Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste - ce bucatariti?

Featured Replies

Any, exact cu asta le-am vopsit eu azi...nu am avut oua albe, dar au iesit ok...Am facut doar 12 oua rosii ca suntem doar noi trei, dar parca as avea ceva indoieli ca ti-ar putea ajunge vopseaua rosie pentru 3o de oua cum zic ei... :D

Spor la vopsit oua!! :occasion14:

Nu fac nici eu mai multe, probabil o sa fac doar 10.

Si le fac numai rosii.

Merci Olguta :D !

Azi ma apuc de treaba si eu, fug sa curat si spal toate verziturile si legumele, apoi fac drobul.

nu stiu daca pot monta brie-ul in foietaj de asta seara pentru a-l repezi la cuptor maine la pranz?In rest mai fc prajitura, care nu m.am hotarat inca dc e panna cotta, cheesecake sau cremsnit. :occasion14:

Joi sara am pus carnea la marinat si maine dimi o bag la cuptor in cuptor incins, la foc mare 30 min, dupa care foc mic 1 h /kg. Am pregatt doar cele 2 pulpe din jumatatea mea, pentru ca suntem doar 4 la masa (luni plecati), coastele le.am lasat pt alta data.

Ouale is deja aranjate in cos de joi (primite de la socrella).

in rest sa-mi pun in ordine aperitivele sa vad ce mai e de pregatit.

Nu am fata de masa de paste. Ma gandesc ce sa incropesc ... Decoruri cosulete cu oua a facut picea al gradi, sunt cele mai frumaose :D

Carmella, receptie :D am intebare la tine rogu-te: la panna cotta ta, trebuie smantana lichida (de aia la cutie)? Nu am gasit nimic 32 % la smanatana proaspata, am luat 20% si de altfel mi-e teama sa o pun pe foc sa nu se branzeasca. Mi-e teama ca e vorba de lichida ... Pun intrebarea si la celalalt topic, poate printre treburi ma zaresti.

Cat despre carnea ta marinata, eu o marinez aproape 72 ore si e din ce in ce mai buna cu cat e mai fezandata (o rasucesc la fiecare 12 h). E drept eu nu pun chefir, doar vin, balsamic, soia si mirodenii +usturoi.

Buna ziua :notworthy:

Ca bucatar incepator ce ma aflu si fixist pe deasupra, nu ma hazardez in ceva sofisticat, deoarece pana si shaormeriile sunt inchise maine, asa ca daca nu-mi iese mancarea risc sa apar la stirile de la ora cinci: un motan a murit de foame de sarbatori :occasion14:

Asa ca o sa pregatesc niste sarmale, nu mai intru in detalii inutile, acestea sunt pentru mine de regula, ca sa nu uit ce am de facut... Imi aduc aminte de regretatul Radu Anton Roman cum migalea cu degetelele alea miraculoase niste sarmalute in frunze de trifoi sau zmeura... Eu am la dispozitie niste foi de varza creata proaspata, brozdii sau stevie daca preferati si frunze de vita de vie, astea nu-s proaspete din pacate :rolleyes:

Cu ce le umplu? Am tocat un piept de gasca si niste pulpa de vitel, hribi caliti impreuna cu ceapa, orez, verdeata: marar si putina leurda astazi.

Patul din fundul ceaunului format din varza, morcov, ceapa verde dar calite in prealabil, plus niste costite de purcel si vitel proaspete, adica neduse la fum...

Pulpa de rosii, o sticla de vin alb dulceag, sarmale din cele trei plutoane puse haotic, sigilam cu verdeata si pedepsim cinstita adunare cu focurile unui iad aflat in criza, deci caldura cu economie...

Sarbatori fericite!

Buna ziua :lol:

Ca bucatar incepator [size=6][b][color=#0000FF](?) :lol:[/color][/b][/size] ce ma aflu si fixist pe deasupra, nu ma hazardez in ceva sofisticat, deoarece pana si shaormeriile sunt inchise maine, asa ca daca nu-mi iese mancarea risc sa apar la stirile de la ora cinci: un motan a murit de foame de sarbatori :rolleyes:

Asa ca o sa pregatesc niste sarmale, nu mai intru in detalii inutile, acestea sunt pentru mine de regula, ca sa nu uit ce am de facut... Imi aduc aminte de regretatul Radu Anton Roman cum migalea cu degetelele alea miraculoase niste sarmalute in frunze de trifoi sau zmeura... Eu am la dispozitie niste foi de varza creata proaspata, brozdii sau stevie daca preferati si frunze de vita de vie, astea nu-s proaspete din pacate :)

Cu ce le umplu? Am tocat un piept de gasca si niste pulpa de vitel, hribi caliti impreuna cu ceapa, orez, verdeata: marar si putina leurda astazi.

Patul din fundul ceaunului format din varza, morcov, ceapa verde dar calite in prealabil, plus niste costite de purcel si vitel proaspete, adica neduse la fum...

Pulpa de rosii, o sticla de vin alb dulceag, sarmale din cele trei plutoane puse haotic, sigilam cu verdeata si pedepsim cinstita adunare cu focurile unui iad aflat in criza, deci caldura cu economie...

Sarbatori fericite!

Meow, meow ! :notworthy:

Mulţămim, asemenea! :occasion14:

P.S.

Se si vede ca ageamiu si incepatoriu :rolleyes:

Maestro, dar gunoiul cine l-a dus? :occasion14:

Şi, şi. :notworthy:

Eu, de doua ori(ultima data acum 8 minute) ca s-a strans ceva de speriat.

Mi-a solicitat cineva poze cu friptura.

Din pacate nu au iesit cat de cat clare decat cele din faza premergatoare cuptorului. Cand am fotografiat produsul finit... Sa fi fost aburii aromati, sa fi fost tremurul mainii, sa fi fost lacomia... Acum e in camara parintilor mei.

[center].

post-168-13344008456142_thumb.jpg

.

post-168-13344008613042_thumb.jpg

.[/center]

Depre feliutele de pancetta cruda, dar foaaaarte indelung marinata va voi vorbi cat de curand posibil la topicul depre pastrame. Chiar merita sa le acord o atentie speciala. Mi s-a confirmat o revelatie avuta acum 7 saptamani.

Buuuun, mancarea, cozonacii, lichiul sunt in camara, ouale sunt pe masa, cadourile pitite, socrii si parintii vor avea maine o masa imbelsugata, casa e luna (nu e meritul meu). Chiar toate sunt gata. Mai urmeaza sa ne primenim si sa asteptam Sfanta noapte a Invierii Domnului.

Va doresc sarbatori fericite!

Felicitari pentru vednicie dragii mei, Sarbatori fericite va doresc! La anul promit solemn ca voi contribui serios la cest topic, anul asta ca Foxxy sunt musafir!

Zerda, sa te feresti la anul! Pe mine scrie: concurenta ta cea mai acerba! :floare:

Va urez si eu din suflet sarbatori luminate, liniste si armonie, indestulare si desfatare!

Eu fac fripturoi de miel cu piper in vin alb. La desert un chec marmorat si bomboane frantuzesti, pt ca marti mergem acasa.

Cum poporul roman este un popor al concluziilor, inainte de orice, am sa zic si eu:

DECI ( :occasion14: ):

sunt la parintii mei si cu mare drag am ajutat-o pe mama sa faca pregatirile. Acuma cine pe cine a ajutat - nu mai mentionam :71:. Singurul lucru care conteaza e sentimentul de bucurie si de implinire sufleteasca pe care il traim si dorinta de a ramane cat mai mult timp impreuna...

Recunosc ca nu am avut prezenta de spirit si putere sa fac poze la tot, dar uite ca am reusit sa fac totusi cateva si le impartasesc cu voi. Nu am pozat branza si ridichi, salata, ceapa, etc..., painea, slanina, salata boeuf si alte obisnuite

dar uite drobul, dragutul de el:post-243-1334505898099_thumb.jpg

cozonacii in faza ante-cuptor:

post-243-13345059412215_thumb.jpg

post-243-1334505959329_thumb.jpg

cozonac si pasca in toiul pregatirii pentru biserica:

post-243-1334506149698_thumb.jpg

post-243-1334506181298_thumb.jpg

pate de ficat cu seminte de pin:

post-243-13345062288936_thumb.jpg

oua rosii cu maioneza cu azmatzui:

post-243-1334506268476_thumb.jpg

icre facute intr-un mod mai special :

post-243-13345063073986_thumb.jpg

friptura de miel , pregatita dupa o reteta tot asa, mai speciala, de a inebunit jumate de localitate cu mirosul ei:

post-243-13345063735969_thumb.jpg

aici pregatita pentru portionare:

post-243-13345063954939_thumb.jpg

post-243-13345064176126_thumb.jpg

si aici in farfurie, alaturi de stevia facuta a la greque :

post-243-13345065222807_thumb.jpg

Am avut pasca cu branza si pasca cu smantana, tuica de pere din productia tatalui meu, vin rosu aspru, supervizat tot de tata si ... multa voie buna

Intrucat Sarbatorile Pascale inca nu s-au incheiat, va doresc tuturor petrecere fumoasa, multa sanatate si pace in suflet. Hristos a inviat!

Am apucat si eu sa fac poze la ouale rosii, salata de beof,drob si buletele de cascaval

Am mai facut sarmale, ciorba de vacuta,gratar de porc si miel, pasca , cozonac, trufele Stellei , prajitura .

Hristos a inviat!!!!

post-1233-13345148408558_thumb.jpg

post-1233-13345148575749_thumb.jpg

post-1233-1334514925342_thumb.jpg

Any ,

Uite reteta mea de drob fara miel

Kudos!

Si daca te pomenesti ca te preia Wikipedia culinar ce te faci?

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Multumesc Maestre pentru apreciere .Glory ! Glory !Tie si fripturii tale .

Zemoasa ,coapta cat trebuie ,iar aburii aromei au ajuns pana la noi .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/drunken_smilie.gif

Uite reteta mea de drob fara miel

Am ramas fara grai! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Sper ca l-ai recapatat .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Daca incerci reteta sa ne spui cum a iesit si daca v-a placut .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hello.gif

Redivivus ,

Eu nu am facut cozonaci anul asta ,asa ca am inghitit in sec .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif

Lili ,

Frumos meniu .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

si aici in farfurie, alaturi de stevia facuta a la greque :

post-243-13345065222807_thumb.jpg

Am avut pasca cu branza si pasca cu smantana, tuica de pere din productia tatalui meu, vin rosu aspru, supervizat tot de tata si ... multa voie buna

Intrucat Sarbatorile Pascale inca nu s-au incheiat, va doresc tuturor petrecere fumoasa, multa sanatate si pace in suflet. Hristos a inviat!

Numai ginduri bune mamei! O adevarata gospodina! Mincarea de stevie mi-a adus o mie de amintir! Deci daca e vremea steviei si cum ma calatoresc in tara marti, o rog si eu pe mama sa imi faca!

Numai ginduri bune mamei! O adevarata gospodina! Mincarea de stevie mi-a adus o mie de amintir! Deci daca e vremea steviei si cum ma calatoresc in tara marti, o rog si eu pe mama sa imi faca!

multumesc de gandurile bune

mama nu prea a bucatarit, ambii mei parinti sunt cam...nefunctionali acum, asa ca pregatirile le-am facut eu si surorile, dar cu bucataritul am fost eu

Redivivus, felicitari tie si mamei tale.

la noi oua rosii si sfecla rasa cu hrean ( crema de hrean din tub :hug: )

telemea, ridichi, ceapa verde si rosioare, pârjoale

ciorba de miel,

stufat

fripturision ( poza facuta la spartul targului, dupa ce se devorase aproape tot :-*

salata de rucola

cozonac, salata de portocale cu mirodenii si menta , mango si cine a mai putut :inghetzata.

sambata am facut mazare proaspata si supa de legume cu sparanghel :-*

post-16-13345269673801_thumb.jpg

post-16-13345269854831_thumb.jpg

post-16-13345270069454_thumb.jpg

post-16-13345271020761_thumb.jpg

post-16-13345271280382_thumb.jpg

post-16-13345272304465_thumb.jpg

post-16-13345272617488_thumb.jpg

post-16-13345272800222_thumb.jpg

Hristos a inviat!

post-30-13345638768125_thumb.jpg

Eu am facut drob de pui, dupa o reteta proprie si personala, pentru prima data in viata mea si a iesit foarte bun.

Am facut cam asa: 500 g ficat de pui fiert cu 2 piepti. (Dupa ce s-au fiert, le-am pus intr-o sita in chiuveta, sa se scurga si dupa ceva vreme am vazut pufosenia jucandu-se cu o bucatica de piept de pui. Se autoservise din sita mea :)

Dupa asta am pus sita pe-un castron, am acoperit cu o carpa si le-am lasat pe masa peste noapte. Dimineata cand m-am dus in bucatarie o bucata mare de piept era pe langa castron, si carpa data la o parte numai un pic, cat sa intre o labuta de pisica :) ).

Am bagat la robot cu o legatura de marar si una de patrunjel, apoi am taiat la mana o legatura de ceapa verde si una de usturoi verde si am amestecat cu ficatul.

Am pus sare, piper, cimbru si vreo 3 oua si am amestecat bine. A gustat colegu' si-a zis ca-i ok de sare, piper si-alte alea.

Am pus intr-un container mic de aluminiu, am pus un ou fiert in mijloc (si m-am cam chinuit, ca oul era mare si containerul meu nu foarte inalt. Data aviatoare pun oua de prepelita).

Am pus un ou batut pe deasupra si am dat la cuptior :). L-am lasat pana mi s-a parut mie ca arata bine. Am facut si unul mic de tot, intr-o forma de briose, pe care l-a ras colegu' in secunda cand l-am scos din cuptor.

La masa am avut platou rece cu cascaval (normal si afumat), snitele de pui, drob, carnati de casa afumati si salam de sunca. Oua rosii din cosul iepurasului si verzituri (rosii, castraveti, ceapa si usturoi verde) alaturi.

post-30-13345632801506_thumb.jpg

post-30-13345632970489_thumb.jpg

post-30-13345633149162_thumb.jpg

Fel principal: ratzone la cuptor (mi s-a terminat gazul exact cand a fost gata ratza :) )

post-30-13345633274389_thumb.jpg

Desert: cozonac cu nuca si pasca cu branza (la pasca n-am mai facut poze :) )

post-30-13345633408953_thumb.jpg

Am facut cam asa: 500 g ficat de pui fiert cu 2 piepti. (Dupa ce s-au fiert, le-am pus intr-o sita in chiuveta, sa se scurga si dupa ceva vreme am vazut pufosenia jucandu-se cu o bucatica de piept de pui. Se autoservise din sita mea :)

Dupa asta am pus sita pe-un castron, am acoperit cu o carpa si le-am lasat pe masa peste noapte. Dimineata cand m-am dus in bucatarie o bucata mare de piept era pe langa castron, si carpa data la o parte numai un pic, cat sa intre o labuta de pisica :) ).

:) Urmatoru' drob il fac dupa reteta ta. Am suficiente pufosenii care sa m-ajute. Nici dac-as vrea sa sar peste vreo etapa (gen eliminat surplusul de piept de pui) n-as reusi. :)

Sa va fie de bine tuturor, vad ca ati muncit bine!

Din pozele voastre 'adie a casa',iar bucatele traditionale aduc aminte de mama si copilarie.Pregateli una si una :-*

Stella,vad din poze ca amatorii de ciocolata au fost dublu fericiti la masa,ma refer la iepurii din farfuria fiecaruia.Asa da bonus :(

Ce pregatiri frumoase!( Eu v-am povestit ca am scapat de calculatorul vechi si inca nu ma descurc cu laptopul, dar o sa incerc sa pun si eu aici cateva pozici).Sper ca reusim sa reparam si cutia veche, ca altfel ma stric de cap cate informatii importante am stocate pe el... :-*

Boon, sa incepem cu ouale vopsite, desi le-ati vazut deja si la topicul lui Shefu".Ufff, am reusit, greu e cu tehnica asta noua... :(

post-508-13345861887414_thumb.jpg

Platou rece :

- drob de miel cu organe de miel luate din macelarie, fara prapure ca nu aveau, copt in tava de chec cu oua de casa.

- checul cu masline al Stellei ( v-am spus ca-l fac la fiecare ocazie, ca place la toulemonde, vorba ei... :-* )

- crochete de cascaval Amalia

- crochete de pui in pesmet si susan

- sunca fiarta in vin

-branzeturi- telemea, cas, cascaval

- ridichi, ceapa, rosii, masline

post-508-13345866788031_thumb.jpg

Camembert in foietaj( am facut doua, asta-i portia lui Foxy, care nu mi-a dat adresa unde sa i-o trimit, asa ca am dus-o azi la soacra ) :-*

post-508-13345868472496_thumb.jpg