Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste - ce bucatariti?

Featured Replies

Mama ce de bunatati si mese elegante s-au perindat aici pe topic!! O zi lipsesc si eu si uite ce de surprize! S-o luam pe rand: ;)

Ce bine arata baigli ala, Laurico

Sa stii ca au iesit foarte fragezi si gustosi, noi desi nu mancam carne de miel, totusi nu-i Paste fara sa fac oua rosii, drob si pasca. Baigli-ul a fost un extra. ;)

Felicitari pentru masa frumos aranjata si plina de bunatati!

Am stiut eu ca nu ar fi trebuit sa deschid topicul asta. Ieri m-am tinut eu cat m-am tinut si am facut-o pe curajoasa cu mama, acu' am inceput sa ma miorlai Jur ca nu va mai trece peste mine Paste fara sa il simt.

M-ati inebunit cu mieii, cozonacii, ca sa nu mai spun de Lala cu baigli al ei!

Ralu, vazandu-ti masa mi-ai adus aminte de cat suflet puneam si eu in asa ceva. Tare frumoas arata!

Bravo tuturor!

Offf Laponica, imi pare rau ca ai fost trista Pastele acesta. Un mare pupic de consolare. :occasion14:

N-am avut mosafiri,dar tot am bucatarit(why not? }

Printre altele ,cozonacul amintirilor mele si o pasca cu ricotta fara de reteta , asa ...pe loc ,din ochi

...

Nico, ce poze frumoase, ce mancaruri apetisante ;). Sa stii ca si eu am facut pasca tot dupa ochi.

Vin si eu cu Pastele meu.

Masa

Dupa cum se vede, a fost asa de urit, a plouat mereu, ca semineul a functionat toata ziua ca la Craciun.

...

Cata rabdare sa pregatesti masa asa, cu meniul, cu felicitari, toate facute cu manutzele tale, foarte frumos, jos palaria! I-am aratat si lui barbatu-miu si el a zis: asa sunt unii barbati, au mai mult noroc! ;)

[b][center]Noi nu prea servim miel,asa ca am facut ce s-a cerut

Maya draga, totul arata exemplar, ma alatur Ralucai ca si io te vizualizez cu subleru' in mana masurand decoratiunile! ;) Am salivat abundent la salatele tale, cea de sfecla si cea de boeuf, iar tarta de branza cu mere arata intr-un mare fel, stau pe faza si astept sa postezi reteta.

Mi-am croit si eu meniul pentru Paste [...]

Ciorba, sarmalele, friptura arata ca orice alte ciorbe, sarmale sau fripturi, intelegeti voi... normal ca o sa le laud si pe ele ca au iesit exceptionale zic eu, in modestia mea

Frumoasa sectiunea pascai si felul cum ai aranjat ouale vopsite. Mascota e foarte simpatica! ;)

Desi noi in ziua de Paste si a doua zi am fost plecati, pregatiri tot am facut, pentru ca altfel nu as fi simtit ca sunt sarbatori! Acasa am mancat mai mult pe fuga, inte vizite, dar am cosmetizat cateva platouri cu cateva din pregatiri, pentru poze!

...

N-o fi iesit pasca asa cum ti-ai dorit insa ouale sunt minunate si tortul dobos - Dora e demential! ;) .

Foarte frumos v-ati pregatit.

La noi a foat asa :

...

Pisco, pe tine te-am pierdut printre atatea multiquote-uri, acu' te iau separat. Au venit udatorii? Ti-a mai ramas vreo bucata de prajitura Lia? E reteta postata pe undeva? As vrea si eu s-o fac. :occasion14: Imi lasa gura apa numa' ideea combinatiei de foi de nuca umplute cu crema de lamaie! ;)

Ufff ce uituca sunt! Am mai salivat intens la sarmalele in foi de vitza ale Stellei, sarmalele in foi de varza a lui Puiusi cozonacii lui Geany. ;)

La fiecare sarbatoare ori eveniment raman impresionata de inventivitatea si multimea de idei, aranjamente, retete...Felicitari tuturor! Sunteti o sursa de inspiratie pentru mine, in fiecare zi! :occasion14:

Foarte frumos v-ati pregatit.

La noi a foat asa :

...

Pisco, pe tine te-am pierdut printre atatea multiquote-uri, acu' te iau separat. Au venit udatorii? Ti-a mai ramas vreo bucata de prajitura Lia? E reteta postata pe undeva? As vrea si eu s-o fac. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_bounce.gif Imi lasa gura apa numa' ideea combinatiei de foi de nuca umplute cu crema de lamaie! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Laura,

Prajitura nu e pe nicaieri ca am facut o compilatie de blat si crema dupa gustul personal.

Asta-i si motivul pentru care am numit-o Lia.

E nikul meu pe Blog.

Asa ca prajitura imi poarta numele !

Tre sa scot brevet.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Dar promit sa o postez la dulciuri cat de curand.

E simplu de facut si mai simplu de mancat.

Nu mai e nici o felie.

Felicitari tuturor, arata minunat preparatele voastre!

Miha, sa ma bata mamaie, parca te vad cu sublerul, echerul si compasul sa iasa maslina echidistanta =))

Hhahahhaha!O laie!Încearca sa vezi ce simplu si frumos iese..fara nici un subler,nika :-*

Laura,merge si fara subler! :-*

Cu prajitura cu mere si brînza,zic eu ca am dat lovitura.Dupa cîteva încercari, am gasit amestecul perfect de brînza.Este de o pufozitate fantastica.Nu-mi sta în caracter sa-mi laud operele,dar asta e cea mai tare prajitura cu brînza care am mîncat-o eu vreodata! =))

Laura,merge si fara subler! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif

Cu prajitura cu mere si brînza,zic eu ca am dat lovitura.Dupa cîteva încercari, am gasit amestecul perfect de brînza.Este de o pufozitate fantastica.Nu-mi sta în caracter sa-mi laud operele,dar asta e cea mai tare prajitura cu brînza care am mîncat-o eu vreodata! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Noi te credem ca nu te lauzi,dar hai cu reteta la topicul de dulciuri.

Mie imi place cum sta jeleul ala de mere deasupra.

E jeleu de mere nu ?Parca e facut cu suc.

Simt pe limba combinatia de mar-branza.

Tare bun.

Este de o pufozitate fantastica.

dar asta e cea mai tare prajitura cu brînza care am mîncat-o eu vreodata! :-*

:-* =)) Maya, asta mi-a placut cel mai mult. :D

Felicitari tuturor, v-ati intrecut in pregatiri, mi-e greu sa spun ce mi-a placut mai mult, cert e ca mi-as fi dorit sa fiu musafir la fiecare dintre voi! :-* :-*

Ce incantare e gustului si a ochilor! felicitari la toata lumea pentru minunatiile facute...de la cozonaci la pasca, de la prajituri la cheescake...n-as stii ce sa aleg! :pupic:
Felicitari pentru minunatele si apetisantele bucate pregatite ! Maya tie felicitari si pentru talentul de a face super fotografii ! Ca de exemplu,friptura in ulei o fac si eu destul de des ! Am feliator electric,deci si mie feliile mi-ar arata asa ! De ornat ma mai pricep si eu ! Da de pozat,sunt o catastrofa ! In veci nu pricep cum sa am lumina,cum sa le asez, sa iasa ceva , nu bine! Deci, inca odata felicitari,le meriti din plin ! :)
  • 1 year later...

Stiu ca era un topic deschis parca de Sorina Daniela, dar n-as vrea sa gresesc.

L-am cautat ieri de-am innebunit pe tot forumul si nu l-am gasit.

Daca-l gasiti voi, rog un administrator sa mute discutia. Merci mult de tot :toothy9; !

V-ati gandit la masa de Pasti? Ce aveti in plan?

Daca-l gasiti voi, rog un administrator sa mute discutia. Merci mult de tot :toothy9; !

Gata, am mutat. Mai avem si alte topice pascale - al Mayei de anul trecut, a deschis si Pisco unul, Kira a postat meniul ei de acum 2 ani.... si ar mai fi cate ceva, parca.

Buna intrebarea ta! :toothy9; Eu inca nu stiu incotro o sa fac Pastele anul asta... :toothy9;

Daca-l gasiti voi, rog un administrator sa mute discutia. Merci mult de tot :) !

Gata, am mutat. Mai avem si alte topice pascale - al Mayei de anul trecut, a deschis si Pisco unul, Kira a postat meniul ei de acum 2 ani.... si ar mai fi cate ceva, parca.

Buna intrebarea ta! :toothy9; Eu inca nu stiu incotro o sa fac Pastele anul asta... :toothy9;

Merci mult de tot Foxy :toothy9; , zi-mi de curiozitate unde l-ai gasit, ca eu ma si enervasem de cat l-am cautat.

Si azi am luat-o de la capat, zic sa mai caut poate nu m-am uitat bine :floare: !

Da, pe cele individuale le stiam.

Il vroiam pe asta, ca sa discutam.

Merci mult de tot Foxy :toothy9; , zi-mi de curiozitate unde l-ai gasit, ca eu ma si enervasem de cat l-am cautat.

Si azi am luat-o de la capat, zic sa mai caut poate nu m-am uitat bine :toothy9; !

Cu mare placere! :toothy9;

Eu am dat cautate avansata, am scris paste si am bifat sa-mi caute titlurile. Si-a iesit rapid (bine, printre pastele mancabile au aparut si topicele dedicate sarbatorii pascale). :floare: Bine ca Sorina n-a folosit diacritice, ca altfel aveam de cautat si eu.... :)

Merci mult de tot Foxy :D , zi-mi de curiozitate unde l-ai gasit, ca eu ma si enervasem de cat l-am cautat.

Si azi am luat-o de la capat, zic sa mai caut poate nu m-am uitat bine :D !

Cu mare placere! :D

Eu am dat cautate avansata, am scris paste si am bifat sa-mi caute titlurile. Si-a iesit rapid (bine, printre pastele mancabile au aparut si topicele dedicate sarbatorii pascale). :D Bine ca Sorina n-a folosit diacritice, ca altfel aveam de cautat si eu.... :D

Bine ca l-am gasit!

Deci eu n-am nimic in plan, de fapt nu aveam, pana cand am fost sunat si mi s-a zis :"sa vedem ce pot sa fac eu si ce poti sa faci tu".

Deci clar, nu scap de cratita.

Bine ca l-am gasit!

Deci eu n-am nimic in plan, de fapt nu aveam, pana cand am fost sunat si mi s-a zis :"sa vedem ce pot sa fac eu si ce poti sa faci tu".

Auci... :D Ia sa vedem cu ce ne mai dai pe spate..... :D

Bine ca l-am gasit!

Auci... :D Ia sa vedem cu ce ne mai dai pe spate..... :D

Ei, nu, ca nu fac la mine acasa. O sa fac ceva de dus, sa vedem ce. Ma gandeam ca sunt scutita tura asta, sa ma simt si eu invitat.

Eu ma duc la omul acasa la ai lui, deci nu fac nimic, poate sa duc ceva, dar ce sa duc sa tina pe drum? Stiu prajituri ar fi cel mai bine, dar eu sunt doua dezastre la prajituri!! Sa ma duc sa iau niste ciocolate super scumpe?? Bomboane din alea de fitze
  • Author

Sorinadaniela poti detaila putin te rog mousse-ul de ton.

Bre, cer scuze, eu acum am primit instiintare de raspuns. Daca te mai intereseaza am sa revin cu reteta.

Bine ca Sorina n-a folosit diacritice, ca altfel aveam de cautat si eu.... :appl:

Stai linistita, ca nici sa vreau nu pot sa le folosesc, ca nu le am :notworthy: .

Chiar, oare ce voi face eu de Paste??? Habar n-am!

De la mine nu aveti ce sa va inspirati, dar il pun, asa sa vedeti ca sunt unii care mananca clasic taraneste de Paste! Neamu meu adica! :notworthy:

drob de ciuperci, ridichi, ceapa verde, oua rosii(doar rosii, nu fac alte culori)

ciorba de muschi de la borcan cu bors si leustean verde

stufat de pui

cozonac

O sa fac si un tort, pentru a 2-a zi, ca o serbam pe una din bunicile mele!

Adica muschi de porc prajit asta iarna, pus la borcan, turnat untura topita peste el. Acu il scot topesc untura si-l folosesc la ciorba! N-ai mancat niciodata muschi, costite puse la untura?

Nu, ca eu sunt crescuta dupa blocuri, nu am pe nimeni la tara.

De aia nu stiu lucruri din astea. Asa in principiu m-ar tenta si pe mine, desi cica zice doctorul ca n-am voie. :notworthy: