Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Pai e ca savarina Vika, e acelasi lucru.

aa, da? ce usurare ca stiu, nu ma omor dupa savarine! merci, Adriana, ai linistit un om.

Eu tot cu chec, de data economic, dintr-un ou, cu mere si cu cateva alune deasupra.

post-341-13594910263502_thumb.jpg

Pai e ca savarina Vika, e acelasi lucru.

Da,aduc cu savarinele dar...am mancat savarine de cofetarie si nu mi s-a parut la fel. Blatul acesta a fost mai batut, mai dens ca la savarine care,mie personal, mi se par aerate. Plus ca savarinele sunt mult mai insiropate si dulci...

Numai daca mie mi-e iesit altceva decat trebuia :) nu te contrazic, nu stiam cum sunt cele ''adevarate''. :)

Si eu zic babaul e mai dens, mai compact.

Dar in final tot pasta dospita e.

Babaul trebuie sa fie cu rom(high alcoolic) savarinele cu esenta de rom.

Poate o savarina i-as da lui Manu, dar babà nu. :)

Mie imi place si babà cu limoncello!

Trebuie sa caut reteta. :) Intamplarea face sa am o sticluta de limoncello si ma uit in fiecare zi la ea. :)

Nici mie nu-mi place deloc nici baba-ul :) si nici savarinele. Da'-mi place sa ma uit si sa vad ca voi sunteti incantate :) .

Aura, foarte fain checul.

Trebuie sa caut reteta. :) Intamplarea face sa am o sticluta de limoncello si ma uit in fiecare zi la ea. :)

Pai cred ca in loc sa-l insiropezi cu rom, folosesti limoncello.

Desi ador babà-ul , urasc torturile insiropate.Ma refer la cele exagerat de insiropate, unde blatul poti sa-l "mananci" cu paiul! :)

Moama Any, ce poza spectaculoasa! :)

Lili, multumesc mult :) !

Incerc pe cat posibil sa abandonez optiunea automat si sa fac pozele pe manual, fara blitz, etc, dar asta si in masura in care vremea imi permite. Mai mult nori in ultima perioada, dar nu-i problema ca nici bucate n-am avut de fotografiat :) .

:)

clatite cu branza dulce la cuptor aromate cu coaja rasa de portocala si lamaie

(sunt facute cu faina de naut, germeni de grau, oua, smantana+apa,putina pudra de migdale)

deasupra putina smantana si scortisoara

post-1316-13595806889174_thumb.jpg

mmmm, clatite....

Am sa fac si eu in wee, dar clasice si cu miere ca asa le place alor mei, mici si mari.

mmmm, clatite....

Am sa fac si eu in wee, dar clasice si cu miere ca asa le place alor mei, mici si mari.

Si mie imi plac asa cum zici tu, dar nu se poate....

Am lipsit cateva zile de pe aici, dar am facut si ceva dulce pentru baietzii mei.

Chec "Ziua si Noaptea", reteta de la Cerra pentru care ii multumesc, este intr-adevar o prajitura pufoasa! :notworthy:

post-88-1359705475686_thumb.jpg

Si un "banal" gris cu lapte:

post-88-13597055101007_thumb.jpg

post-88-13597055176189_thumb.jpg

[quote name='Giorgiana' date='01 February 2013 - 07:58 AM'

Chec "Ziua si Noaptea", reteta de la Cerra pentru care ii multumesc, este intr-adevar o prajitura pufoasa! :notworthy:

Ti`a iesit super bine si sti ceva? imi faci o pofta acum de..............

Tre sa vad combinatii de faina sa pot sa fac si eu:))de gris...... NU mai zic nika decat ca.... balesc aici. :floare:

Da' reteta de la checul asta asa frumos e pe aici pe undeva? Ca tare bine mai arata!

Este pe aici pe undeva dar nu mai stiu exact. Dar, poate ne ajuta Giorgiana. Daca nu, scriu iarasi reteta din caiet.Stiu ca am pus`o mai de mult pe aici pe dulciuri.

Trebuie montificata (doar faina scoasa).