Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac

Featured Replies

• Author

Ieri mi-am facut clatite din faina integrala, tarite si magiun de Topoloveni, o minune :)

ce ma enervezi :violent1: vreau si eu! M-am uitat de casa aia brancoveneasca pe net, apare doar un restaurant cu livrari catering in orasul Constanta ...

de unde se ia acest magiun de topoloveni, care sper ca mi-ar satisface pofta de dulce mai bine decat ciocolata aia ...amaraciunea pamantului ...

ce bine ar fi sa fie meniu monti si la restaurant ... macar 2 feluri pe care nu am timp sa le fac eu acasa si un desert acolo ... :) clatitele ar fi pe gustul meu

Ai grija ca magiunul are IG 39, deci nu merge cu grasimi.

Pai la restaurant poti lua o friptura cu legume si ca desert salata de fructe simpla, fara frisca, daca au frisca fara zahar, atunci merge :D

trebuie sa imi fac timp sa fac o poza cand ajung acasa, si pun aici.

Fa subiect separat cu pozele produselor acceptate de Monti, ok?

si daca se poaste sa scriem si unde se gasesc :violent1:

eu tot nu am dat de fructoza/stevie si nu mai stiu cum se cheama cealalta (ma intorc imediat unde a scris M_rules, scriu pe un bilet si bag in portofel) ... ca nu am retinut, o gasesc doar la plafar, sau si la hipermarketuri

de fructoza am citit ca e daunatoare, ca si indulcitorii sintetici ...

Pai la restaurant poti lua o friptura cu legume si ca desert salata de fructe simpla, fara frisca, daca au frisca fara zahar, atunci merge :)

am voie fructe dupa masa lipido-proteica ? nu mai inteleg nimic :violent1: Mancam eu fructe pana acum si nu mai scapam in ciocolata sau inghetata, daca stiam! of ce rau e sa fii incepator!

• Author

si daca se poaste sa scriem si unde se gasesc :violent1:

eu tot nu am dat de fructoza/stevie si nu mai stiu cum se cheama cealalta (ma intorc imediat unde a scris M_rules, scriu pe un bilet si bag in portofel) ... ca nu am retinut, o gasesc doar la plafar, sau si la hipermarketuri

de fructoza am citit ca e daunatoare, ca si indulcitorii sintetici ...

Da: poza, unde se gaseste si pret :)

Fructoza gasesti pe la supermarketuri,aia o poti folosi, dar nu mai mult de o lingura pe zi.

Uite aici gasesti:

stevia si erythritol. Si xylitolul e bun, DAR e toxic si foarte periculos la animale, mai ales la caini. Mai bine iei erythritol.

Stevia de aici e mai buna decat cea din plafare. cea din plafar are putina stevia si in rest glicerina.

Eu la mine am gasit si frunze :)

Siropul de agave merge, dar mai rar, poate inlocui cu success mierea.

Cel de artar e NU, are IG mare. La fel si zaharul brut de trestie e NU, are IG mare.

• Author

Pai la restaurant poti lua o friptura cu legume si ca desert salata de fructe simpla, fara frisca, daca au frisca fara zahar, atunci merge :)

am voie fructe dupa masa lipido-proteica ? nu mai inteleg nimic :violent1: Mancam eu fructe pana acum si nu mai scapam in ciocolata sau inghetata, daca stiam! of ce rau e sa fii incepator!

In functie de ce IG au fructele care le mananci. La masa care am scris eu, merge orice pana in 35. Desigur ca digestia nu va mai fi la fel...va fi ingreunata si eventual te poti balona (d aia e bine dimineata, pe stomacul gol 1-2 fructe si atat). Fructele care baloneaza mai putin spre deloc sunt fructele de padure.

• Author

trebuie sa imi fac timp sa fac o poza cand ajung acasa, si pun aici.

Fa subiect separat cu pozele produselor acceptate de Monti, ok?

Done :violent1: avem topic aici

Uite aici gasesti:

stevia si erythritol. Si xylitolul e bun, DAR e toxic si foarte periculos la animale, mai ales la caini. Mai bine iei erythritol.

Multumesc mult pentru rabdare si pentru informatii! te rog, nu mi se deschide linkul asta cu indulcitorii.

Puneti-i si pe ei la produse monti, ca nu stiu dupa ce sa ma uit. Foarte util si celalalt topic, :violent1:

Ieri mi-am facut clatite din faina integrala, tarite si magiun de Topoloveni, o minune :D

ce ma enervezi :violent1: vreau si eu! M-am uitat de casa aia brancoveneasca pe net, apare doar un restaurant cu livrari catering in orasul Constanta ...

de unde se ia acest magiun de topoloveni?, care sper ca mi-ar satisface pofta de dulce mai bine decat ciocolata aia ...amaraciunea pamantului ...

ce bine ar fi sa fie meniu monti si la restaurant ... macar 2 feluri pe care nu am timp sa le fac eu acasa si un desert acolo ... :) clatitele ar fi pe gustul meu

Magiun se gaseste acum peste tot, si la Metro chiar :)

La Mega Image sigur, la Carrefour parca...

Clatitele le faci numai din faina integrala, tarite si apa minerala acidulata. Nu pui ulei la prajit ci le prajesti in tigaie de teflon. Nu pui compozitia normal in tigaie, cit incape pe toata suprafata, ca se desprinde greu de tigaie, cu o spatula, ci pui 2 sau trei turtite cu lingura, cit iti permite marimea tigaii. Ies negre si urite, dar cu magiun de-ala sint excelente, nu le dau pe clatitele normale clasice

aha, deci fara ulei si de alea mici cat gura canii aprox

mi-am luat faina de secara, e ok cu amestec mixt de tarate 50-50%? sa ma mai uit odata, dar taratele mi-au expirat, le mai folosesc :) ? ma duc sa caut magiunul. Am cumparat si niste afine, am voie sa le mananc in vreun fel? as vrea sa le pun pe un cheese cake ... mor de pofta, dar nu am reteta :) ...cand dau de reteta nu am ingrediente, cand am ingrediente nu mai gasesc reteta :D

si am 1 kg de mascarpone, expira mai acusi, ce am voie sa fac cu el? (avand in vedere ca nu am cumaprat indulcitori, cred ca mai nimic ... of ce dezorganizata ... :violent1:

aha, deci fara ulei si de alea mici cat gura canii aprox

mi-am luat faina de secara, e ok cu amestec mixt de tarate 50-50%? sa ma mai uit odata, dar taratele mi-au expirat, le mai folosesc :) ? ma duc sa caut magiunul. Am cumparat si niste afine, am voie sa le mananc in vreun fel? as vrea sa le pun pe un cheese cake ... mor de pofta, dar nu am reteta :violent1:

da, afine ai voie oricand si cu orice. sunt fructe de padure, astea cica nu afecteaza digestia, asa ca le poti manca si inainte si dupa si in timpul mesei, de orice fel ar fi ea.

faina integrala de secara e ok cu amestec mixt de tarate 50-50%, doar ca are IG=45, nu 40 ca cea de grau.

EDIT: la clatitele fara grasime, ca sa se lege mai bine, poti sa pui albus de ou. nu contine grasimi.

faina integrala de secara e ok cu amestec mixt de tarate 50-50%, doar ca are IG=45, nu 40 ca cea de grau.

EDIT: la clatitele fara grasime, ca sa se lege mai bine, poti sa pui albus de ou. nu contine grasimi.

uf la naiba! nu mi-am scris, nu mi.am sistematizat informatia si fac numai tampenii, deci trebuia sa iau de grau! tin faian asta pt F2

merci :) Sa stii ca am asteptat toata ziua sa scoti batul ...doare cel mai tare cand certi tu cu drag :violent1:

uf la naiba! nu mi-am scris, nu mi.am sistematizat informatia si fac numai tampenii, deci trebuia sa iau de grau! tin faian asta pt F2

merci :) Sa stii ca am asteptat toata ziua sa scoti batul ...doare cel mai tare cand certi tu cu drag :violent1:

n-am avut timp azi ca tare te mai trageam de urechi pentru weekend. cu drag, bine inteles :)

scot acum batul ca iar nu citesti cum trebuie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif

am zis ca faina de secara e ok. doar ca cea de grau are ig mai mic si e mai sigura combinatia. si e bine sa consumi "IG-uri" cat mai mici.

• Author

Multumesc mult pentru rabdare si pentru informatii! te rog, nu mi se deschide linkul asta cu indulcitorii.

Puneti-i si pe ei la produse monti, ca nu stiu dupa ce sa ma uit. Foarte util si celalalt topic, :violent1:

Mie imi merge linkul, ciudat ca nu iti merge.

Am pus si dincolo informatiile despre indulcitori.

oh! tocmai a venit o colega sa-mi ofere prajituri de casa (cornulete etc), am scuturat energic din cap :)

B) - asta ca un Like pe FB B)

Imi merge linkul de pe alt pc. Vad ca stevia sunt 60 ml asta trebuie luata? si cum se foloseste? mie imi trebuie ceva pt prajituri ... :)
  • Author

Imi merge linkul de pe alt pc. Vad ca stevia sunt 60 ml asta trebuie luata? si cum se foloseste? mie imi trebuie cevca pt prajituri ... B)

Hmm tot la prajituri ti e gandul... :)

Incearca mai intai stevia lichida si vezi cum te impaci. Asta e buna si ar trebui sa fie ok la gust. La alte tipuri de stevia am citit ca unii se plang ca are un pic de "after taste". Ori daca poti cumpara si erythritol, asta e aproximativ ca zaharul. Dupa vezi care din astea 2 ti se pare mai bun, mai depinde si de buget, stevia e mai ok ca pret.

Imi merge linkul de pe alt pc. Vad ca stevia sunt 60 ml asta trebuie luata? si cum se foloseste? mie imi trebuie cevca pt prajituri ... :D

Hmm tot la prajituri ti e gandul... :scratch:

Incearca mai intai stevia lichida si vezi cum te impaci. Asta e buna si ar trebui sa fie ok la gust. La alte tipuri de stevia am citit ca unii se plang ca are un pic de "after taste". Ori daca poti cumpara si erythritol, asta e aproximativ ca zaharul. Dupa vezi care din astea 2 ti se pare mai bun, mai depinde si de buget, stevia e mai ok ca pret.

daaa, de 1 an jumatate sunt innebunita dupa dulciuri ... :snorting: , inainte ma abtineam, nu mancam! nu stiu ce sa fie asta de cand cu sarcina ...buba la cap probabil...

paine de la Kaufland, de la firma "Vita Star"

are o consistenta umeda. nu place oricui. eu sunt innebunita dupa ea https://forum.artaculinara.ro/upload/monthly_05_2011/post-84-13068259030722.jpg

Aici este una nemteasca mi se pare, am luat-o eu odata, o sa ma uit la ea sa vad daca e ca asta.

M_rules, nu putem scrie acolo la produse nici o intrebare ca asta de exemplu, trebuie sa le scriem aici?

Aici este una nemteasca mi se pare, am luat-o eu odata, o sa ma uit la ea sa vad daca e ca asta.

cred ca te referi la Pumpernickel. trebuie citite cu grija ingredientele, pentru ca unele au si zahar sau alte chestii nepermise.

paine de la Kaufland, de la firma "Vita Star"

are o consistenta umeda. nu place oricui. eu sunt innebunita dupa ea https://forum.artaculinara.ro/upload/monthly_05_2011/post-84-13068259030722.jpg

M_rules, nu putem scrie acolo la produse nici o intrebare ca asta de exemplu, trebuie sa le scriem aici?

Adriana, eu mananc dimineata o felie din asta. Nu am timp sa pregatesc mic dejun - stiu e rau, dar totusi incerc sa mananc ceva decat nimic :snorting: Mie mi se pare ca o prajiturica :scratch:

• Author

Cel mai bine e sa tinem aici toate intrebarile si raspunsurile. :snorting: Asa topicul ala ramane curat. Se gasesc doar produsele cu preturi si unde se gasesc. Altfel ne intindem in discutii lungi si se pierd informatiile importante.

m-am uitat. Multumesc! :snorting: E foarte misto magazinul. E minunat ca ai asa ceva langa tine ... ehehe :scratch: te ajuta soarta sa tii monti, brava! Nu gasesc cum ca ar livra si in alte orase. Poate, daca esti draguta, cand mergi tu pe acolo sa intrebi, dar cred ca ei se aprovizioneaza de la furnizori din toata tara si au un magazin local, that's all.