May 17, 201115 yr comment_89350 am prins curaj ca ati scris si voi si pot sa scriu si eu de pozele Adrianei fiecare poza care o pune mi se pare si mai frumoasa ca cea de dinainte https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Multumesc fetele! Las' ca maine o vad pe Adriana "live" si va zic ce si cum! Report
May 17, 201115 yr comment_89358 Multumesc frumos fetelor, poza mi-a facut-o miercuri o prietena, doar ca nici nu vede bine si ii tremura si miinile din cauza virstei asa a zis ea, asa ca e nefocusata poza, am incercat eu sa o manevrez dar geaba, totusi am pus-o pentru ca-mi placea.Boni, dintotdeauna mi-am pus "fata" cea mai recenta, ca mi se pare normal sa stie lumea cu cine vorbeste doar ca nu intotdeauna am una de actualitate care sa-mi si placa. Despre frumusete, grasa si frumoasa si devreme acasa plus 2-3 pahare de vin alb pe seara Glumesc, evident, multumesc frumos Report
May 21, 201115 yr comment_89785 Ador italienii!Am dat de doi chiar în piata,si mi-au facut ziua mai frumoasa!Niste baieti simpatici.Unu dintre ei chiar fantastic de simpatic! Am stat la povesti ca niste babe.Despre legume,fructe,mîncaruri,tipsuri si tricksuri în bucatarie,pîna la degustari!De la ei am aflat ca sparanghelul bun se poate mînca si crud,în salate.Cel tare dragut,imediat mi-a curatat un sparanghel alb,l-a feliat si m-a servit!Fraged,dulceag si bun de tot!Apoi,au început sa-mi felieze rosii sa le gust,m-au cadorisit cu legaturi de patrunjel(ca si-asa se spargea piata,si au zis ca e pacat sa se ofileasca ),apoi am discutat putin despre afacerea lor,etc,etc.Am cumparat sparanghel salbatic de la ei,ceapa rosie lunguiata dar mare,nu ca echalotele obisnuite.Un fel de ceapa dulce si buna din Calabria,lamîi fantastic de parfumate.Din pacate aveam deja vinete,dovleci si rosii acasa,ca altfel cumparam de la ei.Dar de-acum avem întîlnire în fiecare sîmbata.Pe mine m-au "cumparat" Au marfa crescuta în mediu natural,si mai aduc legumaraie si fructe cît se poate de sezon/de la mama lor de acasa.În general prefer sa cumpar marfa locala,dar chestiile care nu le gasesc la noi,le voi cumpara de acum de la ei!Ma bucur ca ma gasit o bucatica de Italia pentru acasa,ca anul asta nu cred ca ajung acolo din pacate... Report
May 21, 201115 yr comment_89787 Ador italienii!Si eu, ma bucur ca ti-au facut ziua frumoasa Nici nu stii cît ma bucur eu ca ma dat de ei!Sper sa le mearga afacerea,pentru ca aduc chestii pe care le-am vazut doar în Italia/si aici nu le gasesc! Si plus de asta,mai sînt si baieti faini.Am stat la paravlageala cu ei de parca ne cunosteam de ani de zile Dan le-a dat tipsuri cum sa îmbie neamtu sa cumpere,cum sa-l faca sa probeze Ca multi chiar sînt asa:Ce nu cunosc,nu manînc! Report
May 22, 201115 yr comment_89794 Maya cum au preturile? ca la piata,aici preturile sunt destul de mari fata de magazine Report
May 22, 201115 yr comment_89833 Maya, ciapa aia "de tropea" este wow.mereu vin cu o cununa din sud http://www.google.ch/search?rlz=1C1AVSX_enCH383CH383&q=cipolla+di+tropea&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=fr&tab=wi&biw=1920&bih=965 Report
May 22, 201115 yr comment_89840 Maya cum au preturile? ca la piata,aici preturile sunt destul de mari fata de magazinePai,na,e clar ca sînt mai scumpe fata de magazine,dar merita.Stii cum e,costa si transportul,apoi mai tre' sa cîstige si ei ceva.Si oricum,eu cumpar chestii care nu le gasesc la noi,ca în rest,eu încerc sa cumpar cît mai multe legume si fructe locale.Au marfa fantastica si mai putina clientela fata de "pseudo-taranii" de la noi care vînd marfa din Spania sau Olanda Bineînteles ca avem si tarani de-ai nostri,bavarezi,care au marfa de-a lor,de sezon,excelenta,dar multi cumparatori nu stiu sa aprecieze.De aia nu-i înteleg pe aia ce merg la piata si cumpara sparanghel din Spania,etc.Ala îl gasesc si în magazinele noastre,si la preturi mai mici.Eu de exemplu asta îl cumpar de la dughenele taranilor de pe marginile drumurilor.Si cînd nu mai e sezon,nu-l mai cumpar.Eventual numai daca lesin de pofta,sau chiar vreau sa fac ceva unde nu pot sa renunt la leguma respectiva. Io-s mai ciudata,dar din principiu n-as cumpara mere sau pere din Brazilia,sau mai stiu eu unde,cînd le gasesc si de la noi. Maya, ciapa aia "de tropea" este wow.mereu vin cu o cununa din sud http://www.google.ch/search?rlz=1C1AVSX_enCH383CH383&q=cipolla+di+tropea&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=fr&tab=wi&biw=1920&bih=965Stella,da,ceapa asta este superba!Azi am grilat,si am facut un amestec de legume în care am pus si ceapa de aia feliata!Excelenta!E atît de frageda si dulceaga,are o textura deosebita,ca as putea mînca salata doar din cepa M-am bucurat ca am gasit si eu în sfîrsit sparanghel salbatic la baietii astia.E tare fraged si subtirel.L-am pus doar scurt sub grilul cuptorului,stropit cu olecuta de ulei de masline,si dupa ce i-am scos am razuit putin pecorino deasupra.Lecker!Astia nu mai trebuie curatati si aburiti/fierti.Cîteva minute sub gril,sînt numai buni! Report
May 23, 201115 yr comment_89921 Eu de asta am in gradina, putin ce-i drept, dar e super gustos, nu se compara cu sparanghelul normal. Report
May 23, 201115 yr comment_89929 Este si la noi ceapa asta (se gaseste la portile taranilor spre Buzau si spre Valea Prahovei dc nu ma insel), se numeste ceapa rosie de apa.La noi se obisnuieste salata doar de ceapa, servita fie cu iahnie de fasole, fie cu ciorba de fasole (de preferat cu ciolan afumat, sau afumatura). Report
June 1, 201115 yr comment_91042 stateam si ne uitam cat de frumos e curcubeul. era ora 7.30 dimineata cred. in ultime poza se vede cum 'venea' ploaia pe ocean, cu galeata a turnat dupa, abia vedeam cand am dus-o pe pice la scoala, nici stergatoarele nu faceau fata Report
June 1, 201115 yr comment_91072 Angel, peisajul tau de zi cu zi, pentru mine e o locatie de vis! Report
June 1, 201115 yr comment_91077 si eu inca ma ciupesc cand ma gandesc ce urat am facut cand a cumparat locul, i-am zis ca divortez, sa stea el aici, nu era decat nisip, nimic altceva, balarii si serpi (are grija sa-mi aduca aminte din cand in cand ) cand vate vantul la 120 nu mai pare de vis, e de cosmar zboara un copil mic de pe balcon instantaneu Report
June 1, 201115 yr comment_91087 Sunt avantaje si dezavantaje, normal.Atunci vin numai in vacanta. Ieniuei, mai pune poze. Report
June 4, 201115 yr comment_91504 Dupa multe luni de absenta de aici, am intrat sa vad ce mai faceti si ma bucur sa va gasesc bine, frumosi si veseli asa cum v-am lasat. Este cald si frumos si la noi; meritam soare dupa naiba mai stie cite luni de vreme urita, rece si ploioasa. Deci ne bucuram ca putem sa stam la plaja si sa bem o margherita. Report
June 5, 201115 yr comment_91576 Cin-cin! http://www.capriccio-kulturforum.de/wcf/images/smilies/cincin.gif Report
June 18, 201115 yr comment_93185 Am uitat sa va zic... ne-a cazut primul dinte... Era asa de fericita ca vine zana maseluta. Doamne, ce mai creste! In septembrie merge in clasa intai si Giulia incepe caminul... Are mama fete maricele. Report
June 19, 201115 yr comment_93262 Bravo ....la mine zana maseluta ii lasa cate o piesa ceva, la fiecare dinte...in final ajunsese un business foarte lucrativ:), camereu se intalneau cu zana asta si bunicii si nasii etc etc .... Report
June 20, 201115 yr comment_93395 Bravo ....la mine zana maseluta ii lasa cate o piesa ceva, la fiecare dinte...in final ajunsese un business foarte lucrativ:), camereu se intalneau cu zana asta si bunicii si nasii etc etc .... Cunoastem, cunoastem... si la noi e la fel... Report
June 23, 201115 yr comment_93781 A venit jupanu' intr-o scurta vacantaaaaa!!!!! Decat nimic, bun s-asa rau! Report
June 23, 201115 yr comment_93805 sa aveti zile frumoase si pline Saru'mana! Speram si noi sa ne simtim cat mai bine in acest scurt concediu (pentru el, ca io-s pe baricade, la scarbiciu). Report
July 8, 201115 yr comment_95202 Seara mea va fi mai frumoasa. Merg la concert, U2!!!!!!!!!!!!!!! Report