November 22, 201015 yr comment_66020 am improvizat si eu o crema care o iesit tare buna la gust pana la urma:D am pus 100 g cioco alba, 100 g cioco neagra, topita pe foc cu 100 ml frisca lichida, am adaugat sirop de caramel, gelatina, nuca macinata si frisca batuta.( nu am masurat'o, am pus pana a fost destula:D ) am combinat'o cu un blat de fursecuri si cioco. Report
November 22, 201015 yr comment_66036 Fetili si de la mine o crema pe baza de unt.Se poate folosi sub pasta de zahar,la facut trandafiri si alte flori din crema,pt scris merge si pe pdz,desenat,ornat borduri si eu o folosesc si la amandine.Se poate colora in orice nuante.cam 250g unt2oog zaharcam 100g cioco(alba sau neagra)cacao(eu o folosesc pe cea neagra dr Oetker)arome deci zaharul se pune cu putina apa la fiert*apa doar sa umezeasca zaharul) cu o lingura se ia spuma de deasupra(daca este nevoie de citeva ori)si cu o pensula se spala peretii vasului cind incepe sa faca asa mai multe basicute se ia proba(intre degete trebuie sa ramina asa ca un fir de ata) se presara putina sare de lamiie deasurasi se pun citeva bucatele de unt se lasa la racituntul se spumeaza aici siropul racit care devine ca o miere mai groasase adauga mierea asta in untapoi cioco(daca o vreti alba sau apoi sa colorati puneti cioco alba)si cacaoeste foarte afinata si se lucreaza frumos cu ea Report
November 23, 201015 yr Author comment_66056 Ce-mi place ! Si mai ales ca-i fara ou .Multumim Natasha Report
November 23, 201015 yr comment_66060 Ce faina tinuta are si ce-mi place culoarea aia de cioco ... Multumim Natasha! Report
November 23, 201015 yr comment_66068 Natasha imi place crema si cum a iesit demonstratia! Multumim! Cata cacao ai pus aproximativ? Ce zici, daca vreau sa fie alba crema si nu mai pun cacaua la final cum se comporta, nu e putin mai moale? Report
November 23, 201015 yr comment_66086 Multam Natasha,merge la fix cred pt. acoperit un tort buturuga.E buna si de umplut tortul sau mai bine fac alta reteta? Report
November 23, 201015 yr comment_66091 E buna si de umplut tortul sau mai bine fac alta reteta? [color=#808000][b]Pai Natasha scrie la inceputul postului ca o foloseste si la amandine...deci e clar ca e foarte buna si la umplutura de tort [/b][/color] Report
November 23, 201015 yr comment_66111 Natasha imi place crema si cum a iesit demonstratia! Multumim! Cata cacao ai pus aproximativ? Ce zici, daca vreau sa fie alba crema si nu mai pun cacaua la final cum se comporta, nu e putin mai moale?Eu cacao pun pina i-mi place culoareaI-mi aduc un sac de cacao cind merg in ROnu afecteaza cu nimic daca nu pui cacaoMultam Natasha,merge la fix cred pt. acoperit un tort buturuga.E buna si de umplut tortul sau mai bine fac alta reteta?da ortansa merge f bine pt spritsi pe gustul meu merge la torturile bine insiropate eu mai adaug si nuca sau alune putin prajitede multe ori o combin cu alte creme de cioco cind fac torturi de cioco,deci un rind crema asta un rind alta crema nu o amestecFetelor ma bucur ca va place, nu este pretentioasa deloc. Report
November 23, 201015 yr comment_66112 Ce-mi place ! Si mai ales ca-i fara ou .Multumim Natasha da cu untmie i-mi plac mult cremele cu unt,stiu ca nui bine da Report
November 23, 201015 yr comment_66125 Natasha imi place crema si cum a iesit demonstratia! Multumim! Cata cacao ai pus aproximativ? Ce zici, daca vreau sa fie alba crema si nu mai pun cacaua la final cum se comporta, nu e putin mai moale?Eu cacao pun pina i-mi place culoareaI-mi aduc un sac de cacao cind merg in ROnu afecteaza cu nimic daca nu pui cacao Bine, saru'mana..cum ziceti dvs! Report
December 13, 201015 yr comment_67495 Am tot vazut pe aici creme/mousse-uri de caramel. Habar nu aveam ca se face cu zahar topit. Am mai citit pe ici pe colo (pe la torturi-unde zicem blat x crema y) si eu m-am gandit ca sigur e facut din caramele. Si ce am facut? Am cumparat caramele din Kaufland Tofifee(e marca lor si e destul de ieftina). Le-am topit si le-am amestecat cu frisca batuta. A iesit o crema super la gust si ca consistenta e ok. Sunt sigura ca nu am descoperit eu America cu reteta asta,probabil ca ati mai facut si voi creme asemanatoare, dar poate mai are cineva vreo tentativa ca a mea si poate ii prinde bine ideea. (mai ales pentru cei care iubesc adevarata ciocolata Toffifee). Report
December 18, 201015 yr comment_68219 Natasa cum de nu am vazut reteta asta de crema inainte de a face amandinele Am luat o reteta de pe un forum , reteta super laudata de toata lumea, cu un feedback bun doar ca mie nu mi-a placut rezultatul Deloc. Bine eu nu sunt fan amandine si nu stiam cum trebuie sa iasa ca nu am fost amatoare de ele niciodata. insa mi-a spus sor-mea ca ar vrea si am vrut sa ii fac o surpriza. Crema asta suna intr-adevar bine. Poate ar trebui sa fac un bis Tks Report
December 18, 201015 yr comment_68243 Daniela iecs, sa nu aud de nuca. Bleah.... V-am spus ca m-am betegit de nuci cand eram mica. Nu le mai suport in prajituri. In schimb le mananc goale Probleme la mansarda.... Report
December 18, 201015 yr comment_68254 Dani_ela, cu frisca sau cu unt? Cu unt am una la reteta de praji cu crema ness. Cu frisca habar nu am. Mai e pe aici mousse-l cu alune pralinate. Cred ca merge sa schimbi cu nuci alunele. Report
December 18, 201015 yr comment_68255 Daniela eu am 2 creme cu nuca, le-am facut de cateva ori si au fost foarte apreciate:Crema caramel cu nucaIngrediente:150g zahar2 linguri apa1 lingura amidon200ml lapte200g nuci macinate250ml frisca lichidaIntr-o craticioara am amestecat zaharul cu cele 2 linguri apa, am pus pe foc mic si am lasat pana s-a caramelizat zaharul, amestecand continuu. Separat am amestecat amidonul cu laptele si am turnat peste zaharul caramelizat. Am amestecat pe foc pana s-a topit zaharul si s-a ingrosat putin compozitia.Am adaugat nucile si am mai fiert cateva minute.Am lasat la racit, apoi am batut frisca si am amestecat-o in crema de nuci.Daca vrei poti pune si 1 lingurita gelatina. Crema cu nucaIngrediente:100ml lapte250g nuca macinata150g zahar200g unt sau margarinaoptional esenta de romNuca impreuna cu laptele si zaharul se fierbe cateva minute pana se leaga, se raceste si se adauga esenta de rom.Untul se freaca spuma si se adauga cate o lingura din crema de nuci pana se incorporeaza intreaga cantitate. Report
December 19, 201015 yr comment_68312 Daniela eu astea le folosesc dar cind am blaturile din albusCrema de nuca10 galbenusurizahar pudra dupa gust(cam 250g)300g nuci macinate(mai mare)50g cioco alba1crema frisca gust vanilie1 pachet untGalbenusul se amesteca cu zaharul(se fierbe pe aburi),cind se ingroasa putin se adauga nuca si cioco.Cind sa racit se spumeaza un pachet de unt si se amesteca cu comp de mai sus apoi se adauga crema de frisca incet. crema nuci-caramel 10 galbenusuri 250g zahar pudra300g nuci prajite200g sminta de frisca5g gelatina5linguri zahar pt caramelizat1 pachet untSe fierb galb. cu zaharul(tot pe aburi)cind se infierbinta separat se caramelizeaza 5linguri de zahar si se amesteca in galb. se adauga nuca.Cind se raceste se amesteca cu untul spumat, se adauga frisca batuta si gelatina.La ambele retete citeodata mai reduc din nuci si adaug biscuiti macinati pt bebei(plazma)este foarte buna. Report
December 19, 201015 yr comment_68360 multumesc mult fetelor ! sunteti salvarea mea , ca intotdeauna o doamna doreste pt revelion , un tort cu crema de nuca ; alte amanunte nu mi-a dat. ma gandesc sa fac doua creme diferite de nuca. acum am de unde alege Report
January 6, 201115 yr comment_70483 Doamnelor aveti cumva o crema de vanilie buna rau care sa mearga cu fructe de padure? Trebuie sa-i fac un tort lui fimiu si pe langa ciocolata l-as pacali si cu ceva fructe! Report
January 6, 201115 yr comment_70488 pai sunt chiar la subiectul asta creme bune care merg cu fructe.ex. pe pag.2 sunt 2 creme ale dorei: prima crema, cea cu orez, cocos si cioco alba si apoi crema CHANTILLY care mie mi se pare seducatoare. Report
January 6, 201115 yr comment_70493 Multumesc pentru raspunsul rapid:) CREMA PASTICCERA eu o folosesc la tarte, deci buna cu fructe de padure. Dar nu se tine prea bine.... sa o folosesc al tort. As mai putea pune niste faina, ma mai gandesc. Mai era o reteta, la baza crema pasticcera pe care o adaugi in unt. Ei pe asta eu nu ma incercat-o niciodata, nu stiu cum este la gust.A incercat cineva crema asta? Cum este la gust? Report
January 6, 201115 yr comment_70496 Multumesc pentru raspunsul rapid:) CREMA PASTICCERA eu o folosesc la tarte, deci buna cu fructe de padure. Dar nu se tine prea bine.... sa o folosesc al tort. As mai putea pune niste faina, ma mai gandesc. Mai era o reteta, la baza crema pasticcera pe care o adaugi in unt. Ei pe asta eu nu ma incercat-o niciodata, nu stiu cum este la gust.A incercat cineva crema asta? Cum este la gust? eu nu as mai adauga faina. in schimb as face CHANTILLY (CREMA PASTICCERA+FRISCA) la care as adauga gelatina. iese ca un mouse, fina si usoara. merge si vaarianta cu unt adaugat. doar ca este mai grea, mai densa. Report
January 21, 201115 yr comment_73219 Iacata,m-am zapacit ...Am gasit retete de mousse de cioco cu ou si fara ou...Care "e" mai bune/recomandate? Report