April 11, 201214 yr comment_142645 Eu cred ca o sa fac drob de miel, paste cu ragu de iepure, coaste de miel la cuptor cu cartofi, cozonac, oua rosii.Ma mai gandesc, adica inca nu m-am gandit serios ! Iau astronavina spaziala si sosesc ... Report
April 11, 201214 yr comment_142646 eu serbai deja paştele catolic cu meniu italienesc á la dexter, carpaccio di polpo, prosciutto e melone con fichi freschi, lasagna, arrosto di agnello con fagiolini, cime di rapa, patatine all'aglio, funghi orecchioni, e carciofi alla romana. de paştele ortodox sunt în deplasare, aşa că mă voi pregăti numai cu apetitul necesar woaw! ce masa imbelsugata! si poze?cum se face carpaccio di polpo home made? Report
April 11, 201214 yr comment_142650 Nu Zerda, e topicul lui Lili https://forum.artaculinara.ro/topic/1362-salam-de-caracatita/page__p__34856__fromsearch__1entry34856 Report
April 11, 201214 yr comment_142653 sorry!! N-are nica Zerda! Mai, eu n-am gasit prapure si nici organe de miel. Si deci nici miel in cazul asta.Maine am raspunsul de la macelar, daca e sau nu e. In cazul asta ce fac eu de mancare ? Report
April 11, 201214 yr comment_142654 Multumesc, il stiu pe al lui Eataly, dar acela e salam si e caracatita fiarta, Dex pomeneste de un carpaccio, deci trebuie sa fie cruda. Imi place carpaccio de caracatita, sa vedem si cum se face? Report
April 11, 201214 yr comment_142658 Multumesc, il stiu pe al lui Eataly, dar acela e salam si e caracatita fiarta, Dex pomeneste de un carpacio, deci trebuie sa fie cruda. Imi place carpacio de caracatita, sa vedem si cum se face? Dani e ala al lui Lili, asa se cheama si aici carpaccio, chiar daca e fiert. Report
April 11, 201214 yr comment_142662 dani, bagă capu' la topicul cu salamu' să vezi ditai carcatiţoaia, alte poze nu am. cum zice any, se chiamă carpaccio chiar dacă e fiert. Report
April 11, 201214 yr comment_142665 Multumesc de info. Habar nu aveam. Credeam ca orice carpaccio inseamna din carne cruda! E fain rau salamul ala! Report
April 11, 201214 yr comment_142666 In cazul asta ce fac eu de mancare ? ia sa vedem, cand te gandesti la modul serios? doar mi-am luat belete de astronavina ... Report
April 11, 201214 yr comment_142669 In cazul asta ce fac eu de mancare ? capretto? Noooo, slabe sanse. In cazul asta ce fac eu de mancare ? ia sa vedem, cand te gandesti la modul serios? doar mi-am luat belete de astronavina ... Tu vino ca facem noi cumva. Numa' sa-mi vina cheful, ca-s cam pleostita in ultima vreme. Report
April 11, 201214 yr comment_142672 Anutza ,*sunt precisa* ca faci ceva si iar ne dai *cu rotile-n sus *Eu in locul tau as face peste , ca mergi la Rocco ( parca??) si sigur are ceva extra fain.s'apoi pestele era simbolul crestinismului , asa ca ramai in tema....si sigur saptamana aviitoare iti va zice macelarul ca are si capretto si miel Report
April 11, 201214 yr comment_142673 Anutza ,*sunt precisa* ca faci ceva si iar ne dai *cu rotile-n sus *Eu in locul tau as face peste , ca mergi la Rocco ( parca??) si sigur are ceva extra fain.s'apoi pestele era simbolul crestinismului , asa ca ramai in tema....si sigur saptamana aviitoare iti va zice macelarul ca are si capretto si miel Nu prea am chef de nimic in ultima vreme, o fi schimbarea de anotimp, nu stiu.Peste cam greu ca e duminica si Rambo e inchis duminica si sa-l iau de sambata dimineata, nu stiu. Eu tin sa sarbatoresc Pastele chiar daca l-am sarbatorit deja pe cel catolic.In fond si la urma urmei nu intereseaza pe nimeni decat pe mine si pe dl. Any. Sunt sigura de asta. Report
April 12, 201214 yr comment_142715 multumesc mult Doina. Nu era chiar intrebare cu adresa si aici nu trebuie sa-ti ceri scuze pentru bune intentii Intre timp am gasit merisoarele la Carrefour la raionul unde are fructe uscate, conf indicatii Foxyy Desi initial nu mai erau la raft si madama care facea aprovizionarea mi-a spus ca nu au nici in spate. Plecasem sa ma mai invart, cand madama ma recheama ca le avea in cutiile din care tocmai trebuia sa scoata marfa la raft. Vazand ca asa de greu le-am gasit am cumparat 3 pungi. Acum, ca in bancul cu iepurasul, painicile si farmacia: sa vedem ce o sa fac cu ele ... ? Pentru ca nu am mai gasit brie sau camembert rotund mare (150-200g) Cu multa placere. Eu am luat brie din Lidl- fix in ziua in care am vazut reteta am gasit si branza si merisoarele (desi, spre rusinea mea nici nu stiam ca exista ). dar am zis ca daca le-am gasit, inseamna ca "e un semn" si trebuie sa fac reteta mult ravnita. dezamagirea mare a fost ca nu a iesit deloc ca cea originala prezentata aici- branza aceea nu s-a topit asa frumos. Dar pot spune cum a fost la gust- minunata! asa ca ori eu trebuia sa o tin mai mult la cuptor, ori branza era "defecta".Ii facusem poze, dar intram direct la "dezastre", asa ca m-am abtinut Report
April 12, 201214 yr comment_142747 Eu sunt racita mar si n-am chef de nimic...Poate totusi ma urnesc maine sa fac cozonac si pasca si sa vopsesc oua, iar sambata sa fac vreo salata boeuf si niste sarmale la metru , desi parca am pofta de drob anul asta...In rest, branza, cas, ridichi, ceapa verde si ceva fripturi la cuptor Dar va fac galerie de pe margine Spor la treburi, fetelor!! Report
April 12, 201214 yr comment_142784 mai, ce-i aici!?!? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif care mai de care fara chef. eeeee!toata natura invie si voi va pleaostiti?! ia, va rog frumos!!! Report
April 12, 201214 yr comment_142831 Unde invie ca la mine e un fffffriggg si uraaaat. si imi descant imn fiecare zi palma de pamant unde am pus si eu trei buruieni, mah si nic nu iese, da ninic! Report
April 12, 201214 yr comment_142853 Meniu meu incepe sa se contureze: ceva gustari, trebuie sa mai studiez la capitolul asta paste cu ragu de iepurerulou de porc umplutsarmalute in foi de vitamiel la cuptor cu cartofi cozonactrufele Steleiraffaello lui Izuk Report
April 12, 201214 yr comment_142865 Ca Shefa, sa poata fi ... shefa in bucatarie sambata, maine pregatesc masa pascala pentru parintii mei.Daja mi-am pregatit ... vaccinul Pulpa de miel intentionez sa o marinez peste noaptein kefir aromatizat cu ierburi mirositoare si usturoi, dar o voi si injecta cu seringa.Am preparat o infuzie concentrata de rozmarin, cimbrisor, salvie si boabe de piper, care dupa ce s-a racit am turnat-o peste o "alifie" din usuturoi frecat cu sare si putintel zahar. Cam tot atat am turnat si vin rosu. Dupa cateva ore filtrez, umplu seringa si il fac fericit pe mielusel cu mai multe intramusculare cu etnobotanice apoi bag pulpa in punga cu kefirul aromatizat si o las sa fragezeasca pana maine dimineata. Report
April 12, 201214 yr comment_142893 Eu am vopsit ouăle azi, am fiert organele de miel pentru drob( n-am găsit prapure dar fac fără, nouă ne place şi/fără. Acum fierbe sfecla roşie, am în plan puţin şi bun: - Camembert în Crustă , am 2 bucăţele mici de câte 125 de grame, merişoare,migdale, foietaj cumpărat, dulceaţă oscilez între dulceaţă de caise şi de smochine, ambele homemade .- Checul Stellei îl fac ever, ca şi salata boeuf( eu aş fi încercat poieniţa cu ciuperci, dar o să mă trezesc că mănânc doar eu:( )- Platou cu şuncă, crochete de pui, bulete de caşcaval, urdă, ceapă verde şi ridichi, hrean ras cu smântână.- Drob de miel cu pască ( cumpărată) - Ciorbă de miel cu multă verdeaţă, lobodă, leuştean, măcriş , smântână. - Friptura nu e încă aleasă, m-ar tenta un muşchiuleţ în lapte a la Anny cu garnitură de fasole verde şi morcovi- La desert încă mă gândesc... Report
April 12, 201214 yr comment_142898 Deja mi-am pregatit ... vaccinul Pulpa de miel intentionez sa o marinez peste noaptein kefir aromatizat cu ierburi mirositoare si usturoi, dar o voi si injecta cu seringa.Am preparat o infuzie concentrata de rozmarin, cimbrisor, salvie si boabe de piper, care dupa ce s-a racit am turnat-o peste o "alifie" din usuturoi frecat cu sare si putintel zahar. Cam tot atat am turnat si vin rosu. Dupa cateva ore filtrez, umplu seringa si il fac fericit pe mielusel cu mai multe intramusculare cu etnobotanice apoi bag pulpa in punga cu kefirul aromatizat si o las sa fragezeasca pana maine dimineata.Primele intramusculare aplicate de mine.Pacientul a stat bland ca un ... miel Report
April 12, 201214 yr comment_142899 dani, bagă capu' la topicul cu salamu' să vezi ditai carcatiţoaia, alte poze nu am. cum zice any, se chiamă carpaccio chiar dacă e fiert. Scusatemi ma si chiama soppressata di polpo -[i] ho mangiato comme un o [/i]aka: Salam de caracatita [i](am mancat cu un apetit sanatos )[/i] Report