June 1, 201214 yr comment_151412 Abia ieri am mincat crevetii cu dovlecei, dar calzi, cum sunt cu capsuni peste?Ma tentezi Superb. Dovleceii taiati subtiri de tot pe lung cu instrumentul acela de taiat cartofii, apoi se taie julienne si se scoate partea din mijloc, se sareaza si se lasa sa elimine apa. Apoi se clatesc si se usuca bine. Se pune baza de zucchine cu un strop de lamaie, pe un platou.Apoi se pun capsunile, crevetii perpeliti in tigaie, si deasupra ulei mixat cu menta.Delicios, cum am vazut-o cum am facut-o. Report
June 1, 201214 yr Author comment_151434 Na, m-am oprit la Coop in drum spre casa si am luat crevetii si capsunile, miine dimineata dovleceii menta am girla in gradina, mersi Report
June 1, 201214 yr comment_151452 Na, m-am oprit la Coop in drum spre casa si am luat crevetii si capsunile, miine dimineata dovleceii menta am girla in gradina, mersi Mama ce rapida, ai facut si tu ca mine ! Report
June 1, 201214 yr Author comment_151463 Pai e vremea capsunilor si a dovleceilor, crevetii imi plac la nebunie, am vinerea timp sa ma opresc 10 minute la Coop inainte de a veni acasa asa ca a trebuit sa ma decid Miine refuz sa ma duc oriunde la cumparaturi, doar la ferma dupa legume, si pina luni uitam Report
June 2, 201214 yr comment_151530 Orez negru (riso Venere) cu creveti Any, da si reteta la asta, te rog, ca mai am si eu orez negru si nush cum sa il fac. Cat il lasi la fiert tu? Report
June 2, 201214 yr comment_151532 Gela, si eu ador mariajul intre macrou afumat si nuci .buna salata facusi...dar eu tot cu inima la salau si alte *bunaciuni* si sosul lipovenesc am ramas, din cele relatate de tine. Care e sosul lipovenesc? Report
June 3, 201214 yr comment_151643 Icre de stiuca. vai de capul meu cum arata!!!! n-am mai mancat icre de stiuca (adica adevaraciuni, ca astea ale tale) de pe vremea studentiei, aveam o colega de camera din Chilia Veche o tempora! o mores!.... Report
June 3, 201214 yr comment_151669 aveam o colega de camera din Chilia Veche La o aruncatura de batz de Tulcea mea... Report
June 3, 201214 yr comment_151680 aveam o colega de camera din Chilia Veche La o aruncatura de batz de Tulcea mea... ok, acum inteleg...sa traiesti ! Report
June 3, 201214 yr comment_151712 In seara asta noi am gatit pestele pescuit de sotz in cel mai simplu mod: prajit, cu sos lipovenesc, stella e divina, ea mi-a amintit ca stiu sa fac si asa ceva.Sosul lipovenesc il fac din usturoi zdrobit frecat cu ulei maslinos, ca la maioneza, apoi adaug hrean, rosii decojite (din conserva home-made de rosii in suc de rosi), o lingurita de otet, smantana si verdeatza.Lapona-Enigel, sper sa citesti, ti-am raspuns, e un sos foarte bun pe care am invatzat sa-l fac de la un pescar din delta, ei fac asa ceva numai pentru ei, de sarbatori, nu si pentru turisti.Eu l-am botezat asa stiind ca nea Vania, cel care ni l-a dat era lipovean. Report
June 5, 201214 yr comment_151956 Am trecut, am citit, m salivat, eu fara poze , salata de caracatita; si trofie cu frecte de mare....multe scoici, vongole, creveti, moscardini etc etc etc....dar lipovenescul tot l-oi face eu, doar cand am unele, n-am altele...acum n-am hrean...am pesti si fructe de mare ...si maci Gelutzo...plin de maci. Report
June 6, 201214 yr comment_152146 Am trecut, am citit, m salivat, eu fara poze , salata de caracatita; si trofie cu frecte de mare....multe scoici, vongole, creveti, moscardini etc etc etc....dar lipovenescul tot l-oi face eu, doar cand am unele, n-am altele...acum n-am hrean...am pesti si fructe de mare ...si maci Gelutzo...plin de maci.Dupa atatea cotlete urmeaza si la noi niste peste, dar vreau salau!Si la mine maci din greu, nu ma satur sa-i privesc. Report
June 7, 201214 yr comment_152231 Eu simplu de de tot, file de cambula cu sparanghel si orez salbatic Report
June 11, 201214 yr comment_152729 suuper ioana...arata trasnet reteta ta..m-ai facut sa-mi ploua in gura eu am facut saptamana trecuta o pasta de peste la care am gasit reteta in cartea lui doctor menci reinvata sa gatesti.. se face din doua conserve de peste in ulei, o ceapa, 100 g margarina si zeama de lamaie..e buna rau..mai ales ca am inlocuit margarina cu unt natural de tip b ca asa am gasit in carte..chiar e buna pasta..chiar dca nu arata la fel de bine reteta taMai sunt retete cu peste in carte, pe care trebuie sa le incerc(scrumbie in pergament).Iti recomand cartea,mie mi-a dat-o sora mea-ca a venit cu libertatea pentru femei retete.E suplimentul pe luna iunie Report
June 14, 201214 yr comment_153109 Paella cu: orez, sofran, usturoi, patrunjel, inele de calamari, langustine, garizi, midii, lupini, esalota, supa de peste. Report
June 14, 201214 yr comment_153134 Paella cu: orez, sofran, usturoi, patrunjel, inele de calamari, langustine, garizi, midii, lupini, esalota, supa de peste. ce spui tu, straine! la noi lasi juma de salariu pe-un blid de mancare ca asta! altfel, voua sa va fie de bine! Report
June 14, 201214 yr comment_153138 ce spui tu, straine! la noi lasi juma de salariu pe-un blid de mancare ca asta! Chiar faceam un calcul daca aceeasi paella o haleam la restaurant cat ar fi costat ieri fiind ziua mea, dar avand 1001 inconveniente am stat acasa... Insa cea de ieri sa-ti spun pe rand ca am facut calcul precis ca am bonul: midii: 3€lupini:3,70€inelele: 2,40€langustine:11,50garizi: 4,80€sofran: 3€orez: 2€-patrunjel, ceapa, usturoi nu se pun...din gradina erau... Total: cam 31€ si am halit 5 persoane.La restaurant ar fi fost portia 15-20€/pers. Report
June 14, 201214 yr comment_153198 O saramura de scrumbie (fara fitze):scrumbie fripta, usturoi pisat amestecat cu rosii coapte, ardei copti, marar si patrunjel, hrean tocat prin masina, zeama de lamaie, ardei iute uscat copt.Scrumbia fripta pe jar, mai intai...Saramura.O portie pentru pofticiosi. (Stella,hai la saramura noastra cu rosii, usturoi si ardei din gradina noastra si scrumbie prinsa de legitimu'!) Report
June 14, 201214 yr comment_153202 Carmen, buna paella. Pe langa faptul ca a iesit mai iefin asa, la restaurant pun si mai putine fructe de mare. Gelutza, ce bine arata scrumbia. Eu am facut azi sardine umplute cu ceapa, sos de mustar si cartofi sarladaise (o improvizatie, ca am folosit ulei de masline si o ciuperca champignon). Report
June 14, 201214 yr comment_153207 O saramura de scrumbie (fara fitze):scrumbie fripta, usturoi pisat amestecat cu rosii coapte, ardei copti, marar si patrunjel, hrean tocat prin masina, zeama de lamaie, ardei iute uscat copt. Eu imi dau ban singura, sa nu mai vad. Gelutzo eu as da juma' de salariu pe saramura aia, plus banii de concediu. Report