May 6, 201115 yr comment_87962 UMPLUTURA DE VISINE300 gr visine proaspete sau congelate1 lingura rasa amidon2-3 linguri zahar (dupa gust)Pentru umplutura de visine punem visinele cu zaharul pe foc pana sucul da in clocot apoi incorporam amidonul dizolvat in prealabil cu putina zeama de la visine. Compozitia se lasa sa se raceasca. Report
May 6, 201115 yr comment_87989 Mmm, ce bine suna...dar la ce se poate folosi umplutura asta? ...la reteta postata de Kiken, Tort "Padurea Neagra", ...dupa o reteta de Heston Blumenthal: Pentru blatul tip "madeleine":50g unt (nesarat) 1 ou mare30g miere60g faina "000"30g zahar pudra1 lingurita (5g) praf copt 1 varf de cutit sare15ml lapte (1-2 linguri) Pentru blatul de cacao, fara faina:65g ciocolata neagra7 galbenuse(140g)5 albuse (150g)130g zahar tos 1 lingura (5g) cacao Pentru jeleul de visine:200 gr visine proaspete sau congelate1 lingura zahar4 gr gelatina [color=#FF0000]Pentru umplutura de visine:300 gr visine proaspete sau congelate1 lingura rasa amidon2-3 linguri zahar (dupa gust)[/color] Pentru ganache:150 ml frisca150 g ciocolata amaruie1 varf de cutit sare30g unt (nesarat) Pentru crema kirsch (sau de nevoie visinata )8 gr gelatina 5 galbenusuri (100g)90g zahar tos250ml lapte220ml frisca20ml kirsch (visinata) Pentru spuma de ciocolata:4 galbenusuri (80g)180g zahar tos 100ml lapte200g ciocolata amaruie un varf de cutit sare 200ml frisca ...asa arata sectiunea si e cel mai bun tort ce l-am mancat vreodata: Report
May 6, 201115 yr comment_87994 Eu am folosit-o la tortul Padurea neagra,insa am pus-o si intr-un tort cu crema de mascarpone si cioco alba.Este un deliciu. Report
May 7, 201115 yr comment_88067 Claudia si Danutza ce delicii ,ce savori...imi ploua in gura!Ii musai sa incerc ce ati adus voi.Multumim pt. aceste minunate retete! Report
May 8, 201115 yr comment_88103 Dana, ai link la tortul Padurea neagra - adica modul de preparare la blaturile fara faina? Si stratificarea?Merci ! Report
May 8, 201115 yr comment_88116 Dana, ai link la tortul Padurea neagra - adica modul de preparare la blaturile fara faina? Si stratificarea?Merci !...nu stiu daca e voie sa-l pun aici, iti trimit pe PM!!!!!! Report
June 21, 201115 yr comment_93557 Crema de unt cu ciocolata 3 oua1/4 cup apa1 cup zahar2 lingurite miere300 g unt rece taiat in cuburi si lasat 20 min la temperatura cam120 g ciocolata, topita Se aduce la firbere apa, zaharul si siropul si se lasa pe foc 5 min. Se freaca ouale pana devin spumoase si se adauga siropul fierbinte in fir subtire. Se amesteca continuu pana se raceste complet, cam 15 min. Se adauga untul, 1-2 bucati odata, batand pana ce amestecul devine cremos. Se incorporeaza ciocolata topita, calduta, in fir subtire. Se poate face cu 3-4 zile ininte si tinuta la frigider. Report
July 14, 201115 yr comment_96101 Mousse de lamaie/citron la fiecare lamaie , 1 ou, 1 lingura zahar si 1 dl smantana care devine frisca.se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie la bain-mariese adauga albusurile batute bine, si se continua amestecarea pe bain-mariese adauga sucul de lamaie ( eu il dau prin strecuratoarem, sa fie limpede) si se amesteca mereudupa ce s-a racit bine amestecul, se bate bine frisca, si se amesteca cele 2 compozitii. poze voi face data viitoare. Stella, vreau sa fac mousse-ul asta sa il pun intre blaturi de tort. Fara gelatina merge? Eu ce am mai citit pe net mai toate au gelatina, mi-e teama ca nu se intareste ca lumea. Tu l-ai folosit intre blaturi? CUm se preteaza? Multumesc, Report
July 14, 201115 yr comment_96171 si mie mi-a facut cu ochiul reteta asta. Ma gandesc ca am sa o fac si eu pentru tortul de ziua mea Report
July 14, 201115 yr comment_96215 Armina , mea culpa, am uitat sa scriu ca pun si gelatina , la mine e ca o placa, si se inmoaie in apa, si apoi se adauga la compozitia calda. deci nu am folosit-o ca o crema de tort, ci mereu ca un desert in cupa.Cred ca s-ar preta foarte bine la asa ceva.sau poate incerci o crema pasticcera ( tip diplomat) si o parfumezi cu lamaie ) Report
July 14, 201115 yr comment_96218 Ca sa nu mai editez, doar am pus niste poze mai vechi....deci dupa ce se amesteca frisca cu compozitia de oua ,lamaie si gelatina( racite bine)si inainte de a o servi . Report
July 14, 201115 yr comment_96230 Multumesc Stellina Mi-e teama ca daca pun zeama de lamaie in lapte se branzeste crema pasticcera...nu am mai facut asa Report
July 14, 201115 yr comment_96232 Multumesc Stellina Mi-e teama ca daca pun zeama de lamaie in lapte se branzeste crema pasticcera...nu am mai facut asapai zeama de lamaiea o pui la sfarsit, cand crema e gata si racita. Ca la alba-ca-zapada. Eu zic ca si mousse-ul asta cu lamaie merge pus in tort, mai ales daca are gelatina. Report
July 14, 201115 yr comment_96236 Multumesc Stellina Mi-e teama ca daca pun zeama de lamaie in lapte se branzeste crema pasticcera...nu am mai facut asapai zeama de lamaiea o pui la sfarsit, cand crema e gata si racita. Ca la alba-ca-zapada. Eu zic ca si mousse-ul asta cu lamaie merge pus in tort, mai ales daca are gelatina. Aura, am cautat pe net acum cva retete de crema pasticcera al limone si toate au doar coaja de lamaie, niciuna zeama.... Report
July 14, 201115 yr comment_96238 Multumesc Stellina Mi-e teama ca daca pun zeama de lamaie in lapte se branzeste crema pasticcera...nu am mai facut asapai zeama de lamaiea o pui la sfarsit, cand crema e gata si racita. Ca la alba-ca-zapada. Eu zic ca si mousse-ul asta cu lamaie merge pus in tort, mai ales daca are gelatina. Aura, am cautat pe net acum cva retete de crema pasticcera al limone si toate au doar coaja de lamaie, niciuna zeama....pai si mai bine esti sigura ca nu se mai branzeste Report
July 14, 201115 yr comment_96242 Mmm, ce bine suna...dar la ce se poate folosi umplutura asta? ...la reteta postata de Kiken, Tort "Padurea Neagra", ...dupa o reteta de Heston Blumenthal: Pentru blatul tip "madeleine":50g unt (nesarat) 1 ou mare30g miere60g faina "000"30g zahar pudra1 lingurita (5g) praf copt 1 varf de cutit sare15ml lapte (1-2 linguri) Pentru blatul de cacao, fara faina:65g ciocolata neagra7 galbenuse(140g)5 albuse (150g)130g zahar tos 1 lingura (5g) cacao Pentru jeleul de visine:200 gr visine proaspete sau congelate1 lingura zahar4 gr gelatina [color=#FF0000]Pentru umplutura de visine:300 gr visine proaspete sau congelate1 lingura rasa amidon2-3 linguri zahar (dupa gust)[/color] Pentru ganache:150 ml frisca150 g ciocolata amaruie1 varf de cutit sare30g unt (nesarat) Pentru crema kirsch (sau de nevoie visinata )8 gr gelatina 5 galbenusuri (100g)90g zahar tos250ml lapte220ml frisca20ml kirsch (visinata) Pentru spuma de ciocolata:4 galbenusuri (80g)180g zahar tos 100ml lapte200g ciocolata amaruie un varf de cutit sare 200ml frisca ...asa arata sectiunea si e cel mai bun tort ce l-am mancat vreodata: super arata dar unde gasesc modul de preperare? Report
September 11, 201115 yr comment_102632 La cererea Monei crema de cioco a lui Carmen Spantu: Dragelor , reteta mea de crema de ciocolata suna cam asa : - 4 oua medii[53-63 g.]- un praf de sare- 2 cani cu zahar tos [cani de 250ml.]- 4 ls. cu cacao cu varf , de foarte buna calitate [eu folosesc cacao de Zaan, olandeza]- 250 g. unt [80% grasime] sau margarina Rama Ouale se sparg intregi intr-un vas neaderent [folosesc un ceaun de tuci], se pune sarea si se bat bine , apoi se adauga zaharul , omogenizand bine iarasi si apoi adaugam cacaoa , pe care o incorporam usor in compozitzia de oua .Acest melanj se pune la fiert , la focul cel mai mic , amestecand in el destul de des , pana cand se ingroasa si compozitzia devine vascoasa si curge mai greu de pe tel. Se da deoparte de pe foc , se strecoara printr-o sita deasa in alt vas si se da la rece . Separat , alifiem untul moale , la temperatura camerei , foarte bine si adaugam lingura cu lingura compozitzia rece de oua cu cacao , frecand energic .Se poate folosi atat la torturi cat si la prajituri . Se preteaza foarte bine la ornatul cu poshul cu diferite duiuri.si eu fac aceasta crema e foarte buna dar eu mai adaug o ciocolata in amestecul de oua si pun untul cand e inca calduta sa nu se taie. incearca cacaua de la kaufland (grande)ca e super. Report
August 21, 201214 yr comment_160696 Crema de lapte condensat 200 ml smantana pt frisca (+1 plic intaritor frisca, sau fara), 175 g lapte condensat, 100 ml lapte, 6 g gelatina inmuiata in apa rece (sau cantitatea necesara pentru 250 ml lichid), 50 g miere=1 lg, esenta vanilie Preparare: Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur, fara a o fierbe- se ditrug proprietatile), apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea. Batem frisca (cu intaritorul) pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte. Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand de 2 ori intre timp. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida). Turnam crema intre foi si lasam la frigider cateva ore, pana se intareste.(Crema fiind consistenta, nu este neaparat necesar sa folosim margini/inel) [b] Crema de mascarpone cu lapte condensat [b] 500 gr mascarpone170 gr lapte condensat250 gr frisca Tineti toate ingredientele in frigider, astfel crema va fi gata mai repede pt utilizare.Amestecati putin mascarponele cu mixerul pentru a iesi cremos.Adaugati cate un pic laptele condensat (cateodata e nevoie de mai putin de 170 gr lapte condensat si asta probabil datorita tipului de mascarpone) si amestecati cu mixerul. Daca observati ca amestecul de mascarpone si lapte condensat devine mai lichid, opriti-va, nu mai adaugati lapte condensat.Bateti frisca bine si apoi cu o lingura amestecati toate ingredientele (mascarpone, lapte condensat, frisca). Puteti folosi crema ca umplutura la torturi sau puteti decora cu ea tortul..Atentie: in functie de fiecare tip de mascarpone, un tub de laptele condensat poate fi prea mult. Opriti-va in a mai adauga lapte condensat daca crema incepe sa fie lichida. Crema de caramel Daca iti este in conserva laptele condensat il pui la fiert aprox 2-4 ore la foc mic si invelit intr-un prosop, apa sa ajunga la 1 cm sub inaltimea conservei. Iese un caramel tare dupa racire daca-l tii 4 ore la fiert.Amesteci cu frisca batuta...si gata mousse-ul de caramel. Crema de unt si lapte condensat 250 g unt rece inca usor de lucrat, il tai bucati mici 397 g lapte condensate = o conserva Bateti untul cu viteza cea mai mare cel putin 10 min. Untul va devein alb. Acest pas e fundamental pt reusita cremei. Incepeti sa adaugati putin cate putin laptele condensat in timp ce robotul functioneaza.Bateti tot timpul la viteza mare si in alte 10 min crema va fi gata pentru a o putea folosi la umplere sau la decorare. Crema Raffaello 250 g mascarpone100 g lapte condensat150 ml frisca neindulcita150 g ciocolata albaJamate de pachet wafers cu vanilie (napolitane cu vanilie 63 gr) Migdale taiate (facoltativ)Fulgi de cocos Ciocolata se topeste pe baie de aburi cu 100 ml frisca. Lasati sa se raceasca.Mascarponele tineti-l in congelator 15 min apoi incepeti sa-l bateti incet si adaugati laptele condensat .Adaugati ciocolata topita si racita. Amestecati. Adaugati restul de frisca batuta.Crema o completati cu napolitanele de vanilie zdrobite (grosier), migdalele si fulgii de cocos. Report
October 23, 201213 yr comment_167318 Fetili si de la mine o crema pe baza de unt.Se poate folosi sub pasta de zahar,la facut trandafiri si alte flori din crema,pt scris merge si pe pdz,desenat,ornat borduri si eu o folosesc si la amandine.Se poate colora in orice nuante.cam 250g unt2oog zaharcam 100g cioco(alba sau neagra)cacao(eu o folosesc pe cea neagra dr Oetker)arome deci zaharul se pune cu putina apa la fiert*apa doar sa umezeasca zaharul) cu o lingura se ia spuma de deasupra(daca este nevoie de citeva ori)si cu o pensula se spala peretii vasului cind incepe sa faca asa mai multe basicute se ia proba(intre degete trebuie sa ramina asa ca un fir de ata) se presara putina sare de lamiie deasurasi se pun citeva bucatele de unt se lasa la racituntul se spumeaza aici siropul racit care devine ca o miere mai groasase adauga mierea asta in untapoi cioco(daca o vreti alba sau apoi sa colorati puneti cioco alba)si cacaoeste foarte afinata si se lucreaza frumos cu ea natasha, siropul de zahar nu poate fi inlocuit cu mierea? daca da, cam ce cantitate de miere? Report
October 23, 201213 yr comment_167371 observ ca vre-i sa-ti faci de lucru. parere personala: prima data fa-o cum scrie reteta apoi a doua oara poti sa o modifici cum vrei ca doar vei sti cum e necesar sa arate crema la final. ps: zaharul e mai ieftin ca miereapresupun ca nu intentionezi sa faci tort cu crema de unt in loc de mousse-uri care sunt mai usoare, aerate...etc Report
October 24, 201213 yr comment_167474 observ ca vre-i sa-ti faci de lucru. parere personala: prima data fa-o cum scrie reteta apoi a doua oara poti sa o modifici cum vrei ca doar vei sti cum e necesar sa arate crema la final. ps: zaharul e mai ieftin ca miereapresupun ca nu intentionezi sa faci tort cu crema de unt in loc de mousse-uri care sunt mai usoare, aerate...etc [i][color=#4B0082]yoyo, vreau sa fac crema pentru ornat. vad ca se comporta bine la ornat, ca aduce (ceea ce am vazut in poze) cu buttercream-ul. am de facut un tort pentru luni si incerc retete noi. [/color][/i] Report
February 14, 201313 yr comment_185436 CREMA DE VANILIE LISSA 2 oua,4 lg zahar ,150 g ciocolata alba,400 ml frisca,esenta de vanilie,10 g gelatina.Ouale si zaharul se pun pe baie de abur ,cand incepe sa se ingroase se adauga ciocolata bucatele. Cand ciocolata e topita se da deoparte si se lasa la racit.Frisca se bate nu foarte tare ,se adauga crema de oua si se amesteca ,apoi gelatina dizolvata in 3-4 lg de apa,pentru a nu face cocoloase gelatina ,se ia din crema doua lg si se amesteca cu gelatina si apoi cu toata compozitia. am si eu o nelamurire la aceasta crema:ouale se folosesc intregi sau doar galbenusul? Report