April 6, 201115 yr comment_84708 Pateuri cu branza picanta de oi,excelente la o bere(o reteta tare draga sufletului meu). Geany aluatul e facut de tine?Da e un aluat la care eu tin f. mult,desi e impaturit ,nu e un foietaj.E un mix intre un foietaj si fraged.Tot de la vecina cu tata cofetar de m-a invatat cozonac.Intereseaza pe cineva reteta?!Sunt multi pasi dar nu e complicat de loc pe cat pare, si rezultatele sunt spectaculoase in opinia mea. Gata am postat reteta uitati linkul My link Report
April 6, 201115 yr comment_84711 chec cu lamaie, lemon loafReteta e pe undeva? Ca am niste lamii din copacul unor prieteni si mi se pare modul cel mai frumos de a le folosi Report
April 7, 201115 yr comment_84855 nu am pus ca e prea usoara. place si la copii mult 125g unt la temperatura camerei1 1/2 cup zahar fino lamaie mare, coaja rasa fin si extras sucul2 oua1 1/2 faina self rising cernuta1/2 cup lapte se bate untul cu 1 cup de zahar si coaja de la lamaie pana se face cremos. adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza.punem jumate din faina si jumate din cantitatea de lapte. amestecam usor sa se combine. urmeaza si restul de faina si lapte. punem compozitia in tava de chec unsa cu unt in prealabil si bagam la cuptor incalzit la 180 pt 40 de min (sau verificati cu batul pana iese curat) amestecam restul de zahar cu 1/3 cup suc de lamaie si incalzim pe foc pana se topeste zaharul. se toarna peste checul fierbinte si se lasa sa absoarba si sa se raceasca.enjoy merge si cu portocala sau grepfruit...mie imi plac toate, familiei doar cel de lamaie Report
April 7, 201115 yr comment_84860 Ok, mersi, e ca cel pe care l-am facut si eu in forma de tort Reteta facuta de mine pe linga glazura de deasupra il mai insiropeaza cu suc de lamiie amestecat cu zahar. Report
April 9, 201115 yr comment_85065 trebuiau sa fie crizantemele danezei dar aveam 4 manute care tot furau coca si nu ma lasau sa fac nimic. asa ca au iesit ...ce a iesit ..superb aluatul insa, indiferent in ce forma e copt Report
April 9, 201115 yr comment_85075 Lapona esti bestiala! Io? Noooo, sunt o bestie malitioasa care isi autprovoaca flagelari tot deschizand topice interzise pe aici. Mirelescu, io ti bat! Pa la fete! Azi poate reusesc un jogging. Cocareala placuta! Report
April 9, 201115 yr comment_85095 Pateuri cu branza picanta de oi,excelente la o bere(o reteta tare draga sufletului meu). Geany aluatul e facut de tine?Da e un aluat la care eu tin f. mult,desi e impaturit ,nu e un foietaj.E un mix intre un foietaj si fraged.Tot de la vecina cu tata cofetar de m-a invatat cozonac.Intereseaza pe cineva reteta?!Sunt multi pasi dar nu e complicat de loc pe cat pare, si rezultatele sunt spectaculoase in opinia mea. Gata am postat reteta uitati linkul My linkMerci Geany! Am si eu o reteta de asta tot un fel de imitatie de foietaj. E a bunicii mele. Dar are un pic de otet in ea. Cert este ca necesita f putina framintare si aluatul se stratifica instant la cuptor.Banuiesc ca si a ta merge pe un principiu asemanator.O incerc si eu dupa Pasti! Report
April 12, 201115 yr comment_85332 azi, ca am oats sa-mi pun si-n cap, unele cu berry si altele cu appple si scortisoara, am facut biscuiti si muffins. sotul e singurul care mananca porridge si oats si astea nu-i plac, prefera simple cu miere Report
April 19, 201115 yr comment_86017 Steluto!,Am facut checu` tau,da nu am pus sunca,am vrut doar legume,Kolorabi,zuchini,praz,masline,ca trebuiau reciclate si drept ca n-am vrut sa ajunga la gunoi ca si andivele .Luasem niste andive faine pt reteta lui Alexandru,de miercuri pana sambata s-au inegrit,asta e.Te pup,si-ti multumesc,Paste Luminos cu sanatate si bucurii! Rog un admini sa -mi dea linku ca nu-l gasesc [center] [/center] Report
April 19, 201115 yr comment_86041 Nu vă duce gândul la un mic Picasso cu alzheimer, dacă vă uitaţi la pita mea de azi? ) Spanac, turmerik, boia de ardei dulce Report
April 19, 201115 yr comment_86042 Nu vă duce gândul la un mic Picasso... Figure au corsage rayé? Report
April 20, 201115 yr comment_86065 Rog un admini sa -mi dea linku ca nu-l gasesc Da tu zici checul sarat cu masline al stellei? Ca mie mi se pare o piine ce-ai facut tu Nu vă duce gândul la un mic Picasso cu alzheimer, dacă vă uitaţi la pita mea de azi? ) Spanac, turmerik, boia de ardei dulce Foarte faina, da' de ce alzheimer, mai trebuia vreo culoare? Report
April 20, 201115 yr comment_86069 Rog un admini sa -mi dea linku ca nu-l gasesc Da tu zici checul sarat cu masline al stellei? Ca mie mi se pare o piine ce-ai facut tu E chec [center] [/center] Report
April 20, 201115 yr comment_86078 Pai Nico ti-a iesit splendid, eu l-am facut de citeva ori dar n-a iesit niciodata asa de pufos. Report
April 20, 201115 yr comment_86091 Foarte faina, da' de ce alzheimer, mai trebuia vreo culoare? Eeee, am plecat să fac pâine simplă, cu tărâţe, pe urmă am văzut o mână de spanac rămas şi m-am gândit să fac o pâine bicoloră. Pe urmă am zis să-i pun şi ceva roşu, dar când să rulez pita mi-am amintit că am uitat să pun drojdia în ultimul aluat. Aluat alb era prea mult, aşa că l-am împărţit în două şi i-am adăugat nişte turmerik uneia din jumătăţi Noa, nu ţi se pare că despre Alzheimer e vorba? Arcadia si Nico, minunat ce-ati facut voi acolo ! Mulţumim Report
May 16, 201115 yr comment_89133 Aduc si eu omizile mele cu stafide simpatice si pufoase omidutele tale Report
May 22, 201115 yr comment_89790 izuk, imi dai si mie reteta de omizi te rog? eu o paine - easy no knead crusty bread Report
May 22, 201115 yr comment_89791 Reteta este dintr-o brosura Dr.Oetker Omizi cu stafide ( asa am numit-o eu ) Avem nevoie de :- 200 ml lapte , 60 g unt , 500 g faina , 1 plic drojdie uscata ( 7 g ) , 30 g zahar , 1 plic zahar vaniliat , 1/4 lingurita sare , 2 oua , 100 g stafide Preparam asa :Laptele se incalzeste , se pune in el untul sa se topeasca.Faina se amesteca cu drojdia , se adauaga zaharul , zaharul vaniliat , sarea , 1 ou intreg si un albus si amestecul de lapte cu unt.Se omogenizeaza si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Aluatul se framanta pe planseta cu faina , se adaga stafidele ( se lasa deoparte 16 stafide pentru ornat )si se framanta in continuare .Se formeaza un rulou de aluat .Se taie in 8 bucati egale . care la randul lor se taie in cate 5 bucati.Se formeaza bile si se aseaza strans una langa alta pe tava tapetata cu hartie de copt.Se obtin 8 omizi.Galbenusul ramas se amesteca cu lapte .Se ung omizile .Se pun cate 2 stafide pe capatul fiecarei omizi ca niste ochisori. Report
May 22, 201115 yr comment_89795 Reteta este dintr-o brosura Dr.Oetker Omizi cu stafide ( asa am numit-o eu ) Avem nevoie de :- 200 ml lapte , 60 g unt , 500 g faina , 1 plic drojdie uscata ( 7 g ) , 30 g zahar , 1 plic zahar vaniliat , 1/4 lingurita sare , 2 oua , 100 g stafide Preparam asa :Laptele se incalzeste , se pune in el untul sa se topeasca.Faina se amesteca cu drojdia , se adauaga zaharul , zaharul vaniliat , sarea , 1 ou intreg si un albus si amestecul de lapte cu unt.Se omogenizeaza si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Aluatul se framanta pe planseta cu faina , se adaga stafidele ( se lasa deoparte 16 stafide pentru ornat )si se framanta in continuare .Se formeaza un rulou de aluat .Se taie in 8 bucati egale . care la randul lor se taie in cate 5 bucati.Se formeaza bile si se aseaza strans una langa alta pe tava tapetata cu hartie de copt.Se obtin 8 omizi.Galbenusul ramas se amesteca cu lapte .Se ung omizile .Se pun cate 2 stafide pe capatul fiecarei omizi ca niste ochisori. mersi frumos, ce rapida ai fost acum le fac sa-i dau la scoala maine edit : sant la crescut deja ...fetele abia asteapta sa vada cum or sa arate, le-am spus ca sant omizi si sara s-a cam strambat Report