparta mirosul neplacut din inacaltaminte(mai ales cei sport)se sterg bine in interior cu o carpa inpregnata in alcool sanitar,spirt.

Vf. sireturilur se inmoaie deasemeni in lac de unghii transparent(in felul asta daca se pierde,cade capsa din vf,nu se smotoceste(infloreste) vf. siretului,cine are incaltaminte sport(mai ales copii)stie ce vreau sa spun..

Asta a fost citat de la Geany.

SI de la Octaviuta:

"La pantofi va pot shi eu da un sfat, care pe mine ma ajuta destul de mult. la unele perechi de pantofi care ma strang (ma refer la latimea piciorului, nu la lungime) iau o punga dintr-aceea cu zipp o umplu cu apa, si o indes in partea din fata a pantofului astfel incat tot spatiul gol sa fie umplut. iar daca sunt pantofi cu varful decupat, sa iasa un colt de punga prin decupatura. Apoi ii pun peste noapte in congelator.. stiu ca suna ciudat, dar din cauza cresterii volumului apei inghetate, chiar ajuta!

Sper sa va fie de folos!"

• Author

Lili, cu o perie moale ii periezi bine si ii pui la cutie cu o folie deasupra. Eu asa fac si cu cei de catifea si cu cei de piele intoarsa.

Pentru fetele din Italia: exista la voi firma Accatino, o cunoasteti? Estze o firma italiana si aici toate magazinele vand produse de la ei. Daca da, imi puteti spune ce preturi au in IT incaltarile?

Multumesc!

Eately, ii poti curata orici cu o perie mai moale,sau daca sunt piele intoarsa(nu catifea) cu o perie speciala

Pentru fetele din Italia: exista la voi firma Accatino, o cunoasteti? Estze o firma italiana si aici toate magazinele vand produse de la ei. Daca da, imi puteti spune ce preturi au in IT incaltarile?

Multumesc!

De existat exista.Chiar din secolul 19 pare.Eu personal nu o cunosteam.Daca-s originale, pare o marca buna.AccatinoN-am gasit preturi. In De, sunt scumpe?Daca gasesc ceva revin.

Eately, ii poti curata orici cu o perie mai moale,sau daca sunt piele intoarsa(nu catifea) cu o perie speciala

De fapt, sunt de piele intoarsa, ai dreptate.Nu catifea, sunt doua lucruri diferite.Multumesc de sfaturi, fetele!

• Author

De existat exista.Chiar din secolul 19 pare.Eu personal nu o cunosteam.Daca-s originale, pare o marca buna.AccatinoN-am gasit preturi. In De, sunt scumpe?Daca gasesc ceva revin.

Sunt intre 160 si 200. Adevarul e ca sunt de o calitate ireprosabila. Mersi mult!

Lapo, m-am uitat si eu azi pe la pravaliile de pantofi, dar nu am vazut...sorry.
  • Author
Kira, multumesc si tie! Nu e neaparat, spuneam ca daca ii vedeti din intamplare in drunul vostru, sa va uitati, va rog la pret. Banuiesc ca e cam acelasi. Sunt scumpi dar, se merita. Nu toate modelele imi plac. Eu am luat anul trecut. Plus de asta, nu sunt ortopedic extraordinar de buni. Adica: daca e un picior cu probleme sau in general, in cazul problemelor de ordin ortopedic, nu e o talpa care sa confere sustinere. Este foarte subtire talpa lor. Insa eu ma impac foarte bine cu ei.

a venit iepurasul :appl:

pozele le-am luat de pe net, ca n-am apucat sa le fac poze

Foarte frumos!

:D

Da zi si mie cum ai dresat iepurasul sa merga incaltat asa?

pana la mine sau de acum in colo?defapt iepurasul nu mere incaltat,dar d-na iepuras da.N-a mai mers de mlt pe toace,da a facut probe prin casa si inca are picioarele la locul lor :appl:

Din 4 incaltari luate, 3 au tocuri de 9 si 10 :D

• Author
Me likey a lot ce a facut iepurasul tau acolo ;) Cred ca ai fost tare cumintica. Imi imaginez comozi tare aia cu talpa ortopedica. Iar la ceilalti imi imaginez niste unghii asortate :bounce: Sa ii porti cu placere!

Am cerut şi eu iepuraşului nişte pantofi de condus maşina :lol: să vă şi traduc acum din sinergia gândurilor mele elucubrante...

Io-s mică de înălţime , aşa că port toace mari. Dar să conduc maşina am învăţat cu cizme ca alea ale Lizurei, de călărie cică, aşa că nu am avut până acum curajul să conduc decât cu talpă plată.Acum am început să trec la varianta intermediară , aşa că, iată-le:

Nr. 1 , de mers la serviciu.

post-508-12704584778_thumb.jpg

Nr. 2 , de mers la chefuri...( nu se arată în program în curând, dar, orişicât, de ce să nu fiu pregătită? :lol:

post-508-127045865159_thumb.jpg