January 21, 201313 yr comment_181577 Am crosetat si eu o prajitura de duminica avand blat din albusuri, cocos si mac.Super! Dai si reteta, te rog! Am dat-o cu placere, e la locul ei! Sa va fie de folos! Report
January 21, 201313 yr comment_181595 Am crosetat si eu o prajitura de duminica avand blat din albusuri, cocos si mac.Super! Dai si reteta, te rog! Am dat-o cu placere, e la locul ei! Sa va fie de folos!Ma duc sa verific. Saru' mana! Report
January 22, 201313 yr comment_181704 Am crosetat si eu o prajitura de duminica avand blat din albusuri, cocos si mac.Super! Dai si reteta, te rog! Am dat-o cu placere, e la locul ei! Sa va fie de folos!Ma duc sa verific. Saru' mana! Cu placere! Report
January 23, 201313 yr comment_181807 La noi aseara papanasi fierti cu branza de vaci si tavaliti prin pesmet cu zahar si scortisoara: Report
January 23, 201313 yr comment_181919 Giorgi , trimite-mi si mie vreo 2 Eu , un desert cu clatite , ricotta , zmeura si piersici Report
January 23, 201313 yr comment_181945 Sis, impecabil. Giorgiana,un papanas dai la pofticiosi ( ) ?Cum i-ai facut? Nu am facut niciodata papanasi fierti iar fripti cred ca o singura data si atunci din cate imi amintesc nu prea grozavi. Ps. Am vazut c-ai avut un pretendent la papanasi Dragul de el, ce frumos sta acolo. Report
January 24, 201313 yr comment_182000 Fetelor, cu draga inima v-as da papanasi, dar s-au papat toti! Cu alta ocazie! Izuk si clatitele tale arata bine! Vika, eu ii fac asa: [i]250 g.branza de vaci4 linguri de gris2 linguri de faina(lingurile sa fie pline)2 oua Toate se amesteca si trebuie sa rezulte o pasta. Se puna intr-o oala apa cu sare si putin ulei sa fiarba, cand incepe sa clocoteasca se ia cu lingura din pasta de branza si se pun papanasii la fiert. Eu nu ii modelez in palma infainata, cum ies din lingura asa ii las. Doar ca trebuie inmuiata lingura de fiecare data in apa clocotita cand iei din pasta de branza. Se lasa sa fiarba cam 20-30 min. Se pune capacul si se mai lasa sa stea 10 min, sa se umfle bine papanasii. Intre timp se topeste intr-o tigaie putin unt, peste el se presara pesmet, dupa dorinta, se lasa pana se face auriu. Se stinge focul si se adauga zahar dupa gust (5-6 linguri), zahar vanilat, scortisoara pudra si se amesteca. Papanasii fierti se strecoara si se tavalesc prin pesmet. Se servesc calzi. Sunt buni si reci.[/i] Eu nu pot sa fac nimic fara "pretendent", care este un mare potficios si trebuie sa guste tot ce fac. Report
January 25, 201313 yr comment_182021 Eu prajiturica cu cocos a lui Anutz' https://forum.artaculinara.ro/topic/4271-prajitura-frageda-cu-cocos/page__st__20__gopid__182020&?do=findComment&comment=182020 desi nu am respectat si am modificat din cauza ca am facut-o rapid fara sa-mi fi propus asa ca am facut cu ce am avut si eu la indemana si din cauza de pitici,am explicat ce si cum acolo la mama ei,o recomand ,e f. rapida ieftina,pufoasa si buna de numa Report
January 27, 201313 yr comment_182360 Am zis si eu c-o fac,inca de anul trecut,dar n-am mai apucat,c-au iesit altele inainte Acum am facut o prajitura cu mere si migdale si din toate cate am facut pan-acum cu mere,asta e pe primul loc Report
January 27, 201313 yr comment_182377 OMG!!! Sunt adevarate, Ellani? Zi repede cum le-ai fac :drool:ut ! Report
January 27, 201313 yr comment_182387 [quote name='Ellani' date='27 January 2013 - 10:47 AM' Acum am facut o prajitura cu mere si migdale si din toate cate am facut pan-acum cu mere,asta e pe primul loc Foarte bine arata!!!!!!!!!!! Trebuie sa o fac si eu montificata ca imi este dor de praji cu mere (un aluat asa conform si pe placul meu. Report
January 27, 201313 yr comment_182463 OMG!!! Sunt adevarate, Ellani? Zi repede cum le-ai fac :drool:ut ! Da,da,daca vii te si convingi Si-ti mai dau si-o floare Nu stiu cat de repede,dar am zis in reteta postata aici : https://forum.artaculinara.ro/topic/4381-prajitura-cu-mere-si-migdale/ Foarte bine arata!!!!!!!!!!! Trebuie sa o fac si eu montificata ca imi este dor de praji cu mere (un aluat asa conform si pe placul meu. Merci si tie ,Cerra La Monti nu mai bag,caci n-am idee,chiar daca am auzit,dar sunt sigura ca tu stii mult mai bine ce si cum sa transformi. Report
January 28, 201313 yr comment_182605 Eu mai demult, dar n-am avut timp sa descarc pozele: Batoane de ovaz home made. Doua cani(aprox) de fulgi de ovaz, migdale si mere deshidratate(cam un pumn).Le-am tostat rapid in tigaie.Am pus la topit 3 linguri de unt, 3 linguri miere, 3 linguri zahar brun.Am turnat "lipiciul" peste cerealele calde. Am turnat in tava unsa cu unt si am presat bine compozitia, dar "bini di tat"! Se lasa la rece 4-5-6-7 ore! Si tort rapid de mere cu "un iaurt care sta sa scada"! 3 oua+200 gr zahar=spuma.Un iaurt de 125 ml250 gr faina+1 lingurita praf copt. Recomand felii de mere si in aluat nu numai deasupra. Report
January 28, 201313 yr comment_182623 Eu mai demult, dar n-am avut timp sa descarc pozele: Batoane de ovaz home made. Mi s-au lipit ochii de batoanele tale .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
January 28, 201313 yr comment_182624 Am zis si eu c-o fac,inca de anul trecut,dar n-am mai apucat,c-au iesit altele inainte Acum am facut o prajitura cu mere si migdale si din toate cate am facut pan-acum cu mere,asta e pe primul loc Arataaa...de-ti vine sa n-o manaci,numai sa te uiti la ea .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
January 28, 201313 yr comment_182637 Acum am facut o prajitura cu mere si migdale si din toate cate am facut pan-acum cu mere,asta e pe primul loc Arata de milioane! Batoane de ovaz home made. Doua cani(aprox) de fulgi de ovaz, migdale si mere deshidratate(cam un pumn).Le-am tostat rapid in tigaie.Am pus la topit 3 linguri de unt, 3 linguri miere, 3 linguri zahar brun.Am turnat "lipiciul" peste cerealele calde. Am turnat in tava unsa cu unt si am presat bine compozitia, dar "bini di tat"! Se lasa la rece 4-5-6-7 ore! Si tort rapid de mere cu "un iaurt care sta sa scada"! 3 oua+200 gr zahar=spuma.Un iaurt de 125 ml250 gr faina+1 lingurita praf copt. Recomand felii de mere si in aluat nu numai deasupra. Imi plac mult batoanele tale, chiar ma atrag... SI la tortul rapid cu iaurtul care sta sa scada ia zi-mi si mie, te rog frumos, la ce temperatura l-ai copt si cam cat timp? Report
January 28, 201313 yr comment_182644 La 180 in general coc dulciurile, aproximativ 20-30 minute. Report
January 28, 201313 yr comment_182668 Fetelor, cu draga inima v-as da papanasi, dar s-au papat toti! Cu alta ocazie! Izuk si clatitele tale arata bine! Vika, eu ii fac asa: [i]250 g.branza de vaci4 linguri de gris2 linguri de faina(lingurile sa fie pline)2 oua Toate se amesteca si trebuie sa rezulte o pasta. Se puna intr-o oala apa cu sare si putin ulei sa fiarba, cand incepe sa clocoteasca se ia cu lingura din pasta de branza si se pun papanasii la fiert. Eu nu ii modelez in palma infainata, cum ies din lingura asa ii las. Doar ca trebuie inmuiata lingura de fiecare data in apa clocotita cand iei din pasta de branza. Se lasa sa fiarba cam 20-30 min. Se pune capacul si se mai lasa sa stea 10 min, sa se umfle bine papanasii. Intre timp se topeste intr-o tigaie putin unt, peste el se presara pesmet, dupa dorinta, se lasa pana se face auriu. Se stinge focul si se adauga zahar dupa gust (5-6 linguri), zahar vanilat, scortisoara pudra si se amesteca. Papanasii fierti se strecoara si se tavalesc prin pesmet. Se servesc calzi. Sunt buni si reci.[/i] Eu nu pot sa fac nimic fara "pretendent", care este un mare potficios si trebuie sa guste tot ce fac. Multumesc mult de reteta !! Si pup pisoiasul tau scump ! Eu, ultimul dulce pe care l-am facut vineri, Babà al rhum (reteta de Laura A.) http://img4.imageshack.us/img4/520/postedarta.jpg Report
January 28, 201313 yr comment_182689 [quote name='Vika' date='28 January 2013 - 07:21 PM' Eu, ultimul dulce pe care l-am facut vineri, Babà al rhum (reteta de Laura A.) Ce bine arataaaa!!!!!!!!!! Eu nu am apucat sa ii fac ca imi placeau cand i`am vazut la Laura. Report
January 28, 201313 yr comment_182702 Mi-as fi dorit sa fi avut forme ca ale ei...Dar cred ca gustul e acelasi indiferent de forma... Report
January 28, 201313 yr comment_182703 Arataaa...de-ti vine sa n-o manaci,numai sa te uiti la ea. Multumesc de-aprecieri Noi ne-am si uitat,dar am si mancat Gata,nu mai e...... Arata de milioane! Cum am zis,deja e istorie.Da' nu-i bai,facem alta daca trebe Report
January 29, 201313 yr comment_182765 Eu, ultimul dulce pe care l-am facut vineri, Babà al rhum (reteta de Laura A.) Vika, eu-s mare amatoare de babà si-ti spun cu mana pe inima ca arata de milioane. Ps:Eu nu i-am facut niciodata, ca-i cumpar direct de la cofetarie! Report
January 29, 201313 yr comment_182811 Eu, ultimul dulce pe care l-am facut vineri, Babà al rhum (reteta de Laura A.) Vika, eu-s mare amatoare de babà si-ti spun cu mana pe inima ca arata de milioane. Ps:Eu nu i-am facut niciodata, ca-i cumpar direct de la cofetarie! Multumesc mult Eataly As fi curioasa cum sunt cei de la cofetarie, cei originali Report