Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

Featured Replies

Laura, multumesc! Deci amesteci cu unt, cu smantana, cu ce vrei sa faci piureul.

cred ca tot asa merge si lintea, stiti? ... ca nu am facut niciodata ... la mine in familie nu s-a pomenit ...

emrge oare si la fasole boabe, tot asa in 30 min, daca pui bicarbonat? dar nu ramane un gust lesios, ca am incercat o data cu fasolea si mi s-a parut ca avea un gust salciu...

Laura, multumesc! Deci amesteci cu unt, cu smantana, cu ce vrei sa faci piureul.

cred ca tot asa merge si lintea, stiti? ... ca nu am facut niciodata ... la mine in familie nu s-a pomenit ...

emrge oare si la fasole boabe, tot asa in 30 min, daca pui bicarbonat? dar nu ramane un gust lesios, ca am incercat o data cu fasolea si mi s-a parut ca avea un gust salciu...

Nautul si lintele le amestec cu apa, nitzica sare, suc de la jumatate de lamaie (optional) si ulei de masline apoi le zdrobesc cu blenderul vertical. Le condimentez dupa gust. La naut merge bine pudra de chimen turcesc, merge bine patrunjelul verde, piperul si desigur usturoiul.

Piurée de fasole de fapt e fasolea frecata/facaluita/batuta. Si pe asta tot cu blenderul vertical o prepar.

Bicarbonat pun doar la naut cand il fierb. La fasoale si linte nu. Mai e o alta metoda. Sa le lasi "la umflat" cateva ore in apa cu bicarbonat. Apoi le speli, le pui in cratita cu apa rece si le fierbi. Asa poate nu mai au gustul acela care te deranjeaza pe tine.

Edit: eu de ceva vreme nu mai cumpar nici naut nici linte si nici fasole semipreparate in conserva chiar daca zice ca-s fara conservanti. Am observat ca daca le prepar eu de la a-z au alt gust si aroma. Din pacate se cheltuie mai mult timp cu prepararea. :)

multumesc mult! nici eu nu am cumparat fasole/naut/linte semipreparate niciodata, de fapt pana acum eu nu le mancam, convinsa fiind ca ingrasa :)

orice facut in casa are alt gust decat cumparat ... desigur trebuie sa ai si timp...

a plouat sambata, in sfarsit, asa ca am "gatit" un fel de chiftelute/clatitute din mere: mere rase, pudra de migdale, ou, fructoza (putin de tot), scortisoara, ghimbir praf, putina esenta de vanilie. prajite in tigaia de teflon, cu putina grasime. le-am servit cu smantana si afine, ca niste papanasi.

post-84-13109729520869_thumb.jpg

farfurioara este una de la ceasca de cafea. iar lingurita este pe masura. de fapt se vede dupa dimensiunea afinelor.

nu m-as fi gandit ca e voie mere rase ... :blush: in combinatii...

de ce sa nu fie voie? expune-mi motivele -_-

Daniella, Monti zice ca marul copt este fructul care pe langa 'berries' se poate manca impreuna cu alt tip de alimente. Deci merg -_-

Boni, arata bine. Pentru gusutl meu, eu as pune si niste cocos :)

Daniella, Monti zice ca marul copt este fructul care pe langa 'berries' se poate manca impreuna cu alt tip de alimente. Deci merg -_-

Boni, arata bine. Pentru gusutl meu, eu as pune si niste cocos :)

dice soptesti? las-o pe ea sa raspunda https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

orice fruct copt/gatit merge in combinatii, in functie de IG. cele cu cu IG<35 merg in orice combinatii.

Armina, daca pui cocos ies de F2. ca si aroma s-ar potrivi.

dice soptesti? las-o pe ea sa raspunda https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

orice fruct copt/gatit merge in combinatii, in functie de IG. cele cu cu IG<35 merg in orice combinatii.

Armina, daca pui cocos ies de F2. ca si aroma s-ar potrivi.

Ups, pardon :D

Eu am 3 pungi de fasii de cocos luate de al meu. I-am zis sa imi ia fulgi, a fost in 2 magazine, nu a gasit si pana la urma, ca sa nu vina cu mana goala mi-a luat altceva decat aveam nevoie... =)) Barbati la cumparaturi...acum trebuie sa il folosesc la ceva, daca zici ca e de F2, parca citisem pe site dar cum nu am folosit pana acum, n-am verificat IG, atunci il las acolo, i-o veni randul la ceva. Daca nu cocos atunci o priza de scortisoara iar mie mai imi place la nebunie aroma de cardemon

pai scortisoara am pus si eu, niste praf de ghimbir si un strop de esenta de vanilie. nu stiu daca mi-ar placea cardemon sau nu...

referitor la cocos. pe site apare nuca de cocos cu IG=35, iar laptele de cocos cu IG=40.

eu zic ca fulgii sau fasiile de cocos (pe care le cumparam noi din magazin) sunt "bucati" uscate de nuca de cocos si au IG>35. este prea la limita ca sa poti sa consideri IG apt de combinare cu grasimi. si oricum cocosul are grasimea lui, asa ca eu raman la parerea ca ar fi de F2.

pai scortisoara am pus si eu, niste praf de ghimbir si un strop de esenta de vanilie. nu stiu daca mi-ar placea cardemon sau nu...

referitor la cocos. pe site apare nuca de cocos cu IG=35, iar laptele de cocos cu IG=40.

eu zic ca fulgii sau fasiile de cocos (pe care le cumparam noi din magazin) sunt "bucati" uscate de nuca de cocos si au IG>35. este prea la limita ca sa poti sa consideri IG apt de combinare cu grasimi. si oricum cocosul are grasimea lui, asa ca eu raman la parerea ca ar fi de F2.

A, Boni, eu nu te-am contrazis :icon_fessee:. Doar ziceam ca am acum cocos prea mult si nu stiu la ce sa il folosesc. Poate fac un mousse cu cocos si pun fasiile astea la inmuiat in lapte :violent6:. O sa vad ce fac cu el, dar sigur, am inteleg nu e Monti pentru F1.

Eu am facut azi arderi si rosii umplute si muffins cu afine. La muffins le-am facut si o poza, o sa editez un pic mai tarziu :rolleyes:

Eu am facut azi arderi si rosii umplute si muffins cu afine. La muffins le-am facut si o poza, o sa editez un pic mai tarziu :beer2:

Armina cu ce ai inlocuit orezul? quinoa? Impartasesti reteta :floare: ?

Cat ai slabit de cand te-ai apucat? Noi ne.am apucat deodata, doar ca tu ai un program regulat de mese, esti disciplinata, in timp ce eu :rolleyes:

Astept si reteta de mufins cu afine.

Eu am facut azi arderi si rosii umplute si muffins cu afine. La muffins le-am facut si o poza, o sa editez un pic mai tarziu :(

Armina cu ce ai inlocuit orezul? quinoa? Impartasesti reteta :beer2: ?

Cat ai slabit de cand te-ai apucat? Noi ne.am apucat deodata, doar ca tu ai un program regulat de mese, esti disciplinata, in timp ce eu :floare:

Astept si reteta de mufins cu afine.

Daniella, nu am inlocuit cu nimic orezul. L-am eliminat de tot.Am avut 500 gr carne amestec. Aveam niste ciuperci in frigider care nu se mai pretau sa fie facute ca fel principal asa ca le-am tocat mai marunt, 3 fire ce ceapa vrder, miezul de la 3 rosii - astea calite. Le-am lasat sa se raceasca un pic, apoi am pus carnea si un ou, sare, piper, verdeata. Am umplut legumele. Au iesit gloante, nu exagerez.

Eu le-am taiat in 2 in farfurie, pus din sosul din cratita peste ele si o lingura de smantana. Mi-au placut foarte mult.

Imi mai ramasese o mana de carne si am facut 6 chiftelute pe care le-am prajit in tigarie. Si astea bune. Am mancat 3 la micul dejun :(

De cantarit nu ma pot cantari in Praga ca nu am instrumentul necesar :rolleyes: ...data viitoare de cantarire e in august, in jur de 20 cand ajung iar in Germania...

Mai, la muffins, am gasit o reteta pe net. Initial am zis ca fac jumate din cantitate, apoi am mai pus din aia un pic, din ailalta iar un pic, asa ca nu prea pot da cantitatile exacte dar iti pot da reteta originala.

Mi-au iesit 12 bucati:

post-729-13114536071547_thumb.jpg

Si sectiune, inca calduta...:

post-729-13114536201395_thumb.jpg

ooo ti-au iesit frumos! mie nu-mi cresc muffins asa bine, se turtesc ...cred ca din cauza de albusuri batute spuma ... :rolleyes: ...sau nu stiu sa cum trebuie coapte corect (sus-jos, ventilatie)

deci nu stii de la inceput cat ai slabit pana ...acum/la ultima cantarire ... ?

ooo ti-au iesit frumos! mie nu-mi cresc muffins asa bine, se turtesc ...cred ca din cauza de albusuri batute spuma ... :rolleyes: ...sau nu stiu sa cum trebuie coapte corect (sus-jos, ventilatie)

deci nu stii de la inceput cat ai slabit pana ...acum/la ultima cantarire ... ?

ei fas, nu am folosit deloc mixer, ouale batute impreuna putin. Sunt foarte simplu de facut si rapide. Nu am folosit ventilatie. Le-am pus la nivelul de mijloc al cuptorului, la 175 grade, incalzire de jos. Am tras de aluat sa imi ajunga de 12 bucati, ca ti-am spus ca m-am jucat un pic cu cantitatile :floare:

Hai sa nu stricam topicul de 'Ce am gatit azi' cu discutii generale :beer2:

eu am facut vinete in 3 feluri:

- salata de vinete - foarte bune vinetele, am pus foarte putin ulei dupa ce le-am tocat

- o varianta de parmi-geany, cu telemea, rosii proaspete, felii de finete crude (nu le-am prajit ci doar le-am lasat putin cu sare), busuioc

- si pentru ca mi-au mai ramas niste felii de vinete le-am prajit in tigaie, fara ulei, si le-am cladit turnulet cu felii de rosii si de telemea proaspata. le-am dat 5 mnute la cuport sa se topeasaca branza. am presarat cu cimbru

si am mai facut o tura de fursecuri, ca cele cu cocos ale Mayei, doar cu faina de migdale.

am poza doar de la turnuletele pe care le-am mancat ieri seara

post-84-13114875115552_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Azi am facut:

- dulceata de piersici cu fructoza

- vinete cu sos de branza by Eataly https://forum.artaculinara.ro/topic/2392-vinete-cu-sos-de-branza-feta/page__pid__98831__st__0entry98831

- am copt vinete... maine le fac salata de vinete

- o mancarica de dovlecei cu usturoi

A, si zilele trecute am facut dulceata din 12kg de capsuni (o parte cu fructoza, o parte cu zahar). Cea cu fructoza pt noi, cea cu zahar pt camin (se va vinde la targul de Craciun).

In seara aceasta am pregatit 4kg de pere, asa ca maine imi fac si ceva dulceata de pere (cu fructoza).

Concluzie: toata ziua am stat in bucatarie.

Eu azi am facut rulada Danei, adaptata la ce aveam prin casa. Am umplut cu fasii de ardei rosu si branzica afumata. Foarte buna, a spus al meu si a mai cerut si alta data. Eu o sa gust maine la pranz. Poze n-am ca nu era nimic special.

Bravo :)

Multumesc frumos... da' pt ce? Ca mai mereu stau asa in bucatarie... Acum suntem 7 in casa. Mi-a venit si cumnatul pt o luna. Imi cam vine sa-mi iau campii.

Asta-i viata!

Sa dea Domnul sa iasa treaba bine... asa o sa avem loc mai mult, sa nu ne mai calacam pe picioruse de fiecare data.

Eu azi am facut rulada Danei, adaptata la ce aveam prin casa. Am umplut cu fasii de ardei rosu si branzica afumata. Foarte buna, a spus al meu si a mai cerut si alta data. Eu o sa gust maine la pranz. Poze n-am ca nu era nimic special.

Si eu fac mai mereu rulada de carne tocata umpluta. O bunatate. Am sa o fac saptamana viitoare... daca nu oi uita pana atunci.

Multumesc frumos... da' pt ce? Ca mai mereu stau asa in bucatarie... Acum suntem 7 in casa. Mi-a venit si cumnatul pt o luna. Imi cam vine sa-mi iau campii.

Asta-i viata!

Sa dea Domnul sa iasa treaba bine... asa o sa avem loc mai mult, sa nu ne mai calacam pe picioruse de fiecare data.

pentru ca stai in bucatarie sa gatesti pentru 7

pentru ca iti doresti o casa mai mare in care sa stati toti

pentru astea :)

Astazi am facut niste rulouri de vita umplute cu castraveciori murati, ciuperci la tigaie cu smantana.

post-729-13123976102367_thumb.jpg

Si am mai facut pentru dimineata la mic dejun chifle cu cascaval. Nu le-am mai pozat.

PS. data la aparat e aiurea ca m-am grabit odata sa fac poze si nu am mai setat-o conform celei reale.