Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Creme si mousse-uri

Featured Replies

am improvizat si eu o crema care o iesit tare buna la gust pana la urma:D

am pus 100 g cioco alba, 100 g cioco neagra, topita pe foc cu 100 ml frisca lichida, am adaugat sirop de caramel, gelatina, nuca macinata si frisca batuta.( nu am masurat'o, am pus pana a fost destula:D ) am combinat'o cu un blat de fursecuri si cioco.

Fetili si de la mine o crema pe baza de unt.

Se poate folosi sub pasta de zahar,la facut trandafiri si alte flori din crema,pt scris merge si pe pdz,desenat,ornat borduri si eu o folosesc si la amandine.Se poate colora in orice nuante.

cam 250g unt

2oog zahar

cam 100g cioco(alba sau neagra)

cacao(eu o folosesc pe cea neagra dr Oetker)

arome

deci zaharul se pune cu putina apa la fiert*apa doar sa umezeasca zaharul)

post-230-129046250013_thumb.jpg

post-230-12904625185_thumb.jpg

cu o lingura se ia spuma de deasupra(daca este nevoie de citeva ori)

si cu o pensula se spala peretii vasului

post-230-129046258459_thumb.jpg

cind incepe sa faca asa mai multe basicute

post-230-129046261474_thumb.jpg

se ia proba(intre degete trebuie sa ramina asa ca un fir de ata)

post-230-129046263333_thumb.jpg

se presara putina sare de lamiie deasura

si se pun citeva bucatele de unt

post-230-129046266316_thumb.jpg

se lasa la racit

untul se spumeaza

post-230-129046206494_thumb.jpg

aici siropul racit care devine ca o miere mai groasa

post-230-129046212335_thumb.jpg

se adauga mierea asta in unt

post-230-129046216858_thumb.jpg

post-230-129046220362_thumb.jpg

apoi cioco(daca o vreti alba sau apoi sa colorati puneti cioco alba)

post-230-12904622795_thumb.jpg

si cacao

post-230-129046231185_thumb.jpg

este foarte afinata si se lucreaza frumos cu ea

post-230-129046239188_thumb.jpg

Ce faina tinuta are si ce-mi place culoarea aia de cioco ... Multumim Natasha!

Natasha imi place crema si cum a iesit demonstratia! Multumim! :tongue3:

Cata cacao ai pus aproximativ? Ce zici, daca vreau sa fie alba crema si nu mai pun cacaua la final cum se comporta, nu e putin mai moale?

Multam Natasha,merge la fix cred pt. acoperit un tort buturuga.E buna si de umplut tortul sau mai bine fac alta reteta?

E buna si de umplut tortul sau mai bine fac alta reteta?

[color=#808000][b]Pai Natasha scrie la inceputul postului ca o foloseste si la amandine...deci e clar ca e foarte buna si la umplutura de tort :tongue3:[/b][/color]

Natasha imi place crema si cum a iesit demonstratia! Multumim! :P

Cata cacao ai pus aproximativ? Ce zici, daca vreau sa fie alba crema si nu mai pun cacaua la final cum se comporta, nu e putin mai moale?

Eu cacao pun pina i-mi place culoarea

I-mi aduc un sac de cacao cind merg in RO

nu afecteaza cu nimic daca nu pui cacao

Multam Natasha,merge la fix cred pt. acoperit un tort buturuga.E buna si de umplut tortul sau mai bine fac alta reteta?

da ortansa merge f bine pt sprit

si pe gustul meu merge la torturile bine insiropate eu mai adaug si nuca sau alune putin prajite

de multe ori o combin cu alte creme de cioco cind fac torturi de cioco,deci un rind crema asta un rind alta crema nu o amestec

Fetelor ma bucur ca va place, nu este pretentioasa deloc.

Ce-mi place ! Si mai ales ca-i fara ou .

Multumim Natasha :P

:P da cu unt

mie i-mi plac mult cremele cu unt,stiu ca nui bine da :P

Natasha imi place crema si cum a iesit demonstratia! Multumim! :P

Eu cacao pun pina i-mi place culoarea

I-mi aduc un sac de cacao cind merg in RO

nu afecteaza cu nimic daca nu pui cacao

Bine, saru'mana..cum ziceti dvs! :P :P

• 3 weeks later...
Am tot vazut pe aici creme/mousse-uri de caramel. Habar nu aveam ca se face cu zahar topit. :toothy9; Am mai citit pe ici pe colo (pe la torturi-unde zicem blat x crema y) si eu m-am gandit ca sigur e facut din caramele. Si ce am facut? Am cumparat caramele din Kaufland Tofifee(e marca lor si e destul de ieftina). Le-am topit si le-am amestecat cu frisca batuta. A iesit o crema super la gust si ca consistenta e ok. Sunt sigura ca nu am descoperit eu America cu reteta asta,probabil ca ati mai facut si voi creme asemanatoare, dar poate mai are cineva vreo tentativa ca a mea si poate ii prinde bine ideea. (mai ales pentru cei care iubesc adevarata ciocolata Toffifee).

Natasa cum de nu am vazut reteta asta de crema inainte de a face amandinele :) Am luat o reteta de pe un forum , reteta super laudata de toata lumea, cu un feedback bun doar ca mie nu mi-a placut rezultatul :) Deloc. Bine eu nu sunt fan amandine si nu stiam cum trebuie sa iasa ca nu am fost amatoare de ele niciodata. insa mi-a spus sor-mea ca ar vrea si am vrut sa ii fac o surpriza. =)) Crema asta suna intr-adevar bine. Poate ar trebui sa fac un bis :)

Tks :)

Daniela iecs, sa nu aud de nuca. Bleah.... V-am spus ca m-am betegit de nuci cand eram mica. Nu le mai suport in prajituri. In schimb le mananc goale :) Probleme la mansarda.... :)
Dani_ela, cu frisca sau cu unt? Cu unt am una la reteta de praji cu crema ness. Cu frisca habar nu am. Mai e pe aici mousse-l cu alune pralinate. Cred ca merge sa schimbi cu nuci alunele.

Daniela eu am 2 creme cu nuca, le-am facut de cateva ori si au fost foarte apreciate:

Crema caramel cu nuca

Ingrediente:

150g zahar

2 linguri apa

1 lingura amidon

200ml lapte

200g nuci macinate

250ml frisca lichida

Intr-o craticioara am amestecat zaharul cu cele 2 linguri apa, am pus pe foc mic si am lasat pana s-a caramelizat zaharul, amestecand continuu. Separat am amestecat amidonul cu laptele si am turnat peste zaharul caramelizat. Am amestecat pe foc pana s-a topit zaharul si s-a ingrosat putin compozitia.Am adaugat nucile si am mai fiert cateva minute.Am lasat la racit, apoi am batut frisca si am amestecat-o in crema de nuci.Daca vrei poti pune si 1 lingurita gelatina.

Crema cu nuca

Ingrediente:

100ml lapte

250g nuca macinata

150g zahar

200g unt sau margarina

optional esenta de rom

Nuca impreuna cu laptele si zaharul se fierbe cateva minute pana se leaga, se raceste si se adauga esenta de rom.

Untul se freaca spuma si se adauga cate o lingura din crema de nuci pana se incorporeaza intreaga cantitate.

Daniela eu astea le folosesc dar cind am blaturile din albus

Crema de nuca

10 galbenusuri

zahar pudra dupa gust(cam 250g)

300g nuci macinate(mai mare)

50g cioco alba

1crema frisca gust vanilie

1 pachet unt

Galbenusul se amesteca cu zaharul(se fierbe pe aburi),cind se ingroasa putin se adauga nuca si cioco.Cind sa racit se spumeaza un pachet de unt si se amesteca cu comp de mai sus apoi se adauga crema de frisca incet.

crema nuci-caramel

10 galbenusuri

250g zahar pudra

300g nuci prajite

200g sminta de frisca

5g gelatina

5linguri zahar pt caramelizat

1 pachet unt

Se fierb galb. cu zaharul(tot pe aburi)cind se infierbinta separat se caramelizeaza 5linguri de zahar si se amesteca in galb. se adauga nuca.Cind se raceste se amesteca cu untul spumat, se adauga frisca batuta si gelatina.

La ambele retete citeodata mai reduc din nuci si adaug biscuiti macinati pt bebei(plazma)este foarte buna.

multumesc mult fetelor ! sunteti salvarea mea , ca intotdeauna :occasion14: o doamna doreste pt revelion , un tort cu crema de nuca ; alte amanunte nu mi-a dat. ma gandesc sa fac doua creme diferite de nuca. acum am de unde alege :P
  • 3 weeks later...
Doamnelor aveti cumva o crema de vanilie buna rau care sa mearga cu fructe de padure? Trebuie sa-i fac un tort lui fimiu si pe langa ciocolata l-as pacali si cu ceva fructe!

pai sunt chiar la subiectul asta creme bune care merg cu fructe.

ex. pe pag.2 sunt 2 creme ale dorei: prima crema, cea cu orez, cocos si cioco alba si apoi crema CHANTILLY care mie mi se pare seducatoare.

Multumesc pentru raspunsul rapid:) CREMA PASTICCERA eu o folosesc la tarte, deci buna cu fructe de padure. Dar nu se tine prea bine.... sa o folosesc al tort. As mai putea pune niste faina, ma mai gandesc. Mai era o reteta, la baza crema pasticcera pe care o adaugi in unt. Ei pe asta eu nu ma incercat-o niciodata, nu stiu cum este la gust.

A incercat cineva crema asta? Cum este la gust?

Multumesc pentru raspunsul rapid:) CREMA PASTICCERA eu o folosesc la tarte, deci buna cu fructe de padure. Dar nu se tine prea bine.... sa o folosesc al tort. As mai putea pune niste faina, ma mai gandesc. Mai era o reteta, la baza crema pasticcera pe care o adaugi in unt. Ei pe asta eu nu ma incercat-o niciodata, nu stiu cum este la gust.

A incercat cineva crema asta? Cum este la gust?

eu nu as mai adauga faina. in schimb as face CHANTILLY (CREMA PASTICCERA+FRISCA) la care as adauga gelatina. iese ca un mouse, fina si usoara.

merge si vaarianta cu unt adaugat. doar ca este mai grea, mai densa.

• 2 weeks later...
Iacata,m-am zapacit :occasion14: ...Am gasit retete de mousse de cioco cu ou si fara ou...Care "e" mai bune/recomandate?