Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

Featured Replies

Am facut aseara chifle monti cu cascaval dupa reteta de pe blogul Montignac Rules.

Reteta am modificat-o un pic, rezultatul mie imi place. Imi placea si inainte painea mai grosiera asa ca pentru mine a fost perfect.

post-729-13082432082801_thumb.jpg

Astazi am facut sorbeto de capsuni.

500gr capsuni

1 lingura jumate fructoza

Reteta e de la Sorbeto postat de Ioana, doar ca nu am mai pus apa. A iesit foarte bun si racoritor.

post-729-13084222856991_thumb.jpg

Ieri, nu azi...

- caras marinat la cuptor (socrela)

- visine in suc propriu (conserve)

Duminica...

- gratar cu varii carnuri si mici (preferatii mei) - soata e sef aici

- ciorba de somn (socrela)

Vin si eu ca am gasit niste poze mai vechi,de sapt trecute,dar poate va mai dau idei:

Omleta cu putina ceapa verde si usturoi verde,umpluta mai apoi cu feta si morcov ras(crud)

post-59-13087384936143_thumb.jpg

sSalata(frunze verzi,rosii,castravete,ardei) stropita cu zeama de lamaie,putin ulei de masline,sare,piper+ piept de curcan

post-59-13087385304483_thumb.jpg

Salata de valeriana,ridichi,morcovi(+zeama de lamaie,ulei de masline,sare,piper) cu ton si oua fierte,alaturi felii wasa

post-59-13087385467868_thumb.jpg

Spaghetti integrale cu rosii,masline,busuioc,feta si mozzarella bine stoarsa de zer(de fapt ramasa de seara de la copii)

post-59-13087385682708_thumb.jpg

Capsuni

post-59-13087385857157_thumb.jpg

Aseara o omleta verde cu niste cubulete de sunca de casa,alaturi de salata de varza(sare,piper,ulei de masline si otet) si niste felii de rosii.Pentru omleta am mixat ouale cu ceapa verde si usturoi verde.

post-59-13087385173939_thumb.jpg

Ca desert am avut ieri mousse de ciocolata(ideea de la Armina),dar am uitat de poza.Fac mai tarziu cand am pofta sa mananc iar,ca mai am.

Pentru astazi vreau sa fac o supa de salata verde,cu putina sunca de casa,pt gust,si acrita cu lamaie.Abia astept!

Revin pe seara cu poze!

Imi place de voi ca mai aveti si timp de facut poze... eu de-abia mai respir...

Petunica, stiai ca maslinele si branza au grasimi, nu? Ca nu prea ai voie sa le asociezi la paste.

Imi place de voi ca mai aveti si timp de facut poze... eu de-abia mai respir...

Petunica, stiai ca maslinele si branza au grasimi, nu? Ca nu prea ai voie sa le asociezi la paste.

Acum ca zici,parca imi amintesc ca am citit chiar aici pe forum,oare?Ahhh,na,oricum asta am facut mai la inceput ,cand m-am apucat.

Astazi am cumparat iarasi niste paste integrale si vreau sa le fac maine,probabil ,cu rosii,busuioc,ton si am vrut si niste branza brie sa arunc la ele,dar astept sa vad ce zici,daca merge.

Sorina,eu am saptamana asta timp de sortat si cautat prin poze,ca n-am copii.Au ramas in Romania,ma plictisesc de nu mai pot,mi-e dor de ei si trebuie sa-mi acopar timpul cu ceva,oooffff

NU, fara branza... imi pare rau... dar nu se poate.

Stiu cum e fara copii. La inceputul lunii am plecat pt 5 zile in Romanica, doar eu si soata... aveam niste probleme de rezolvat. A foat asa de ciudat... a fost prima data cand am stat fara copii.

Acum ca zici,parca imi amintesc ca am citit chiar aici pe forum,oare?Ahhh,na,oricum asta am facut mai la inceput ,cand m-am apucat.

Astazi am cumparat iarasi niste paste integrale si vreau sa le fac maine,probabil ,cu rosii,busuioc,ton si am vrut si niste branza brie sa arunc la ele,dar astept sa vad ce zici,daca merge.

Petu, aici s-a discutat chiar saptamana asta despre cum se mananca pastele, fie ele si integrale :Demon:

Dovlecei/Ardei umpluti

- o ceapa

- miezul scobit si tocat marunt de la dovlecei

- aprox 150 ml suc de rosii cu bucati de rosii prin el, aveam o doza desfacuta deja

- 300gr carne tocata

- 1 ou

- sare, piper, marar, cimbru

Am pus tigaia la incins cu vreo 2 linguri de ulei. Am tocat marunt ceapa si miezul de dovlecel si le-am pus la calit rapid. Cand au inceput sa se rumeneasca am stins cu zeama de rosii si apa ca sa clatesc cutia. Am lasat pe foc pana s-a evaportat apa.

Intr-un castron am rasturnat ce era in tigaie, am lasat sa se raceasca un pic, am adaugat carnea tocata, oul, mirodeniile si am amestecat bine. Am umplut jumatati de dovlecel si 1 ardei capia. Am dat la cuptor la 180-200C pentru vreo 40 minute intr-o tava cu un pic de apa. Au iesit nemaipomeniti. Nici nu se simte nevoia de orez sau altceva...

Ieri am facut prajitura asta care s-a mancat azi. Cu capsuni. Foarte aromata si usoara.

post-729-13095265172685_thumb.jpg

Am mai facut chicken curry dar nu am mai pozat ca nu era nimic special...

Ieri am facut prajitura asta care s-a mancat azi. Cu capsuni. Foarte aromata si usoara.

ce contine prajitura (ce e sub paturica alba) :thumleft: ? au mancat si ceilalti fara sa comenteze gustul...de dieta, la fel cum ti-a spus sotul la prima prajitura incercata?

ce contine prajitura (ce e sub paturica alba) :toothy6: ? au mancat si ceilalti fara sa comenteze gustul...de dieta, la fel cum ti-a spus sotul la prima prajitura incercata?

Au mancat toti, nu are gust de prajitura de dieta.

E facuta conform unei retete pe care am gasit-o dincolo, e un fel de diplomat fara piscoturi:

Frisca batut bat cu vanilie

Oua batute cu fructoza/zaharina in cazul meu :thumleft: pe baie de aburi pana s-au facut crema

Fructele eu le-am maruntit din cutit si nu le-am facut piure

Gelatina.

Totul amestecat si pus la frigider peste noapte.

Le-a placut la toti :)

Noi cina proteica faza 1: Piuré de nãut cu chiftele de porc (doar cu ou, ceapa si mirodenii) marinate in sos de rosii cu ceapa, ardei,piper, dafin si ardei iute Cayenne. Divinal.

post-97-13095512426166_thumb.jpg

Am facut cantitate dubla de piuré de naut, vreau sa fac o experienta zilele astea, clatite dulci faza 1 fara gluten si lactoza. :occasion15:

Azi am facut pizza pentru toata lumea si imi era teama ca nu voi rezista mirosului asa ca mi-am facut si eu una Monti. Cu ocazia asta am descoperit si faina de migdale.

Am pus 100 gr faina de migdale - era deja macinata si avea si cojite, asa ca la final coca arata de parca pusesem ciocolata in ea. Soacra-mea mi-a si zis, parca e prajitura. Initial imi era teama ca o sa simt gust de migdale si nu o sa imi placa.

Asadar, la 100 gr faina de migdale am pus vreo 2-3 linguri de faina de orz - mi se parea ca nu prea se leaga. Vreo 80 ml apa calduta si 10-12 gr drojdie. Acum ma gandesc ca puteam sa nu pun niciun pic de drojdie ca nu a crescut deloc alumatul :P

Am lasat-o la cald vreo 2 ore cat a stat si aluatul normal. Pe a mea am facut-o ultima. Am intins foaia cu mainile si am presat-o sa fie cat mai subtirica. Am pus sos de rosii peste foaie. Apoi niste rondele de ceapa, cateva ciuperci, ardei iute, niste pastrama si cateva felii de cascala. Nu am mai desfacut o punga de mozzarella doar pentru pizza mea.

Am dat-o la cuptor incins la max pentru vreo 5-7 minute. Rezultatul a fost neasteptat. Exact gust de pizza tipica. Doar aluatul nu e crocant ca cel de pizza dar nu m-a deranjat.

post-729-13098109053231_thumb.jpg

laura, chiftelele arata yammy. Cum se face piureul de naut? e voie naut cu lipide ? :P

armina, bravo de pizza ...ce pofta mi-ai facut!

Am facut chec-ul cu masline al Stellei doar ca in loc de faina de grau am pus faina de migdale si in loc de 4 - 6 oua, erau mai micute si mi s-a parut compozitia cam vartoasa doar cu 4.

6 oua

100 gr faina de migdale

200 gr sunca de Praga

100 gr cascaval ras

100 gr masline verzi feliate

o mana de gogosar taiat fasii - al meu era de la borcan, murat

3 linguri ulei de masline

1 lingurita praf de copt

Foarte bun. A mancat si al meu si i-a placut, mi l-a mancat aproape tot.... :angryfire: si io care trageam nadejde sa am vreo 4 zile din el.

post-729-13101566439109_thumb.jpg

excelenta idee, cu care mai pot scapa de 6 oua si faina de migdale cu care inca nu facusem nik, sa vad acum daca reusesc sa ajung la cumparaturi ca nu am cascaval, masline si sunca de praga conforma. :headbang: Anyway minunata, cred ca merge si niste verdeata si ciuperci. Ramane usor umeda compozitia, eu de aia ma tem de checuri sarate?

excelenta idee, cu care mai pot scapa de 6 oua si faina de migdale cu care inca nu facusem nik, sa vad acum daca reusesc sa ajung la cumparaturi ca nu am cascaval, masline si sunca de praga conforma. :headbang: Anyway minunata, cred ca merge si niste verdeata si ciuperci. Ramane usor umeda compozitia, eu de aia ma tem de checuri sarate?

Eu zic ca nu pui ciuperci. Asta era chec cu masline, apoi sunt prea multe si se lasa compozitia. Poti face separat altul doar cu ciuperci :floare:. E un pic umed, insa mie mi-e ok si e foarte bun, gustul exact ca un checulet normal.

Vezi ca a pus Maya o reteta de omleta cu dovlecei. Parca te plangeai ca ai si prea multi dovlecei, asa scapi si de ei si de oua ;)

Foarte fain :headbang:

E si gustos, Adriana. Daca il faci o sa vezi ca nu e nicio diferenta la gust fata de unul facut cu faina alba de grau.

am facut pentru popor fursecurile lui Maya asa ca a trebuit sa fac si pentru mine ceva. am procedat asa:

- am facut reteta dubla

- am amestecat untul, fructoza (in loc de 300gr zahar am pus 150 fructoza), oul, kefirul (in loc de lapte) esenta de vanilie si ghimbir

- de aici am impartit compozitia in 2, cu jumate m-am dus mai departe cu reteta original (150 gr. faina) iar in jumate am pus 100 gr. faina migdale, 2 linguri faina integrala, 2 linguri tarate

sunt foarte bune. nu sunt asa de fine ca cele originale, in schimb mi se par mult mai dulci.

de aceea si scriu observatia asta: mie se pare ca fructoza are diferite grade de "dulce" in functie de combinatie.

pentru ca fursecurile astea oricum nu ies asa de fine m-am gandit ca ar merge amestecat im compozitie niste bucatele de "nuci", de ciocolata, sau poate chiar cu o visina infipta cumva deasupra. daca mai am timp mai experimentez.

si asa arata ale mele:

post-84-1310202080165_thumb.jpg

Am gatit in weekend dar fara poze:

- Chifle monti, reteta M_rules

- Creveti gratinati, reteta Dana

- Piept de pui cu pleurotus

Armina, am facut omleta Mayei ieri si azi am mancat portia lui tati (lui nu i-a placut coapta si nu i-am pus nici dovlecei- nu suporta, ci sunca), a iesit f buna dupa gustul meu. Am scapat si de dovlecei azi cu o musaca de dovlecei in care sosul rosu l-am facut preponderent din ciuperci si cateva linguri de sos bolognez pe care il aveam in frigi facut si vidat.

Ma gandeam sa pun ciuperci in loc de sunca praga, pentru ca nu am gasit inca vreun mezel conform.

Continui sa am oua excedentar si tot nu slabesc deloc desi tin dieta de 2 luni si ceva :105: Incep sa ma demoralizez, pentru ca ma si frustrez de peste 2 luni si se apropie si concediul si nu am obtinut deloc ceea ce am planificat. :105:

Scuze Daniella, numai acu' vazui intrebarea ta. Nautul boabe are IG 35 si merge cu grasimi. Eu cumpar naut uscat, il pun la inmuiat cca 6 ore apoi il fierb. Dupa ce a fiert cca 20 min pun jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu (atentie ca face reactie cu apa ce clocoteste) si il mai las sa fiarba 10 minute la foc mic. Apoi il folosesc boabe ori il fac piurée. Calculezi o cana de naut uscat pentru 2 persoane.