September 27, 201015 yr comment_58059 aaa,scuze Dora,te-am indus in eroare.de fapt ma refeream la crema de orez si cocos.nu de alta,dar mascarponele aici costa o caruta de bani.aceea cu:100g orez 600ml lapte 100g zahar ½ lamaie50g ciocolata alba 30g fulgi de cocos 100g frisca un praf de sare (sper ca am copiat ingred. corect-eu chiar m-am bucurat ca ccc crema asta n-are nici mascarpone nici gelatina:-)) Report
September 27, 201015 yr comment_58062 aaa,scuze Dora,te-am indus in eroare.de fapt ma refeream la crema de orez si cocos.nu de alta,dar mascarponele aici costa o caruta de bani.aceea cu:100g orez 600ml lapte 100g zahar ½ lamaie50g ciocolata alba 30g fulgi de cocos 100g frisca un praf de sare (sper ca am copiat ingred. corect-eu chiar m-am bucurat ca ccc crema asta n-are nici mascarpone nici gelatina:-)) [color=#808000][b]Am atatea retete de creme ca nu-mi amintesc de aceasta crema...esti tu draguta sa spui de la ce tort ai luat-o?...eu numai asa imi aduc aminte...ca accesez folderul respectiv si vad ingredientele si procedeul [/b][/color] Report
September 28, 201015 yr comment_58074 gata,am gasit-o.e crema de la tortul Bounty:Crema de orez cu cocos si ciocolata alba: http://dora-s-sweettreasures.blogspot.com/2009/06/tort-bounty-torta-bounty.html pup:-) Report
October 2, 201015 yr comment_58414 Crema de mascarpone 250 g. mascarpone200 g. frisca2 galbenusuri100 g. zahar (eu am pus zahar pudra , se topeste mai repede)1 plic gelatina zaharul cu galbenusurile se freaca aproximativ 5 minute , (se pot pune pe baie de aburi , eu nu am pus) se pune gelatina la hidratatse bate frisca se adauga mascarponele peste compozitia cu oua , se pune gelatina dizolvata pe baie de aburi , sau la microunde , care cum sunteti obisnuite se pune frisca peste aceasta compozitie si se amesteca bine . iese o crema delicioasa , mie imi place tare mult . nu este reteta mea , este luata de pe internet , n-as putea spune cu exactitate cui apartine , imi cer scuze (dar merita incercata) Doriana multumesc mult pt. aceasta reteta.Tocmai am probat-o pt. un client si e delicioasa!Ni-i s-a pus pata pe ea si acuma e musai sa fac un tort si pt. noi cu crema asta! Report
October 4, 201015 yr comment_58516 Fetelor, am si eu o problema, in legatura cu crema ganache. De cate ori fac aceasta crema, atunci cand o bat cu mixerul, dupa ce o tin la frigider, mie mi se taie crema, are aspect putin branzit. De gust n-am ce zice, e nemaipomenit de buna, se face extrem de usor, dar mereu am avut problema asta. Si am incercat cu diverse tipuri de ciocolata: primola, milka, kandia, heidi; am folosit si ciocolata menaj de buna calitate, cu lapte sau neagra, dar mereu si mereu mi se taie. Voua vi s-a intamplat vreodata? E vreun secret pe care nu-l stiu eu? Eu prefer aceasta crema in locul celei cu unt, nu mi se pare gretoasa, dar... Report
October 4, 201015 yr comment_58566 Am si eu problema aceasta la mousse-ul de cioco in momentul in care o adaug peste frisca batuta astfel se branzeste. Unde gresesc? Report
October 4, 201015 yr comment_58573 Am si eu problema aceasta la mousse-ul de cioco in momentul in care o adaug peste frisca batuta astfel se branzeste. Unde gresesc? Am patit-o o singura data cu ciocolata menaj de la depozitul din Cihei. Cu galactic si primola never. Poate fi ciocolata de vina zic eu. Oricum, am vazut ca era super aratoasa pana la un moment dat. Ma gandesc ca daca o amestecam cu lingura nu cu mixerul ar fi aratat bine pana la sfarsit. In tort dupa ce s-a intarit nu s-a mai vazut. Lumi despre ganache nu stiu ce sa spun ca nu fac. Am facut o singura data si nu mi-a placut textura. Asa ca l-am pus in cui Report
October 4, 201015 yr comment_58585 Ioana, mousse'u si mie mi s'a branzit, cand am pus prea multa frisca sau am lasat sa se raceasca complet ciocolata si apoi am pus frisca, nu stiu daca asta e motivul, dar eu cand am grija la astea, nu mi se mai intampla. Ganache'u nu stiu, ca nu il fac:) Report
October 4, 201015 yr comment_58587 Si eu sunt patita, cred si eu ca Gloxi ca ciocolata e vinovata. La ganache pun cantitati egale de ciocolata si frisca, o topesc fara sa fiarba si o las peste noapte la rece. Iasa foarte bine cu Stilla sau Primola, iar la mousse am schimbat ordinea, pun ciocolata in frisca cate putin, nu invers...pt ca s-a taiat cand imi era lumea mai draga si timpul mai limitat... Report
October 8, 201015 yr comment_59134 Buna ziua, Scuze de intrebarea care poate parea usor nelalocul ei insa chiar ma intereseaza raspunsul la ea: la cremele de tip mousse se pune sau nu gelatina? Daca da, de ce? care este rolul ei in compozitia acestei creme? Am discutat acum cateva zile cu o persoana care a lucrat foarte mult intr-o cofetarie din Franta si mi-a precizat in mod special faptul ca adevaratul mousse, cel frantuzesc, nu se prepara cu ajutorul gelatinei. Deci... ? PS. Si mai am o intrebare: care este diferenta dintre o crema clasica si o crema mousse? Nu ma refer la modul de preparare ci la... compozitie, la textura. E mai usoara? E mai, cum sa zic, aerata? Seamana mai mult cu o spuma? Cu o frisca? Report
October 8, 201015 yr comment_59138 In mod normal la un mouse de cioco neagra nu trebuie gelatina. Nu prea pun nici eu decat daca ma grabesc si nu astept sa se raceasca bine cioclata topita cu frisca. La restul trebuie putin tocmai pentru a nu avea surpriza neplacuta de a manca tortul cu paiul.Cat despre frantuji treaba lor Si da, un mouse e ca o spuma pe cand o crema clasica e mai cremoasa ca sa zic asa.Si ca sa o parafrazez pe Snej, nici mie nu imi place ganacheul. Nu oi fi nimerit nici eu unul bun. Report
October 14, 201015 yr comment_60014 Dora...indraznesc sa te intreb...cum faci crema de tiramisu de lamaie? pe site la tine nu reusesc sa fac detaliile despre cum se face...doar ingredientele si pozele cu tortul. multumesc anticipat! Report
October 15, 201015 yr comment_60152 Dora...indraznesc sa te intreb...cum faci crema de tiramisu de lamaie? pe site la tine nu reusesc sa fac detaliile despre cum se face...doar ingredientele si pozele cu tortul. multumesc anticipat! pana iti raspunde dora iti pun eu reteta asa cum o am salvata ...explicatiile sunt ale dorei.. Ingrediente crema de lamaie 80g suc de lamaie 60g unt 150g zahar 3 galbenuse 1ou 2 lamai 10g gelatina 250g mascarpone 150g creme-fraiche 250g frisca 100g zahar pudra Procediment crema de lamaie Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul Si se pune pe foc pt 2-3minuteGalbenusele si cu oul se “desfac” cu furculitaSi se pun in compozitia de mai susSi apoi amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata…se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie Se lasa un pic la racit… Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bineSi se adauga compozitiei de ouaLa sfarsit se adauga si frisca… Report
October 15, 201015 yr comment_60153 super....multumesc mult de tot! ingredientele le aveam de pe blogul Dorei dar nu mai apar explicatiile... incepusem sa cred ca nu mai am sanse sa fac crema asta Report
October 16, 201015 yr comment_60226 Dora...indraznesc sa te intreb...cum faci crema de tiramisu de lamaie? pe site la tine nu reusesc sa fac detaliile despre cum se face...doar ingredientele si pozele cu tortul. multumesc anticipat! [color=#808000][b]Ana iata-ma-s!!! cam tarziu ce-i drept!!! Ma bucur ca intre timp ti-a raspuns Cristina...sper sa-ti fi iesit crema si te astept cu impresii si cu rezultatul!!! [/b][/color] Report
October 19, 201015 yr comment_60722 nu-i problem...s-a rezolvat a iesit super super buna...si crema chantilly la fel de buna...nu mi-a iesit niciodata atat de buna crema pasticerra...acu pot sa fac si eclerele clasice cu crema asta. jeleul ala de lamaie mi-a dta batai de cap...dar nicin-am asteptat sa se intareasca asa cum ar fi trebuit..data viitoare. multumesc mult! Report
October 22, 201015 yr comment_61222 nu-i problem...s-a rezolvat a iesit super super buna...si crema chantilly la fel de buna...nu mi-a iesit niciodata atat de buna crema pasticerra...acu pot sa fac si eclerele clasice cu crema asta. jeleul ala de lamaie mi-a dta batai de cap...dar nicin-am asteptat sa se intareasca asa cum ar fi trebuit..data viitoare. multumesc mult! [color=#808000][b]Cu placere ..ma bucur c-ai fost multumita de rezultat![/b][/color] Report
November 3, 201015 yr comment_62871 la cererea Oanei, crema Mojito( asa ii zic eu) stiu ca Mojito implica si alcool,eu nu mi'am permis sa pun, era pt copii tortul:D. Dar oricum, combinatia de lime si menta e superba, cui ii place:Dam facut un mousse de lamaie dupa reteta Stellei4 lamai ( eu am pus limes), 4 oua, 4 lg zahar, 400 ml frisca, gelatina. ( eu am facut din 7 lamai, 6 oua, 7 lg zahar, si vreo 500 ml de frisca, sirop de menta de la Starbucks.) Sirop de menta cred ca se gaseste la noi de la Monin, la supermarketuri.Eu am vazut la Plus si Penny.Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie pe bain-marie. Se adauga albusurile batute bine. Se amestesca tot pe foc, se adauga sucul de lamaie, se amesteca continuu. Cand e fierbinte se adauga gelatina hidratata. Aici eu am adaugat sirop de menta.Dupa racire se adauga frisca batuta. Report
November 11, 201015 yr comment_64033 Multumesc Raluca ,am sa o fac si eu sa mai diversific cremele ca le cam repet .Banuiesc ca pui 10 g de gelatina,nu ? Report
November 12, 201015 yr comment_64103 Multumesc Raluca ,am sa o fac si eu sa mai diversific cremele ca le cam repet .Banuiesc ca pui 10 g de gelatina,nu ?un plic de ala de la dr.Oetker, nu stiu cat are Report
November 14, 201015 yr comment_64474 CREMA DE VANILIE LISSA 2 oua,4 lg zahar ,150 g ciocolata alba,400 ml frisca,esenta de vanilie,10 g gelatina.Ouale si zaharul se pun pe baie de abur ,cand incepe sa se ingroase se adauga ciocolata bucatele. Cand ciocolata e topita se da deoparte si se lasa la racit.Frisca se bate nu foarte tare ,se adauga crema de oua si se amesteca ,apoi gelatina dizolvata in 3-4 lg de apa,pentru a nu face cocoloase gelatina ,se ia din crema doua lg si se amesteca cu gelatina si apoi cu toata compozitia. Report
November 14, 201015 yr comment_64490 Multumim Mimi...si Lissa! Si eu am avut probleme cu cremele in sensul ca raman destul de curgatoare! Dar la tine ies perfect torturile, iar asta ma face sa cred ca ramane crema pe loc! Report
November 15, 201015 yr comment_64663 Multumesc Mimisor pentru reteta si mai ales pentru promptitudine!O voi face negresit,te pup! Report
November 21, 201015 yr comment_65631 Mousse de jeleu3 oua10 linguri de zahar200 ml lapte70g jeleu(ursuleti, viermisori, paianjeni)400-500ml frisca lichida Preparare mouseAm pus la inmuiat jeleurileOuale impreuna cu zaharul le-am mixat pe baie de abur pana s-au ingrosatAm adaugat laptele, am mixat, apoi am dat deoparte pt a se mai racoriAm topit jeleurile (cu grija sa nu fiarba)Cand compozitia sa mai racorit am turnat zeama rezultata din jeleuri amestecand bineAm lasat sa se mai raceasca timp in care am batut friscaAm pus frisca in compozitia racita si am amestecat pana la omogenizare Report